Dove Split Ends Rescue

Gespleten haarpunten heb ik al zolang ik me kan herinneren. Toen ik klein was en mijn haren tot mijn bips waren gegroeid, had ik er behoorlijk last van. 'Niet je haren zo hard droogwrijven met de handdoek' zei mijn moeder altijd, 'maar rustig droogknijpen'.

Ik kreeg nog meer tips mee van mijn moeder. 'Niet föhnen op de heetste en hardste stand, Sereen, dat is slecht voor je haren'. En 'niet gaan slapen met natte haren, want dan zijn je haren het meest kwetsbaar' en 'slaap anders met een vlecht in je haren, dan zitten er de volgende ochtend niet zo veel klitten in'. Het klitte inderdaad verschrikkelijk, dus op mijn elfde was ik grootverbruiker van conditioners en haarmaskers. Later begon ik ook haarserum te gebruiken.

Ik ben dus al mijn hele leven bezig met het voorkomen en 'repareren' van gespleten haarpuntjes, dus als er een expert is op het gebied van droog, beschadigd en gespleten haar dan ben ik dat wel! Ik was dan ook blij met de nieuwste haarverzorgingslijn van Dove genaamd Split Ends Rescue. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en leave-on treatment.

Bekijk hieronder de videoreview van de Dove Split Ends Rescue-lijn;

Dove claimt dat 80% van de gespleten haarpunten zijn hersteld na slechts 3 x wasbeurten. Say what? Gespleten haarpunten kun je niet genezen, dus hoe zit dat dan precies? De Split Ends Rescue lijn bevat het Active Sealing Serum, dat zowel in de shampoo, conditioner en leave-in zit. Het Active Sealing Serum bevat microdeeltjes die als een ‘helende ritssluiting’ de haren weer samenbrengen en herstellen waardoor gespleten haarpunten vast blijven kleven en voedende ingrediënten die diep doordringen in het haar en van binnenuit versterken.

Je haren gaan er gladder, glanzender en zachter uitzien, met verminderde kans op klitten en verder splijten. Dit 'lijmen' is natuurlijk van tijdelijke aard en de coating zal op den duur van je haren afslijten, maar bij regelmatig gebruik blijf je de coating behouden en zullen je haren er dus gezonder uit gaan zien.

dove split ends rescue_1Ik gebruik de producten nu sinds het Dove my Hair event en ben er erg over te spreken. Ik merk inderdaad een verschil in mijn haarstructuur; het is minder stug, 's ochtends staat het niet alle kanten op, het klit minder snel en het is voelbaar gladder, zachter en daardoor glanst het ook veel meer. Omdat de shampoo ook serum bevat moet ik zeggen dat mijn haren al vanaf de wortel worden gecoat waardoor het er wel wat slapper bijhangt, maar niets wat een beetje volumepoeder niet kan fixen. Bij de meeste vrouwen schijnt de shampoo juist helemaal niet te verzwaren.

De shampoo bevat SLS/SLES, maar mijn hoofdhuid krijgt er geen schilfers van. Mijn droge haarpunten, die zijn compleet verdwenen en dat vind ik veel belangrijker. Het voelt niet meer als touw en ik bespeur haast geen gespleten haarpunten meer.

dove split ends rescue foto_1Normaal ben ik van de haarmaskers en niet van de conditioners, maar deze conditioner is zo romig en vol dat ik het juist erg prettig vind. De textuur is dik waardoor je het goed in je haarpunten kunt inmasseren zonder dat het eruit glijdt. Als mijn haren eenmaal zijn opgedroogd zien de onderste puntjes er alsnog wat droger uit (mijn haar is echt zo droog als een woestijn) en dan is de leave-in een absolute uitkomst. Het is lekker crèmig en trekt razendsnel in, terwijl het de laatste droge punten verdoezelt en glad maakt.

dove split ends rescue conditionerAl met al ben ik erg te spreken over Split Ends Rescue van Dove. Het doet zijn werking, ruikt lekker en is gemakkelijk te verkrijgen bij de drogist. Deze lijn kan ik aanraden wanneer je net als ik hele droge en beschadigde haarpunten hebt, wanneer je gespleten haarpunten hebt, of deze juist wilt voorkomen. Houdt er wel rekening mee dat je volume bij de aanzet eventueel kan verdwijnen en dat je wellicht je haarstylingsroutine iets moet aanpassen.

Serena Verbon1-1Hebben jullie veel last van gespleten haarpunten? Wat is de beste tip die jij ooit hebt gekregen om gespleten haarpunten te voorkomen? En pas je die ook toe?

>> klik hier voor meer informatie over de Dove Split Ends Rescue lijn << Until next time, Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

112 Reacties

 1. Dee
  28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

  Hoi Serena, denk je dat je ook een mooi resultaat krijg met alleen de conditioner en de leave-in treatment? Want ik zou graag een shampoo voor volume willen blijven gebruiken want anders wordt mijn haar snel vet en heb je natuurlijk minder volume. Alvast bedankt voor je advies!!

  • Serena
   Auteur
   28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

   hi Dee, ik denk het wel!

 2. Lisa
  24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

  Heey Serena, heb je mijn reactie gelezen? 🙂

 3. Lotte
  21 augustus 2013 / woensdag, 21 augustus 2013

  Ik heb al steeds getwijfeld of ik het zou kopen, maar nu na jouw review wil ik het zeker ook proberen. Ik probeer mijn haar ook langer te laten groeien en net als bij jou schuurt het ook tegen mijn kleren en splijt het weer eerder.
  Duidelijke review, bedankt!

 4. Sascha
  21 augustus 2013 / woensdag, 21 augustus 2013

  Mooie foto! Je zou een topmodel kunnen zijn Serena, haha 🙂

 5. 20 augustus 2013 / dinsdag, 20 augustus 2013

  Wauw je ziet er echt mooi uit op die foto! Ik heb vandaag het serum gekocht, hij ruikt in ieder geval erg lekker! Moet nog even kijken wat het verder voor mijn haar gaat doen.

 6. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Wat een goede review!
  Ik heb de producten ook en het helpt inderdaad supergoed.

 7. Isabella
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Ik ben denk ik gezegend met mijn haar, ik heb bijna nooit gespleten haarpunten!

 8. Lisa
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Supertof om nog eens een review over haarproducten te lezen, daar zat ik op te wachten, dankuwel!
  Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede leave-in hairspray die ik kan gebruiken nadat ik mijn haar gedroogd heb (of misschien gebruik ik beter eentje net ervòòr?). Want welke conditioner ik ook gebruik, na het föhnen ziet mijn haar er altijd heel droog uit. Wat zijn jouw favoriete hairsprays, Serena? 🙂

 9. Alinadebora
  17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Leuke review! Ik heb laatst de tip gekregen, om de conditioner alleen in de punten van mijn haar te doen en niet in het hele haar. Zo voorkom je dat het haar te snel vettig wordt en gaat hangen!

 10. sarina
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  ik zweer bij deze conditioner. hiervoor gebruikte ik de oil variant met argan olie voor droog haar, maar deze is nog beter!

 11. Loes
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Misschien ligt het aan het filmpje, maar ik vind je punten er juist niet mooi uit zien daar. Ze lijken wat stro-achtig, if that makes sense. Een knipbeurt werkt toch altijd het best tegen gespleten haarpunten, daarna goed blijven verzorgen en dan groeit het zo weer aan! En dan ziet je lange haar er gelijk ook veel mooier uit 🙂

 12. Yasmine
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Supermooie foto! Ben wel benieuwd naar die leave-in! Geen screenshot dit keer haha

 13. Lindsey
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Lijkt me een hele fijne lijn, is ook erg betaalbaar inderdaad! Ik erger me vooral aan mijn haar wat altijd in de klit raakt, vreselijk. Zonder borstel wil ik ook echt niet de deur uit, haha! Misschien dat ik deze lijn inderdaad een keer ga proberen.

 14. Laura
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik vind het fijn dat er meer productartikelen zijn nu! Heb ooit een keer een comment geplaatst over dat ik een beetje DIY moe was, maar ik lees je blog nu weer met veel plezier!

 15. lot
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Waarom is het slecht om met nat haar te gaan slapen? Ik doe dat juist altijd, zodat ik het niet hoef te fohnen. Maar dat het wel de volgende ochtend droog is.

 16. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik ga denk ik dat cremetje eens proberen! Ik gebruik de Dove Nutri Oils lijn sinds die is uitgekomen en ben daarna nooi meer wat anders gaan proberen! daarvoor kocht ik na elk fles shampoo weer een ander merk, altijd opzoek naar een nog betere. Ik wil dus niet gelijkvan Nutri Oils afstappen, want ik ben juist zo blij dat ik ‘mijn’ lijn heb gevonden!

  Des ondanks heb ik wel last van wat droge haarpunten. Ik moet zeggen dat ik niet echt m’n best doe om dat te voorkomen, dus misschien dat het Dove serum mij kan helpen 🙂

 17. Sietske
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Van nature heb ik niet zo snel last van gespleten haarpunten maar ik heb één keer permanent krullen in mijn haar gehad, nou nooit weer want ik moest het om de 6 weken laten knippen vanwege de gespleten haarpunten

 18. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik heb hem toevallig ook gekocht afgelopen week, hij is nu in de aanbieding bij de etos (2e gratis). Ben benieuwd of het bij mij ook zo goed werkt, ik heb zoveel gespleten haarpunten. Als het helpt om gespleten haarpunten te voorkomen ben ik helemaal blij, want ik probeer mijn haar te laten groeien.

 19. G.
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  De schwarzkopf haar crème AMAZING ik heb geen dode punten meer :)))

 20. Femke
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Leuke review, deze Dove lijn ga ik zeker uittesten! Ik heb namelijk zelf vaak gespleten haarpunten en mijn haar is vaak ook droog. En als tip kreeg ik ipv met een handdoek je haren droog te knijpen het met een t-shirt droog te deppen. (:

 21. Annika
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik heb eigenlijk bijna geen last van gespleten punten. Maar ik heb het ook niet zo lang, ongeveer tot op mijn schouders. Het probleem is alleen dat het echt niet wil groeien. Ik heb mijn haar nog nooit langer dan iets over mijn schouders gehad. Nou heb ik wel krullen, dus het is altijd al iets langer dan het lijkt, maar ik wil het wel graag een keer echt lang!
  Ik ben deze zomer begonnen met vitamine B slikken, maar volgens mij werkt dat ook niet zo geweldig.

 22. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Fijn artikel! Ik gebruik Dove Split Ends Rescue nu ook een maand (of iets langer) en ook bij mij werkt het echt goed. Mijn haar wordt inderdaad wel wat platter bovenop mijn hoofd, maar dat heb ik er wel voor over. Ik had mijn haar nog nooit geverfd en ik föhnde het al jaren niet meer. Ook stijlde ik het maar 1 keer per half jaar of zelfs minder vaak. Maar helaas kreeg ik toch last van gespleten haarpunten nadat ik eens gestijld had (wel met beschermend middel in mijn haar).
  Ik kreeg van mijn nicht (kapster) de tip om het af te knippen en dat heb ik destijds meteen gedaan (15cm). Helaas werkte het niet en kreeg ik op mijn ‘nieuwe punten’ weer gespleten delen. Inmiddels heb ik het één keer geverfd (ombre) en het lijkt wel minder te zijn geworden na een goede knipbeurt, het verven en nu het gebruiken van Dove.

  Daarnaast gebruik ook nog:
  – Gliss Kur Hair Repair (every day oil elixer) – sterk beschadigd haar
  – Gliss Kur Hair Repair (with liquid keratin) – Total Repair anti-klit spray – droog en beschadigd haar
  – Argan olie (voordeelshop) conditioner.
  – Wella Conditioner repair

 23. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik ben van een onwijs kort koppie naar ongeveer bh-bandje-lengte gegaan in twee jaar. Doordat ik het gewoon regelmatig liet knippen, is het nooit sluik gaan hangen of lelijke punten. Ik gebruik een sulfaatvrije shampoo en een leave-in conditioner. Een normale conditioner wordt al snel te zwaar voor mijn haar, maar ik ben bang dat het te lang wordt en dat ik er wel één moet gaan gebruiken. Misschien deze van Dove? Klinkt goed, als ik je review zo hoor!

 24. Inge
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  wat een fijne review!! hier heb ik zeker wat aan. als mijn haar spul op is ga ik dit zeker kopen.

  Ik heb zo’n 2 jaar geleden met heel goedkoop spul mn haar ‘geblondeerd’ eigenlijk lichter gemaakt.(ik ben zelf donkerbruin)

  Volgensmij moest ik het inspuiten en door warmte van de fohn werd het lichter.
  Het stond wel leuk maar heb nu nog last van dode haarpunten.
  nog zo’n 3 cm denk ik en dan is het er helemaal uit! als ik aan de puntjes zit van mijn haren en ik trek een beetje, dan breekt alles af wat ik vast heb.. zi dood en gespleten.
  Voorheen was het echt verschrikkelijk nu wordt het alweer minder omdat alles er bijna uit is.

  Gelukkig.. haha

 25. Quilla
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Waar kan je shampoos halen zonder SLS of SLES. Want ik weet niet waar je doe kan vinden. Het liefst goedkope alternatieve. X

  • Ber
   15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

   Bij De Tuinen bijvoorbeeld.

 26. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Ik heb het gevoel dat het eigenlijk niet werkt,haha 😀

 27. Angela
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Heeft het serum ook effect als me alleen er serum gebruikt en niet de shampoo en conditioner erbij? X

 28. Linsey
  15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Wauw meid! Hele mooie foto 🙂

 29. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Bedankt Serena, ik was er erg benieuwd naar.
  Tja de tip van mijn kapster…daar huiver ik net zo van als jij 🙂 Elke 6 weken een cm er af. Brrr ik wil juist dat het groeit!
  De SLS/SLES maken me wat huiverig omdat ik er vaak fout reageer op. Dat je haar er slapper van wordt schrikt me ook wat af en volume peder werkte bij mij niet. Ik denk dat ik met de leave in begin en eens kijk wat dat voor me doet