essence Eye & Face palette review

Met mijn beroep krijg ik de meest luxueuze producten opgestuurd, van oogcrème van La Mer tot aan serums van Dior en complete make-up collecties van Dior, Guerlain, Lancôme en Yves Saint Laurent. Honderden, nee duizenden euro’s aan producten komen er maandelijks binnen. Maar toch.. heeft budget make-up een speciaal plekje in mijn hart. Gut, wat is ze toch heerlijk normaal gebleven die Sereen!

Maar even zonder dollen, jullie weten dat het zo is, toch? Vooral essence is één van mijn favoriete budgetmerken omdat ze elk jaar weer met veel nieuwe producten komen en altijd helemaal on trend zijn. En dat voor hele zachte prijsjes, altijd fijn!

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 3Nu was mijn oog gevallen op het essence Eye & Face palette in 02 Rise & Shine. Een palette voor zowel ogen als gezicht, dus lekker compact alles bij elkaar. Handig voor op reis, dacht ik meteen. Rise & Shine bevat natuurlijke, zachte tintjes met warme peachy ondertonen, dus dit leken me echt kleurtjes die passen bij mijn huidkleur. Ik was vooral benieuwd naar hoe de glowy blush en de highlighter zouden uitpakken op mijn huid.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 2Het palette is lekker compact en is qua afmetingen vergelijkbaar met de iPhone 5 (kennen we deze nog, nog, nog?). De verpakking is gemaakt van een stevige, doorzichtige kunststof, hij klikt gemakkelijk open en dicht. Omdat het doorzichtig is, kun je meteen zien welke kleuren erin zitten. Ik vind dat persoonlijk wel handig, al oogt de verpakking hiermee niet superchique natuurlijk. Maar zoals altijd heeft essence gewoon leuke, speelse verpakkingen, heel rechttoe rechtaan.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 6Het palette bestaat uit 4 oogschaduwkleuren (links) en 2 blushkleuren (rechts). Of 1 highlighter en 1 blush, het is me niet geheel duidelijk nog. Hoe dan ook, de oogschaduwkleuren kunnen uiteraard ook als highlighter en blush gebruikt worden, al is dat wellicht iets lastiger vanwege de kleinere pan.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 7ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 9De oogschaduwkleuren hebben een supergoed pigment, zo! Ik ben onder de indruk! De textuur is lekker zacht en creamy en het glijdt lekker smooth over de huid. De kleuren laten zich gemakkelijk blenden, zonder dat het daarna van de huid verdwijnt, dus ze hechten goed op de huid.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 10De kleuren vind ik goed gekozen; ze lijken niet op elkaar, matchen echter wel mooi samen en hebben verschillende finishes.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 8Dit zijn de highlighter en de blush. Alhoewel de blush zo licht is dat het voor mij ook als highlighter zou kunnen doorgaan, denk ik. Misschien zijn het ook wel gewoon 2 highlighters, de ene met een champagnekleurtje en de andere met een peachy kleurtje. Al denk ik dat je de peachy kleur wel heel subtiel zal zien op een lichtere huidkleur.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 14 ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 13 ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 15Met de oogschaduwkleuren kun je een prachtige, verhelderende natuurlijke ooglook creëren, zoals je ziet. Ik heb hier de donkerbruine kleur aangebracht op mijn bewegend ooglid en die geblend met de koraalkleur ernaast in de crease. Onder mijn wenkbrauwen heb ik de lichtere kleur aangebracht. De matte zachtbruine kleur heb ik geblend met de donkerbruine kleur en aangebracht onder mijn ogen.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 12 Op mijn wangen heb ik eerst de peachy blush aangebracht, die je verrassend genoeg tóch goed ziet op mijn huid. Wel heel subtiel (normaal draag ik iets opvallendere blushes), maar zeker aanwezig. Het geeft net even iets meer kleur aan mijn koontjes.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 11Daaroverheen draag ik de highlighter op mijn jukbeenderen. Ik heb wel eens sterkere highlighters gehad, maar deze is toch zeker wel goed aanwezig. Deze combinatie voorziet mijn wangen van een lieflijke kleur met een prachtige warme glow.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 16Tja, ik kan niets anders zeggen dan dat ik tevreden ben met dit palletje! De kleuren hebben een goede pigmentatie, een zachte en creamy textuur, blijven lang en goed zitten, blenden mooi met je huid en geven je een prachtige glow! Perfect voor everyday naturel looks. En zeker als het zonnetje gaat schijnen is dit een fijn palette met die zachte, warme kleurtjes!

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 4Kijk, het is niet het allerspannendste palette dat er bestaat, de kleuren zijn vrij bescheiden, dus het musthave-gehalte is niet zo heel erg groot. Sure, ik kan er een mooie glowy look mee maken, maar dat kan ik ook met de andere palettes die ik al in mijn stash heb zitten. Toch vind ik het zeker een handig palettje om in huis te halen, gewoon omdat je zo makkelijk alles bij elkaar hebt op één plek. Voor onderweg en op reis vind ik hem namelijk ideaal!

ESSENCE EYE & FACE PALETTE 02 RISE & SHINE_ - 5En wat kost dat dan? Slechts €3,99. Dus voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten! Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister, zowel in de filialen als online.

Wat vinden jullie van het Eye & Face palette in Rise & Shine? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

20 Reacties

 1. 6 mei 2017 / zaterdag, 6 mei 2017

  Ooohooo, prachtig hoor!! De look die je hebt gemaakt is ook helemaal mij, love it!!

 2. 5 mei 2017 / vrijdag, 5 mei 2017

  Het ziet er heel mooi uit!!

 3. 4 mei 2017 / donderdag, 4 mei 2017

  Ik vind het allemaal een beetje te subtiel…maar kom op 3,99!! Je look is wel super cute.

 4. Denise
  4 mei 2017 / donderdag, 4 mei 2017

  Wat een handig palette 🙂
  Super handig om mee op reis te nemen voor een lichte glowy naturel look!
  en dat voor 3,99 haha.

 5. 4 mei 2017 / donderdag, 4 mei 2017

  Damn, 3,99 euro! Toen ik de palette zag was ik beetje bang dat het weer zo’n versie zou zijn waarbij pigmentatie slecht was (vera had er een tijdje terug 1 gereviewed van essence maar andere palette). Woow, de eyeshadows zien er echt top uit! Ik ben super verast en ik ben echt dol op die soft pink shade. De blush en highlighter zien er best subtiel uit op de swatch maar op je wang komt het effect nog wel goed naar boven!

 6. Lousaa
  3 mei 2017 / woensdag, 3 mei 2017

  Beetje fletsig. En voor mijn gevoel zijn die glanzende highlighters toch wel een beetje yesterday’s news, wie ze mooi vindt, heeft ze inmiddels wel.

 7. 3 mei 2017 / woensdag, 3 mei 2017

  Hmm.. ik denk niet dat dit iets voor mij gaat zijn! Vind het echt jammer dat alle kleuren vrij flets en eentonig zijn. Al vind ik de look je wel erg goed staan!

 8. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Ik heb dit palette zelf ook en vind hem ontzettend mooi!

 9. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Ik heb dit palette steeds links laten liggen. Denk dat ik er goed aan heb gedaan. Vind het jammer dat er niet een echt donkere oogschaduw kleur bij zit! Het is wel leuk bedacht voor op reis en een simpele naturel look.

 10. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Wat een leuk palette. Inderdaad heel leuk voor op vakantie en voor die prijs moet je het zeker niet laten

 11. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Ik had niet verwacht dat het pigment zo goed zou zijn,ziet er mooi uit!

  XO

 12. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Ik had niet verwacht dat het pigment zo goed zou zijn, ziet er mooi uit!

  XO

 13. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Oeh mooi basic paletje! Essence blijft een topper. Jouw paletje gebruik ik ook nog steeds 🙂

 14. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  ik heb deze ook en vind ‘m super fijn 😀

 15. Noraly
  2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Mooie look. Hij staat je heel goed!
  Welke eyeliner heb je gebruikt? ( sorry als ik er gruwelijk overheen heb gelezen 🙂 )

  • Serena
   Auteur
   2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

   hi Noraly,
   nee hoor, ik heb het niet in de tekst gezet! My all time (new) favourite is de Percersion liner van Urban Decay. Zet superstrakke, fijne, zwarte lijnen.

 16. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Wat een fijne kleuren voor een dagelijkse look!

 17. 2 mei 2017 / dinsdag, 2 mei 2017

  Ja ik heb hem ook en vind hem erg fijn om mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *