Oogschaduw hacks en tips voor beginners

De laatste tijd krijg ik erg veel aanvragen voor een Oogschaduw Hack video, omdat jullie op zoek zijn naar handige tips & tricks om een perfect geblende oogschaduwlook mee te kunnen creëren. Nou, jullie wensen zijn verhoord! In de video van vandaag maak ik een smokey eye look bij mezelf en deel ik tussendoor een aantal handige oogschaduw hacks waarmee je meteen aan de slag kunt! Het zijn gewoon kleine handigheidjes die je nét even moet weten en waarmee het blenden van je oogschaduw een fluitje van een cent zal gaan worden.

Zoals jullie weten ben ik Max Factor Glambassador en daarom gebruik ik Max Factor producten om de hacks mee te demonstreren.

Een tijdje geleden liet ik jullie in de Live Test & Swatch video kennis maken met de nieuwe Max Factor Masterpiece Nude Palettes, en deze palettes gebruik ik nu ook weer voor mijn smokey eye look. Het fijne aan deze paletten is dat je er subtiele everyday looks mee kunt maken, maar dat je er dus ook net zo goed zwoele, donkere avondlooks mee creëert.

masterpiece nude palette swatchesDe palettes kosten €19,99 per stuk.

Ook gebruik ik de Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner, die speciaal ontworpen is voor vrouwen die graag vloeibare eyeliner gebruiken, maar die worstelen met het ‘gebruiksgemak’ van een traditionele liquid eyeliner. De Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner geeft net zo’n intens resultaat als een liquid eyeliner, maar brengt de eyeliner net zo nauwkeurig aan als een potlood. Met de unieke peddelvormige punt kun je twee kanten op: dik en dramatisch of dun en elegant. Het nieuwe ontwerp zorgt er voor dat de intens zwarte eyeliner – keer op keer – perfect gedoseerd en zonder problemen de punt van de eyeliner bereikt. Hierdoor kun je soepel en zonder knoeien al vanaf de eerste laag een intens zwarte lijn creëren. De Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner kost €12,99.

lipfinity glossDe smokey eye look maak ik af met de schitterende Max Factor Lipfinity Colour & Gloss. Deze lipproducten zijn net zoals de klassieke Lipfinity, maar dan bevatten ze geen balsem maar een gloss aan de andere kant. De kleuren zijn prachtig intens gepigmenteerd en blijven superlang zitten, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het afgeeft op je glas of dat je vaak moet bijwerken gedurende de avond. Ideaal dus en helemaal party proof! Er zijn 4 nieuwe kleuren toegevoegd aan het assortiment; Eternal Nude, More & More Macchiato, Lasting Grenadin en Infinite Ruby.

swatchesLipfinity Colour & Gloss kost €14,99 per stuk.

Ik hoop dat jullie het handig vonden om te zien hoe ik smokey eyes bij mezelf creëer en dat jullie wat hebben gehad aan de eyeshadow hacks die ik tussendoor heb gedeeld! Mochten er nog oogschaduw-gerelateerde vragen zijn laat het me dan gerust even weten bij de comments, dan doe ik mijn best om hier antwoord op te geven en jullie op weg te helpen!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. 6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

  ik kan nooit wennen aan eerst mijn oogschaduw aan te brengen en dan pas mijn gezichtsmake-up. je hebt hier een super look van gemaakt. liefs soraya

 2. Lise
  6 mei 2016 / vrijdag, 6 mei 2016

  Hey,
  Ik heb eigenlijk nog nooit oogschaduw gebruikt en heb het dus ook gewoon niet 🙂
  Heb je een budget tip voor mijn eerste palette?
  Ik heb blauwe ogen, blondbruin haar en een vrij lichte huid

  Bedankt!

 3. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  Haha zo droog met die tape onder je ogen 😀 Ik ga je tips zeker uitproberen want ik ben een ultieme oogschaduwnoob!

 4. 5 mei 2016 / donderdag, 5 mei 2016

  handige video!! mijn dochters zijn gelijk aan de slag gegaan hahah top

 5. Julie
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Waar komt je shirt vandaan Serena? ?

 6. Binte
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Leuke video! Maar altijd als ik een smokey eye probeer lijkt het zo raar bij me staan, misschien gebruik ik gewoon wel de verkeerde kleuren :p

 7. Fatima Tje
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Leuke video! Ben persoonlijk ook fan van Max Factor. Vooral hun mascara’s zijn top!

  Een andere vraag: zou je binnenkort alsjeblieft een keer een hair care routine willen doen? Je haar ziet er namelijk altijd top uit. Bovendien zijn dat soort video’s waanzinnig populair bij Amerikaanse bloggers en volgens mij is de jouwe ook alweer een tijdje geleden?

 8. Maria
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Wauw de pigmentatie ziet er goed uit!

 9. M
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Was er geen instalab deze week?

 10. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Mijn bewegend ooglid zit zelf heel hard in mijn oog gepropt? Ik kan het niet echt uitleggen, maar je ziet het gewoon niet, waardoor oogschaduw er altijd uitziet alsof ik een slag heb gekregen. Heb je hier tips voor?

  • Cora
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Heel hard in je oog gepropt? Haha 😀

 11. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Wat een leuke en duidelijke video! Ik vind je ooglook ontzettend mooi geworden. Bedankt voor alle tips die je ons, de bezoekers, geeft. Mag ik jou nog een tip geven? Het valt mij de laatste tijd op dat je soms verdrietig lijkt te kijken. Zoals nu in de inleiding. Ik vind je mimiek erg sterk en daardoor een mooie ondersteuning van je video’s, maar het verdrietige leid mij af van je juist zo enthousiaste filmpje.

  • Nadine
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Wow, seriously?!

   • Sharon
    7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

    Ja, ze gaat toch door een mindere tijd nu, is toch niet zo raar dat ze een beetje sad eyes heeft? Ik vind het juist tof dat ze nog steeds goede filmpjes maakt:)

    Gebruik je nou voor elke kleur een andere kwast en een losse blendkwast of dezelfde?

  • romy
   7 mei 2016 / zaterdag, 7 mei 2016

   Wow…
   Met een feedback manier toch nog even een minne opmerking maken…

 12. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Wauw Serena, ik ken je van je youtube kanaal maar je blog is zo strak en proffesioneel. Respect, een nieuwe lezeres erbij.

  X Fleur

 13. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Ik doe ook altijd eerst mijn wenkbrauwen, vind ook dat dat helpt. Dat afplakken doe ik nooit maar soms zou het wel handig zijn.

 14. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Leuke video en goede tips! De verschillende paletten vind ik ook erg gaaf, mooie opbouw in kleuren. Je hebt er een mooie look van gemaakt!

 15. Els
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Geweldige tips, alleen vind ik het jammer dat ik niet zie hoe je de eyeliner aanbrengt.
  Ik vind die juist zo mooi bij jou maar dat is niet te zien in de video.

  • Serena
   Auteur
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Nee, omdat deze video over oogschaduw gaat en niet over eyeliner. Maar ik krijg er wel vaker vragen over dus misschien dat ik een Eyeliner Hack video ga maken! 🙂

 16. Anouk
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Je hebt het over 3 kleuren gebruiken maar doet er maar 1 op?? Nu weet ik nog niet hoe ik oogschaduw aan moet brengen :c

  • Serena
   Auteur
   4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

   Ik gebruik er 2, omdat ik de oogschaduw onder m’n wenkbrauwen oversla. Ik begin in m’n crease en daarna breng ik oogschaduw aan op m’n bewegend ooglid. Als je de video goed bekijkt moet het volgens mij allemaal duidelijk zijn, maar als er vragen zijn stel ze gerust!

 17. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  `Leuke video met handige tips! De look staat je erg mooi.

 18. Varenka W
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Mooie oog look met handige tips 🙂

 19. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Ik ga vanavond weer even kijken! Leuk! Ik ben benieuwd of je nog andere tips hebt die ik nog niet weet. Altijd handig!

 20. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Na al die jaren vind ik oogschaduw nog steeds lastig op mijn half monolids ogen, elke dag is het nog oefenen! Daarom ga ik vaak voor de simpele cat eye look met alleen eyeliner. Smokey vind ik echt super mooi maar dat blenden? Geen easy job voor mij, dat lijk ik net een wasbeer! Zeer handige tutorial Serena! En waauw, je hebt wel lange wimpers van jezelf, echt heel erg jaloers.

 21. Chantalle
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Lieve serena komt je instalab nog deze week? Ben heel erg benieuwd vind dat zoooo leuk om te zien! Heel veel sterkte ook met het eindigen van je relatie, ik denk aan je! Xxxxxxxxx

 22. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Heel handig! De Smokey-eye wil bij mij nog niet altijd lukken. Misschien dat het met je tips beter gaat.

 23. Lotte
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Waar blijft de instalab van deze week?? ?

 24. Elise
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Goedemorgen! Leuke video voor de mensen die nog niet alles weten, zeker handig. Trouwens bij het artikel van maandag stond dat maandag avond de instalab online zou komen, maar dat stukje is weggehaald… Komt instalab deze week niet meer?

 25. 4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  Hele mooie look en wat een fijne tips. Ik kende ze eigenlijk allemaal al wel, maar hoe handig als je deze nog niet kent :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *