5 vragen aan: Erika Eleniak

Op haar 19e werd ze wereldberoemd met haar rol als Shauni McClain in Baywatch. De blonde Playboy Playmate heeft hierna nog enkele filmrollen en guest appearances in tv shows gehad en leeft nu alleen met haar 7-jarige dochter Indyanna. Beautylab was vorige week met haar op pad en vroeg haar het spreekwoordelijke hemd van het lijf over van alles over beauty, Baywatch en Hollywood. Ik mocht iemand meenemen dus nam ik Angel mee als goed gezelschap.

De prachtige foto's in dit artikel zijn gemaakt door Bram Heimens van ASA fotografie.

Onze afspraak begon bij het magazijn van de John Beerens webshop in Goirle, waar Erika aanwezig was om interviews voor de pers te geven. John en Erika kennen elkaar omdat John haar in het verleden wel eens had gekapt. Ze was eigenlijk onderweg naar Istanbul, maar wilde graag even een tussenstop maken in Nederland. Vanaf het magazijn reed John ons met de limousine naar een prachtig restaurant in Kaatsheuvel.

serena beautylab limousine angel en serena limousine Restaurant De Molen is een prachtig, rustiek restaurant gebouwd in een oude molen. Of nou ja, oud. De molen is zelfs nog in gebruik! De knapperige broodjes die worden geserveerd bestaan voor 30% uit het meel wat de molen heeft geproduceerd. De Molen heeft een culinaire, pure keuken. Ik had nooit eerder bij een Michelin-ster restaurant gegeten, dus ik was erg benieuwd.

restaurant de molen kaatsheuvelDe gerechten werden geserveerd en ik kon alleen maar denken 'wat mooi!' en 'wat zonde om op te eten!'. Het zijn werkelijk stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Ik genoot er echt van, zowel van de manier waarop alles werd opgediend, hoe het eruit zag (het waren net Efteling sprookjes!) en de smaken. Geen idee hoe 'umami' smaakt maar volgens mij heb ik het meegemaakt. Zo lekker!

De gastheer Jerry was heel lief en zelfs een beetje bescheiden, wat ik niet snap want je mag echt trots zijn met zoiets moois!

beautylab erika eleniak Tijdens het eten had ik goed de tijd om Erika allerlei vragen te stellen. Mijn eerste vraag ging over Baywatch. Want, wanneer je de helft van de tijd in de felle zon en in het zoute water ligt is dat natuurlijk niet zo goed voor je huid en haar. Wat deed Erika om alles in goede conditie te houden? 'Ten eerste, was het niet altijd zonnig hoor!' zei ze. 'Soms was het echt ijs en ijskoud, maar werden we ondergesprayd met water zodat het leek alsof we zweetdruppeltjes hadden van de hitte, en daar kregen we het alleen nog maar kouder van.

Er is zelfs een opname geweest die men achteraf gewoon niet kon gebruiken omdat al onze lippen lichtblauw waren van de kou.  Trouwens, we kregen tijdens de opnamens van Baywatch ook waterproof body make-up op ons lichaam. 's Avonds onder de douche moest je dat er echt afschrobben, wat een rommel gaf dat!

Maar, als de zon wel lekker scheen dan smeerden we ons suf met zonnebrand. En onder mijn ogen bracht ik nog een extra laag aan. Mijn haren beschermde ik door elke keer na een duik in de zee of het zwembad METEEN uit te spoelen met water. Er staat altijd wel een douche, loop daar meteen heen zodra je uit het water komt. Niet eerst opdrogen, eerst uitspoelen.

erika eleniakNatuurlijk was ik ook erg benieuwd naar haar favoriete make-up en beautyproducten. 'Dit zal je echt verbazen, maar ik gebruik baking soda (natriumbicarbonaat) om mijn gezicht te reinigen. Het scrubt heel mild en het maakt goed schoon zonder dat het mijn huid uitdroogt. Je kan het gewoon kopen bij de supermarkt en de drogist, een pakje kost $2 en je doet er erg lang mee. Het is geweldig! Verder drink ik ook veel water om mijn huid zuiver te houden. Ik wissel vaak van crème, probeer graag nieuwe dingen uit, maar nu heb ik er eentje van Baker's Best en die bevalt mij erg goed.

Qua bodyproducten ben ik weg van Palmer's, dat is zo lekker voedend voor mijn huid. Bij de natuurwinkel koop ik 'groene' shampoo zonder SLS en andere agressieve reinigers. Sinds ik dat gebruik valt mijn haar veel mooier. Daar koop ik trouwens ook Icon India hair oil, wat ik aanbreng in de puntjes van mijn haren. Het houdt ze gezond en glanzend. Mijn favoriete mascara is van het merk Blinc. Deze mascara blijft erg goed zitten, maar kun je simpelweg verwijderen met warm water. Ideaal!

BAYWATCH PARTYEn heb je wel eens iets geks uitgehaald op het gebied van beauty? 'Nee, ik niet, maar mijn oma wel!' zei Erika. 'Toen mijn oma klein was had ze eens gelezen dat je haar mooi zou gaan glanzen van een mengsel van citroensap met… urine. Ja echt. Ze heeft het uitgeprobeerd, maar ik weet eigenlijk niet eens of het had geholpen.'

Ik was eigenlijk wel benieuwd naar de projecten waar Erika het meest trots op was. 'Ik ben erg trots op The Opponent, ook al was het geen groot project en hebben niet veel mensen er van gehoord' lachte ze. 'Ik had geen stunt double en deed alle vechtscènes zelf. En ik heb er hard voor moeten trainen. Maar, Beverly Hillbillies was het leukste project. De cast was hilarisch en we hadden zo veel lol! Daar heb ik het meeste van genoten'.

erika eleniakEn zijn er nog toekomstplannen? 'Jazeker, ik ben bezig met een eigen kinderboek. Het zal gaan heten 'What do you do when you loose your lalabalou'. Het is een 'self esteem' kinderboek, om kinderen wat meer zelfrespect bij te brengen. Ik heb het boek al lang geleden geschreven, nog voordat Indyanna er was eigenlijk, maar het heeft me nooit losgelaten. Nu is het juiste moment om er verder aan te werken en ik kan niet wachten om het uit te brengen en ik ben zo benieuwd wat iedereen er van vindt!'.

Na het etentje zijn we naar het stadstrand Waterjump in Tilburg gereden waar Erika werd opgewacht door cameraploegen, fotocamera's en een fanbase. Ik vond het superleuk om Erika wat beter te leren kennen. Zij liet me foto's zien van Indyanna, ik liet haar foto's zien van Clarence en Coco en we hebben in de limousine gezellig gebabbeld over koetjes en kalfjes. Grappig eigenlijk dat zo'n Hollywoodvrouw simpele baking soda gebruikt als cleanser en Palmer's bodylotion uit de drogist. Ze vertelde me trouwens ook dat ze nooit naar een nagelsalon gaat, ze doet haar mani's en pedi's gewoon zelf en ze verft haar eigen haar.

'Het Hollywood wereldje is niet zo fancy als iedereen denkt' zegt Erika. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar ik heb er voor gekozen om lekker down to earth te blijven.' Kijk, daar houden wij Hollanders van!

Until next time,

Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

45 Reacties

 1. Sanne
  18 augustus 2013 / zondag, 18 augustus 2013

  Gaaf interview, fijn om te weten dat het ook normale mensen zijn ;)

 2. 17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

  Wat supergaaf! :D
  Mooie foto’s.

 3. Yasmine
  16 augustus 2013 / vrijdag, 16 augustus 2013

  Ahh wat super super tof! En echt cool dat je dit kon doen!!

 4. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Wauw angel,elke foto steel jij de show .wat ben jij een prachtmeid !!!je haar,je geweldige lach en je prachtige curves,girl you rock!!!!

  Volgens mij kunne manne hun ogen niet van je afhouden!

  • Diana
   17 augustus 2013 / zaterdag, 17 augustus 2013

   Echt he.. jaloersmakend :p

 5. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Gaaf om te lezen :)
  (Ik woon dicht bij Kaatsheuvel, maar ken het restaurant niet)

 6. 15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

  Mooi dat je dit interview mocht afnemen en bij dit event kon zijn! Het is een mooi artikel geworden :)

 7. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Leuk om te lezen dat ze zo ‘normaal’ is gebleven!

 8. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Oeh, leuk dat je in Tilburg was en vet dat je haar mocht interviewen!
  X Saffira

 9. Rebecca
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat gaaf dat je haar mocht interviewen!! Super leuk jurkje heb je aan trouwens! Waar komt ie vandaan? Heb een bruiloft van mijn zus :P X

 10. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat gaaf!

 11. sanne
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  leuk artikel!

 12. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat onwijs leuk!

 13. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wauw super leuk mooie outfit heb je ook aan;)

 14. Fonghwa
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Gaaf dat je haar mocht ontmoeten! Spreekt ze gewoon Nederlands?

 15. Helmi
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Erg leuk geschreven artikel! Klinkt als een leuke dag :)

 16. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Heel leuk artikel! Echt leuk dat ik je daar tegenkwam!:D

 17. Kim
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat een prachtige vrouw. Toen ik de foto van baywatch zag herkende ik haar weer.

  Erg leuk dat je haar hebt mogen ontmoeten.

 18. Irene
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wauw, gaaf artikel! Bijzonder om haar beautyroutine te kunnen lezen, aparte tips! Het stelt trouwens ook weer gerust dat de Baywatch-acteurs tonnen body-make up moesten dragen… ;) Af en toe valt het niet mee om in de waan te leven dat ze echt zo knap en vlekkeloos van zichzelf zijn. Er is nog hoop! Hihi

 19. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Leuk om te lezen en wat een prachtige foto’s! Heeft de fotograaf zeer goed gedaan! Eén van die mannelijke modellen (de rechter) ‘ken’ ik trouwens, haha :D

  • Serena
   Auteur
   14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

   You naughty, naughty girl! ;)

 20. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat een mooie foto’s! Ik werd verliefd op de hapjes <3

 21. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Leuk! Wat gaaf dat je haar mocht ontmoeten ook :)

 22. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  jeeeeej wat leuk! Ik had ook een uitnodiging voor het laatste gedeelte van de avond; maar kon helaas niet (en heb baywatch echt nooit gevolgd hahaha duss had dat iets minder betekenis voor me) Maar wat gaaf dat je mee mocht eten en interviewen!
  Het stadsstrand in Tilburg is trouwens echt super chill…. ik zit er echt regelmatig met vriendinnen :)

 23. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat ziet het eten er mooi uit!

 24. Syl
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat grappig dat ze baking soda gebruikt! Interessant om te lezen, en zo uniek die ontmoeting!

 25. nabila
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Ik kan maar niet wennen aan Angel ik weet niet wat het is haar HAAR misschien of haar lach.. geen idee. verder leuk artikel

  • Anette
   14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

   Ik vind Angel een prachtige meid, maar ik denk dat het komt door haar tanden. Het lijkt alsof haar voortanden niet helemaal recht zitten. Of heb ik het mis?

   • Angel Raterman
    14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

    Ik kan ook niet wennen aan Angel ;-)
    Klopt, het zijn de tanden. Staan wel recht maar niet gecentreerd. (Botsauto ongelukje toen ik 6 was). Maar verder ben ik best aardig hoor!

    • Sam
     14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

     Ik zag het ook al, Maar zoiets kan je laten fixen. Je bent echt een knappe dame en sommige kunnen laten fixen wat ze willen, maar dan zijn ze nog niet knap!

     • nabila
      14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

      Ze is zeker niet lelijk staat ook nergens (heb haar artikel zonder make-up gezien en nog steeds knap), niemand is lelijk! :)

    • Irene
     14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

     Haha geweldig die reactie Angel! Gelukkig ben je aardig, anders was het helemaal niet meer goedgekomen…. ;) Just joking, imperfecte/afwijkende dingen (voor zover je die hebt?) maken mensen juist menselijker en knapper. Vind ik dan.

     • Sophie
      15 augustus 2013 / donderdag, 15 augustus 2013

      Helemaal mee eens! Imperfecties zijn mooi en zorgen ervoor dat we niet allemaal als een perfecte barbie erbij lopen maar dat we juist uniek zijn!

    • nabila
     14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

     Gelukkig maar! :)

    • nabila
     14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

     Fijn :)

 26. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Leuk om te lezen! :D Ze was een van de weinig Baywatch meiden die geen groot bos hout voor de deur had liggen :D

 27. loesyeah
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat vet dat je dit mocht doen!!
  enneh, Dat jurkje wat jij aanhebt, heb je die van H&M? Daar hadden ze ook zo’n jurkje!

 28. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat leuk dat je haar mocht interviewen, en echt prachtige foto’s van jullie. Ben nog steeds in love met je jurkje!

 29. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  haha fun! :)

 30. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Super tof dat je haar mocht interviewen! Leuk stuk om te lezen is het ook :)

 31. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Erg leuk artikel. Het leest ook makkelijk, omdat het zo spontaan en leuk geschreven is. Kan zo in een tijdschrift!

 32. HCN
  14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Umami is de vijfde smaakzintuig en kan je grofweg omschrijven als “hartig”. Een Japanse onderzoeker ontdekte deze smaak toen hij een bepaald zeewier wilde drogen en hij zag dat er kristallen op die zeewier groeiden (een beetje zoals die zoutkristallen bij oude kaas). Vanuit dat punt is vet-sin ook ontdekt.

  • Serena
   Auteur
   14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

   Cool, interessant om te weten zeg! Thanks, weer wat geleerd.

 33. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Ik mocht er ook heen gaan alleen ik ben er niet heen gegaan jammer

 34. 14 augustus 2013 / woensdag, 14 augustus 2013

  Wat gaaf dat je dit interview met haar mocht doen! Vooral de vraag over hoe ze haar haren en lijf beschermt tegen het zeewater, vond ik erg interessant!
  X