DIY | kistje met edelsteen knopje

In de IKEA + Xenos shoplog van laatst (klik hier voor deze shoplog video) liet ik zien dat ik een kistje en een stenen meubelknopje had gekocht en dat ik hier wat moois van ging maken. Ik wilde er gewoon een mooi, decoratief kistje van maken waarin ik rommeltjes kon bewaren.

kistje voor en naIk heb er inmiddels een prachtig DIY kistje met edelsteen knopje van gemaakt dat nu staat te pronken op mijn dressoir. Het is echt een eyecatcher geworden!

diy kistje met edelsteen knopje_1Dit zijn de basis materialen: een wit kistje (of nog beter én goedkoper, neem een oud sigarenkistje) en een stenen meubelknopje. Het knopje kost €1,50 en kocht ik bij Xenos.

diy kistje met edelsteen knopje_2Om de kiezel een edelsteen look & feel te geven heb ik het volgende bedacht. Soms heb ik echt geniale ingevingen, al zeg ik het zelf. Ik wilde grillige puntjes op de bovenkant maken, dus ik dacht in eerste instantie aan een verfrommeld stukje aluminiumfolie. Ik twijfelde alleen of ik dit op een goede manier vast zou kunnen lijmen. Ik liep langs mijn DIY Brush Holder (klik hier voor de DIY tutorial) en ineens zag ik daar het roze decoratiezand.

Bingo!

diy kistje met edelsteen knopje_3Ik heb wat Mod Podge lijm (te koop bij Xenos) aangebracht aan de bovenkant van de kiezel en hier het decoratiezand op gestrooid, net zo lang tot de gehele bovenkant bedekt was. Dit laat ik nu goed drogen.

diy kistje met edelsteen knopje_9Nu over naar het kistje. Deze heb ik op een stuk oud karton neergelegd en de binnenkant gesprayd met gouden verf. Dit nu eerst goed laten drogen voordat we verder gaan met de buitenkant. Mijn verfsprays koop ik bij HEMA en ze kosten €8,50 per bus. Je doet er erg zuinig mee, dus je kunt er nog heel veel andere leuke DIY’s mee maken. Verfspray verkopen ze onder andere ook bij de bouwmarkt en bij Action.

Het kistje leg ik ondersteboven neer op een stuk karton en voorzie ik van een dun laagje zwarte, glanzende verf. Dit hoor je eigenlijk buiten te doen, maar het regende en ik ben gewoon gek in mijn hoofd, dus ik deed het binnen. Weliswaar met de afzuiging op standje 100 en zowel de voordeur als de balkondeur open zodat alles uiteraard lekker door kon luchten. Als het kistje goed gedroogd is, spray er dan nog een laagje overheen om er zeker van te zijn dat de verf goed dekt en het oppervlak mooi glad (of in elk geval zo glad mogelijk) is.

diy kistje met edelsteen knopje_4 diy kistje met edelsteen knopje_5Gaan we nu weer terug naar het knopje, die inmiddels goed is gedroogd. Spray deze in een kleur naar keuze. Ik ging voor metallic goud.

diy kistje met edelsteen knopjeDoor de vorm lijkt het al sterk op een druzy edelsteen, maar dit effect kun je versterken door de bovenkant te voorzien van wat meer kleur en glinsteringen. Hoeft natuurlijk niet, maar dat vond ik persoonlijk veel mooier en echter. Ik heb daarom mijn mooie Orly nagellak gebruikt, een Space collection van een paar jaar terug. Dit is duochrome nagellak met veel fijne shimmers. Neem de kleuren die je mooi vindt, maar vermijd nagellak met wat grovere glitters en neem het liefst iets met fijne shimmers, dit zorgt voor het mooiste en natuurlijkste resultaat.

diy kistje met edelsteen knopje_8Ik heb hier en daar wat van de kleuren op de puntjes gedept. Het eindresultaat is net echt! Het lijkt op deze manier echt op een druzy steen! Het was moeilijk om dit mooi op de foto te krijgen. In het echt is het namelijk nog vele malen mooier, want dan zie je de puntjes echt glinsteren en fonkelen in de zon.

Als het kistje echt goed droog is, is het tijd om een gaatje te boren in het deksel zodat het edelsteen knopje er doorheen kan. Achteraf gezien kun je dit beter als eerste doen, zodat je de kans verkleint om de verflaag te beschadigen. Ik had geen boor in huis dus ik heb er een schroef doorheen geslagen en er vervolgens weer uitgedraaid. Maar, boren is beter. En sneller. Heb je nog nooit geboord, vraag dan of iemand je even helpt. Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben als je per ongeluk door de vloer of tafel heen boort 😉

kistje met edelsteen knopje_2Breng wat lijm aan in het gaatje, duw je edelsteen knopje erdoor heen en voila, die zit binnen no-time goed vast. Ik heb mijn knopje iets uit laten steken zodat het echt een soort handvat is, maar je kunt het knopje er natuurlijk ook helemaal doorheen duwen, zodat ‘ie als ware op het kistje ligt. Wat je mooi vindt!

kistje met edelsteen knopje_1 kistje met edelsteen knopje_3 kistje met edelsteen knopje_4Deze DIY is niet moeilijk, maar het drogen van de verf duurt wel een paar uur. Het is echt zo’n project waaraan je ‘s ochtends begint en die je pas ‘s avonds afrond, maar tussendoor kun je gerust andere klusjes doen in huis of gewoon de deur uit gaan natuurlijk. Al met al ben je maar kort bezig met deze DIY, alleen de droogtijden zijn vrij lang omdat het écht heel goed droog met zijn wil je het oppervlak mooi glad houden. Houd hier dus rekening mee!

kistje met edelsteen knopje_8 kistje met edelsteen knopje_7 kistje met edelsteen knopje_6 kistje met edelsteen knopje_5Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze DIY. Het eindresultaat een een hartstikke chic en luxe kistje, die eruit ziet alsof je hem bij een dure woonwinkel vandaan hebt gehaald!

Je kunt er mooie spulletjes in bewaren, zoals sieraden, of je pasjes, geld, sleutels, hebbedingetjes of gewoon prulletjes die je gewoonweg niet weg kunt gooien. Pas de kleuren van de verf aan naar je eigen smaak zodat het past in jouw interieur, en wees creatief!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. rosanne
  7 september 2014 / zondag, 7 september 2014

  Heel erg leuk geworden, was al benieuwd wat je er van zou gaan maken!
  Ik denk zelf persoonlijk dat het nog mooier wordt als je van dat decoratie zand in dezelfde kleuren ook een beetje onder de steun op het kistje doet, echt een paar maar… Dan lijkt het net alsof het er af is gestrooid en wat subtieler dus toont!

  ANYWAY! Love it!!
  xo

 2. 6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Super goed bedacht, al heb ik nu even geen kistje nodig ofzo.

 3. Rosemarijn
  6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Mooi! Echt die knop is prachtig geworden! Ik denk dat ik wat stenen op die manier ga decoreren en die op mijn sieradenkast leg. Bedankt voor de inspiratie sereen!

 4. Elke
  6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Heel mooi geworden!

 5. 6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Super leuke DIY tip!
  X

 6. 6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Ziet er super en chic uit!

 7. 6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Wauw! Wat is het mooi geworden!
  Liefs, Amber

 8. MichelleH
  6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Nice! Heel slim bedacht en mooi uitgevoerd! 🙂

 9. Sunanda
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  het is serieus best simpel en ZO PRACHTIG! Ga hem zeker ook een keer maken wauw

 10. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Leuk hoor! Erg chique zo dat glanzend zwart!

 11. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Waah wat vet gedaan! Mooi kleurtje ook!
  Liefs, Tessa

 12. Essy
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw, dit is echt een hele coole DIY. Ik zou persoonlijk zelf ook de schroef mee in de verf zetten, in het zwart ofzo, dan valt hij een stuk minder op.

 13. sarah
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  moooooooooooooooooooooooooiiiii !!

 14. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw, wat een schitterend kistje heb je ervan gemaakt! Vooral die steen vind ik prachtig. Heel chique.

 15. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Erg leuk! Ik had er nog meer zand op gedaan, maar het ziet er zo al supervet uit.

 16. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Het resultaat is super leuk!! Mooie foto’s heb je ook gemaakt.

 17. Floor
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wauw! Super mooi bedacht! Heel mooi met de nagellak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *