DIY | glow in the dark slijm

Mijn lieve buurmeisje Fem (9) wilde héél graag een video met me opnemen waarin we haar grootste hobby zouden laten zien: slijm maken. Daar is Fem namelijk een kei in! Nu is slijm maken niet per se iets waar ik normaal gesproken een video over zou maken (ik wil graag geloven dat mijn doelgroep een stukje ouder is, haha!), MAAR, het leek me gewoon erg leuk om lekker met haar bezig te zijn en samen een video op te nemen.

Dus vandaag een iets ander soort video dan jullie van me gewend zijn, maar wél een hele gezellige.

Volgens Fem kun je allerlei verschillende lijmsoorten gebruiken, maar er zijn twee varianten die naar haar mening het allerbeste werken; de knutsellijm van de HEMA of de knutsellijm van Big Bazaar (ook wel krokodillenlijm genoemd). Verder is het erg belangrijk dat je lenzenvloeistof met borax gebruikt (check dus even de ingrediëntenlijst) en voor deze soort slijm is het ook noodzakelijk om scheerschuim te gebruiken. Deze 3 ingrediënten vormen de basis voor heerlijk fluffy slijm dat eigenlijk niet kan mislukken!

Nu is witte slijm wel wat saai, dus geef je slijm een kleurtje met verf op waterbasis. Je hebt slechts een klein beetje nodig om je slijm van een mooie kleur te voorzien. Ook kun je er glitters of sterretjes aan toevoegen. Zelf voegen wij er Glow in the dark pigment aan toe, zodat het slijm licht geeft in het donker. Fem is er helemaal weg van en vindt het SU-PER TOF! Ze gaat het gebruiken als nachtlampje 🙂

Nou, het was een leuke middag! Fem en ik hebben lekker geknutseld en uiteindelijk 5 soorten slijm gemaakt met elk een andere kleur, glittercombinatie en textuur. Het was voor mij de eerste keer dat ik slijm heb gemaakt, maar het ging supergoed omdat ik Fem het mij uitstekend heeft geleerd. Dankjewel, Fem!

Ik hoop dat jullie het een leuke video vonden om te zien en ik wens jullie een heerlijke zondag toe!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

16 Reacties

 1. A
  28 maart 2018 / woensdag, 28 maart 2018

  Wat een leuke video! En wat lief dat je er toch voor openstaat om dit te maken, al is dit anders dan anders. Ik moet zo lachen om je droge reacties ?

 2. Elles van Trijen
  23 maart 2018 / vrijdag, 23 maart 2018

  Wat een onzettend leuke meid die Fem. Wat doet ze het goed op camera :))

  Leuk dat je dit samen met haar hebt gemaakt!

 3. 21 maart 2018 / woensdag, 21 maart 2018

  Wat een leuke tip met het Glow in the dark pigment! Dat gaan we zeker eens proberen!

 4. 21 maart 2018 / woensdag, 21 maart 2018

  HAHA! Geweldig. Ik heb geen kids en ook geen plannen 😉 maar uhh, ik vind slijm maken ook leuk :’)
  En Fem is echt een Youtubertje in spé hoor! Cutie <3

 5. Tessa
  20 maart 2018 / dinsdag, 20 maart 2018

  Ik reageer nooit, maar Fem wat doe je het goed! Echt een super leuk filmpje Serena. Gaan jullie vaker samen filmen?

 6. Monika
  20 maart 2018 / dinsdag, 20 maart 2018

  Hoe bewaar je dat spul dan? Blijft het lang goed in een afgesloten bakje ofzo?

  • Serena
   Auteur
   20 maart 2018 / dinsdag, 20 maart 2018

   hi Monika,
   volgens Fem moet het inderdaad in een afgesloten bakje, anders droogt het uit.
   In een bakje blijft het echt MAAAAAAANDEN goed (tot ongenoegen van haar moeder, hahaha!)

 7. Liesbet
  19 maart 2018 / maandag, 19 maart 2018

  Leuke video! Vind het helemaal geen gekke video voor een aanstaande moeder :)! Je brengt mensen met kinderen juist op ideeën. Dankjewel! Ik weet nu wat ik ga doen op het verjaardagspartijtje van m’n zoontje van vijf.

 8. Mandy
  19 maart 2018 / maandag, 19 maart 2018

  Aaaahw geweldig! Mijn dochter is ook 9 en HeLEmAaL into slijm maken! Ik ga haar deze video zeker laten zien als ze uit school komt! En wat doet Fem het super goed zeg wauw! Wat een lieverd 🙂

 9. Hester
  19 maart 2018 / maandag, 19 maart 2018

  Zo leuk en gezellig! Hihi, misschien een andere video dan normaal en toch past dit wel bij jouw opleiding en voormalig werk Serena 🙂 Het blijft beautyLAB!

 10. 18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Haha ik ga dit niet maken en ik heb ook geen kinderen, maar wát leuk (en lief!!) om naar te kijken Fem en Serena! Ik snap ook helemaal hoe leuk dat moet zijn om te maken 😀

 11. 18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Awwwh wat een leuke video! Ik ga hem morgen nog eens samen met mijn zoontje bekijken, hij had het laatst ook al over zelf slijm willen maken <3

 12. Adriana
  18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Misschien niet direct je doelgroep maar hun kinderen wel!!!! Super leuk want ik ga dit proberen met mijn dochter. En wat zijn jullie leuk samen. Wat is Fem een super lief en leuk meisje!! En een super slijmmaker!

 13. Nicole
  18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Mijn dochtertje vond het een heel spannend filmpje 🙂

 14. Silvia
  18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Wat een schatje is Fem zeg?! Eindelijk weten mijn zoontje en ik hoe wij slijm kunnen maken, gaan wij zeker doen!!

 15. 18 maart 2018 / zondag, 18 maart 2018

  Aahw ik vind dit echt een lieve video! ♡ leuk dat je dit ook deelt, ga dit zeker eens met mijn nichtje en neefje maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *