Eerste indruk | Nivea Q10plus

In mijn vorige blogpost over co-enzym Q10 kwam dit skincare ingrediënt theoretisch gezien perfect uit de bus, maar is dit in real life ook zo? Er is veel onderzoek gedaan naar Q10 en eigenlijk zegt elk artikel hetzelfde: Q10 werkt als een antioxidant, penetreert de huid en vermindert oxidatieve stress, schade door UVA-straling en voorkomt rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes. Q10 stimuleert de collageen productie en geeft de huid hiermee een boost op het gebied van celvernieuwing en -reparatie.

Maar wat ik vooral interessant vond, is dat Q10 op dezelfde manier werkt in de huid als vitamine C en vitamine E, wat ook anti-oxidanten zijn. Dit houdt in dat, wanneer één van deze anti-oxidanten een vrije radicaal tegenkomt, het vervolgens neutraliseert en daarbij een elektron verliest, ze weer door de andere anti-oxidanten geregenereerd kunnen worden (door een elektron af te staan) en op deze manier in feite  ‘gerecycled’ worden. Met andere woorden, Q10 is een geweldig ingrediënt in combinatie met vitamine C en E, want ze versterken elkaar enorm.

NIVEA Q10PLUS review_ - 3Je kunt je voorstellen dat ik na het nodige uitzoekwerk over Q10 behoorlijk enthousiast was geworden en stond te trappelen om producten te proberen waarin dit wonder ingrediënt verwerkt zit. De afgelopen week ben ik dan ook meteen begonnen met het gebruiken van de NIVEA Q10plus Anti-Rimpel dagcrème.

NIVEA Q10PLUS review_ - 1Nu moet ik toegeven dat ik mijn vraagtekens heb bij de verpakking van dit product. Ik heb namelijk gelezen dat Q10 wordt afgebroken onder invloed van warmte en licht, en dat om die reden luchtdichte, niet doorzichtige verpakkingen het meest ideaal zijn. Maar het potje dagcrème van NIVEA is niet luchtdicht, dus hoe zit dat? Heeft het dan wel zin om ermee te smeren als de Q10 in een paar dagen al vervlogen is?

Ubiquinone_ubiquinol_conversionNu is het zo dat er twee vormen Q10 zijn, namelijk ubiquinone en ubiquinol. De stabiliteit is sterk afhankelijk van de gekozen vorm, van de formule en de omstandigheden waarop je het product bewaart. NIVEA gebruikt het meer stabiele ubiquinone in hun producten, wat in de huid (om precies te zijn in de mitochondriën, de energiecentrale van de cel) transformeert tot ubiquinol. Daarnaast worden alle NIVEAproducten, dus ook die in een pot, onderworpen aan strenge stabiliteitstesten om productkwaliteit te garanderen. We kunnen er dus vanuit gaan dat ook de formules in een pot stabiel zijn (én blijven) gedurende gebruik.

nivea q10plus_ - 2Zo, nu we dat punt hebben getackeld kon ik de producten met een gerust hart uitproberen. Mijn eerste indruk van de body lotion is dat hij heerlijk en soepel verdeelt over de huid en razendsnel intrekt. Je hebt slechts een klein beetje nodig voor grote oppervlakten huid, dus het product is zuinig in gebruik. De geur is lekker romig en zacht, vrij neutraal en niet te overheersend.

nivea q10plus_ - 1Deze body lotion maakt mijn huid direct soepel en zacht en geeft het een subtiel en gezond glansje. Een doffe, droge huid verdwijnt als sneeuw voor de zon! Ik vind het echt lekker spul! Na het insmeren kun je meteen in je kleding springen zonder plakkerig gedoe. En het trekt zelfs zo snel in dat je er ook gerust je voeten mee kunt insmeren, zonder bang te zijn dat je vervolgens over je laminaatvloer glibbert.

nivea q10plus_ - 3Mijn eerste indruk van de dagcrème is dat hij vrij romig en vol is. Heb je een normale tot droge huid dan denk ik dat deze crème geweldig is. Het trekt namelijk vrij snel in en maakt je huid superzacht en soepel. Het voelt lekker gehydrateerd en comfortabel aan en geeft je huid een gezonde glow. Ook aan het einde van de dag ziet je huid er goed, fris en stralend uit. Heb je een gemengd tot vette huid zoals ik, dan is deze crème wellicht iets te vol. Ik merkte namelijk dat mijn huid aan het einde van de dag iets meer glansde dan normaal.

nivea pearls - 1In dat geval zijn de Serum Pearls een geweldig alternatief, want dit serum is minder vol dan de crème en zorgde bij mij dan ook voor minder glans aan het einde van de dag.

Wat veel mensen vast ook fijn zullen vinden aan deze crème is dat het SPF30 bevat. Ik denk dat de NIVEA Q10plus Anti-Rimpel Dagcrème zich hierin onderscheidt van andere dagcrèmes. Vaak bevatten crèmes een SPF van 15 of 20, maar zo’n hoge beschermingsfactor als SPF30 kom je niet vaak tegen. Een kwartiertje onbeschermd zonnen per dag wordt aangeraden, maar nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien is de kans groter dat je bijvoorbeeld eens een terrasje pakt na je werk, of in de volle zon gaat lunchen. In dat geval is het fijn om te weten dat je je huid goed beschermt met SPF30 en dus met een gerust hart langer van het zonnetje kunt genieten!

nivea q10plus_ - 4NIVEA belooft zichtbare vermindering van rimpels en versteviging van je huid in slechts 2 weken tijd. Wat rimpels en fijne lijntjes betreft, die zitten bij mij vooral rondom de ogen. Hele fijne droogtelijntjes. De rest van mijn huid is nagenoeg rimpelvrij (bedankt mama en papa!), maar ik zeg altijd maar zo: voorkomen is beter dan genezen.

Ik test de NIVEA Q10plus Anti-Rimpel dagcrème nu slechts een weekje, dus ik test nog even vrolijk door. Na 2 weken testen zal ik jullie (samen met een aantal proefpersonen) op de hoogte houden van onze bevindingen en antwoord geven op de vraag of deze producten werkelijk binnen 2 weken tijd hebben gezorgd voor een verbetering van onze huid. Mijn eerste indruk is in elk geval positief dus ik ben benieuwd naar de resultaten!

Klik hier voor nog meer informatie over Q10 en de NIVEA Q10plus producten.

Wat is jullie indruk van het ingrediënt co-enzym Q10 en de NIVEA Q10plus lijn? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

bronnen;

 1. Knot A., Biofactors. 2015 Nov 12; 41(6): 383-390.
 2. Biofactors, September-October 2009, pages 435–441.
 3. Journal of Investigative Dermatology, 2005, volume 125, number 4, pages 12–13.
 4. Ernster L, Dallner G. Biochemical, physiological and medical aspects of ubiquinone function. 1995. Biochim Biophys Acta 1271:195-204.
 5. Crane FL. Biochemical functions of coenzyme Q10. 2001. J Am Coll Nutr 20:591-598.

Volg:

33 Reacties

 1. Jeanet Nijenhuis
  23 april 2017 / zondag, 23 april 2017

  ik vind de serum pearls een ‘top’ product!!!!
  Het voelt heerlijk aan en doet écht iets met je huid!!!! Alleen een groot minpunt vind ik het potje.
  Als ik een nieuw potje serum pearls koop lukt het, nadat ik het pompjes, elke dag, 1x per dag, voor de nacht, gebruik het na een paar dagen niet meer om het serum eruit te pompen?!?!?! Dat vind ik zó jammer!! Dan kan het ‘nieuw potje’ wel weggegooid worden, want er komt niks meer uit!!!
  Horen jullie dit vaker?!
  ,

 2. 6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

  Vanaf welke leeftijd is zo een creme aan te raden? Ik ben nu 25 en wil wel een wat meer verzorgende creme hebben, maar weet niet of mijn huid hier al ‘rijp’ genoeg voor is.

 3. Marieke
  6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

  Jammer dat je niet naar alle ingrediënten hebt gekeken. Sommige producten hebben namelijk als eerste ingrediënt Alcohol Denat,en dan haak ik meteen af.

 4. G Runhart
  5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Nivea Q10 vind ik een heerlijke lijn van Nivea. Ben erg blij met hun dagcreme sinds ik een redelijk droge huid heb.
  En ze hebben fijne prijzen 🙂

 5. nil
  5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Er moeten meer merken (zoals bijv. Olaz) SPF 30 aan hun producten toevoegen! Fijn dat Nivea in ieder geval hiermee begonnen is.

 6. Nienke
  5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Ik ben fan van Uncover en daar blijf ik bij. Maar ik ben wel heel benieuwd naar het broekje met Q10 erin.

 7. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  ik gebruik de NIVEA Q10plus Anti-Rimpel dagcrème en vind hem erg fijn

 8. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Heel fijn en duidelijk omschreven allemaal!

 9. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Ja nu ik zo je verhaal hen gelezen ga ik zeker de bodylotion er is van aanschaffen. Ik vind dat nivea sowieso fijne producten heeft. Zelf gebruik ik altijd de dagcrème voor de gevoelige huid en de facewash hiervan. Nivea onder de douche vind ik ook prima ik vind alleen wel jammer dat de bodylotion vrij prijzig zijn, voor dat geld kan je ook een lekkere rituals of bodyshop kopen. Fijne dag liefs lisanne

 10. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Hmmm over q10 daar ben ik zeker enthousiast over! Ik mis alleen wel de overige ingrediënten van de lijst. Waar ik namelijk echt niet tegen kan is gedenatureerde alcohol. Dan krijg ik altijd eczeemplekjes na ongeveer vier a vijf dagen. Ik ga eens op onderzoek uit om te kijken of het echt iets voor mij is. Ik ben benieuwd naar jouw resultaten!

 11. Varenka W
  5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Voor mij is dit een basic dag/nacht en body verzorging. Houd je huid soepel en gaat uitdroging tegen, maar verwacht er verder niet meer van.
  Maar soepel houden is voor mij goed genoeg.
  Als het maar lekker smeert en de werking niet te vol of juist te luchtig is vind ik het allemaal best.
  Ben niet zo gevoelig voor al die levenslang zonder rimpels belofte’s en waarom zou ik.
  Een mooi verzorgd, en dus niet uitgedroogd gezicht dat straalt van geluk, dat is het eenige dat een mens écht mooi maakt.
  Al die claims…….pffffftttt…..

 12. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Ik vind het ook lekker spul, ik gebruik de nachtcrème en bodylotion. Al vraag ik me af hoe goed het echt is voor de huid. Er zit parfum in wat echt niet goed is en in het geval van de dagcrème heb je 2 uur later al niets meer aan de spf factor. In de ochtend gebruik ik dan ook altijd alleen zonnebrandcrème met factor 50 en dat herhaal ik voordat ik in de middag weer naar buiten ga.

 13. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Wat een mooie belofte van de anti-rimpel dagcreme: in slechts 2 weken tijd een vermindering van rimpels. Ik ben erg benieuwd naar jouw volgende update over het testen van deze creme. Mocht het echt helpen, dan ren ik gelijk naar de winkel om het te kopen.

 14. martine
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Jammer dat nivea op dieren test :C
  Heb wel een fles van de kruidvat staan waar ook q10 in zit.
  Maar moet je ook hierbij op de ingredienten lijst kijken op welke hoogte het erin zit ? Het hoeveelste ingrediënt is het met de nivea lijn?

 15. Kim
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Ha Serena, kun je eens checken of er parfum in zit? Heb altijd geleerd dat dat funest is voor je huid. Dankje!

 16. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Ik vind de bodylotion echt super lekker, ben al aan mijn 2e fles bezig

 17. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Interessant artikel, ik ben wel benieuwd naar de variant voor de gemengde huid en het serum. Ik merk zelf altijd dat ik na gebruik van een crème met spf sowieso al sneller glim aan het einde van de dag. Wel jammer dat het toch niet in een pompje zit.

 18. Carina
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Als een antioxidant een andere regenereert verliest die eerste (in elk geval deels) zijn antioxidatieve werking. Dus volgens mij klopt je logica niet helemaal.
  Persoonlijk prefereer ik pompjes want beter beschermd tegen licht en lucht is ook minder bewaarstoffen in de creme zelf wat weer fijner is voor mijn gevoelige huid. 🙂

 19. Anique
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  SPF 30 is inderdaad hoger dan de meeste producten, maar als je s ochtends smeert heb je daar s middags of na je werk toch niets meer aan aangezien de SPF vervalt binnen twee uur? Of is dat nu weer herzien?

 20. Natasa
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Kun je een review doen over dat anti cellulite broekje van nivea? Daar zit ook q10 in

  • Marijke
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Ja daar ben ik ook heel benieuwd naar!

 21. Daphne
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Fijn om te lezen dat het molecuul niet vervalt en de SPF is inderdaad ook interessant. Ik ga het product misschien wel proberen. Tegenwoordig smeer ik ‘s avonds een capsule vitamine e olie over m’n gezicht en daar is mijn huid echt verschrikkelijk van opgeknapt. Ik zou het erg tof vinden als je een keer een artikel publiceert over welke vitaminecapsules je kunt smeren op je huid en welke capsules je met elkaar zou mogen mengen. Ik zag dat er ook capsules waren met Q10 en ik heb ook een potje levertraanolie van de tuinen staan, waar o.a. vitamine e en retinol in zit. Maar ik weet niet welke ingeredienten met elkaar kunnen reageren, wat je mag mengen en of alles veilig is om zo op je huid te smeren. Lijkt me wel dat de concentratie werkzame stoffen in deze capsules hoger is dan in cremes? Ik ben benieuwd naar je uiteindelijke review!

  • Carina
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Visolie niet op je huid smeren, als dat gaat oxideren gaat het vaak stinken! Teunisbloemolie, lijnzaadolie en borageolie kan wel. Vit c kan ook wel maar dan wel maar 1 a 2 procen want het is vaak in zuurvorm en dat is niet zo goed voor je huid in hoge concentraties. 🙂

   • Daphne
    4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

    dankjewel voor je reactie 🙂

  • Mariska
   5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

   Hi,

   Waar heb jij je vitamine E capsules gekocht? Zijn dat gewoon capsules die je normaal gesproken inneemt met water?

   Ik heb last van een erg droge en rode huid namelijk.

  • Tekla
   7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

   Dit zou ik ook graag willen weten!

 22. Lisa
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Hoihoi, zo een serum met spf30 lijkt me heel fijn! Een zonnebrand is vaak meteen zo dik. Is dit ook geschikt voor de ‘iets’ jongere huid. Ik ben 22. Wanneer moet je beginnen met smeren van anti rimpel cremes? Groetjes xoxox

 23. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Ik heb ‘m ook gekocht, een paar dagen voor de review. Omdat mij aangeraden werd meer te gaan moisturizen! Mij bevalt hij prima. Ik heb de SPF15 gemixte huid & nacht creme. Moet nog wel wennen aan het daadwerkelijk op doen van het product. Maar het werkt voor mij zeker goed!

 24. Wendela
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Leuk stuk! Ben altijd groot fan van NIVEA geweest, maar laatste jaren weinig gebruikt. Ben nu 32 en net als jij gelukkig nog gezegend met een goede huid. Wel help ik de natuur graag een handje (zonder spuitjes graag!! hahaa) dus ga die dagcreme sowieso in huis halen.

  Liefs,
  Wendela

 25. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  ik ben erg benieuwd naar je verdere ervaringen 😀 ik merk zelf wel dat nu ik alweer 26 moet worden de eerste lijntjes beginnen te komen, voornamelijk door life itself :’) ik moet me gewoon niet zo druk maken, dan blijven de rimpels weg haha ;P

  • Serena
   Auteur
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Life itself, of de zwaartekracht? Haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *