DIY | kistje met edelsteen knopje

In de IKEA + Xenos shoplog van laatst (klik hier voor deze shoplog video) liet ik zien dat ik een kistje en een stenen meubelknopje had gekocht en dat ik hier wat moois van ging maken. Ik wilde er gewoon een mooi, decoratief kistje van maken waarin ik rommeltjes kon bewaren.

kistje voor en naIk heb er inmiddels een prachtig DIY kistje met edelsteen knopje van gemaakt dat nu staat te pronken op mijn dressoir. Het is echt een eyecatcher geworden!

diy kistje met edelsteen knopje_1Dit zijn de basis materialen: een wit kistje (of nog beter én goedkoper, neem een oud sigarenkistje) en een stenen meubelknopje. Het knopje kost €1,50 en kocht ik bij Xenos.

diy kistje met edelsteen knopje_2Om de kiezel een edelsteen look & feel te geven heb ik het volgende bedacht. Soms heb ik echt geniale ingevingen, al zeg ik het zelf. Ik wilde grillige puntjes op de bovenkant maken, dus ik dacht in eerste instantie aan een verfrommeld stukje aluminiumfolie. Ik twijfelde alleen of ik dit op een goede manier vast zou kunnen lijmen. Ik liep langs mijn DIY Brush Holder (klik hier voor de DIY tutorial) en ineens zag ik daar het roze decoratiezand.

Bingo!

diy kistje met edelsteen knopje_3Ik heb wat Mod Podge lijm (te koop bij Xenos) aangebracht aan de bovenkant van de kiezel en hier het decoratiezand op gestrooid, net zo lang tot de gehele bovenkant bedekt was. Dit laat ik nu goed drogen.

diy kistje met edelsteen knopje_9Nu over naar het kistje. Deze heb ik op een stuk oud karton neergelegd en de binnenkant gesprayd met gouden verf. Dit nu eerst goed laten drogen voordat we verder gaan met de buitenkant. Mijn verfsprays koop ik bij HEMA en ze kosten €8,50 per bus. Je doet er erg zuinig mee, dus je kunt er nog heel veel andere leuke DIY’s mee maken. Verfspray verkopen ze onder andere ook bij de bouwmarkt en bij Action.

Het kistje leg ik ondersteboven neer op een stuk karton en voorzie ik van een dun laagje zwarte, glanzende verf. Dit hoor je eigenlijk buiten te doen, maar het regende en ik ben gewoon gek in mijn hoofd, dus ik deed het binnen. Weliswaar met de afzuiging op standje 100 en zowel de voordeur als de balkondeur open zodat alles uiteraard lekker door kon luchten. Als het kistje goed gedroogd is, spray er dan nog een laagje overheen om er zeker van te zijn dat de verf goed dekt en het oppervlak mooi glad (of in elk geval zo glad mogelijk) is.

diy kistje met edelsteen knopje_4 diy kistje met edelsteen knopje_5Gaan we nu weer terug naar het knopje, die inmiddels goed is gedroogd. Spray deze in een kleur naar keuze. Ik ging voor metallic goud.

diy kistje met edelsteen knopjeDoor de vorm lijkt het al sterk op een druzy edelsteen, maar dit effect kun je versterken door de bovenkant te voorzien van wat meer kleur en glinsteringen. Hoeft natuurlijk niet, maar dat vond ik persoonlijk veel mooier en echter. Ik heb daarom mijn mooie Orly nagellak gebruikt, een Space collection van een paar jaar terug. Dit is duochrome nagellak met veel fijne shimmers. Neem de kleuren die je mooi vindt, maar vermijd nagellak met wat grovere glitters en neem het liefst iets met fijne shimmers, dit zorgt voor het mooiste en natuurlijkste resultaat.

diy kistje met edelsteen knopje_8Ik heb hier en daar wat van de kleuren op de puntjes gedept. Het eindresultaat is net echt! Het lijkt op deze manier echt op een druzy steen! Het was moeilijk om dit mooi op de foto te krijgen. In het echt is het namelijk nog vele malen mooier, want dan zie je de puntjes echt glinsteren en fonkelen in de zon.

Als het kistje echt goed droog is, is het tijd om een gaatje te boren in het deksel zodat het edelsteen knopje er doorheen kan. Achteraf gezien kun je dit beter als eerste doen, zodat je de kans verkleint om de verflaag te beschadigen. Ik had geen boor in huis dus ik heb er een schroef doorheen geslagen en er vervolgens weer uitgedraaid. Maar, boren is beter. En sneller. Heb je nog nooit geboord, vraag dan of iemand je even helpt. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben als je per ongeluk door de vloer of tafel heen boort 😉

kistje met edelsteen knopje_2Breng wat lijm aan in het gaatje, duw je edelsteen knopje erdoor heen en voila, die zit binnen no-time goed vast. Ik heb mijn knopje iets uit laten steken zodat het echt een soort handvat is, maar je kunt het knopje er natuurlijk ook helemaal doorheen duwen, zodat ‘ie als ware op het kistje ligt. Wat je mooi vindt!

kistje met edelsteen knopje_1 kistje met edelsteen knopje_3 kistje met edelsteen knopje_4Deze DIY is niet moeilijk, maar het drogen van de verf duurt wel een paar uur. Het is echt zo’n project waaraan je ‘s ochtends begint en die je pas ‘s avonds afrond, maar tussendoor kun je gerust andere klusjes doen in huis of gewoon de deur uit gaan natuurlijk. Al met al ben je maar kort bezig met deze DIY, alleen de droogtijden zijn vrij lang omdat het écht heel goed droog met zijn wil je het oppervlak mooi glad houden. Houd hier dus rekening mee!

kistje met edelsteen knopje_8 kistje met edelsteen knopje_7 kistje met edelsteen knopje_6 kistje met edelsteen knopje_5Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze DIY. Het eindresultaat een een hartstikke chic en luxe kistje, die eruit ziet alsof je hem bij een dure woonwinkel vandaan hebt gehaald!

Je kunt er mooie spulletjes in bewaren, zoals sieraden, of je pasjes, geld, sleutels, hebbedingetjes of gewoon prulletjes die je gewoonweg niet weg kunt gooien. Pas de kleuren van de verf aan naar je eigen smaak zodat het past in jouw interieur, en wees creatief!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw, ziet er echt heel mooi uit!

 2. Amira
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Superleuk, ik zou de steen dan alleen wel helemaal bedekken met dat zand. Dan lijkt het naar mij idee nog echter

 3. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  wauw, erg mooi heel leuk bedacht!

 4. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Heel mooi hoor serena! je bent echt creatief!

 5. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw Serena, echt heel erg mooi gedaan!

 6. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wow, dit is zo leuk! Het ziet er echt geweldig uit, dat decoratiezand is inderdaad een geweldige ingeving geweest 🙂

 7. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  oh wauw, wat heb je dat tof gedaan. Zeker zo met die nagellak, een prachtige finishing touch!

 8. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  wauw super leuke DIY! Ziet er echt heel erg mooi uit 🙂

 9. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw, wat gaaf! Echt ontzettend creatief bedacht!

 10. Amber
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Leuuuuuukk!

 11. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wat ben jij toch creatief zeg! Vind de kleuren bovenop die steen zo mooi, kan er naar blijven kijken!

 12. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Het ziet er heel mooi uit! Die steen heb je echt mooi bewerkt 🙂

 13. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Superleuk!
  Ik zat te denken dat je hem ook nog kan ophangen aan de muur om er sleutels in te hangen.
  Dan zou je alleen nog even wat spijkertjes in moeten maken voor de sleutels.

  Take care!

 14. assiepoester
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Heel mooi en creatief!

 15. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Echt creatief zeg! De combinatie van goud en zwart is erg mooi, maar ik vind de steen een beetje te groot. Als het iets kleiner was, dan zou ik het nog mooier hebben gevonden.

  • Serena
   Auteur
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   hi Shaz, bij Xenos verkopen ze verschillende maten kiezelsteen knopjes, dus je kunt ook een kleinere uitkiezen als je dat mooier vindt.

 16. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Oh wat leuk! Hij is nu echt veeel leuker! Het andere was ook een beetje saai ..

 17. Luna
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Persoonlijk vind ik de steen ook te groot. Ik dacht eerst dat er een donut of een koekje boven op de kist lag, maar dat bleek dus niet zo te zijn 😉 De kleuren goud en zwart staan dan wel weer mooi bij elkaar.

 18. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Geniaal, die Orly nagellak erbij!

 19. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  wauw prachtig zeg 🙂

 20. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ik vind de steen iets te groot ivm het doosje, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak!

 21. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Super leuk zeg! Krijg zin om het ook te maken. Trouwens een tip, dat halve bolletje wat nog bij het meubelknopje zat, dat hoor je eigenlijk met de bolling naar de steen toe er tussen te zetten. Zorg je er meteen voor dat de steen afstand houd tot het kistje.

  • Serena
   Auteur
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   hi Sisier,
   klopt inderdaad! Maar was in dit geval niet nodig omdat ik het knopje juist iets wilde laten uitsteken.

 22. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ziet er mooi uit 🙂

 23. suus
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ben wel nieuwsgierig van wie die handen zijn 😉

  • Serena
   Auteur
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   Nou Suus, die zijn gewoon van mijn moeder hoor! 😉
   Stttt, ons geheimpje!!

 24. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw echt super mooi! Ook dat zwart en goud bij elkaar vind ik heel mooi.

 25. suus
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Weer een top DIY! Al heb ik niet echt een kistje nodig

 26. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  wat is dat leuk geworden! Leuke DIY!

 27. Annika
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ik moet bekennen dat ik eerst dacht dat er een maanzaadbroodje op lag, maar als je beter kijkt ziet het er toch minder smakelijk uit 😉
  Het ziet er wel heel chiq uit, zo glimmend zwart!

 28. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Leuk! Ook om kado te geven!

 29. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wat ontzettend leuk zeg! Creabea 😀

 30. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Leuk resultaat en wat een goed idee met dat decoratiezand 😉

 31. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Het resultaat ziet er inderdaad heel luxe uit. Wat een goed idee van het decoratiezand!

 32. Amber
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Haal goed bedacht! Toen ik je aankopen zag dacht ik dat je er een sleutelkastje van ging maken.

 33. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  wow, super mooi gedaant! kan niet wachten om zelf te proberen x

 34. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ik hou van je creativiteit. Zie dit altijd zo graag.

 35. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wat heb je dat mooi gedaan! Je herkent het niet meer terug.

 36. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Heerlijk als je mensen zo creatief ziet zijn. Ik zelf ben met een creatie van een heel ander spectrum bezig, om een super ingewikkelde sjaal te haken. Klinkt vreselijk saai, maar dit is toch net weer wat anders. Ik ben gek op DIY, want omdat je het dus zelf doet, maakt het je spulletjes echt persoonlijker. xxx Lucinda

  • Serena
   Auteur
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   Oh leuk, een sjaal! En handig ook nu de herfst voor de deur ligt 😉
   Het geeft mij altijd heel veel zelfvoldoening als ik een (ingewikkeld) project heb afgerond. Dan denk ik, heb ik toch maar even ze;f gefixt. En vooral als ik het zelf heb bedacht ben ik extra trots.

 37. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Het effect van het zand en de nagellak is heel leuk bedacht. 🙂

 38. Mandy
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw heel mooi! Vooral de steen heb je mooi gepimpt Serena!:D

 39. Florine
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wow, jij maakt altijd zulke leuke originele DIY’s!

 40. Sandy
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Top! Geweldige DIY weer. En ook fijn dat je erbij zet waar alles te koop is. Zo wist ik niet dat ze bij de Xenos Mod Podge verkopen.

  • Serena
   Auteur
   5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

   Oh, ze hebben de glanzende, de matte, verschillende kleuren. In de USA zijn mensen dol op mod podge, je kan er ook zo veel mee. Zeker de moeite waard om in huis te halen, als je van knutselen houdt!

 41. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Leuk idee voor als ik straks ga verhuizen. Terwijl de mannen het echte werk doen kan ik lekker DIY-en voor mijn mini kantoortje

 42. Kayleigh
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Heel erg leuk, vooral de gouden druxy look van het knopje vind ik mooi!

 43. Chantall
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  GE-WEL-DIG!
  Deze ga ik zeker maken thanks alweer hihi =]

 44. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Het effect van de knop is heel leuk geworden! Ook een leuk idee om dit te maken. Ik houd alleen totaal niet van goud, dus zou ik zelf eerder voor bijvoorbeeld paars met zilver gaan.

 45. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw, wat een originele DIY, en die steen is ook zo tof! Inderdaad: ik ben het er mee eens dat je soms echt geniale ingevingen hebt 🙂 Door dat zand op de steen krijg je echt het perfecte bobbelige resultaat, het lijkt net echt! Toch leuk hoe je van zoiets simpels zoiets leuks kan maken. Gaaf!

 46. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Super leuk gemaakt! Vooral ook die steen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *