Tips by Nena: herencadeautjes (voor vaderdag)

A.s. zondag 17 juni is het Vaderdag. Ik vind het altijd weer lastig om een cadeautje voor de vaders (mijn vader en die van mijn vriend) te bedenken. Ik probeer elk jaar weer iets te verzinnen dat ze nog niet hebben gekregen of wat ze graag zouden willen hebben. Voor sommige mannen is het heel gemakkelijk, maar als je eens iets anders wilt geven dan geld of iets waar ze zelf om gevraagd hebben, dan is een beetje inspiratie wel zo handig. Hieronder geef ik mijn persoonlijke tips, waarvan ik weet dat de mannen in mijn omgeving (o.a. vriend, vader en schoonvader) ze erg lekker vinden!

Parfum

Het lijkt misschien wat afgezaagd, maar dat vind ik het absoluut niet! Mannen houden er nog steeds van om een lekker parfum te krijgen! Mijn vriend Roy en mijn vader Ed houden van mannelijke parfums die niet zo snel 'vervliegen'. Het liefst zijn ze een beetje kruidig, maar niet te zwaar. Ik houd zelf niet van hele zware parfums (daar word ik zelfs misselijk van of ik krijg hoofdpijn), maar de top 3 van mijn vriend zijn ook echt mijn favorieten bij hem! Hieronder deel ik ze met jullie!

1. Armani Code – €60,00 voor 50 ml

Bron

Toen ik mijn vriend leerde kennen droeg hij deze geur al. En elke keer als hij dreigt op te raken, dan koopt hij hem opnieuw. Hij is vrij kruidig, maar niet te zwaar. Armani Code is een stijlvol, elegant en vooral mannelijk parfum.

Topnoten: Bergamot, citroen
Hart: Anijs, olive blossem
Basis: Leer, tabbak

2. Dior Homme – €80,00 voor 100ml

Bron

Deze geur hebben we jaren geleden samen eens gekocht. We vonden deze toen veruit de lekkerste van een hele reeks luxe parfums. Dior Homme is een luxe mannen parfum, dat een beetje een zachte poederige geur heeft. Door de houtachtige noten wordt hij iets zwaarder/ kruidiger, maar hij bevat toch ook een beetje een bloemachtige geur wat hem zachter maakt.

Topnoot: Lavendel, Salie, Bergamot
Midden: Iris, Amber, Cacao, Kardemom
Basis: Patchouli, Leer, Tahitian vetiver

3. Carolina Herrera 212 VIP men – €55,00 voor 50 ml

Bron

Dit parfum heeft Roy nog niet zo lang, maar is sinds een paar maanden al direct een favoriet! Dit is toch wel de meest kruidige van de 3. Je hebt dan ook niet zo veel nodig, want anders wordt hij echt te zwaar (tenminste dat vindt Roy).Carolina Herrera 212 VIP Men is het nieuwe parfum van het huis Carolina Herrera. 212 VIP Men is geïnspireerd door het energieke leven van de metropool New York, de stad die nooit slaapt. Het flacon  van  212 vip men is stijlvol en modern uitgevoerd in de kleur zilver.

Topnoten: Citroen, kalk kaviaar, zwarte peper, gember, passievrucht
Hart: Kruidig, Wodka, Gin, bevroren munt
Basis: Amber, leer, koning hout

Als je op zoek bent naar een goed mannelijk parfum, dan zijn alle 3 deze geuren echte aanraders! Ik ken eigenlijk niemand die ze niet lekker vindt, dus mocht je ze nog niet kennen ga dan echt eens langs een parfumerie!

 Lush verzorgingsproducten

Naast dat mijn vriend, vader en schoonvader zichzelf graag verwennen met een lekker parfum, houden ze ook van een goede verzorging. Doordat mijn ervaringen zo goed zijn met Lush heb ik diverse mannen ook kennis laten maken met 3 herenproducten. Lees verder om erachter te komen wat zij daarvan vinden.

1. Dirty Haargel – 100 gram €12,95

Beschrijving van Lush: Sterke styling met cacaoboter, mos, rozemarijn en neroli. Masseer een flinke lik in je haar, je coupe blijft de hele dag in model!

Deze haargel is een van de geurcomponenten die samen de heerlijke geur Dirty vormen.

Dit product is getest door 4 mannen. De mannen zijn allemaal erg te vreden over Dirty, het doet zijn werk goed. Je moet van de geur houden, want Dirty heeft echt een kenmerkende geur. De meesten vonden het lekker, slechts eentje vond het iets minder. Het voordeel van Dirty is dat het niet hard wordt en modelleerbaar blijft. Je kunt er (als je kort haar hebt) vrij lang mee doen, want je hebt maar erg weinig nodig. Dit product zouden alle mannen opnieuw kopen!

2. Ambrosia Scheercrème – 100 gram €8,95

http://tradingstrategiess.com/

Beschrijving van Lush: Mannen, nooit zullen jullie meer een zere, rode kin hebben na het scheren. Nooit meer. Lijnzaad, kamille, goudsbloem, glycerine en honing verzorgen je huid om scheeruitslag te voorkomen. Ambrosia verandert je leven. Het proberen waard dus.

Ook dit product is getest door 4 mannen. Het is een fijn product, dat niet schuimt en meer doet denken aan een scheercrème dan aan een scheerschuim. Het product schuimt zelfs helemaal niet. Wanneer je de scheercrème aanbrengt, smeert hij lekker uit. Na het scheren lijkt de huid minder geïrriteerd en voelt het lekker zacht aan. Ook krijg je geen trekkerig gevoel, iets wat bij een scheerschuim vaak wel het geval is. Het doet wat het beloofd! Ook dit product zouden de mannen opnieuw aanschaffen!

3. Cosmetic Lad –  45 gram €16,95

Beschrijving van Lush: Het is een algemene misvatting dat een mannenhuid minder verzorging nodig heeft dan een vrouwenhuid omdat deze dikker is. Geen sprake van! Een mannenhuid heeft net zoveel verzorging nodig, maar krijgt vaak te weinig aandacht. Voor dat probleem ontwikkelde we Cosmetic Lad. Alle aandacht in een potje. Je kunt het gebruiken als scheerbalsem, als haarcrème, als after sun en als gezichtscrème. Omdat we weten dat jullie mannen niet houden van veel verschillende potjes. Kalmerende lavendel, aloë vera, kamille en goudsbloem, ontgiftend tarwekiemgras en huidverzachtende sandelhout en cacaoboter, doen alles wat nodig is om je huid in topconditie te houden. De magere jaren zijn voorbij, geef je huid het beste.

Dit product is getest door 2 mannen. Ze vonden het een handige crème, die inderdaad voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Hij is misschien wel wat vettig om te gebruiken als scheercrème. In het haar werkt hij wel aardig, maar dan vooral als je kort haar hebt en niet wilt dat het hard wordt. Het is vrij glad, dus als je het wat stugger wilt is Dirty beter geschikt. Als gezichtscrème vinden ze hem het fijnst. Je krijgt namelijk echt een lekker zacht huidje, dat prettig aanvoelt en er stralend uitziet. Dit product zouden ze opnieuw aanschaffen, maar ze nemen ook met minder genoegen. De geur is misschien een beetje een nadeel, want het is vrij zoet. Niet erg mannelijk dus, maar wel lekker.

Mocht je je vader of een andere man eens kennis willen laten maken met Lush, dan zijn deze 3 producten echte aanraders! Zeker als ze bijvoorbeeld een gevoelige huid hebben, eens een minder geïrriteerde huid na het scheren willen of iets lekkers (indien de geur in de smaak valt) voor in het haar!

Non Beauty

Omdat er altijd wel mannen zijn die niet erg veel om beauty geven, heb ik ook nog even 3 non-beauty producten voor jullie geselecteerd!

1. Abonnement op een tijdschrift, een BladCadeau!

Een BladCadeau is eigenlijk altijd geslaagd. Met een BladCadeau (verkrijgbaar bij de Bruna)  kan je kiezen uit een abonnement van €15,00, €25,00 of €50,00 en is voor mannen, vrouwen of kids. Zo heeft Roy voor zijn verjaardag het Gouden Cadeau-abonnement gekregen, deze kost €50,00, . Hij kan kiezen uit meer dan 60 tijdschriften en daar een abonnement t.w.v. ongeveer €50,00 van uitzoeken. Het gekozen abonnement stopt na afloop automatisch.

2. Scheerapparaat – Philips +- €80,-

Bron

Ik denk dat elke man wel een scheerapparaat en/ of scheermes in zijn badkamer heeft staan. Mocht dit niet het geval zijn of hij is aan vervanging toe (al willen de meeste mannen dat vaak niet toegeven…), dan is dit een leuk cadeau om te geven. De laatste die ik cadeau heb ik gedaan is er eentje van Philips, zoals op bovenstaande foto. Deze bevat 3 scheerkoppen, met 'Stretch & Lift-ringen. Dit garandeert een supergladde scheerbeurt (wat ook gelukkig het geval is!). De scheerkoppen geven tijdens het scheren een irritatiewerende scheerlotion van NIVEA vrij die rechtstreeks op de huid wordt aangebracht; de huid is dus gehydrateerd, voelt fris aan en vertoont minder irritatie.

Dit scheerapparaat kan ook onder de douche worden gebruikt, waardoor je tijd bespaart. Een prettige bijkomstigheid 😉

3. Gereedschap

Bron

Dit is misschien niet voor elke vader weggelegd (help, mijn man is klusser!), maar eigenlijk zou iedereen dit wel in huis moeten hebben. Is het niet voor in huis, dan wel voor in de tuin. Gereedschap kan je niet volledig genoeg hebben voor al die klussen in en om het huis! Als je gereedschap cadeau wilt geven, dan kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Misschien heeft hij alleen nog maar een hamertje nodig of misschien een complete boormachine met accessoires!? Het valt altijd goed in de smaak en is altijd handig!

Ik hoop dat ik jullie een aantal goede ideeën heb kunnen geven voor als je een cadeautje wilt geven aan een man. Dat kan voor vaderdag zijn, maar natuurlijk ook voor elke andere man die jij eens lekker wilt verwennen met een leuk cadeau!

Vinden jullie het ook zo lastig om voor je vader een cadeautje te kopen? Of hebben jullie al iets gekocht? Wat vinden jullie van mijn tips?

Liefs Nena

Volg mij ook op Twitter!

jfdghjhthit45

Volg:

42 Reacties

 1. lisa
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Ik geef de vader van mijn vriend een meter bier. Haha hij is echt een zuiper en bij gall en gall kan je een meter bier kopen. 6 verschillende blikjes in een koker! Haha vind het een geweldig cadeau eerlijk gezegd!!

 2. 15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  Leuke tips, maar mn vader houdt niet zo van verzorgingsproducten, ik geef hem een tijdschrift..

 3. elena
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  ik geef mijn vader een foto van mijn broertje en ik in een fotolijstje 🙂

 4. Shannon
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik vind het een leuk artikel.
  Wel jammer dat het niet echt budget is.. Ikzelf heb deze maand geen €50euro over om cadeau te doen.. het max voor mij is een kleine €15euro.

  Liefs Carmen

 5. Liza
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Mijn vader is begin Juli ookal jarig , en dan krijgt hij van mijn vriend&ik al een duur kado!
  Nu met vaderdag wil ik dus een budgetproof kado halen , maar een x geen axe pakket haha 😛 word nog zoeken!

  Wel leuke tips!

 6. Tamara
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik geef samen met mijn moeder en broertje via vakantieveilingen een slipcursus! Gisteren onder de voetbalwedstrijd geboden, want toen zaten er niet zoveel mensen op haha. Echt een superleuk en origineel cadeautje, weet zeker dat hij er blij mee zal zijn!

 7. Wieke
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Top artikel! Go Nena!

 8. Annika
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  hahahaha gereedschap! volgens mij is dat echt hét cadeautje om mijn vader aan het huilen te krijgen 😀

 9. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  en nu moet ik nog kiezen welk van ál deze tips ik ga gebruiken!

 10. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  heel erg leuke dingetjes hoor, ik zou ze zelf niet zo snel kopen omdat mijn vader dit toch niet gaat dragen, haha. Wel heb ik samen met mijn broertje een foto gemaakt om op canvas af te drukken. Die geven we dan aan hem 🙂

 11. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Nu heb ik weer inspiratie, want ik heb nog altijd niks voor vaderdag. ;S

 12. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Mijn vader doet zo ontzettend veel voor mij, dat ik dit jaar heb besoten om een home cinema set voor hem te kopen (ongeveer 135 euro) !

 13. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Hmmzz, ik denk dat ik toch voor een goed boek ga!

 14. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik vind het ook altijd moeilijk om een vaderdag cadeautje te verzinnen. Mijn vader vind niks echt leuk, dus meestal geef ik hem parfum of een scheerpakket. Niet echt orgineel, but I can’t think of something else.

 15. margot
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  boekje en starbucks koffiebonen ^^ Als een kind zo blij 😀

 16. Rhonda
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Heel handige tips! Ook handig dat je er meteen voordelen bij hebt gedaan. Helaas is mijn vader nogal een boer, als je begrijpt wat ik bedoel. Hij scheert zich 1 x met kerst (oké, ietsje vaker), de enige verzorging waar hij aan doet is douchen en zijn tanden poetsen en sleutelen doet hij al zijn hele leven dus gereedschap in overvloed. Met sentimentele cadeaus hoef ik ook niet aan te komen dus dat vliegt ook uit het raam. Moeilijk!! Denk dat ‘t maar weer drank wordt.
  Hoe maak ik mijn vader een alcoholist?
  Les 1: zoek uit welke drank hij lekker vind en dus vaak zou kunnen drinken.
  Les 2: geef hem die drank bij (werkelijk) iedere gelegenheid dat het kan.

 17. Sinderella
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik heb een das, een riem, 2 paar sokken met ruitjespatroon en een kaars met een tekst voor vader erop. Nu nog een sigaar en een toupet en mijn vaderdag cadeau is compleet!

 18. marleen
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  of hij is er niet van (verzorging), of hij heeft het al (scheerapparaat, boeken, tijdschriften = al het leesvoer), of hij kan het niet (klussen)…. haha

  heb mijn vader vroeger genoeg after shave enzo gegeven maar dat werd nooit gebruikt. alleen met douchegel van zijn standaard merk doe ik hem een plezier of een bon waarmee hij zelf een boek kan uitzoeken 😉

 19. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Boeken of DVDs doen het bij mij in de familie altijd het beste. Mijn vader is WWII freak en mijn broer is helemaal into de films. Dus ALS Ik iets voor een van die twee wil/ moet kopen dan wordt het toch al snel zoiets.

 20. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Wij hebben bij Lovelies.eu alvast een box vol heerlijkheden besteld, een speciale editie voor vaderdag en hij mag zijn tanden laten bleken.
  Dit is voor het eerst dat we zo’n groot cadeau geven hoor! Maar dat krijg je als je eigen dochter steeds nieuwe dingen laat zien. Normaal krijgt hij de geijkte cadeautjes, zoals sokken, noten, autoblad of gereedschap.

  • Nena
   14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

   Haha, niks mis met geijkte cadeautjes toch ;)? Maar jullie pakken zeker uit! Ik moet ook maar eens iets gaan bestellen bij Lovelies.eu…

 21. Simone
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Handige tips! Alleen heb ik niet zoveel geld de besteden dus eigelijk zijn bijna alle tips te duur voor mij.. De lush producten zijn wel een groot suc6 bij mijn vriend dus misschien dat ik ze ook nog aan mijn vader, die meer van de non-beauty is, kan geven maar ik kan nu al voorspellen dat die dan gewoon in het badkamerkastje blijven staan tot ze zo stoffig zijn dat mijn moeder ze maar weggooit..

  • Nena
   14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

   Nou.. ik kan je vertellen dat ik al meerdere mannen heb horen zeggen (die normaal niet veel om beauty geven), dat “die crème voor je gezicht” toch wel lekker zacht is voor de huid of dat het “toch wel fijner scheert” als je er iets bij gebruikt.. 😉 Dus wie weet!

 22. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik denk niet dat mijn vader echt blij zou worden van een beautyproduct. Hij vraagt al jaren hetzelfde: sokken, een lekkere worst of kaas en ‘boortje nummer drie’. Boortje nummer drie is het dunste boortje bij een boorset. Die breekt dus wel eens. Eigenlijk geef ik hem elk jaar weer iets uit deze selectie :).

 23. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Mijn vader krijgt alleen spullen met vaderdag(en z’n verjaardag) waar hij specifiek naar vraagt en nodig heeft. Ik heb hem namelijk al veel parfum e.d. gegeven in de afgelopen jaren, producten die hij aangaf te willen hebben van te voren, en alles staat nog onaangeraakt in de kast bij elkaar. Dit keer krijgt ie sportspullen die hij echt nodig heeft en wel moet gebruiken!

 24. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik heb een stropdas besteld met computer-board print! Mijn vader kan er totáál niet tegen als zijn stropdassen patroontjes hebben die telkens terugkomen en hij is al van kind af dól op spelen met electronica!

 25. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Wat handig zeg, dit artikel! Ik vind het altijd zo lastig om iets leuks uit te zoeken voor vaderdag.. Meestal geef ik een waardebon van Jack&Jones, maar zo’n bladcadeau is ook érg leuk!!

 26. Jonna
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Goede tips! Fijne dag!

 27. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Toptips, Nena!
  Ik geef mijn vader meestal een cd of dvd die ik zelf ook graag zou willen hebben. Ik woon al jaren niet meer thuis, maar het is leuk om dezelfde smaak te delen en het ergens over te hebben als ik kom eten. Nu mijn vader de zestig bijna aantikt maken we steeds vaker het grapje dat ik indirecht mijn eigen erfenis aanleg…

 28. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik vind het ook best moeilijk. Mijn eigen vader doet er niks aan dus daar heb ik niks voor en voor mijn schoonvader hebben we een fles drank gekocht en hebben we sokken gekocht die onze dochter (min of meer zelf) lekker heeft ingekleurd met textielstiften (ze is 8 maanden….) Voor mijn man heb ik een koffiemok met een foto van mijn dochter erop besteld met “Voor de allerliefste papa” er op omdat ie dat echt verschrikkelijk vind en geef ik het voetje van mijn dochter in gips. Hoop dat ie het leuk vind en anders koop ik er ook nog een klein geurtje bij 🙂

  • Nena
   14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

   Haha, “omdat ie dat echt verschrikkelijk vindt” 😉 Nou, een voetje van je dochter in gips maakt alles vast weer goed!

 29. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Die lush producten klinken echt goed. Ik denk dat ik die eens voor mijn vriend ga kopen.

 30. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Handig! Meestal maak ik mijn vader veel blijer met een bos bloemen of een fles wijn:)

 31. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Thanks Nena!

 32. Paula
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  mijn vader is totaal niet van de cremetjes en de geurtjes, dus dat valt al af. Hij heeft laatst een nieuwe spiegelreflex camera gekocht, dus mijn broer en ik geven een fotografieboek (wat ie al weet :s) en ik ga een lekker 3 gangen menu maken, dat had ik met moederdag ook gedaan!

 33. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik vind dat je de cadeautjes voor moeder- en vaderdag klein en persoonlijk moet houden. We pakken wel uit wanneer ze jarig zijn. Voor mijn vader heb ik dit jaar een doosje gekocht bij de bruna met de tekst ‘The Greatest Dad in the World’. Zodra het doosje open gaat hoor je het liedje ‘Simply the best!’ Daarin heb ik mijn vader zijn favo snoepjes (apenkoppen) en doe ik er persoonlijke boodschapjes in. =)

 34. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Lush producten is een leuk idee! Zoiets voor mannen had ik nooit bedacht. Mijn paps is moeilijk qua cadeau’s… maar ik weet het al. Ik ga via Bol een stripboek bestellen lol.

 35. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  leuk artikel, ik vind het altijd ook en ramp om iets te bedenken haha

 36. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik vind het om zelf te bedenken altijd super moeilijk
  Ik heb soms een beetje het idee dat er voor mannen gewoon veel minder kadootjes zijn of zo. Gelukkig geeft mijn vader elk jaar dingen aan die hij wel graag wil hebben,

  Wat ik zelf ook nog wel is geef als ik niks weet is een bon voor de sauna of uit eten

 37. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Mijn vader is best lastig wat cadeautjes betreft. Het is echt zo’n man die eigenlijk wel tevreden is met wat ‘ie heeft en dus ook niks nieuws hoeft. En elk jaar een boekenbon is ook zo afgezaagd..

  • Nena
   14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

   Haha, herkenbaar 😉 Maar stiekem zijn ze dan toch wel blij met een cadeautje!

 38. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Die lush producten zijn leuk =)! Die ga ik voor vriendlief kopen voor zijn verjaardag! Ik heb zelf al wat leuke dingen gekocht voor mijn pa maar ik moet zeggen dat het altijd moeilijk is dus door dit artikel heb ik weer inspiratie voor volgend jaar ;)!