Eenvoudige DIY projecten met nagellak

Het komt gewoon door dit herfstige weer, want ineens heb ik veel meer zin om te knutselen. Of DIY’en zoals we dat tegenwoordig noemen (net zoals joggen nu ineens massaal hardlopen wordt genoemd). Ik beland wel eens op inspiratiesites als Pinterest, We Heart It en Tumblr (dat moet ik eigenlijk zo veel mogelijk vermijden, want voor je het weet zit je er uren ‘vast’) en toen kwam ik een aantal leuke DIY’s tegen die ik heel graag wilde proberen. Dus, opgeslagen in mijn geheugen, om er vervolgens niets mee te doen. Tot vandaag, want ik heb deze DIY’s eindelijk uitgevoerd!

Het leuke aan deze DIY’s is dat ze allebei worden gemaakt met nagellak. En nagellak, dat heeft iedereen wel in huis. Ik maak mijn nagellak praktisch nooit op, dus dit is meteen een ideale manier om eventuele restjes te recyclen tot iets nieuws en bruikbaars.

DIY's met nagellak - 1 DIY's met nagellak - 5Vandaag maak ik een supermooie watermarbled beker met herfstige kleuren – die door het watermarble effect een mooie pastel finish krijgen. Je zou er in principe uit kunnen drinken, maar je kunt het ook als decoratieve beker gebruiken voor bijvoorbeeld je pennen of make-up kwasten. De beker kocht ik voor €2,99 bij Xenos.

Variatietip: dezelfde techniek kun je natuurlijk ook toepassen op vaasjes, kommetjes, plantenbakken en andere keramieken of porseleinen items. Misschien dat de nagellak zelfs op metalen of plastic onderwerpen blijft ‘kleven’, dat heb ik zelf alleen niet getest.

DIY's met nagellak - 2 DIY's met nagellak - 4Ook maak ik deze superschattige donut onderzetters van doodnormale kurken onderzetters, die je per pakje van 6 stuks bij Xenos koopt voor slechts €1. Met behulp van nagellak (bij de originele versie op TUMBLR wordt er gewone verf gebruikt, maar ik dacht, dit moet ook met nagellak lukken) en een beetje fantasie creëer je er in een handomdraai donut onderzetters van. Superleuk! En ook erg leuk als cadeautje of kleinigheidje.

Variatietip: ik bedenk me ineens, als je er geen gaatje in maakt, en je de buitenste rand een klein beetje ‘kurk’ laat, en daarbinnen stipjes zet in blauw/wit of roze/wit, zou het dan lijken op beschuit met muisjes? Leuk voor je kraamvisite! Of leuk als kraamcadeau!

DIY's met nagellak - 3Deze DIY’s zijn eenvoudig, snel klaar en ook nog eens goedkoop, aangezien je gewoon een basic beker uit je keukenkastje kunt pakken, restjes nagellak kunt opmaken en de kurken onderzetters slechts €1 kosten. Het zijn echt hele leuke DIY projecten die je samen met vriendinnen kunt doen op een regenachtige, grauwe dag als vandaag. Of tijdens een kinderfeestje, of samen met je eigen kinderen. Ik hoop dat jullie er leuke inspiratie van hebben opgedaan!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. Anoniempje
  23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  oowhh.. zoo leukk!! Waar heb je mod podge vandaan??? :-]

  • Serena
   Auteur
   23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

   Xenos!

 2. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Echt een super leuk idee! Vooral die onderzetters zijn super schattig 🙂

 3. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Oh die beker ziet er zo mooi en artistiek uit! Echt heel leuk gedaan! 🙂

 4. 13 september 2015 / zondag, 13 september 2015

  heel leuk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *