DIY oorbellen display

Mijn kettingen hang ik aan een sieradenrekje, mijn armbanden hang ik om een maatkolf, maar mijn oorbellen? Die mik ik allemaal los in een bakje. Lastig, want soms loop ik minutenlang in het bakje te rommelen tot ik eindelijk twee gelijke paren heb gevonden. Gelukkig had mama Verbon dé oplossing!

oorbellen display diyOp een dag kwam ik bij mijn ouders thuis en had ze haar oorhangers (ze maakt haar eigen edelsteen sieraden die ze verkoopt op pearlmania.nl) opgehangen aan een zelf gefabriceerde display. Geniaal vond ik het! Thuis ben ik meteen zelf aan de slag gegaan zodat ik eindelijk een praktische en mooie manier had om mijn oorbellen te bewaren. Het idee mocht ik van haar overnemen en delen op Beautylab. Vandaag staat er dus een DIY oorbellen display voor jullie klaar!

DIY oorbel display_01 Wat heb je nodig? Een kaarsenstandaard, een oude CD, een gaatjestang, lijm(pistool) en eventueel een klein schaaltje.

DIY oorbel display_02 Deze europunch tang maakt kleine gaatjes van 1,8 mm en gaat zelfs door harde materialen (zoals een CD) heen. Je koopt deze tang o.a. bij (online) hobbywinkels.

DIY oorbel display_03 Maak gaatjes in de oude CD en zorg dat ze steeds met ongeveer gelijke afstand van elkaar liggen.

DIY oorbel display_04 Lijm de CD met gaatjes op de kaarsenstandaard. Ik doe dit met een lijmpistool.

DIY oorbel display_05 Mama vindt het leuk om de CD zo te laten omdat je dan een leuk CD-effect (?!) krijgt. Zelf vind ik het mooier om zowel de CD als de kaarsenstandaard in dezelfde kleur te spuiten. Omdat de standaard al wit is, spuit ik alleen de CD wit. Ik doe dat met deze matte witte spuitverf van HEMA.

DIY oorbel display_06 Na een paar laagjes (tussendoor goed laten drogen) is de CD geheel bedekt met witte verf. Laat het geheel nogmaals erg goed drogen voordat je je oorbellen erin hangt.

DIY oorbel display_07DIY oorbel display_08Kijk zo gaaf! De standaard heeft precies de juiste hoogte, vind ik. Zet je hem neer op een tafeltje of op je bureau dan kun je de oorbellen duidelijk zien, zelfs als je zou staan. De oorbellen hangen nu mooi en overzichtelijk naast elkaar en ik vind het er echt heel gezellig uit zien!

DIY oorbel display_07 En omdat alles wit is gespoten komen de kleuren van de oorhangers nóg mooier uit! Deze oorbellen display staat prachtig in je kamer, op je kaptafel of op je bureau. En het is ook nog eens zo gepiept!

DIY oorbel display_12 Ik vond het gaatje van de CD niet zo mooi, dus bedacht ik dat het mooier en ook nog eens handig zou zijn om een klein schaaltje vast te lijmen aan de bovenkant van de CD, precies in het midden. Hier kun je dan eventueel wat kleine sieraden in kwijt, zoals oorknopjes, ringen of je favoriete ketting.

DIY oorbel display_11 DIY oorbel display_10diy oorbellen display_Ik ben superblij met mijn nieuwe oorbellen display. Snel gemaakt, niet duur (de standaard is zo rond de 7 euro bij Xenos en een oude CD heeft iedereen vast wel in huis), erg overzichtelijk en praktisch, je kunt er veel oorbellen op kwijt en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Erg mooi voor je eigen sieradencollectie, of als display wanneer je net als mijn moeder je eigen sieraden maakt en verkoopt op beurzen en braderieën. Credit gaan in elk geval naar mama Verbon, die dit geweldige idee zelf heeft bedacht! Soms vragen jullie je af hoe ik op het idee kom van een bepaalde DIY, nou, ik heb het dus niet van een vreemde.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan van deze DIY Oorbellen Display! Hoe bergen jullie momenteel zelf je oorbellen op?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

74 Reacties

 1. Nadia
  24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Heel erg leuk Serena!
  Goed idee van je mams 🙂

 2. 21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  Wauw, hele leuke DIY!

 3. kim
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  wow echt tof!
  mijn mama verjaard en ik ga dat maken als origineel cadeau!
  en natuurlijk eentje voor mezelf !
  bedankt

 4. lieselot
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  Ziet er super leuk uit !!!

 5. Sabine Goormachtig
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  Heel leuk idee

 6. 20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

  Het is dat ik geen oorbellen meer draag, anders had ik dit waarschijnlijk ook in elkaar geknutseld.

 7. 20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

  Ontzettend leuke inspiratie!

 8. Mariëlle
  20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

  Ziet er leuk uit!
  Ik heb ook een heel opbergsysteem. Mijn kettingen hangen aan een soort hanger met ‘fluwele’ haakjes (te koop bij Primark en soms bij Kruidvat), mijn armbandjes in zo’n sieradenopberg-ding waar allemaal doorzichtige vakken inzitten (lijkt qua idee wel een beetje op zo’n ding wat je wel eens ziet op de achterkant van een autostoel waar kinderen speelgoed in kunnen doen, maar dan met veel meer kleine transparante vakjes), gekocht bij Blokker. Mijn oorbellen zitten in een transparante doos met kleine vakjes. Zo kun je alles goed sorteren en zie je meteen wat je hebt. Mijn ringen zitten in een klein doosje. Mijn hele tere of (sentimenteel) waardevolle sieraden zitten in een klein mooi doosje wat ik van mijn ouders kreeg.
  Vooral met mijn oorbellen- en kettingensysteem ben ik heel blij! Heerlijk overzichtelijk en nooit wat kwijt of in de knoop. En ik ben heel lui met opruimen, maar dit systeem werkt heel goed!

 9. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Waauw dit ziet er echt gaaf uit zeg!

 10. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Oh wauw wat een leuke DIY! Ik denk dat ik het thuis ook zeker eens zal proberen te maken! Echt mooi! 😉

 11. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Ah wat een leuke DIY! Heel slim bedacht. Dit display lijkt me super praktisch. Ik heb op dit moment de meeste van mijn oorbellen aan zo’n rekje van Xenos hangen. Vind ik ook fijn werken en vind het er gezellig uitzien! 🙂

 12. Kayleigh
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Heel leuk! Creativiteit zit inderdaad echt in de familie. Ze maakt ook prachtige sieraden, ik heb laatst mijn eerste paar oorbellen en een paar soycents besteld en ben er zoo blij mee!

 13. Linda
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Wat een ontzettend leuk idee en wat ziet er geweldig uit.
  Bij de Action zijn de kaarsenstandaards zelfs nog wat goedkoper, ik zag ze al staan voor een euro of 4 en die lijken erg op die van jou. Dit idee ga ik zeker onthouden.

 14. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Wat een leuke DIY! Handig ook dat tangetje om die kleine gaatjes mee te maken.

 15. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Wat gááf! Ik had zelf nooit zoiets als dit kunnen bedenken. Echt knap mama Verbon!

  xx

 16. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Super leuk en handig idee!

 17. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Heel leuk idee!

 18. Lois
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Leuke DIY! Ik hang mijn oorbellen aan een ronde glazen vaas. Ze hangen netjes naast elkaar en ik vind het effect heel cool! Aangezien ik best veel grote oorbellen heb, zie je de vaas bijna niet meer 🙂

 19. Saskia
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Leuke DIY!
  Ik hang mijn oorbellen op aan een witte kartonnen staander die ik zelf heb gemaakt.
  In het karton heb ik nageltjes geprikt waar ik mijn oorbellen kan aanhangen.

 20. Eveliene
  19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Dit is nou het idee wat ik al lang zoek. Ik ga het meteen maken:)

 21. 19 september 2014 / vrijdag, 19 september 2014

  Heel leuke DIY! Ga ik zeker ook eens uitproberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *