€3 Challenge | broodje kipburger met mozzarella en tomaat

Afgelopen week heb ik mezelf weer eens uitgedaagd voor de €3 challenge. Ik wilde eens een keer geen noodles of pasta maken, dus bedacht ik het broodje kipburger met mozzarella en tomaat. Niet de meest gezonde maaltijd, maar zie deze maaltijd als een heerlijke guilty pleasure! Enne, niet veel ongezonder dan een normale hamburger of andere ‘vette’ hap zoals pizza of iets van de snackbar. Lekker als lunch, snack of tussendoortje, maar met twee stuks is het ook prima en goed vullend als avondmaaltijd. Kruip op de bank, zet je favoriete serie aan en eet deze broodjes kipburger erbij! Een perfecte start van je weekend!

Wat houdt de €3 challenge precies in? De bedoeling is om met €3 naar de winkels te gaan, daar je boodschappen van te koken en er vervolgens een avondmaaltijd van te brouwen. Kruiden en specerijen hoef je niet los te kopen, omdat de meeste mensen deze standaard in hun keukenkastje hebben staan. Met deze challenge wil ik laten zien dat eten koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een goede maaltijd op tafel kunt zetten. Hopelijk heb ik je geïnspireerd en ga je zelf ook eens de uitdaging aan om een €3 maaltijd te creëren!

Boodschappenlijstje;
twee witte pistoletjes – 2 x €0,20 = €0,40
twee kipburgers – €1,50
doosje tomaatjes – €0,60
bol mozzarella – €0,50
totaal – €3,00

Zoals je ziet blijf ik precies binnen het budget van €3. Als je geen doosje cherrytomaatjes zou nemen en gewoon zou kiezen voor één grote tomaat ben je zelfs nog wat goedkoper uit.

broodje kipburger_1Recept;
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pistoletjes open, snijd de mozzarella in plakken en de tomaatjes door de helft. Snijd de kipburgers (optioneel) en bak ze warm en krokant in een koekenpan. Beleg de broodjes met mozzarella, kipburger, mozzarella en tomaatjes en grill ze in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Strooi er vervolgens peper en zout op en eet ze warm. Eet smakelijk!

Ik ben dol op gezond eten, maar af en toe mag je jezelf ook wel eens verwennen met een broodje zoals dit, vind ik! Overal waar ik kijk zie ik healthy-sporty-green-fit-recepten, dus hopelijk zijn jullie blij met deze welkome guilty pleasure afwisseling!

Wat is jouw guilty pleasure op food gebied?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

66 Reacties

 1. Aayesha
  15 januari 2016 / vrijdag, 15 januari 2016

  hi serena wij school opdracht dat we een recept moeten maken van 3,00 en jij hebt daar ons mee geholpen dankjewel groetjes: Aayesha en Safae

 2. anoniem
  23 juni 2015 / dinsdag, 23 juni 2015

  echt lekker ik wil graag nieuwe filmpjes zien!

 3. Selien
  1 juni 2015 / maandag, 1 juni 2015

  Erg leuk ik wil graag meer filmpjes zien! 🙂

 4. 17 mei 2015 / zondag, 17 mei 2015

  ziet daar lekker uit en gezond ik ga zeker maken broodje kipeburger

 5. Sylke
  16 mei 2015 / zaterdag, 16 mei 2015

  Welk jasje heb je aan in dit filmpje van die recept?

 6. Eva
  16 mei 2015 / zaterdag, 16 mei 2015

  Mmmm jammie! Ziet er goed uit! En wat een toffe snijplank haha!!

 7. Trijntje
  15 mei 2015 / vrijdag, 15 mei 2015

  Misschien het witte pistoletje.. ipv bruin of spelt..maar wat is hier verder zo ongezond aan?? vooral als avond maaltijd vind ik dit reuze meevallen! 🙂 Ziet er goed uit.

  • Iris
   7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

   Alleen de mozzarella, dat is een kaassoort en dat is niet gezond. De rest van het broodje wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *