Dit is de gaafste Rituals collectie ooit!

Toen ik het persbericht van The Ritual of Holi ontving was ik meteen SUPER excited. Deze nieuwe lijn is lekker kleurrijk en heeft een hoge FUN factor, want Rituals wilde zich ook graag op de doelgroep tieners richten. Ik word volgende maand echter 34 (whut?!) dus ik vind dat The Ritual of Holi gewoon voor alle leeftijden geschikt is, hoor.

Ik bedoel, een shower foam in de vorm van een ROOS, een body mousse die KNETTERT en een body scrub met CONFETTI, what’s not to love? Badderen en douchen is dankzij deze geweldige lijn in één klap duizendmaal leuker geworden. I LOVE IT!

De verpakking

De verpakkingen van Rituals zijn meestal heel zen en classy, maar The Ritual of Holi lijn is heel anders en onderscheid zich door knallende, bijna neonkleuren die fel afsteken tegen de witte ondergrond. Je herkent de collectie meteen als je de winkel in loopt, kan niet missen! De verpakkingen zijn lekker kleurrijk en speels, maar niet kinderachtig. Ik vind dat ze er alsnog heel strak en modern uitzien. En eerlijk is eerlijk, als dit in je douchecabine staat word je meteen vrolijk wakker, toch?

De geur

De producten hebben onderling verschillende geuren. Sommige producten ruiken naar de combinatie van Flamingo Flower & Pink Grapefruit en andere producten ruiken naar de combinatie White Lily & Peach Blossom.

White Lily & Peach Blossom – deze geur is lekker zacht en ruikt naar frisse, witte bloemen met een vleugje fruitigzoet. Lekker clean en sprankelend!

Flamingo Flower & Pink Grapefruit – deze geur ruikt wat kruidiger, zoeter en zwoeler vergeleken met White Lily & Peach Blossom. Het is een licht bedwelmende, exotische en verleidelijke geur met een bloemige ondertoon.

Beide geuren vind ik erg lekker en ze ruiken ook heerlijk met elkaar. Je kunt dus gerust een product met de geur van White Lily & Peach Blossom combineren met Flamingo Flower & Pink Grapefruit.

Jellylicious Wobbling Shower Jelly


De Shower Jelly’s kende ik natuurlijk al via Lush, maar om heel eerlijk te zijn is dit niet mijn favoriete product om mee te douchen; ik gebruik toch liever een shower gel of een foam, dat vind ik wat gemakkelijker over mijn huid verdelen. Maar… ik heb deze Shower Jelly uiteraard een kans gegeven en ik moet zeggen dat dit wiebelende goedje een érg hoge funfactor heeft en dat het dus heel leuk en vrolijk wakker worden is zo onder de douche (als je hem van slaperigheid maar niet uit je handen laat glibberen, haha!).


Je kunt de jelly in zijn geheel uit het potje halen en deze over je vochtige huid masseren, maar wat je ook kunt doen is er een klein stukje uitsnijden en dit meenemen onder de douche. Op deze manier voorkom je dat de jelly te snel zal wegsmelten en doe je er dus iets zuiniger mee.

Op je vochtige huid wordt de jelly lekker zacht en laat het een subtiel schuim achter. Het voelt lekker bouncy aan en laat je huid heerlijk, maar subtiel nageuren. Jellylicious bevat de combinatie Flamingo Flower & Pink Grapefruit.


Je moet een jelly gewoon een keer geprobeerd hebben om te weten of het iets voor je is! Persoonlijk vind ik een shower jelly wel geinig, maar het voelt niet alsof ik er superschoon van wordt. Dat is waarschijnlijk wel zo, dus dat zit gewoon tussen mijn oren. Ik denk dat een shower jelly vooral voor (jonge) kinderen een uitkomst is, die kunnen er lekker mee kneden en spelen en glibberen. Jellylicious is in elk geval prachtig fuchsiaroze om te zien en ruikt heerlijk, en qua textuur is het een leuke afwisseling op de doorgaans ‘saaie’ andere doucheproducten op de markt.

Party Time Confetti Body Scrub


Oeh, ik ben dol op body scrubs. De Party Time scrub is een zachtroze creamy scrub en bevat kleurrijke confettideeltjes. Deze scrub doet me denken aan magische unicorns. Echt een beauty om te zien! Of aan de icing van een Amerikaanse Birthday Cake. Ik moet mezelf in bedwang houden om er geen likje van te proeven! Je begrijpt, ik kon niet wachten om dit vrolijke goedje op mijn lijf te masseren.


Wat me als eerste opvalt is dat deze scrub niet superstevig en grof is, maar ook weer niet te subtiel. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat het een ‘medium stevige scrub’ is. Je hebt dus wel het idee dat je aan het scrubben bent, maar dan op een wat mildere manier vergeleken bij de zoutscrubs van Rituals. Party Time is lekker romig en ik heb dan ook het idee dat het mijn huid tijdens het scrubben verzorgd en reinigt.


Na het scrubben en droogdeppen van mijn huid voelt het allereerst superzacht aan, heeft mijn huid een mooi subtiel glansje gekregen (zonder vettig laagje), en ruikt het best goed naar de White Lily & Peach Blossom geur. Heerlijk spul! Wel een klein puntje van kritiek, ook al is deze scrub redelijk zuinig in gebruik, het is wel een érg klein potje.

You’re The Bomb Fizzing Bath Bomb


Ik ben dol op badderen, alhoewel het de laatste weken natuurlijk veel te warm was om in een warm bad te duiken. Nu de temperaturen iets dalen voel ik weer een sterke behoefte opkomen om lekker te relaxen in mijn bad. Netflixje erbij, glaasje wijn én natuurlijk een badbruisbal. Rituals heeft naar mijn weten nooit eerder een badbruisbal in hun assortiment gehad, dus ik was erg benieuwd.

You’re the Bomb! is lekker groot en ziet er met haar swirls aan knallend blauw, fuchsiaroze en mysterieus paars beeldig uit. Deze badbruisbal is heel stevig en compact en bruist dan ook niet snel weg; het duurt zeker 10 minuten voordat hij helemaal is opgelost. En dat is fijn, dan heb je nog een beetje waar voor je geld. Deze badbruisbal is geparfumeerd met Flamingo Flower & Pink Grapefruit en laat de hele bovenverdieping, mezelf incluis, naar deze heerlijke geur ruiken. Kortom, een hele fijne bruisbal waar je lang van kunt genieten en die lang en goed blijft nageuren op de huid.

Holi Crackle Crackling Body Mousse


Hoe leuk is dit?! Ik gebruik eigenlijk nooit body lotions, -butters of andere smeersels, maar de Holi Crackle heeft me overtuigd. Ik word gewoon helemaal vrolijk van dit knetterende spul! Knetterend ja, dat lees je goed.


Deze Body Mousse spuit je op je huid en daar begint het al een klein beetje te knisperen. Als je het vervolgens met je handen over de rest van je huid masseert voelt het FAN-TAS-TISCH aan. Echt verslavend lekker. Heel zacht en fluffy, terwijl de minuscule luchtbelletjes kietelen onder je vingertoppen en op je huid. Zo’n vreemd, maar fijn gevoel. Dit moet een soort ASMR zijn, maar dan voor je voel-zintuig in plaats van je gehoor-zintuig. HEER-LIJK.

Holi Crackle verdeelt gemakkelijk over mijn huid, trekt razendsnel in en laat mijn huid goed nageuren naar White Lily & Peach Blossom. Het heeft een onwijs hoge funfactor en maakt smeren (waar ik normaal stiekem een hekel aan heb) vele malen leuker.

Shower Flower Foam


Ah, I saved the best for last! Dit product is naar mijn mening echt het paradepaardje van deze lijn. Het is namelijk een shower foam, maar dan in de vorm van een FREAKING ROOS! Ja, deze foam komt uit de fles in de vorm van een bloeiende roos. Het is echt zo AWESOME, kan er gewoon niet over uit.


Je drukt met twee vingers aan weerszijden van de opening en voilà, in een oogwenk tover jij een fantastische roos tevoorschijn. Magisch!


Deze foam is lekker stevig, veel steviger dan de gebruikelijke shower foams van Rituals. Ik denk dat de foam ook wel steviger moet zijn zodat de roosvorm er goed in blijft zitten, maar ik vind deze textuur juist vele malen lekkerder. Het is zelfs zo dik en stevig dat het prima dienst doet als scheerschuim. De zijdezachte foam voelt heerlijk luxe en weldadig aan op de huid. Het verdeelt goed over de huid en laat de huid ook lekker nageuren naar White Lilly & Peach Blossom.


Ik ben helemaal in de ban van de Shower Flower Foam en zit meteen te fantaseren over wat er nog meer mogelijk is. Een foam in de vorm van andere bloemsoorten? Of in de vorm van een vlinder? Met regenboogkleuren? Holografische glitters? Rituals, ga alsjeblieft los en varieer er op los want ik weet zeker dat eventuele toekomstige 3D shower foams als warme broodjes over de toonbank vliegen. Ik sla in elk geval nog wat extra flessen van de Shower Flower Foam in want I LOVE THIS STUFF!

Eindoordeel

Deze hele collectie is te gek, dat moge duidelijk zijn. Kleurrijk, speels, maar niet kinderachtig. Het zorgt voor absoluut meer badder- en doucheplezier en deze lijn voegt een vleugje magie toe aan je ochtend- en avondritueel. Ik was al fan van Rituals (mijn favoriete lijn is de Hamman lijn), maar de Ritual of Holi lijn heeft bij deze de Hammam lijn van haar troon gestoten. Dit is nu mijn favoriete lijn, FO SHO. Echt een feestje onder de douche!

Mijn aanraders zijn sowieso de Shower Flower Foam en de Crackling Body Mousse, maar eigenlijk is de gehele lijn helemaal FUNtastisch (see what I did there?). Er zit ook een Rubber Mask in deze lijn en een andere badbruisbal, die zou ik ook nog graag uitproberen. Ik zou zeggen, bekijk en besnuffel het zeker even in de winkels. Ik ben fan!

Prijs & verkrijgbaarheid

Shower Flower Foam 200ml – €7,50
Crackling Body Mousse 150ml – €7,50
Shower Jelly 100ml – €6,50
Confetti Body Scrub 125ml – €7,50
Fizzing Bath Bomb 170 gram – €5,00

De Rituals of Holi lijn is reeds verkrijgbaar in de Rituals filialen of via hun online shop.

Wat vinden jullie van deze leuke bad- en doucheproducten, is het iets voor jou? Welk van deze items zou jij graag toevoegen aan je wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. Laura
  12 juni 2023 / maandag, 12 juni 2023

  is de flacon van de shower flower te openen en hervulbaar? ben op zoek naar een leuke flacon maar vind het zonde als hij niet hervulbaar is. Alvast bedankt 🙂

 2. 25 augustus 2018 / zaterdag, 25 augustus 2018

  Zijn dit alle producten van die lijn of zijn er meerdere?

  • Alicia
   20 april 2020 / maandag, 20 april 2020

   Veel meer zoals de deo en de makers ze hebben rubber mask en Bubble mask die is echt een aanrader superlekker en leuk maar wel duur en ze hebben ook playable foam ik vind de bubble mask en de shower flower foam het fijnste en leukste download anders even de Rituals app en zoek op Ritual of Holi en dan op alles weergeven maar pas wel op het ijst veel geld en is heel erg verslavend ???

 3. 22 augustus 2018 / woensdag, 22 augustus 2018

  Ik vind de collectie er heel leuk uitzien, ik heb een jellylicious en en shower foam gekocht van deze collectie. Super leuk!

 4. Kay
  21 augustus 2018 / dinsdag, 21 augustus 2018

  Jammer dat ze de lijn uitbrengenamg nadat holi feestdag al voorbij is en inderdaad campagne niet gericht op waar naam vandaan komt.

  Lijkt me verder wel een mooie lekkere lijn

 5. Denise
  21 augustus 2018 / dinsdag, 21 augustus 2018

  Wat een leuke lijn haha!
  Die wil ik zeker uitproberen 🙂

  X

 6. 20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Die foam is echt prachtig!

 7. 20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  wat een super leuke lijn. hiervan wil ik zelf ook wat producten van inslaan. ik ben benieuwd naar de body, douche en bad. ik ga zeker volgende week even langs de winkel hiervoor. liefs soraya

 8. 20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Dat doucheschuim, zo fijn! Die roos is echt erg tof, alleen denk ik niet dat ik het om die reden alleen zou kopen. De geur spreekt me trouwens ook niet zo aan. De verpakkingen zijn dan weer wel erg tof! Verder vind ik ook wel dat ze erg veel hebben ‘afgekeken’ bij Lush. Shower jellies, knetterende producten, bath bombs … Hopelijk blijft het bij deze ene lijn en gaan ze die vormen ook niet aan bestaande collecties toevoegen.

 9. Pippa
  20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Geweldige lijn en heel mooi! Wel ontzettend jammer dat ze niemand met een hindoe achtergrond hebben genomen voor de PR campagne en alleen de feestdag + attributen gebruiken.

 10. 20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Hmm die rose foam is van een Japanse brand Evita die ik zelf vorig jaar heb gehaald in Japan (is een face wash). Daar komt de roos wel wat strakker eruit met meer blaadjes, dit is echt een “dupe” ervan zo te zien. Wel leuk want nu kunnen mensen in het Westen het ook uitproberen. Zelf vind ik de Jelly echt superrrr leuk, dat is wel iets wat ik zou gebruiken. Helaas ben ik er niet heel handig mee want toen ik zo’n jelly product had (van Lush) brak die in 1000 stukjes onder de douche ;p

 11. 20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Wat een super innovatieve collectie weer, echt top van Rituals! Die showerflower foam is inderdaad prachtig, ik heb nog nooit zoiets gezien;-) Ik zag de collectie laatst al staan toen ik langs een Rituals winkel liep, maar ik heb hem nog niet geroken. Nu ben ik eigenlijk toch wel heel benieuwd naar de geur.

 12. Maayke
  20 augustus 2018 / maandag, 20 augustus 2018

  Ik vind deze lijn echt heel erg stinken. Kauwgomballen zoet zeg maar. De verkoopster heeft de mousse op mijn arm aangebracht en ik werd gewoon misselijk van de geur. Heb het er HEEL snel weer vanaf gewassen

 13. 19 augustus 2018 / zondag, 19 augustus 2018

  Oh wauw wat een mega leuke collectie! Echt een keertje wat anders en lekker vrolijk!

 14. 19 augustus 2018 / zondag, 19 augustus 2018

  Daar gaan mijn centjes weer richting de Rituals winkel… 🙂

 15. Ingrid
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Het ziet er allemaal heerlijk uit, maar ik vind deze lijn ontzettend tegenvallen.
  Van de douchefoam heb je heel veel nodig en schuimt totaal niet ook niet op een spons.
  Dit ben ik helemaal niet gewend van Rituals.
  De bodymousse moet je heel erg goed schudden, anders komt het er heel erg waterig uit en brand dan op je huid.
  De scrub vind ik wel een aanrader.

  • 19 augustus 2018 / zondag, 19 augustus 2018

   Ik heb de ervaring dat de douche foams wel goed schuimen en dat je helemaal niet veel nodig hebt per keer. Alle producten heb ik al getest van deze lijn en niets valt mij tegen. De crackle mousse moet je misschien af en toe schudden maar heb niet gemerkt dat dat perse nodig is om goed te laten werken. Vind ‘t een fantastisch leuk bedacht product, heel verrassend.

   • Ingrid
    19 augustus 2018 / zondag, 19 augustus 2018

    Ik krijg 2 nieuwe producten toegestuurd van Rituals en ben benieuwd hoe deze zijn.
    Er kan misschien een fout in de productie geweest zijn, maar ik vrees het ergste gezien de reacties van andere.

 16. Saasje
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Ziet er nice uit. Maar vroeg me eigenlijk af wat er in zit qua ingrediënten? Met name die shower foam.?

 17. Maria
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Wauw, dank voor de review! Ik ben om ?

 18. Kaat
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Wauw!! Bedankt om hier een review over te schrijven! Ik zag op Instagram dat je deze producten binnengekregen had en ik hoopte zo hard op een review, nu weet ik zeker dat ik mezelf ga verwennen met deze productjes.

 19. Rowan Chanel
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  WAUW I NEED IT

 20. Johanneke
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Zo leuk! De foam met roos is hier ook favoriet! Afgelopen week gekocht en mijn dochter van 3 vraagt steeds mag ik douchen met de bloem mam? ?

 21. 18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  OMG! Die Rose Foam, dit ziet er echt fantastisch uit allemaal!

 22. Steffi
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Yaaaaas ik zat vanaf je Instagram stories al te hopen op deze post ? ik had toevallig die dag de body mouse gekocht. En zo’n spijt dat ik toch niet ook de bloem gekocht had en de confetti scrub en waarom had ik niet gelijk alles gekocht?!? Oja je heb nog zoveel wat eerst op moet. Kort om ben toch wel tot de conclusie gekomen dat ik nog een keer voor deze producten ga vallen. Het zou het makkelijker maken als ik nu zeker wist dat het geen limited edition was.

 23. Chantal
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Vraagje is dit een blijvende collectie of moet ik zsm rennen naar een winkel?

  • Serena
   Auteur
   18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

   Vroeg ik me ook al af, haha! Heb het persbericht doorgespit en heb niet de indruk dat het om een limited edition collectie gaat, maar ik zal maandag nog even voor de zekerheid het persbureau bellen. I’ll keep you posted!

   • Femke
    18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

    Ik was vandaag in de Rituals winkel en heb me laten vertellen dat dit in het assortiment blijft 🙂 p.s. hele fijne review dit!!

 24. 18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Wauw echt een kleurrijke party lijn, ziet er goed uit!

 25. 18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Wow leuke collectie en hele mooie prijsjes as well! <3

 26. 18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Wauw! Ik heb echt zin om nu direct (hoe vroeg het ook is, haha) naar de Rituals te rennen en zelf alles in te slaan. Wat een gave collectie! Die roos is ook echt heel erg mooi.

 27. M
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Voor die prijzen zijn het leuke kerstcadeaus voor m’n jongste.

 28. Rita
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Heel leuk effect met die roos van de shower foam. Leuk om cadeau te geven met verjaardagen.

 29. 17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Wat een gave collectie! Net 30 geworden maar ik voel me hier zeker niet te oud voor ?

 30. Marloes
  17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Ik heb een tip voor de showerjelly! Niet heel origineel maar werkt echt. Gewoon van die douchepuffs gebruiken, stukje erin, even knijpen en voilá! Veeeeel schuim 🙂 sinds ik dat ontdekt heb gebruik ik de douchepuff eigenlijk met alle douchegels 🙂

 31. 17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

  Jaaa ik vond het ook zo leuk om dat bericht te zien! Ik vind dat ze met deze collectie echt de Lush kant zijn opgegaan met vrolijke en bijzondere producten! Het zijn wel allemaal concepten die we al eerder hebben gezien though, heel veel van Lush maar de rozenvorm doucheschuim heb ik al eerder gezien, dat is van een japans merk die dat heeft voor een gezichtswash dus het is aan de andere kant wel jammer dat ze ideeën hebben “gepikt” en niet zelf nieuwe innovaties hebben laten zien.

  • Serena
   Auteur
   17 augustus 2018 / vrijdag, 17 augustus 2018

   Oh wow, welk Japans merk is dat? NEED DIE FACE WASH!

   • Ier
    18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

    Evita Beauty Whip Soap by Kanebo. Ik dacht ook al: hé, die is zo origineel helemaal niet. Ik heb het idee dat Rituals de look en feel van de lijn wel een beetje heeft afgekeken her en der (Kanebo, Lush), maar ik vind de prijzen niet eens zo heel gek.

    • Mimi
     18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

     Leuk maar inderdaad niet origineel. Die facewash van Evita heb ik gekocht en is fijn. Deed er langer mee dan verwacht. Al zijn er zoveel goede Japanse face washes met lekkere schuimstructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *