DIY: Buffing Grains for Face

Op internet vond ik veel lovende reviews over de “Buffing Grains for Face” van Bobbi Brown en omdat jullie graag een keer een DIY facescrub wilden zien op Beautylab heb ik getracht deze “grains” na te maken. En om heel eerlijk te zijn is dat easy peasy mac & cheesy snel gedaan! Deze zogenaamde Buffing Grains zijn namelijk niets meer en niets minder dan verpulverde Aduki boontjes! Voor een flesje gemalen Aduki boontjes van Bobbi Brown betaal je zo”n $42 – dat moet goedkoper kunnen, dacht ik!


Aduki (ook wel adzuki of azuki) boontjes zijn kleine, rode boontjes. Ik kocht voor een paar euro een zak bij de biologische supermarkt. Ze zijn ook te koop bij de toko en heel misschien wel bij de “normale” supermarkt bij de Aziatische afdeling. Het scrubben met aduki bonen is al eeuwenlang een Japanse skincare treatment. De boontjes zitten boordenvol anti-oxidanten die je huid een flinke boost geven. Het exfoliëren verwijderd dode huidcellen, maar de boontjes laten je huid niet droog aanvoelen.Stop een handjevol Aduki boontjes in een blender (ik gebruik mijn geliefde Magic Bullet) en maal net zo lang (onder af en toe schudden) tot alle boontjes zijn gemalen. Het maakt flinke herrie, dus wees voorbereid! Hierna zeef je alle grove stukken eruit en vang je online roulette de rest op in een flesje of potje. Ik vind zelf een flesje wel handig doseren.Schud wat gemalen Aduki boontjes op je handpalm en meng het met water, olie of facewash tot een smeuïg papje en scrubben maar! Doe dit zo”n 3 keer per week voor het slapen gaan.


Omdat het om een “droge scrub” gaat kun je de boontjes net zo lang bewaren als dat er op de originele verpakking staat. Zorg er wel voor dat er geen water bijkomt, want dan gaat het schimmelen! Bewaar je flesje dus op een droge en koele plek. Heb je het in een potje gedaan, gebruik dan een lepeltje om het eruit te scheppen in plaats van je handen.

Hieronder heb ik mijn flesje gelabeld zodat ik niet kan vergeten wat er in zit!Met een zak Aduki bonen kan je wel 10 flesjes maken, misschien wel meer! Het spaart je in elk geval heel veel euro”s uit wanneer je de Buffing Grains gewoon lekker zelf maakt, en het is leuk om te doen!

Heb je een hele gevoelige huid, maak de Aduki boontjes dan nóg fijner (langer malen) en voeg er wat gemalen oatmeal aan toe. Ook fijn om toe te voegen is wat kurkumapoeder. Heb je een vette huid, dan kun je er wat groene kleipoeder aan toevoegen. En voor de geur enkele druppels etherische olie. Wanneer je een droge huid hebt raad ik je aan deze gemalen boontjes aan te lengen met olie of een zeepvrije facewash, speciaal voor de droge huid.

Happy DIY”ing!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. Carmen
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Hey, leuke DiY! Ik ben gek op die filmpjes!
  Ik vroeg me af waar je dat flesje hebt gekocht, want ik wil dit graag proberen maar weet niet waar ik het in moet doen. Liefs!

 2. Carmen
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Waar heb je dat flesje gehaald en voor hoeveel?

 3. lieve
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Kun je de facewash bij de scrub erin doen??????? please reageer!

 4. lieve
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Kun je er nou olijfolie of facewash door heen doen in het potje? Please antwoord want ik heb morgen mijn feestje en dan gaan we dit maken !

 5. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Wat een geweldige DIY zeg, die ga ik zeker uit proberen. Waar heb je dat potje gekocht, waar je het in doet?

 6. Jenn
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Vraagje: Kan je het ook met melk mengen? :)

 7. Nanja
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Naaaaaaah. Zo toevallig. Zei laatst nog dat ik de Japanese scrub van TBS zo miste. Dit is het gewoon. En die boontjes had ik ook nog toevallig in huis (gekocht op de markt) Nooit bij nagedacht dat dat dezelfde waren. Thx!!!!!!

 8. Sarah
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Hey Serena ,
  Dit ga ik echt eens uitproberen , af en toe heb ik last van wat puistjes is dit er goed voor te gebruiken ? & ik wou ook nog even zeggen dat je het ook als een exfoliant scrub maar ook als masker kan gebruiken door wat honing erbij toe te voegen (en paar druppels melk ipv water) en als je wilt nog een heeel klein beetje OLIJFolie . en voor een nog betere scrub voor de vette huid wat grove stukjes erin laten.

  xoxo

 9. Suzanne
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Super! Als ik ze kan vinden ga ik het zeker proberen! Is jouw magic bullet trouwens die ze bij tell sell verkopen?? Daar twijfel ik namelijk nogal over xd

 10. 15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Ik heb helaas geen blender, anders had ik het zeker wel nagemaakt! De dingen uit de toko zijn altijd zo fijn =)

 11. Thao
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Echt super dat je dit hebt bedacht!! En is ook stuk goedkoper!! Ik vraag me af waar ik een flesje kan kopen?

  XxThao

  • Serena
   Auteur
   15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

   Die heb ik bij een kookwinkeltje gekocht, je kon er dan olijfolie in laten gieten (ze hadden daar allemaal verschillende soorten in grote vaten), maar dat winkeltje is er nu niet meer.

   • Thao
    20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

    Thanks Sereen! Ik ga binnekort een kijkje nemen in de kookwinkel. En ohja ik heb azuki bonen gezien bij Jumbo. Misschien kunnen jullie even kijken of ze in de voorraad zitten

 12. 15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  En in die van BB zitten alleen de boontjes, niets extra? Dan is 42 dollar wel belachelijk zeg…

 13. steffie
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  En dáár durven ze 42euro van vragen -,-

  • Sarah
   15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

   Nee 42 Dollar , maar komt even duur uit in euro’s

 14. Eef
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Wat een leuke idee. Deze ga ik zeker eens uitproberen :)
  Ongelooflijk dat Bobbi Brown er zoveel geld voor vraagt.

  Is het ook geschikt als lichaamsscrub?

 15. CherYl
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Goed man! En die magic bullet doet zn werk wel dus?

 16. Joanne
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  God wat hou ik toch van jouw blog en je fijne kritische blik.
  Jij gaat niet zoveel geld neertellen en het verkoopspraatje geloven, je kijkt gewoon wat er in zit en maakt het zelf. Voor een prikkie. Daarom vind ik jouw blog nou echt de aller beste beautyblog van Nederland. :D
  Je neemt niet zomaar klakkeloos informatie over maar onderzoekt het altijd, benoemt alle kanten en trekt daarna je conclusies. Echt top vind ik het!
  Geen andere beautyblog kan aan jou tippen op dit gebied.

  Als we dan toch bezig zijn met DIYs, je kan ook heel makkelijk zelf vitamine C serum maken met ascorbinezuur poeder (gewoon die je ook kan eten). Of gewoon dat poeder door je dagcreme doen. Dat vind ik nou echt iets voor jou om daar een artikel over te maken!

  • Lisa
   15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

   Tea tree! Helpt beter dan zo’n herpeszalfje… Lippenbalsem met uv ter voorkoming van een koortslip, mn dokter vertelde dat een koortslip vaak in werking wordt gesteld door uv-straling….

 17. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Wat een goeie tip! dit ga ik zeker proberen!

 18. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Leuk artikel , je hebt echt talent. Ik ga je zeker en vast volgen! Doe zo voort!

  Liefs,
  J.

  • Serena
   Auteur
   14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

   dankjewel! en leuk als je hier elke dag een kijkje komt nemen, elke dag weer 2 nieuwe artikelen! :)

 19. Miranda
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  super idee, eens kijken of ik die boontjes vinden kan

 20. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Leuke DIY! Ik had nog nooit van deze bonen gehoord! Bobbi Brown verkoopt ze dan wel heel duur… Gelukkig hebben we jou nog ;)

 21. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  oh wat word ik hier toch blij van =D!

 22. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Wat een fijne DIY weer, ga ik eens proberen!

 23. Nienke
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Leuke DIY! Ik hou echt van DIY haha (A) Ook lekker simpel! Jammer dat ze t niet bij een gewone supermarkt verkopen, dan moet ik weet ergens anders heen hahaha ik ben lui.
  Maar echt leuk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *