Door dit serum zijn mijn wimpers nu twee keer zo lang!

Jaren geleden heb ik wel eens wimperserum gebruikt, dus ik weet dat zulke dingen werken, maar je moet er veel GEDULD voor hebben. En als er één ding is waar ik heel slecht in ben is het geduldig zijn. Ik zie liever METEEN resultaat. Maar ja, who doesn’t?


Hoe dan ook. Mijn wimpers vond ik de laatste tijd niet meer zo fantastisch. Ze vielen best wel uit, krulden niet meer zo goed, leken ook minder lang dan normaal. Misschien had het nog met de zwangerschapshormonen te maken? Dus toen ik ineens een nieuwe flacon met Aphro Celina wimperserum vond tijdens het opruimen dacht ik ‘why the hell not?’. Ook al moest ik er geduldig voor zijn, ik was écht toe aan mooiere wimpers.


Wimperserum wordt meestal verpakt in een hulsje met kleine inhoud, hier zit bijvoorbeeld slechts 3 ml in, die je aanbrengt als een eyeliner. Vlak boven je wimperrand dus. Het serum is doorzichtig en trekt vrij snel in. Aphro Celina raadt aan om het serum elke dag aan te brengen na het reinigen en voor het slapen gaan, en belooft binnen 6 weken resultaat.


Nu ben ik dus heel laks met dit soort dingen. Ik denk dat ik daarom het serum zo’n 3 tot 4 keer per week heb aangebracht in plaats van elke dag. En niet altijd voor het slapen gaan. Soms vergat ik het in de avond, dus bracht ik het gewoon de volgende ochtend aan. Even laten intrekken en dan hoppa, full face make-up eroverheen. Werkt ook prima, kennelijk, want na zo’n 2,5 maand begon ik EINDELIJK resultaat te zien (wellicht zou ik sneller resultaat hebben gezien als ik het inderdaad elke dag had gebruikt). Mijn wimpers zijn nu beduidend langer. Niet per se voller of donkerder (ze waren natuurlijk al donker), maar absoluut langer.

Zo stom, ik had van te voren niet bedacht dat ik hierover zou gaan schrijven, dus ik heb geen duidelijke voor- en nafoto’s die ik jullie naast elkaar kan laten zien.

Hieronder wel een collage met links mijn wimpers mid-februari (gepakt uit deze review), en rechts mijn wimpers nu:

Het is niet helemaal dezelfde hoek en belichting, maar toch kun je hier wel goed zien hoe mijn wimpers in een maand tijd (daarvoor was ik natuurlijk al bezig met gebruik) zijn veranderd in positieve zin. Ze zijn misschien slechts 2-3 mm gegroeid, maar toch maakt dat al behoorlijk veel verschil.

En zo zien ze eruit met mascara:


Dit zal voor sommigen van jullie een ‘normale’ lengte zijn, maar voor mij – met mijn gebruikelijke fijne en kaarsrechte Asian lashes – is dit bijna een false lash effect.

Nu zijn wimperserums laatst negatief in het nieuws gekomen vanwege hun vreemde bijwerkingen. Het budgetvriendelijke wimperserum van Kruidvat is zelfs uit de schappen getrokken. Hierdoor hebben veel mensen het idee gekregen dat wimperserum iets ‘gevaarlijks’ is (want: waarom zou het anders uit de handel worden genomen?) en daar wil ik even op inhaken.

Veel wimperserums bevatten namelijk een prostaglandine. Er zijn verschillende soorten prostaglandines, waarvan Bimatoprost, Ethylcloprostenolamide of Isopropyl Cloprostenate het meeste voorkomen in wimperserums. Dit zijn de actieve stoffen die zorgen voor mooiere, langere en vollere wimpers. Hoe dat dan precies werkt?

Laten we bij het begin beginnen. Bimatoprost is van oorsprong ontwikkelt als ingrediënt voor glaucoom medicatie. Glaucoom, ook wel groene staar genaamd, is een oogziekte waarbij er een verhoogde oogdruk is. Hierdoor kan het oogvocht niet worden afgevoerd waardoor het zich ophoopt in het oog, wat uiteindelijk kan leiden tot kokervisie en zelfs blindheid. Oogdruppels met Bimatoprost verlagen de oogdruk.


Glaucoompatiënten merkten dat oogdruppels met Bimatoprost niet alleen hun oogdruk verlaagde, maar ook voor wenselijke bijwerkingen zorgde zoals dikkere, langere en donkere wimpers. Wat blijkt? De haarwortels worden plaatselijk geheractiveert en dit verlengt de groeifase van de wimperhaartjes. Op deze manier vallen ze minder snel uit, waardoor ze de kans krijgen om langer door te groeien.

‘Daar moeten we wat mee doen!’ moest men hebben gedacht, en inderdaad. Niet lang na deze ‘ontdekking’ ontwikkelde Revitalash als één van de eersten een wimperserum met als actief ingrediënt Bimatoprost. Niet lang daarna volgden andere fabricanten en niet alleen werd Bimatoprost gebruikt, maar ook Ethylcloprostenolamide en Isopropyl Cloprostenate (wat feitelijk prostaglandinezusjes zijn van Bimatoprost).

Dat prostaglandines effectief zijn in het langer, dikker en donkerder maken van je wimpers is een FEIT, maar helaas zijn er ook bijwerkingen gekoppeld aan deze ingrediënten. Zo kun je last krijgen van jeukende, rode ogen en kan er hyperpigmentatie op het ooglid ontstaan. Deze bijwerkingen verdwijnen gelukkig wel wanneer je stopt met het gebruik. MAAR, ook kan de hyperpigmentatie doorslaan naar je iris. Er zijn gevallen bekend waarbij mensen ineens bruine vlekjes krijgen in hun blauwe kijkers. Deze bijwerking is irreversibel, oftewel permanent. Ook als je stopt met het gebruik zullen de bruine vlekjes blijvend zijn.

Zijn deze stoffen gevaarlijk? Nee. Je kunt er niet blind van worden en je zal er ook niet aan doodgaan. Niets levensbedreigends dus. Kunnen deze stoffen zorgen voor bijwerkingen? Jazeker. Er zit een risico verbonden aan het gebruik en daarom moet je als fabricant ALTIJD je gebruikers op de hoogte brengen van eventuele bijwerkingen. En omdat Kruidvat dat niet voldoende deed, zijn hun serums uit de schappen gehaald. Dus niet omdat het spul niet deugde, dat werkte namelijk echt als een jekko, maar puur om het gebrek aan informatie in de bijsluiter.

Heb je thuis nog Kruidvat wimperserum liggen kun je dat dus (mits het nog houdbaar is) gewoon gebruiken, als je je maar BEWUST bent van de bijwerkingen die ik hierboven heb vermeld. Net zoals bij elk geneesmiddel (want dat is het in feite) verschillen de bijwerkingen natuurlijk per persoon, maar omdat er een kans bestaat op bijwerkingen (hoe klein ook) moet het ALTIJD vermeld worden in de bijsluiter.

Nu heb ik wel begrepen dat Bimatoprost sneller voor eventuele bijwerkingen kan zorgen dan Ethylcloprostenolamide en Isopropyl Cloprostenate, maar ook bij deze stofjes bestaat er natuurlijk een kans op bijwerkingen.

De ingrediënten van Aphro Celina zijn als volgt;
Aqua, Glycerin, Butenylglycol, Panta vloeistof Kamillie, Rokonsal ND, panthenol, biotine, natriumhyaluronaat, PVP K30, Natrosol 250M, kaliumsorbaat, Isopropyl Cloprostenate.

Het product voldoet verder aan alle EU richtlijnen voor cosmetica en is niet getest op dieren.

Eindoordeel


Wimperserums werken! Het maakt volgens mij niet eens per se zoveel uit welke je precies gebruikt, zo lang er maar een prostaglandine in zit verwerkt.

Het serum van Kruidvat werkte als een tierelier omdat er én Bimatoprost in zat én het stond op nummer 5 in de ingrediëntenlijst. Een vrij hoge concentratie dus. Maar daarmee dus ook een verhoogd risico op bijwerkingen.

Mijn ogen zijn heel erg donkerbruin, dus die bruine vlekjes in mijn iris kunnen me sowieso gestolen worden. Die zie je toch niet. Maar ik kan me voorstellen dat je geen kans wilt lopen op permanente bruine vlekken in je baby blues. Als je het dus een beetje op safe wilt spelen vanwege eventuele bijwerkingen, zou ik persoonlijk niet voor het ingrediënt Bimatoprost gaan en ook zou ik er zeker van willen zijn dat de prostaglandine zo ver mogelijk achteraan de ingrediëntenlijst staat. Liever te weinig dan te veel in dit geval. Ja, je moet dan wel iets meer geduld hebben voor het resultaat, maar de kans op bijwerkingen is hiermee een stuk kleiner.

Het serum van Aphro Celina gebruikt de prostaglandine Isopropyl Cloprostenate en die staat helemaal achteraan in de ingrediëntenlijst. Ik zeg niet dat je hiermee geen bijwerkingen kunt verwachten, maar ik denk wel dat de kans op bijwerkingen een stuk kleiner is in vergelijking met het wimperserum van Kruidvat, bijvoorbeeld. Mijn advies is dus om de ingrediëntenlijst goed te bestuderen voordat je een wimperserum aanschaft.

Ik had deze van Aphro Celina toevallig nog liggen en ik ben er zeer over te spreken. Ook omdat hij €49,90 kost en de meeste serums met prostaglandines vaak tussen de €70-90,- kosten. Ik kan hem dus absoluut aanbevelen, maar wees je alsjeblieft wel bewust van eventuele bijwerkingen voordat je begint met gebruik. Zelf heb ik nergens last van gehad en ik blijf dit spul dan ook lekker doorgebruiken, CAUSE I LOVE MY NEW LASHES! Ik vind dit spul echt TOP!

Toch ben ik ook erg benieuwd naar wimperserums zonder prostaglandines, en of ze uiteindelijk net zo goed werken als serums mét prostaglandines.

Wat vind jij van wimperserums? Is het iets dat je zou willen gebruiken, vind je het toch nog een beetje eng of heeft mijn artikel je juist gerust gesteld?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
dit artikel bevat een affiliate link

44 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wauw wat een prachtig mooie lange wimpers!

 2. Stefanie
  25 augustus 2021 / woensdag, 25 augustus 2021

  Ik heb dit serum ook gebruikt, maar de donshaartjes rondom mijn ogen gingen ook groeien en werden donkerder, dus ik ben gestopt. Heeft iemand anders ook ervaring met deze bijwerking

 3. Saira
  26 september 2020 / zaterdag, 26 september 2020

  Hay ik gebruik het serum ook nu 3 weken en ga je eerlijk zeggen het is een wondermiddel!!!

  • 31 januari 2021 / zondag, 31 januari 2021

   Heb ooglidcorrectie gehad 6 jaar geleden en een staaroperatie 4 jaar geleden.tevens nastaar operatie 2 maanden geleden. Mag ik wimperserum gebruiken?

 4. Elise
  22 augustus 2020 / zaterdag, 22 augustus 2020

  Heel ander vraagje. Jij hebt jaren geleden een plexr ooglid behandeling gedaan.Zie jij zelf nog steeds resultaat hiervan? Ik kan op jouw website geen zoekfunctie zoeken en zoek me rot, haha.

 5. Nathalie
  17 juni 2020 / woensdag, 17 juni 2020

  Na wat artikels te hebben gelezen over wimperserums nam ik de stap om via bol.com een Miralash te bestellen, 32euro en gratis retourneren. Ik had al enkele reviews gelezen waarin mensen zeiden dat het flesje Miralash precies bijna leeg was toen ze het openden, ik was wat ongerust, maar de vele andere positieve reacties en het ‘gratis retourneren’ deden me toch de sprong wagen. Nu opende ik mn pakketje net en het flesje (zat stevig gesealed in een plastic) en meteen toen ik het flesje open deed had ik ook het gevoel of het bijna leeg was, dat er net genoeg in zit voor 1 of 2 weken mee toe te komen. Nu weet ik dat 3ml niet veel is, maar dit lijkt me echt bizar weinig te zijn, er drupt ook helemaal niets uit als ik het ondersteboven houdt, op zich goed, maar 4-5 maanden dit product dagelijks gebruiken met zoooo weinig vloeistof? Ligt dit aan mijn perceptie of is dit de algemene indruk doorgaans?

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2020 / woensdag, 17 juni 2020

   komt er wel vloeistof van het kwastje als je het aanbrengt?

 6. Lenneke
  3 april 2020 / vrijdag, 3 april 2020

  Hi! Ik gebruik aphro celina nu al een tijdje maar ik kreeg na een paar maanden rode randen op mijn oogleden, waar ik het serum aanbreng. Ook vallen mijn wimpers soms op 1 plek ineens allemaal uit. Ben ik de enige die dat heeft bij dit serum? En ben ik dan allergisch voor een van de ingrediënten en zo ja hoe kom ik erachter welk van de ingrediënten?

 7. Bianca
  5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Hoi Serena,
  Ik heb dit serum onlangs gekocht, was € 26,- maar durf het niet goed te gebruiken omdat ik zulke gevoelige ogen heb en niet bekend ben met de ingrediënten.

  Wat vind jij van de ingrediëntenlijst?
  Water/Aqua/Eau, PVP, Butylene Glycol, Polyquaternium-37, Caprylyl Glycol,
  Glycerin, Caprylhydroxamic Acid, Lecithin, Aminomethyl Propanol, Disodium
  EDTA, PPG-26-Buteth-26, Gluconolactone, Hydrolyzed Keratin, Laminaria
  Digitata Extract, Pelvetia Canaliculata Extract, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,
  Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Apigenin, Oleanolic Acid, Biotinoyl Tripeptide-1

  Dank je wel voor je reactie alvast.

  Groetjes,
  Bianca

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2020 / donderdag, 6 februari 2020

   hi Bianca,
   ik heb geen advies voor je, want elke huid reageert weer anders op bepaalde ingrediënten. Misschien eerst gewoon eens op je gezicht gebruiken, maar niet rondom de ogen, kijken of er een reactie optreedt? Zo niet, dan aan één oog gebruiken en kijken hoe dat gaat. Succes ermee!

   • Jacqueline
    3 april 2020 / vrijdag, 3 april 2020

    Ik gebruik het en ben allergisch ervoor. Daarentegen is het SUPER-spul en werkt het echt. Ik heb het opgemaakt, was tevreden. Half jaar later toch weer besteld. Je moet er wel tijd tussen nemen, wil je het na de allergie toch weer gaan gebruiken.

  • Jacqueline
   3 april 2020 / vrijdag, 3 april 2020

   Waar heb je het trouwens gekocht? Het is overal 50 euro of duurder.

 8. Stella
  11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

  Ik heb deze serum ook gebruikt,..geweldig spul.
  Mijn wimpers werden mooi lang

 9. 9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Fijn artikel, en goed dat je over ingrediënten praat, en met je laboachtergrond, ook weet wat en hoe 🙂

  Ik gebruik nanolash heb kleine verkleuring op mijn bewegend ooglid. Ik vind het niet erg, je moet bijna vergrootglas erbij halen om het te zien. Mijn wimpers zijn langer en mooier dan voorheen, dus zalig.

 10. Rianne
  3 april 2019 / woensdag, 3 april 2019

  Oooh nou weet ik eindelijk waarom het wimperserum van de Kruidvat niet meer verkrijgbaar is, ik vroeg het me al af..
  Heel fijn stukje extra uitleg over het wimperserum! Echt heel interessant om te lezen, hier was ik al benieuwd naar.

 11. Denise
  1 april 2019 / maandag, 1 april 2019

  Fijne uitleg!
  ik heb voor mijn verjaardag revitalash gekregen van Bas
  En ik ben er heeeeel blij mee!

  X

 12. Tessa
  31 maart 2019 / zondag, 31 maart 2019

  Ha serena,
  Helder artikel!

  Ik lees ook verhalen over de werking van castorolie. Nu smeer ik dat al een maandje op mn wimpers maar ik merk niet zoveel
  Heb jij enig idee of dit waar kan zijn of een fabeltje is?

  • Ace
   7 april 2019 / zondag, 7 april 2019

   Castorolie bevat omega zuren. Dat zijn de voorlopers van prostaglandines. Het is wel zo dat je cellen zelf bepalen wat ze met de omega’s doen en in welke types prostaglandines ze het gaan omzetten. Daarnaast verschilt het per persoon. Terwijl Bimatoprost een kant-en-klaar stofje is, en hierdoor veel meer effectief is.

   • Serena
    Auteur
    8 april 2019 / maandag, 8 april 2019

    Goh, Ace, wat interessant! Dat wist ik helemaal niet. Ik ga me daar eens in verdiepen.

 13. 31 maart 2019 / zondag, 31 maart 2019

  Fijn dat je zo’n goede uitleg erbij hebt gezet over de bijwerkingen en hoe het precies zit. En eerlijk; ik zou het ook wel willen gebruiken en heb er ook een (van de DM), maar vergeet het gewoon steeds. Ook laks.

 14. laura
  29 maart 2019 / vrijdag, 29 maart 2019

  jammer dat je geen aandacht besteed aan het feit dat het onduidelijk is wat gebruik van wimperserums op de lange termijn doet. Hier is namelijk nooit onderzoek naar gedaan.
  Eerder zijn al irisverkleurigen gemeld, dus dat ogen donkerder worden.

  • Serena
   Auteur
   2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

   hi Laura,
   dit staat gewoon vermeld in mijn artikel, even goed lezen 😉

 15. Steffi
  29 maart 2019 / vrijdag, 29 maart 2019

  Ohh mijn wimpers zijn zo niet normaal mooi lang geworden van dat kruidvat wimperserum, ik denk dat ik wel elke dag een compliment of opmerking van iemand kreeg zo lang waren ze. Nu is dat spul al een tijd niet verkrijgbaar en ik mis mijn lange wimpers echt, dus misschien toch maar overwegen deze te kopen, hoewel ik 50 euro wel veel geld vind, denk ik dat ik wel echt heel blij zal zijn als mn wimpers weer zo lekker lang zijn

 16. Sandra G.
  28 maart 2019 / donderdag, 28 maart 2019

  Dank je voor dit soort interessante artikelen! Het onderwerp vond ik sowieso al interessant, maar jouw uitgebreide uitleg, de ‘technische’ kant en achtergrondinformatie, maken jouw artikelen echt uniek.

  Ik had toevallig recentelijk Miralash besteld, die krijg ik van de week binnen. Ben daar ook heel benieuwd naar!

 17. Melanie
  28 maart 2019 / donderdag, 28 maart 2019

  Fijn artikel en mooi resultaat! Maar je noemt Revitalash nu als degene die Bimatoprost gebruikt in hun wimperserum. Dit zou dus betekenen dat zij een ingredient gebruiken wat niet mag, terwijl ik juist een heel artikel gelezen heb van Revitalash (Estatic Health) dat zij dit ingredient niet gebruiken omdat het niet mag in een cosmetisch product (in ieder geval niet meer; wellicht vroeger wel, dat weet ik niet) en dat hun ingredienten geen bijwerkingen als iris verkleuring heeft… En gelukkig ook maar, want ik heb blauwe ogen en moet er niet aan denken als deze bruiner zouden worden. Ik gebruik Revitalash al een aantal jaar en ben zeer tevreden! Ik wil niet meer zonder, want mijn wimpers zijn zo enorm verbeterd!

  • Serena
   Auteur
   2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

   hi Melanie,
   oh je hebt gelijk, dat is niet zo en inderdaad verwarrend. Ik ga dat even aanpassen. Revitalash gebruikt Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, wat natuurlijk ook gewoon een prostaglandine is. En dus ook dezelfde bijwerkingen KAN hebben, dus wees gewaarschuwd.

 18. Ellen
  27 maart 2019 / woensdag, 27 maart 2019

  Hoi Serena,
  Wat een mooi resultaat! Heldere uitleg ook weer, dit vind ik altijd leuke artikelen.
  Werkt een wimperserum ook voor wenkbrauwen denk je, of is dit een ander mechanisme? Als het op de haar groeifase werkt, zou je verwachten dat dit misschien ook voor ‘andere’ haren werkt? Ik kan hier online weinig goede informatie over vinden.

  • Serena
   Auteur
   2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

   hi Ellen,
   ja daar werkt het ook voor, en ook voor je hoofdhaar trouwens.

 19. dieuwertje
  27 maart 2019 / woensdag, 27 maart 2019

  Fijn dat er nu een artikel is waar deze informatie rustig en duidelijk is uitgelegd. Toen ik het wimperserum van de kruidvat gebruikte was ik op een bepaald moment aan het zoeken naar informatie en kwam ik halve verhalen tegen op fora. Overigens wilde ik niet het risico lopen dat mijn blauwe ogen minder blauw werden, dus ben ik er gestopt met het gebruiken, dan maar tevreden zijn met mijn eigen lengte wimpers.

 20. Chantal
  27 maart 2019 / woensdag, 27 maart 2019

  Ik heb denk ik een halfjaar het Kruidvat serum gebruikt, maar ik merkte dat de huid rondom mijn ogen begon te verkleuren ( heb wel een hele lichte huidskleur). Dit vond ik het toch niet waard, maar helaas was het kwaad toch al geschied.

  • Serena
   Auteur
   2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

   hi Chantal,
   is deze verkleuring dan nu niet weggetrokken, nu je gestopt bent met gebruik?

 21. Petra
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Fijn om eindelijk eens iets te lezen waarbij het product niet afgekraakt wordt. Het geen wat jij schrijft was mij al bekend. Ik ben dan ook fan van het serum van het Kruidvat, helaas is het nu op. Ik behoor tot de gelukkige dat mijn ogen nog steeds prachtig blauw/ grijs zijn. Ik hoop dat het kruidvat het toch weer op de markt gaat brengen want het is een geweldig product met een leuke prijs.

 22. Lydia
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Wat een helder artikel weer! Ik had me paar jaar geleden al hierin verdiept maar nu is het me helemaal duidelijk. Heb het nooit gebruikt want ik heb dus blauwe ogen en wil het risico niet lopen.

 23. Lisa
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Toen ik de titel zag was mijn eerste gedachte inderdaad meteen ‘oh, zou dit ook mn iris kunnen verkleuren?’. Fijn dat je het ook uitgezocht hebt! Helaas de reden voor mij om dit soort producten niet te gebruiken 🙁

 24. Dirkje
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Hi Serena,

  Ik gebruik al een aantal jaren een hele basic skincare routine. Facewash + olay beauty fluid. Dit is prima voor mijn jonge huid, maar ik wil er nu toch iets aan toevoegen.
  Ik gebruik nu s’avonds druivenpit olie, dit zorgt ervoor dat mijn huid echt straalt. Bedankt voor de tip!

  Ik zit er nu aan te denken om actieve ingrediënten te gaan gebruiken en ik dacht aan Hyaluronzuur en vitamine C. Ik heb geen probleem huid, maar ik wil dat mijn huid altijd straalt en voorkomen dat ik rimpels krijg. Alleen kan ik nergens een product vinden met die twee ingrediënten samen. Is dit met een reden? Kunnen die 2 niet bij elkaar? Ik heb nu toch een serum gevonden op de Engelse Holland & Barrett website. (Holland & Barrett Vitamin C + Hyaluronic Acid Serum) Denk je dat dit een goed serum is? Kun je een artikel maken hoe je je basic skincare routine kan uitbreiden, of welke actieve ingrediënten goed zijn voor bepaalde huid…

  • Sandra G.
   28 maart 2019 / donderdag, 28 maart 2019

   Dat lijkt mij ook interessant om te lezen, over de combi vitamine C en hyaluronzuur!

 25. 26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Wow Serena wat een super fijn en helder artikel weer! Tnx!

  Ik ben na mijn zwangerschap ook een wimperserum gaan gebruiken, en wel die van Kruidvat. Ik merkte dat mijn wimpers ook ingezakt en dun waren geworden. En bam, dat serum zorgde ervoor dat ik ineens prachtige lange wimpers had!

  Ik heb het laatste beetje er nog net niet uitgeveegd met een flessenlikker, zo jammer vond ik dat het op was. Ik ben nu begonnen aan het wimperserum van Catrice in de hoop er dezelfde resultaten mee te bereiken.

  Maar de opsomming van bijwerkingen zetten me toch aan het denken. Mijn ogen zijn groen, maar op enorme bruine spikkels zit ik niet te wachten. En het wimperserum van catrice moet ik heel precies aanbrengen, want het kan best een beetje prikken. Ik ga de ingredientenlijst toch nog eens nakijken!

  Nogmaals bedankt, ik ben dol op dit soort wetenschappelijk onderbouwde artikelen van je!

  • 26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

   Op de site van Catrice zie ik dat dit artikel niet meer verkrijgbaar is…

 26. 26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Het resultaat mag er absoluut wezen, Serena! Prachtige wimpers! Toch ben ik er zelf nog niet mee begonnen vanwege de eventuele bijwerkingen die je noemt. Ik vind het daarom ook super dat je meer verteld over de prostaglandines die erin zitten en dat je een weloverwogen keuze hierin moet maken. Wie weet dat ik het ooit eens probeer, maar dan ga ik goed op de ingrediënten letten en hou ik je artikel bij de hand :).

 27. Ingrid
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Ik vind het een mooi effect! Wel echt jammer dat die van de Kruidvat niet meer verkocht wordt, dat betaalbare was toch wel fijn. Het valt me op de foto op dat je onderwimpers ook veel langer lijken, heb je het spul daar ook op gedaan?

 28. Katrien
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Bedankt om dit uit te leggen, dat wist ik niet! :s

 29. Syl
  26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  … Is het Kruidvat lash serum uit de schappen?
  Heb ik eindelijk iets fijns voor een goede prijs gaat het weer weg.

 30. 26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Wat een mooi verschil! Ziet er erg goed uit. Ik breng meestal wat wonderolie op mijn wimper aan. Dit werkt ook erg fijn!

 31. 26 maart 2019 / dinsdag, 26 maart 2019

  Wauw, wat een verschil! Prachtig resultaat. Ik durf het zelf niet te gebruiken, moet er niet aan denken dat ik opeens blauw bruin gevlekte ogen heb! Dan liever korte wimpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *