DIY Friday | weekkalender

Goedemorgen iedereen, vandaag is het weer DIY Friday en heb ik een leuke én vooral hele handige DIY voor jullie in petto! Ik ben thuis druk bezig geweest met het herinrichten van de woon- en slaapkamer, en nu ben ik bezig met mijn thuiskantoortje. Iets wat ik altijd heel fijn en overzichtelijk vind is een weekkalender. Hier kan ik bijhouden wat ik ga inplannen op de blog en wat ik de rest van de week voor afspraken heb.

diy week kalender_6Ik heb een weekkalender gemaakt van ongeveer 40 x 60 cm. Groot genoeg om tegen de muur op mijn bureau te zetten, zodat ik in één oogopslag kan zien wat de planning is. Bovendien kan ik hier op schrijven en het weer uitwissen, zodat ik elke week weer met een schone lei kan beginnen. Het is supermakkelijk en snel om deze DIY weekkalender te maken. Kijken jullie mee?

diy week kalender_1 Wat heb je nodig?
– een fotolijst
– een wit vel
– liniaal
– stift

diy week kalender_2 Neem je witte vel en trek hier met de liniaal lijnen overheen, zodat er gelijke vakken ontstaan. Ik gebruik 2 x A4 papier, maar als je één groot vel gebruikt verdeel dit dan in 8 vakken. Wil je het weekend niet meetellen, teken dan 6 vakken.

diy week kalender_3 Schrijf in elk vak de dag van de week. Is je handschrift niet zo mooi zet dan bijvoorbeeld één letter neer (Z – M – D – W – D – V – Z) of de eerste twee (Zo Ma Di Wo Do Vr Za).

diy week kalender_4 Lijst je kalender in.

diy week kalender_5 Met een whiteboard marker kun je nu vervolgens op het glas schrijven wat de planning is.

diy week kalender_6 Omdat de kalender lekker groot is, zie ik luid en duidelijk wat ik zoal moet doen en kan ik puzzelen en schuiven met de blogindeling. Ik vind het heel prettig en overzichtelijk zo. Naast de blogindeling zet ik er ook afspraken op en dingen die ik niet moet vergeten. Ik ben echt zo vergeetachtig als maar zijn kan, dus ik heb dit soort dingen écht nodig.

diy week kalender_7Is de week voorbij, dan veeg je alles gemakkelijk weer van het glas af en begin je de nieuwe week weer opnieuw met een schone lei.

diy week kalender_4En zo simpel is het! Je kunt dit natuurlijk ook doen met To Do lijstjes of met een lijst met klusjes die er gedaan moeten worden in huis (met het hele gezin). Ik vind het vooral makkelijk dat deze lekker groot en in het zicht is, en dat je alles weer gemakkelijk kunt uitvegen en opnieuw beginnen. Alsof je je eigen mini whiteboard hebt thuis. Ideaal! Volgende week hoop ik jullie een complete make-over van mijn thuiskantoor te kunnen laten zien. Het is nu nog een zooitje, maar heb de komende week tijd om alles op te ruimen en in te delen.

En omdat jullie het waarschijnlijk graag willen weten (ja, ik ken jullie wel een beetje!), de cactusvaas kocht ik bij woonwinkel Mooi en Belle aan de Twijnstraat in Utrecht voor €35 en het leuke schriftje met metallic gouden stippen kostte €3,50 en kocht ik bij All the luck in the world aan de Zadelstraat, Utrecht.

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met deze DIY! Als het goed is krijg ik vandaag mijn boek in handen, ik vind het zo spannend! Ik dacht dat het er gisteren al zou zijn, maar het is nu uiteindelijk toch een dagje later geworden. Straks ga ik naar radio Fun X voor een live interview. Superleuk! Ik ben om 9u in de studio, dus mocht je op dat moment radio luisteren tune dan even in op Fun X!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

 1. silke lemay
  19 april 2015 / zondag, 19 april 2015

  Ik heb het net gemaakt its so easy

 2. 18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Dit is echt een superhandig idee! Lekker overzichtelijk en makkelijk te veranderen doordat het uitwisbaar is. Ik ga deze ook gebruiken, bedankt!

 3. Annika
  18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Wat een handig idee om gewoon op het glas te schrijven!
  En die vazen zijn zo leuk! Ik heb ze ook bij de Bijenkorf gezien, geloof ik!

 4. Chiara
  18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Hoi Serena!
  Ik weet niet of je het al had gezien, maar ik zag laatst bij de Hema kleine glazen potjes met een geel kaarsje erin met de vorm van een ananas. Ik wilde het toch graag even delen, ook al wist je het misschien al wel, haha!

 5. 18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Oeeh, heel erg handig! Ik heb wel een eigen agenda, maar ik zit er altijd aan te denken om zo’n to do list boekje te kopen. Maar dit is eigenlijk nog handiger, want je kunt het eraf vegen en weer nieuwe dingen opschrijven!

  Liefs,
  Lucinda

 6. 18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Super leuk! Altijd handig!

 7. Fem90
  18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Die cactusvaas is geweldig! 😀
  Leuke DIY, handig!

 8. Nia
  17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Goed idee! En wat is die cactusvaas grappig!

 9. Sara
  17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Leuk idee!!! Hier heb ik echt iets aan. Ja, het zal altijd wel voor komen dat een idee al eerder is bedacht. Daarbij is Serena echt niet zo iemand die strijkt met de eer van een ander. Als ze iets leuk opmerkt schrijft ze altijd netjes de bron/blog waar ze het gelezen heeft.

 10. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Echt een superleuke DIY, zo handig dat je je afspraken dan op het glas kunt schrijven en daarna gewoon weer uit kan vegen. Goed bedacht! 🙂

 11. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  hoi serena, heb je al gezien dat in de cosmopolitan de verkeerde foto staat bij jou stukje! want dat ben jij helemaal niet 😮

  • Serena
   Auteur
   18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

   I know, wat een blunder he!

 12. meiks
  17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Werkt handig ja, maar dit heeft Teske in Haar back to school series afgelopen augustus ook al gedaan….

  • 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

   Er zullen nog wel meer mensen zijn met dit idee, of mensen die het concept nog niet kennen. Serena claimt het idee ook niet, ze deelt het zodat meer mensen er wat aan hebben. Vast niet om Teske na te doen – mocht ze dat überhaupt gezien hebben.

 13. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Wat leuk!
  Gemakkelijk en superhandig,
  een leuk idee

 14. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Echt een heel leuk idee! Een simpele maar fijne DIY! (:

 15. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Wat een geweldig idee! Ik had er nooit aan gedacht om een fotolijstje te gebruiken als een planningbord of to do bord 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *