Éclats du Soir de Chanel – swatches & look

Toen ik de nieuwste kerstcollectie van Chanel binnenkreeg stond ik echt te trappelen om het te gebruiken! Éclats du Soir de Chanel is een heerlijke collectie vol metallics en donkere kleuren. Goed, eerst ongeduldig foto’s geschoten en daarna meteen swatchen en in de make-up!

Harmonie du Soir – dit oogschaduwquad is de eyecandy van de collectie, de exclusieve creatie. Het bestaat uit vier mooie metallics: deep golden bronze, plum red, smokey taupe en pink.

De structuur van de oogschaduw is lekker romig en zacht en brengt zonder te brokkelen of te verstuiven heel smooth aan op mijn huid. De textuur is echt heel lekker en het pigment is goed. De kleuren zijn op de huid minder metallic dan in dacht, wat ik eigenlijk wel prettig vind. Ik bedoel, metallic oogschaduw kan soms net wat té shiny zijn en je wilt natuurlijk niet dat mensen denken dat je bent blijven steken in de jaren ’80.

De kleuren Plum Red en Pink lijken me een uitdaging, maar Deep Golden Bronze en Smokey Taupe zijn wat makkelijker te combineren. Toch staan alle vier de kleuren ook prachtig bij elkaar. Good job, Chanel!

Illusion d’Ombre in Apparence – ik heb al een stuk of zes Illusion d’Ombre potjes in mijn stash en ik ben er weg van! Het is een creamy mousse oogschaduw, maar eenmaal aangebracht op de huid veranderd het in een zachte poederoogschaduw, maar dan met een prachtige metallic en shimmery glans. Er zit een kwastje bij, maar ik werk het liefst met mijn vingertoppen.

Illusion d’Ombre blijft goed zitten, hoopt niet op in de crease en is zowel los als in combinatie met andere oogschaduw (of als basis) erg mooi. Het pigment is erg goed, het bedekt in één keer de huid.

Stylo Yeux Waterproof in Grenat – het is echt waar, deze oogpotloden zijn waterproof. Het zit in een pennetje, dus slijpen is niet nodig omdat je steeds een nieuw stukje potlood omhoog kunt draaien. Grenat is een warme, rode plumkleur. Prachtig bij roze, lila en goudtinten. Het staat heel ‘sultry’ en warm.

Poudre Universelle Libre in Rêverie – it is een vrij grote pot met zijdezacht los poeder wat schitterende zilveren glitters bevat. Je kunt het poeder aanbrengen met een powderpuff op bijvoorbeeld  hals, decolleté, armen, schouders, jukbeenderen, etc. voor een mooie, shimmery huid. De glitters schitteren mooi bij elke beweging die je maakt. Heel feestelijk en bijna een beetje sprookjesachtig!

Rouge Allure Velvet in L’Impatiente – oeh la la! Wat een dark beauty is dit! Deze kleur is diep, diep bordeauxrood met een paarse ondertoon. Een hele donkere berrykleur met een matte, licht satin finish. Je moet wel lef hebben, maar ik denk dat het zowel mooi staat op porseleinen als getinte huidjes.

Lèvres Scintillantes in Mystery – deze frisroze nudekleur bevat geen shimmers en heeft daarom een vrij naturel effect. Het geeft mijn lippen net even dat mooie, frisse roze kleurtje en een prachtige glans. Een hele mooie nude gloss. De gloss plakt niet, voelt prettig aan op de lippen en blijft naar gloss-maatstaven redelijk lang op mijn lippen kleven. Yes, Chanel glossjes stellen mij eigenlijk nooit teleur.

Le Vernis in Malice – deze nagellak is een typische najaarskleur, diep bordeauxrood met fijne shimmers die vurig vlammen in het directe zonlicht. Schitterend! Dekt in één laagje. Trouwens, mijn nagels zijn weer kort. Mijn pinknagel klapte vorige week om en scheurde eng diep in, dus nu heb ik besloten om de rest ook maar te kortwieken en om opnieuw te beginnen.

Hieronder heb ik me opgemaakt met Plum Red en Pink uit het Harmonie du Soir palette. Pink over mijn bewegende ooglid, Plum Red in de crease en Deep Golden Bronze bij de traanbuis. Smokey Taupe heb ik een beetje onder mijn ogen aangebracht met een wattenstaafje. Mijn ogen heb ik omrand met het waterproof oogpotlood in Grenat.

Ik dacht, Plum red en Pink op mijn ogen, dat wordt nog een hele uitdaging om er niet ziek of post-huilbui uit te zien, maar dat viel gek genoeg hartstikke mee. Sterker nog, ik ben blij verrast met deze prachtige, warme en zwoele kleurencombo. Zeker met Grenat als eyeliner erbij en het gouden accent bij de traanbuis doet deze eyelook me denken aan een Arabisch sprookje.

Hieronder de full face met de lipgloss in Mystery:

En hieronder een full face met de donkere Rouge Allure Velvet in L’Impatiente:

Alle producten, met uitzondering van het oogpotlood in Grenat, uit deze Éclats du soir de Chanel collectie zijn limited edition, dus als je iets uit deze collectie wilt scoren moet je er vlug bij zijn! Deze collectie ligt vanaf 1 november in de winkels. Chanel is te koop bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën. En natuurlijk in de Chanel Boetiek aan de P.C. Hooftstraat te Amsterdam. De prijzen en de rest van de collectie staan vermeld in dit artikel.

Wat vinden jullie van deze collectie?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

 1. 5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  De nagellak en lipstick zijn echt práchtig zeg!

 2. Cori
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Als Chanel fan komt er maar een reactie in mij op als ik dit zie: HEBBUH!!!!! 🙂

 3. 3 november 2012 / zaterdag, 3 november 2012

  Wauw deze collectie heeft mijn hart echt gestolen!!! Ik moet dat palette gewoon hebben.

 4. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik heb ze naar aanleiding van je swatches en uitproberen bij de Chanel counter toch gekocht en wat ben ik er zielsgelukkig mee! Heb de Harmonie du Soir en de Illusion d’Ombre in Apparence gekocht. Rib uit mijn lijf maar het is het zeker waard!

 5. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Waaauwiee eye candy! Mooie foto’s ook!

 6. Mieke
  29 oktober 2012 / maandag, 29 oktober 2012

  Oh HELP, ik wil die nagellak! Het is stom, want ik hou helemaal niet van de nagellak van Chanel (slechte kwaliteit voor die prijs) MAAR die kleur is PERFECT!

  Ik heb een bordeaux broek en daar vandaag een stijlvolle zwarte mantel bij gekocht en toen zei een vriendin: “nu nog bordeaux nagellak en je bent er”. En nu zie ik hem hier blinken. Dilemma dilemma…

 7. simone
  28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  wauw, super mooie collectie. en de look staat je goed! 🙂

 8. Genevieve
  28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  Mooie collectie en look!

 9. Estelle
  28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  Waauw die donkere lipstick staat je echt mooi 🙂

 10. 28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  Ik kan altijd zo genieten van de foto’s die je maakt. Altijd net anders dan bij andere bloggers. Mijn complimenten!

 11. 28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  die lipstick! die lip-stick! aah kwijl kwijl hij is zo mooi! jammer genoeg kan ik dat niet betalen…

 12. Demi
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Wauw.
  Mooie producten en ik vind je look ook echt prachtig!
  Hier word ik heel hebberig van hihi

 13. 27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Ehm…. WOW! Wat heb je weer een mooie look gemaakt! De producten van Chanel zijn ook heel mooi. Heb zelf een aantal tegenvallers gehad qua foundation en primer van Chanel, maar de lipproducten, nagellak en oogschaduw vind ik altijd erg mooi.

 14. 27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Moooooiiee kleureenn!!!!

 15. 27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Wauw! Ik wil dolgraag de donkerrode nagellak, die lijkt me zo prachtig. Gelukkig heb ik nog cadeaubonnen. 🙂

 16. Lucinda
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Ik ben zo fan van de Chanel makeup! Echt prachtig, wel jammer dat het niet zo lowbudget is.

 17. Saar
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  holymoly, die donkere lipstick staat je goed!
  En wat een mooie collectie! Ik voel mijn handjes jeuken om malice te bemachtigen 0.o

 18. 27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Wow wat zie je er mooi uit met die look! 🙂 echt mooi!

 19. Celina
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Je ziet er prachtig uit :D!

 20. 27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  wauw, wat een prachtige producten! Vooral dat oogschaduwpalletje zit vol met hele mooie kleuren!

 21. Annebell
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Aaaah mooi! Hebben hebben hebben, oei de prijs… Maar nog steeds alles hebben!

 22. renoeka
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Wauw je fotos zijn egt zo mooi

 23. Lousa
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Prachtig! Die lipstick, dat oogpotlood… Wow!

 24. Lisa
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Wat een mooooie collectie zeg, soms heb ik helemaal niks met de kleuren maar deze…. oogschaduw, poeder, oogpotlood… I NEED THEM ALL 😀

 25. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  WOW …. Ik zwijmel weg … Wat een mooie producten.

 26. Door
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Wow, zo mooi! En die nagels… Is de nagellak op de foto eigenlijk al helemaal droog? Of glanst het zo hard omdat het nog nat is?

 27. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Hele leuke looks! En je ogen stralen heel mooi!

 28. Esmee
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Woow staat je prachtig

 29. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Mooie look! Ik vind het lakje erg mooi!

 30. Miranda
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Nou sereen, die donkere bordeaux kleur kan je goed hebbe hoor!

 31. Zwaan
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Stylo Yeux Waterproof in Grenat ziet er SUPER mooi uit!

 32. Annika
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  de oogschaduw staat je heel erg goed! Erg mooie kleur, en toch heel subtiel!
  door het vorige artikel weet ik nu wel wat die witte streepjes in je ogen zijn 😉 bij de foto van je oog kun je zien dat het het raam in de deur is 😀

 33. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  prachtige look zeg! Die goude oogdchaduw is zo mooi :). Liefde voor de lipstick, perfecte kleurtje voor de herfst/winter

 34. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Prachtige make-up, mooie look 😀 x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *