Druk? Probeer eens een maaltijdbox (en ontvang €25,- korting)

George en ik appen elkaar dagelijks en rond een uurtje of 4 ‘s middags stellen we elkaar altijd dezelfde vraag ‘wat gaan we vanavond eten?‘. Volgens mij is dit echt de meest gestelde vraag ter wereld! We hebben een paar ‘standaard’ maaltijden die we altijd lekker vinden en uit ons hoofd kunnen kennen (zoals zalm teriyaki, spaghetti met garnalen of ragout), maar hee… soms wil je ook gewoon even wat anders uitproberen.

Maar wat? Vaak probeer ik wat inspiratie op te doen via receptensites of foodblogs, maar als ik dan na een half uur nóg niets heb gevonden slaat de frustratie toe. Ik heb hier gewoon geen tijd voor! Ik heb deadlines, een overvolle mailbox, het huishouden en oh ja, ook nog een baby die verzorgd en gevoed moet worden. Op sommige dagen loopt alles op rolletjes, maar er zitten ook dagen tussen wanneer het ontzettend moeilijk is om alle ballen in de lucht te houden.


Soms vind ik wel een leuk recept online, maar moet daarvoor naar de winkels om boodschappen te doen. Voorheen kon ik even snel op en neer fietsen, maar met Marshall ben ik toch gauw een uurtje onderweg. Daar heb ik dus eigenlijk ook geen tijd voor. ‘Haal maar wat pizza’s als je onderweg bent naar huis‘ app ik naar George. En zo eten we dus vaker dan we willen een kant-en-klare, vette en inspiratieloze maaltijd. Als je diepvriespizza een volwaardige maaltijd mag noemen, althans.

Nu denk je misschien, ‘laat George dan gewoon het avondeten klaarmaken‘, en dat doet hij ook zeker een aantal keren in de week. Maar goed, hij komt het het OV vanuit Amsterdam en is vaak pas rond half 8 ‘s avonds thuis. Hij hangry, ik hangry, en dan nog moeten koken. Ondertussen lopen we te kibbelen en moet Marshall ook nog gevoed worden. Het is rond dit tijdstip altijd een rommeltje in huis.

Marley Spoon is dé oplossing voor onze problemen. Of nou ja, problemen, het maakt ons leven in elk geval een behoorlijk stuk gemakkelijker en zorgelozer. Marley Spoon is een maaltijdenbox waar je een flexibel abonnement op kunt nemen. Je kunt zelf aangeven op welke dag en op welk tijdstip jij jouw box wilt ontvangen (en ze bezorgen ook in de avonduren).

Iedere week staan er weer 12 nieuwe recepten online waaruit je kunt kiezen. Het leuke aan de recepten van Marley Spoon vind ik dat ze niet zo standaard zijn. Het zijn vaak bijzondere, exotische recepten met ingrediënten die ik niet ken of nooit eerder mee gekookt heb. En dat vind ik leuk, want ik houd wel van nieuwe dingen uitproberen en proeven! Ik ben dol op koken en heb toch best wel wat ervaring in de keuken, maar Marley Spoon blijft verrassen.


Zo koos ik deze week voor BBQ kip met cole slaw. Nu klinkt dat misschien niet zo bijzonder, maar met dit recept maak je dus je helemaal zelf je eigen BBQ saus. Heel leuk om te doen en niet moeilijk, en altijd leuk om weer wat nieuws te leren. De ingrediënten zijn daarnaast supervers en afgepast, zodat je geen voedsel verspilt.

Kortom, Marley Spoon is echt ideaal! Ik hoef op de dagen dat ik een Marley Spoon maaltijd kook niet te bedenken wat we gaan eten, ik hoef niet de deur uit voor boodschappen, de recepten zijn met een half uurtje klaar, ik kook met verse ingrediënten (we koken namelijk liever zo min mogelijk met pakjes en zakjes), de maaltijd ziet er beeldig uit én het allerbelangrijkste: het smaakt onwijs lekker. En persoonlijk vind ik het dan ook extra leuk om gerechten te bereiden die ik nooit eerder heb klaargemaakt.


Enthousiast geworden? Laat tante Serena nu een mooie kortingscode voor jullie hebben! Met de code 25BEAUTYLAB ontvang je maar liefst €25,- korting op je eerste bestelling. Hiermee betaal je slechts €25,- voor een box met 4 maaltijden voor 2 personen. Meteen een mooie manier om Marley Spoon uit te proberen en om te kijken of een maaltijdbox je bevalt.

Is Marley Spoon ook iets voor jou? Bestel je box met €25,- korting via deze link.

Voor mij als werkende moeder is het echt een uitkomst. Het scheelt me veel tijd en frustratie (en gekibbel met George, haha!).

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
deze blogpost is gesponsord en bevat producten die mij zijn toegestuurd

36 Reacties

 1. Iris
  19 augustus 2018 / zondag, 19 augustus 2018

  Leuk! Wij hebben een tijdje Hello Fresh gehad, ook prima, goede hoeveelheden en kwaliteit, kon je ook pauzeren. Maar vonden het te duur, teveel van hetzelfde en het koken te complex om na je werk te doen. Ik ga eens naar deze kijken.

 2. Denise
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Leuk en interessant artikel!

  X

 3. Jam
  17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Wat zie je er prachtig uit vandaag Serena! Die glow op je gezicht, wauw!

  Ik vind de pakketjes handig, maar wel enorm duur. Zeker als je bedenkt dat ik altijd elke dag kook voor max €2 per persoon?

 4. Melissa
  17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Zou het graag eens proberen ook vanwege een keer wat anders proberen. Echter eet mijn peuter van 2 niet die aparte dingen ?

 5. Rita
  17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Waar zijn die geweldige borden van!??

  • Serena
   Auteur
   17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

   hi Rita,
   ooit eens gescoord bij de kringloop hier in Houten. Ze zijn echt heel fijn, ook voor pasta’s of iets anders met een sausje.

 6. Esra
  17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Ik ben van Turkse afkomst en kook geregeld Turks maar simpel Hollands en Indiaas vind ik ook heerlijk. Je kunt een voedingsdeskundige of leefstijldeskundige over voeding eens raadplegen. Min of meer hebben we dagelijks het een en ander nodig aan voeding. Zij maakt dan afgestemd op jou een lijst op die voor jou toegankelijk zijn te eten op een week/weken. Echter als dit een hoge drempel vormt dan kun je het zo bedenken. Mijn oma verzorgde in armoedige tijden het eten voor wel 10 man in huis al dan niet meer. Het eten stond er al voor de middag klaar, met dat wat het land of de buren met elkaar deelden. Echt, als kind zag ik dat de buurvrouw even een emmer met groenten uit de tuin bracht. Je raadt het al, dat werd het eten voor die dag. Wat de dieren gaven, wat de natuur bracht was wat ze aten. Meer hebben we ook niet nodig. Hoe ik het nu integreer in mijn leven? Ik stel een budget vast voor de wekelijkse boodschappen. Koop haast alles bij de Lidl en vul aan met de aanbiedingen van andere supermarkten, toko, markt etc. Het werkt echt, Ze variëren al ruimschoots voor de consument. Het hoeft niet altijd een echt gerecht te zijn. Een basis van dit dat en dat op een bord voldoet al. En al bepalen hoeveel dagen er vleessoorten, vis, geen vlees, vegetarische producten er gaan worden gegeten. Helpt ook enorm.

 7. Ashley
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Spaghetti met ragout? Kun je sommige van je standaard recepten niet delen?

  • Serena
   Auteur
   17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

   hi Ashley,
   deze recepten zijn te vinden onder het kopje ‘recepten’ en dan ‘hoofdgerecht’.

 8. Lisa
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Wat een non-issue, die maaltijdboxen. ik moet er niet aan denken dat een ander voor mij beslist wat ik aan smakeloos voedsel ga eten tegen het betalen van de hoofdprijs. Met een goed gevulde voorraadkast met basics en een kruidenkast (eigenlijk specerijenkast) die bij mij van tot z gevuld is (letterlijk; van asifoetida tot zátar, en nee, dat heb ik natuurlijk niet in 1 keer aangeschaft en koop specerijen vooral bij de toko, vele malen goedkoper dan in de supermarkt), een doordacht inkoopbeleid, (vlees in de aanbieding, koop in, portioneer, vries in, het koken van grotere hoeveelheden en dan invriezen, doe aan restverwerking), kom je de week echt wel door. Diepvriesgroenten zijn even hoogwaardig als verse groenten. Honderden suggesties, nee duizenden, voor gezonde maaltijden te vinden op internet. Het is ook handig al vroeg op de dag te bedenken wat je zou willen eten, te kijken of je het nodige in vriezer, voorraadkast hebt liggen en eventueel een echt noodzakelijk onderdeel in de loop van de dag te halen.
  Tot slot, ik begrijp dat je met gesponsorde artikelen je geld moet verdienen maar het ligt er zo dik bovenop dat het niet de waarheid is dat het mij alleen maar afstoot. Dat geldt bij mij ook voor reclame in tv-programma’s of vlogs. Als je me als fabrikant iedere paar minuten komt lastig vallen met jouw product dan zal het het laatste zijn wat ik koop.

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Mijn kruidenkastje is ook goed gevuld (wel met voornamelijk Aziatische kruiden), mijn diepvries en koelkast zijn eigenlijk ook altijd wel redelijk goed gevuld, maar het ontbreekt me vaak aan inspiratie en vaak ook aan tijd om even snel een boodschapje te doen. Dat is de waarheid.

   • Simone
    16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

    Tip: mijn vriend en ik doen elke 3 a 4 dagen boodschappen en bedenken dus maar 2x per week wat we gaan eten. Als je tussendoor ideeën krijgt, schrijf je die gewoon op 🙂

   • Judith
    20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

    Hallo Lisa,

    Waarom ligt het er dik bovenop dat het niet de waarheid is? Dat lijkt me een aanname van jouw kant. Fijn hoe jij het regelt en doet en klinkt goed, maar we zijn niet allemaal gestructureerd en geordend. Het woord chaotisch heb ik volgens mij uitgevonden hihi en juist daarom werkt zo’n box goed. Ik heb hem ook en hoef hierdoor niet zo vaak boodschappen te doen en stil te staan wat ik ga eten. Je betaalt vrij veel, dat klopt, maar ik betaal voor gemak.

 9. Sanne
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Hi Serena,
  Leuke aanbieding! Normaal vind ik zulke maaltijdenboxen te prijzig (zeker aangezien ik aan het einde van mijn geld regelmatig een stuk maand overhou, oeps) maar zo kan ik het mooi een keer proberen. Is het niet zo dat ik het aanvragen opeens een abonnement oid heb? Ik zie het niet staan op de site maar check het liever nog even voor de zekerheid.

 10. Omi
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Ik moet 10 km met de auto naar de supermarkt. En een vent die meestal van maandag tot vrijdag van huis is. Dus ik eet vaak in m’n eentje. Maar probeer toch echt al mijn boodschappen in 1x te halen en dus goed te plannen. Als ik vrijdags boodschappen doe, maar wil donderdag bijvoorbeeld iets met spinazie eten, dan haal ik donderdags pas de spinazie tijdens mijn pauze in de stad.
  Zo moeilijk is het niet, het moet alleen gewenning worden. Heb zelf ook al ik dagelijks of om de dag boodschappen doe, dat ik dan veel meer onzin in huis haal…

 11. Rekha
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Ik woon niet meer in NL maar gebruikte zelf altijd De Krat. Lokaal, bio waar mogelijk en seizoensgebonden. Heb veel research gedaan toen der tijd en de krat sprak mij het meeste aan qua eerlijkheid en bedrijfsstructuur. Ik hoop dat jullie ze een kans geven xx

 12. 16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Ik wil al best lang een keer een maaltijdbox proberen, lijkt mij erg leuk en handig! Als ik het druk heb gehad en geen tijd heb gehad om recepten te zoeken ga ik toch vaak voor een gerecht dat ik al eens eerder heb gemaakt (en sommige gerechten eet je daardoor om de week toch zeker wel). De variatie die zo’n box je biedt lijkt mij fijn, alleen zitten mijn vriend en ik met 1) dat ik geen varkensvlees kan eten ivm allergie en 2) hij is gewoon best een moeilijke eter en lust heel weinig haha! Maar wie weet dat ik het alsnog een keer bestel als je de optie hebt om de gerechten zo te kiezen dat ze wel bij ons passen.

 13. Kerstin
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Toevallig ben ik mij aan het verdiepen in de maaltijdboxen, want hoewel ik moet toegeven dat het best aan de prijzige kant is, lijkt het gemak me zo ideaal! En het zijn zulke leuke, bijzondere recepten en hoe fijn is het dan dat dit afgepast geleverd wordt, in plaats van dat je blijft zitten met groenten en kruiden die verpieteren in de koelkast, omdat je niet drie keer in de week kool wil eten.

  Enne, waarom niet een Marley Spoon-box proberen met deze kortingscode en daarna de Hello Fresh met 50% korting (Google is your best friend) voor twee keer? Heb je een aantal weken korting en dan kan je daarna bepalen of het wat voor je is.

  Mijn collega zweert erbij en komt ook gewoon minder in de supermarkt, waardoor je ook geen frisdrank, chips en andere meuk haalt omdat je toevallig honger hebt.
  Zo’n maaltijdbox in combinatie met het thuisbezorgen van de overige boodschappen is in mijn geval goedkoper, gezonder, efficiënter en man man man, wat een tijd bespaar je, alleen al door het niet te hoeven nadenken over ‘wat eten we vanavond en wat heb ik wel en wat heb ik niet in huis’ en dat vreselijke gesjouw door de supermarkt om half 6 ‘s avonds terwijl je honger hebt en opeens de hele supermarkten vol bejaarden lijkt te staan, die het ‘o zo gezellig’ druk vinden rond dit tijdstip.

  Ik ben overstag door mijn eigen stukkie tekst.

  Bedankt!

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Haha, dat je tijdens het schrijven van een comment jezelf weet te overtuigen, nice! 😀

 14. 16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Ah Serena, jij schrijft zo leuk dat ik zelfs dit artikel – terwijl het duidelijk spon was én ik al ervaring heb met dit soort boxen – met heel veel plezier heb gelezen!

  • Demi
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Dit inderdaad! Normaal gesproken vind ik gesponsorde artikelen vreselijk, maar dit was gewoon leuk (en herkenbaar!) om te lezen.

 15. M
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Gewoon een weekmenu en een boodschappenlijstje niks voor jou?
  Ik vind de wat eten we vandaag vraag trouwens de vervelendste vraag die er bestaat.

  • Renate
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Hussen met je neus er tussen is bij ons het antwoord op de vraag wat gaan we eten ?

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   hi M,
   als George en ik een boodschappenlijstje maken voor de grote boodschappen dan komen we vaak niet verder dan onze gebruikelijke gerechten, terwijl het juist zo leuk is om wat nieuws te proberen! En maaltijdboxen zoals Marley Spoon helpen je daar een handje bij. Ik heb bijvoorbeeld ook het receptenkaartje van de BBQ kip bewaard zodat ik het gerecht later nog eens kan bereiden, aangezien het goed in de smaak viel.

   • Ilona
    17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

    Iets nieuws proberen kan ook d.m.v. internet: daar staan heerlijke recepten inclusief beoordeling.

    • Serena
     Auteur
     17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

     Ja weet ik, maar er is soms gewoon te veel keuze en dan weet ik niet wat ik moet kiezen. Met Marley Spoon heb je ‘maar’ 12 recepten waaruit je kunt kiezen dus dat zorgt voor minder keuzestress. Ik vind het nu eenmaal ideaal, what can I say? 🙂

     • Tessa
      17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

      Heel herkenbaar! Ik vind maaltijdboxen ook heel erg leuk. Maar wel best duur. Nu zoek ik af en toe de recepten op op de sites van Hello Fresh of Marley Spoon en bestel dan zelf de ingrediënten bij Picnic, dan wordt het toch nog aan huis bezorgd en heb ik mijn keuzestress beperkt tot maar 2 receptenwebsites 🙂

 16. Rowan Chanel
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Ik kook echt íedere dag, vind het ook leuk om te doen. Maar inderdaad ‘snel’ boodschappen doen is vaker nogal lastig. Mijn vriend en ik racen 1 keer per week door de Lidl om alle ‘basis’ dingen te halen en andere dingen zoals kaas halen we bij de AH. Hierdoor eten we iedere avond vers en gevarieerd, maar écht nieuwe dingen uitproberen zit er dan vaak niet in nee. Heb wel eens zo’n Hello Fresh box gekregen, maar vond het gerecht jammer genoeg een beetje smakeloos.. Hou ervan om met kruiden te smijten.
  Hoe zit dat bij Marley Spoon?

  • Michele
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Ik denk dat als je graag kruidig eet, dit altijd een probleem is. Die bedrijven willen een breed publiek happy maken en veel mensen kruiden graag zelf bij kruiden en veel mensen die gewoon graag niet kruidig eten. Ik moest bij hello fresh ook altijd wat “pimpen”. Maar naast dat vond ik het voor de portiegrootte nogal prijzig, ik had meestal wel genoeg maar mn man dus echt niet hoor. Dus wij doen nu zoals jij zegt ook: basics kopen om hele week te eten en mss wat inspiratieloos maar oke wel nog gezond en mn man gaat tenminste niet met honger slapen 😛

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   hi Rowan,

   de maaltijden die ik tot nu toe heb geprobeerd vind ik juist zeer goed op smaak! Het is goed gekruid, maar eigenlijk nooit pittig (ik denk omdat er meer mensen zijn die daar niet goed tegen kunnen, dan andersom), maar als Indo is dat natuurlijk zo opgelost met een schepje sambal erbij 🙂

 17. Ellen
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Zelfde concept als HelloFresh dus. Leuk concept maar ik vind het wel prijzig.
  En het blijft een abonnement waar je aan vast zit, ondanks dat je deze op pauze kunt zetten.

 18. Ilona
  16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

  Wij of ik doe(n) 1x in de week met de auto de grote boodschappen, vaak vrijdag einde van de dag na het werk. Ik koop voor 3 a 4 gerechten in die ik altijd voor een dubbel aantal personen maak. Scheelt de helft van de week koken en dat bespaart daadwerkelijk tijd. Ik moet er niet aan denken dat ik iedere dag in de keuken moet staan (of het nu MarleySpoon is of eigen gerechten). Ik vind koken heel leuk, maar in combinatie met een 40-urige baan hoef ik niet iedere dag te koken, maar is opwarmen van een eerder gekookt gerecht ook best iets om enthousiast van te worden. Daar kan geen sponsoring tegenop 😛

  • Lou
   16 augustus 2018 / donderdag, 16 augustus 2018

   Hahaha. Hier precies zo. Drie dingen dubbel koken en later opwarmen of invriezen en je komt de week wel door. Is ook een stuk goedkoper. En als je voor een week inkoopt, kun je alsnog wisselen wat je welke dag eet.

   • Ilona
    17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

    Precies, en als je toch een keer een vers ingredient nodig hebt halverwege de week dan haal ik snel een krop sla in de lunchpauze 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *