De oorzaak en oplossing bij vet haar

De laatste tijd heb ik ontzettend snel last van vette haren. Normaal gesproken was ik mijn haren zo’n 2 keer per week, maar sinds vorige maand wordt het zo snel vet dat ik het bijna iedere avond wel zou kunnen wassen. Ain’t nobody got time for that! Het leek me interessant om mijn probleem onder de loep te nemen. Hoe ontstaat vet haar? Welke factoren versnellen het proces en nog belangrijker, hoe kom ik er van af?

Hoe ontstaat vet haar?

haarzakje talgklierJe hoofdhuid is eigenlijk net zo opgebouwd als de rest van je huid, alleen dan groeit er – in de meeste gevallen – een enorme hoeveelheid haar uit. Over het algemeen is de hoofdhuid ook wat gevoeliger dan de rest van je huid. De talgkliertjes in je hoofdhuid produceren talg en dit komt omhoog naar de oppervlakte om de huid soepel te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wanneer we onze haren borstelen of er met onze handen doorheen gaan verspreiden we deze talg over onze haren, resulterend in een mooie glans. Helemaal prachtig natuurlijk, behalve als we te veel talg aanmaken. Dan heb je ineens een vette kop met haar. En dat is helaas minder prachtig. Wanneer je snel vette haren krijgt betekent dit dat je dus eigenlijk een overmaat aan talg aanmaakt.

Waarom wordt mijn haar zo snel vet?

batiste_02Het krijgen van vet haar is helemaal niet gek of raar, want op den duur krijgt iedereen vette haren. Bij de een gebeurt dit alleen sneller dan bij een ander en dat kan verschillende oorzaken hebben. Laten we beginnen bij genen. Dankzij papa heb ik een vrij vette huid. Mijn talgproductie is dus sowieso een tandje hoger dan bij iemand met een normale huid, waardoor bij mij de kans dan ook groter is op sneller vetwordend haar. Hormonen kunnen een rol spelen. Veel testosteron kan zorgen voor vet haar. Zo had ik in mijn puberteit sneller vette haren en ook tijdens mijn menstruatie heb ik hier last van. Stress speelt ook een rol in de talgafscheiding.

batiste_01Gebruik je vette wax, leave-in conditioner, serum, conditioner of haarmasker? Een opstapeling van haarstylingproducten heeft ook zeker invloed op het sneller vet worden van je haren. Het is een inkoppertje, maar ik herhaal het toch maar even: breng conditioner en haarmasker het liefst alleen in je haarpunten aan, want je haaraanzet heeft deze voeding niet nodig en zorgt er alleen maar voor dat je haren sneller vet worden. Je haar kan ook sneller vet worden doordat je er vaak aanzit. Als je vaak met je handen door je haren gaat, het vaak borstelt of doorkamt, verdeel je de talg vaker dan nodig is over je haren en zoiets kan dus uiteindelijk leiden tot haren die snel vet worden. Om diezelfde reden hebben mensen met een pony sneller last van vet haar, omdat je een pony nu eenmaal vaker even uit je gezicht schuift.

winter wandelingAls laatste komen we aan bij het weer. De gure, koude wind die op mijn bolletje blaast zorgt de laatste tijd voor een drogere hoofdhuid. En tja, het is zo koud buiten, dus dan zet ik de douche één graadje heter. En dan nog eens, en nog eens. En heet water droogt de huid ontzettend uit, dat weet ik wel, maar het is zo lekker. Ook de verwarming gaat aan en ook dat doet mijn huid niet veel goeds.

Mijn huid denkt dan ‘hee, dat moeten we niet hebben! Ik ga meer talg aanmaken om Serena’s hoofdhuid te hydrateren en te beschermen’. Thanks, but no thanks, beste hoofdhuid van me. Door jouw bemoeienis zit ik nu, aan het einde van elke dag, met een vette kop met haar. Dat kost me niet alleen extra tijd onder de douche, ook spray ik me een ongeluk met droogshampoo. En die is heel duur! En vette haren jeuken altijd een beetje, in elk geval bij mij. Dan ga ik krabben en dat verspreid weer meer talg over mijn haren, waardoor ze nóg vetter worden. Zucht. Nou ja, ik doe het natuurlijk ook wel een beetje zelf. Maar de hoofdoorzaak van mijn droge hoofdhuid is het weer en op het weer heb ik geen invloed!

Goed, we weten nu hoe vet haar ontstaat en welke factoren het versterken, maar hoe kom je er van af?

Hoe voorkom ik dat mijn haren snel vet worden?

bumble and bumble dryspun finish-11De meeste oplossingen zijn voor de hand liggend, zoals geen (leave-in) conditioner of haarmasker aanbrengen bij de aanzet van je haren en proberen om er zo min mogelijk aan te zitten met je handen. Je kunt het bijvoorbeeld vaker in een staart of knot dragen en als je een pony hebt, even wegspelden met een clipje als je aan het werk bent. Let er ook op dat je je dag- en nachtcrème niet per ongeluk in je haren uitsmeert tijdens het aanbrengen.

bumble and bumble dryspun finish-03Hoe vaker je je haren wast, des te vaker je je hoofdhuid masseert en de talgkliertjes stimuleert om meer talg aan te gaan maken. Probeer dus echt het haren wassen uit te stellen tot absoluut noodzakelijk. Zoals ik eerder aangaf worden mijn haren tegenwoordig zo snel vet dat ik het eigenlijk elke avond zou moeten wassen. Ik probeer het dan één of twee dagen uit te stellen door flink met droogshampoo in de weer te gaan. Uiteindelijk is zo’n twee keer per week je haren wassen echt voldoende.

head shoulders apple freshOmdat ik droge haarpunten heb gebruik ik vaak voedende shampoo’s. En hoewel deze producten mijn droge haarpunten inderdaad zacht en soepel maken, zijn ze eigenlijk te voedend voor mijn haaraanzet momenteel. Ik ben daarom geswitched naar Head & Shoulders Apple Fresh shampoo. Deze shampoo werkt voor mij echt top! Elke winter als het weer zo ver is grijp ik naar deze fles en elke winter trekt deze shampoo me er weer doorheen.

Roos en vet haar gaan hand in hand. Roos wordt namelijk onder andere veroorzaakt door een gistinfectie. Gisten komen bij iedereen op de huid voor, dat is normaal. Maar bij mensen met roos zijn de gisten in veel grotere aantallen aanwezig. Deze gisten, waarvan verschillende varianten bestaan zoals Pityrosporum ovale,  Malassezia furfur, Malassezia globosa en Malassezia restricta, leven van de talg op onze hoofdhuid.

running errands_5Bepaalde ingrediënten in anti-roosshampoo’s zorgen ervoor dat de groei van gisten op onze hoofdhuid wordt geremd. En als er minder gisten aanwezig zijn is er dus ook minder talg ‘nodig’ om de gisten te voeden. Anti-roosshampoo’s werken daarom uitstekend bij haren die snel vet worden. De ene anti-roosshampoo werkt beter dan de andere, maar mijn voorkeur gaat vooral uit naar Apple Fresh omdat deze ook nog eens lekker ruikt. Daarnaast probeer ik binnen niet zo hoog te stoken, douche ik minder lang en minder heet en bescherm ik mijn bolletje met een muts als ik de deur uitga, zodat mijn hoofdhuid minder uitdroogt en daarmee ook de talgproductie omlaag wordt gebracht.

baking soda spoonAnti-roosshampoo’s kunnen helaas wat heftig zijn, vooral voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. In dat geval kun je eens wat alternatieve manieren proberen. Zo las ik op internet dat mensen zweren bij het wassen van hun haren met zuiveringszout gemengd met citroensap. Ook zijn er mensen die hun haarwortels, voordat ze hun haren gaan wassen, nog even flink sprayen met citroensap. En weer anderen wassen hun haren eenmaal per week met Dreft afwasmiddel (die groene met citroengeur). Persoonlijk denk ik dat deze methoden je hoofdhuid en haaraanzet nóg verder uitdrogen waardoor je talgkliertjes nog harder zullen gaan werken, maar wellicht is het het proberen waard.

Heb jij in de winterperiode ook last van haren die snel vet worden? En zo ja, wat doe jij er aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

164 Reacties

 1. Denise
  9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Ja helaas herken ik dit probleem maar al te goed!! Ik kan alleen de head&shoulders niet gebruiken omdat ik gekleurd haar heb, en deze shampoo zorgt ervoor dat je kleur er sneller uitwast! Helaas vliegen de bussen droogshampoo er dus doorheen!

 2. 9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Jaa! Helaas best wel erg. Ik probeer er zo min mogelijk aan te zitten en draag mijn haar in een staart zodat het minder opvalt. xxx

 3. lana
  9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Serena waar heb je dat roze shirtje vandaan? :D

 4. demy
  9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Ik doe altijd de matte, doorzichtige primer van essence op mijn voorhoofd, dat maakt mijn voorhoofd wat droger waardoor mijn pony minder snel vet wordt! Werkt echt.

 5. 9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Bedankt voor je tips. Ik heb ook snel last van vette haren :(

 6. evelien
  9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

  Juist doordat ik ben overgestapt naar een ontzettend milde shampoo zonder sulfaten, maar wel verzorgend heb ik veel minder vet haar dan.. ooit? 2 maal per week wassen is echt voldoende nu. Zelfs met alle temperatuurschommelingen die ik de hele dag in- en uitloop.
  Maar leuk, zo’n oldskool beautylab artikel met allemaal ‘technische’ feitjes :-)

  • danielle
   9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

   Welke shampoo gebruik je? Ik ben op zoek naar zo’n shampoo zonder sulfaten en heb ook ontzettend last van een droge hoofdhuid..

 7. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat grappig, ik zat afgelopen week al te denken waarom mijn haar al vet was maar nu weet ik waarom. Erg fijn artikel met tips, dankjewel!

 8. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Vind dit soort informatieve artikels van jou zo interessant om te lezen Serena! Super leuk geschreven ook. Mijn haar is de laatste tijd juist steeds minder vet, lijkt het in ieder geval wel. Ik was mijn haar eens in de twee/drie dagen (3 keer per week), maar zou het bijna gaan uitstellen naar 3/4 dagen (dus 2 keer per week). Je tips zijn heel handig. Thanks for sharing!

 9. bente
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  en waarom krijgen we die vette haren?
  dit heeft mijn biologie leraar een keer uitgelegt. heel vroeger (denk aan holbewoners) leefden de mensen zonder mutsen en regen pakken, als het regende was het handig dat de regen druppels van de haren afglijden ipv er in trekken. olie (vet) is hydrofoob dus dat was toen dus heel handig, waneer ze gingen jagen trok het water niet in hun haren en waren ze vrij snel droog. helaas is het nu alles behalve handig! dit klonk best logisch haha maar geen idee of het waar is

 10. Demi
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Het is zo gek, want ik was mijn haar nu alweer een tijdje met head and shoulders omdat ik een gevoelige huid heb en daarom een gevoelige hoofdhuid. Soms reageer ik dan op shampoos en juist bij deze head and shoulders heb ik dat probleem niet, terwijl ik juist had verwacht dat een anti-roos shampoo uitdrogend werkt. Maar bij mij gaat hij juist supergoed op mn droge huidje!

 11. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  herkenbaar! Ik ben nu net overgestapt op Roots een haarbehandeling/masker voor hoofdhuid van Lush bevat veel ingrediënten die de hoofdhuid verzorgen en kalmeren.

 12. Esmée
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik was nu al een tijd mijn haar met sulfaatvrije shampoo. Had altijd last van een droge en geïrriteerde hoofdhuid en mijn haar werd snel vet. Sinds ik dit een tijdje gebruik hoef ik het nog maar eens in de week te wassen. Wel gebruik tussendoor droogshampoo:)

 13. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Gelukkig heb ik hier niet zo veel last van, maar dan heb ik wel weer erg pluizig haar!

 14. Tamara
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik heb precies hetzelfde probleem. Dus ben heel blij met dit artikel, thanks :-) Liefs Tamara

 15. Raf
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Mijn haar was een paar jaar terug ook heel vet, moest het wel elke dag wassen (dit maakt het natuurlijk erger).
  Heb toen een hele tijd de ‘no-poo’ (geen shampoo) methode toegepast. Dus alleen wassen met een beetje baksoda en 1 x in de week. Het werd heel erg vettig en moest er echt even doorheen maar op een gegeven moment was het over. Nu was ik het 1 x in de week met shampoo. Toegegeven, op veel dagen gebruik ik wel droogshampoo (vooral na het sporten wat ik 3 x in de week doe) maar het heeft mijn haar minder vet, slap en futloos gemaakt.

 16. Marije
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Citroensap heeft ook een blekende werking toch? Dus als je dat bij je haaraanzet spuit of iets, dan verbleekt je haarkleur lijkt mij….

  • Serena
   Auteur
   10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

   Het is behoorlijk bijtend, dus persoonlijk lijkt het me inderdaad geen heel strak plan nee. Citroensap verkleurt niet per se altijd de haarkleur, bij mij bijvoorbeeld doet het niets en als je het meteen weer zou uitspoelen denk ik ook dat het geen effect zal hebben. liefs, Serena.

 17. Anne
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Mijn vriend heeft dreads, wat betekent dat zijn haar echt droog moet zijn, omdat het dan beter klit.
  Hij wast zijn haar eerst met afwasmiddel (want dat ontvet) en daarna met speciale dreadshampoo van het merk Knotty Boy. Volgens mij werkt dit ook perfect voor droog haar! Het is helemaal op natuurlijke basis, met teatree (goed voor je huid!) en pepermunt. Hij ruikt heerlijk!

 18. Judith
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat ook heel vaak vet haar geeft: shampoo uitspoelen met te warm water. Het beste spoel je je haren na het wassen uit met lauwwarm water, wat liever eerder te koud is dan te warm. Daarmee spoel je alle residu beter uit je haren en daarmee voorkom je een vettig laagje.

 19. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een fijn artikel! Ik heb zelf in de winter ook sneller last van vet haar, het lijkt nu weer wat beter te gaan, maar een paar weken terug was het echt dramatisch en was mijn haar na één dag gewoon al vettig. Gelukkig lijkt het nu iets minder te zijn, maar vind het toch altijd wel fijn om een voorraad droogshampoo te hebben voor het geval dat.

 20. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Mijn haar wordt best snel vet, maar met heel veel droogshampoo lukt het nog om het wassen naar 2x per week uit te stellen. Heel goed artikel met al die info enzo!
  X Emma

 21. Lisanne
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  normaal heb ik nooit zin om lange artikelen te lezen haha
  maar ik heb ook last van dit probleem..
  ik speerde zn 6/7 jaar geleden mn conditioner ook altijd om mn hofdhuid en had dus best snel last van vet haar, ik ging ook elke avond douchen(was mn moeder niet zo blij mee) maar zij zei ook van dat komt juist door het vele douchen.. maarja wie wil er nu met vet haar op school rond lopen.. maar probeerder ik toch maar steeds vaker gewoon 3 dagen in de week mn haar te wassen..
  ik gebruik verder geen haar producten zoals haarspray, mousse en maskers ofzo
  ik heb toevallig vorige week die apple fresh gekocht, 2 x gebruikt nu en vind hem heerlijk, hij ruikt zo lekker!
  ik weet wel dat head & shoulders heel slecht is voor geverft haar dus hou daar rekening mee.. heb het 1 keer gehad en je kleur is zo weg..

  • Lisanne
   8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

   ik gerbuik alleen conditioner in mn punten van mn haar, en een haar olie voor in de punten..

 22. Jade
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Leuk artikel! Zelf was ik mijn haar 1x in de 4 dagen. Vroeger deed ik het om de dag maar dit is veel beter als je het afbouwd

 23. Annika
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik waste mijn haar een aantal jaar geleden ook zo’n 2x per week. Maar op een gegeven moment ben ik gestopt met haren kammen, zodat het minder zou pluizen. Nu heb ik een heel hoofd vol krullen dat ik maar één keer per week hoef te wassen!

 24. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Fijn artikel, mijn haren werden eerst ook echt super snel vet, dat was iets minder maar de laatste paar weken is het weer wat erger. Misschien moet ik de douche maar eens iets kouder zetten haha! Ik gebruik ook heel vaak droogshampoo, vaak was ik het ook zo’n 2/3 keer in de week. Dag 1 en 2 doe ik mijn haren los en dag 3 doe ik een staart met flink wat droogshampoo!

 25. Maaike
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Al sinds m’n pubertijd heb ik last van vet haar….Ik had tot mei vorig jaar lang haar en kwam weg met om de dag wassen. 1e dag los dragen en 2e dag in een staart. Toen is het tot een bob geknipt en nu moet ik weer iedere dag wassen. Staart maken gaat niet :(
  Ik weet t echt niet meer. Ik gebruik Sebamed shampoo (geen SLS etc) en geen conditioner. Ik probeer niet aan m’n haar te zitten etc.

  Een keer heb ik geprobeerd een week mijn haar niet te wassen om het te resetten (een tip die je ook vaker hoort), maar na de vierde dag werd ik compleet gestoord van de jeuk!

  Droogshampoo werkt bij mij ook niet. Het haalt het vette iets weg, maar de jeuk blijft….ik weet het dus echt niet meer. Iemand nog tips?

  • evelien
   9 januari 2015 / vrijdag, 9 januari 2015

   Ik denk dat je misschien een ander probleem kunt hebben. Ik had namelijk een soort van eczeem op mijn hoofdhuid daarom werd deze heel vettig en jeukte het ZO erg. Het was een vicieuze cirkel aan het worden. De huisarts heeft mij toen een speciale shampoo gegeven waar je een paar dagen iedere dag mee moet wassen en dan is het weg. Zo’n 2 x per jaar als de seizoenen echt overgaan komt het terug, dan gebruik ik hem weer 2 dagen en is het probleem weer opgelost.

   • Geke
    10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

    Welke shampoo was dat?

 26. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  fijne tips. ik vind het echt verschrikkelijk als mijn haar al na een paar dagen na het douchen alweer vet word.

 27. Christel
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Vet goed artikel :p

  Ik krijg ook snel vet haar. Mijn hoofdhuid is ook erg droog, beetje eczeem-achtig. Ik heb echt al van alles geprobeerd! Zelfs de no-poo methode: wassen met baking soda en naspoelen met azijn. (De combi met citroen is mij onbekend) Dat laatste hielp op zich wel maar na een tijdje kwam de jeuk toch terug. Ik denk dat het toch hormonaal is.
  Nu was ik het met een milde shampoo zonder SLES, parabenen etc. Ik probeer het wassen zoveel mogelijk uit te stellen. Nu was ik het eens per 3/4 dagen en tussendoor gebruik ik maïzena. MAÏZENA? Ja maïzena! Ik gebruik het als alternatief voor droogshampoo. Maïzena is namelijk het hoofdbestanddeel van droogshampoo. Een stuk goedkoper, natuurlijker en milieuvriendelijker dan al die bussen. Zeker al je veelverbruiker bent zoals ik ;) Dus misschien is dat nog wel een goeie tip!

 28. Britt
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  echt weer een mega leerzaam artikel! You go Serena!

 29. Titia Dijkstra
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Heel leuk artikel, maar je vergeet 1 belangrijke meebepalende factor waardoor het over produceren van talg wordt veroorzaakt: SLS (en SLES)
  Dit zit in shampoo’s en is een agressieve reiniger wat officieel nooit bedoeld is voor haar/huidverzorging.
  Het stript alle natuurlijke oliën van je haar en maakt het droog.
  Door alle siliconen en conditioner na de tijd voelt het al fijner aan.
  Droge lucht en kou kan het vet worden wel extra stimuleren.
  En of je van nature vet haar hebt of niet speelt ook mee.

  Ik ben sinds een half jaar over gegaan op de no-poo method.
  Niet met baking soda, want dat schijnt alkalisch te zijn (hogere zuurgraad dan je eigen haar/huid) en dat is op den duur ook niet goed voor je haar.
  Ik gebruik haarzepen op natuurlijke basis voor mijn haar, van het merk Chagrin Valley.
  Als conditioner gebruik ik een azijnspoeling met de verhouding 125/300 ml natuurazijn en water.
  Ik gebruik extra azijn omdat ik dun haar heb en als ik te weinig azijn gebruik, gaat mijn haar erg pluizen.
  Als je haarzeep gaat gebruiken voelt je haar na het uitspoelen erg stug.
  Dit komt omdat de mineralen in het water een verbinding aan gaan met de zeep.
  De azijnspoeling maakt het haar weer mooi glad en glanzend.
  Als mijn haar handdoek droog is doe ik er silicoon-loze conditioner in de punten als leave-in en ik gebruik opgeklopte eiwit als haarmousse.
  Dit werkt prima zonder sls en siliconen nodig te hebben.
  Min haar is erg verbeterd sinds ik deze no-poo methode doe.
  Ik heb een stuk minder pluizig haar dan eerst en het helpt ook al heel erg dat ik op een microfiber kussenhoes slaap.
  Mijn haar zit een stuk beter en 1 keer conditioner/mousse in de ochtend aanbrengen is genoeg.
  Als ik mijn haar tussendoor moet ‘bijwerken’ is het genoeg om met vochtige handen door mijn haar te gaan en zit het daarna weer goed.
  Ik vind deze no-poo methode erg fijn en ga er zeker mee door.
  Voor mij geen shampoo’s en conditioners meer bomvol met sls en siliconen!

 30. Felicia
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Handig artikel! Is er ook een manier om zelf droogshampoo te maken?

 31. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Hoi Serena ..

  Ik ken het probleem met snel vet haar. Ik gebruik nu de shampoo van burt’s bees en ik heb van Dr Hauschka Neem lotion gebruikt ( twee flesjes uiteindelijk, 2 a 3 keer per week gedaan, na het haren wassen) en ik merk duidelijk verschil. Ik heb de neem lotion nu al twee maanden niet meer gebruikt en het vette is duidelijk vermindert,, 3 dagen na t haren wassen is mijn haar wel vet….voor mijn geen troep meer qua ingrediënten, maar zo natuurlijk mogelijk. Via de site greenbigsmile kan je deze producten kopen….Hopelijk heb je hier iets aan
  . Groetjes

 32. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Interessant artikel! Vroeger was mijn haar ‘s avonds al vet als ik het ‘s ochtends waste, en ik waste het dan ook iedere dag. Ik heb toen even doorgezet en nu kan ik het om de drie dagen wassen en wordt het gewoon veel minder snel vet!

 33. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik ga zeker de antiroos van Head & Shoulders proberen! Mijn haar wordt ook altijd ontzettend snel veten dit is zo ontzettend vervelend.. Ik moet het zeker om de 2 dagen wassen omdat het anders lijkt alsof ik een maand in de jungle heb gezeten.

 34. Viviana
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Goh, ooit eens gehoord dat als je als baby/klein kind weinig je ‘haar’ gewassen krijgt, je minder last zult hebben van vettig haar.

 35. Anne
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Het is niet wetenschappelijk bewezen dat je hoofdhuid uit stress door shampoo denkt ‘meer talg aanmaken’. Evenmin kun je zeggen dat voor IEDEEREEN geldt dat 2x per week genoeg is. Iedere hoofdhuid is anders.

 36. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Handig om dit weten over oplossing van vette haar.

 37. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Heel erg fijn en interessant artikel. Ik struggle echt al heel erg lang met vet haar maar ik heb het gelukkig redelijk onder controle nu. Ik heb voor mijn gevoel echt al alles geprobeerd, het enige dat werkt is de Herbal Essences Clearly Naked shampoo. En die van Schwartzkopf met kruiden werkt tijdelijk. Heel erg handig om te weten wat het nou is en waar het vandaan komt.

 38. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een handige artikel! Ga hier sowieso heel veel aan hebben! Liefs!

 39. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een interessant artikel, hier ben ik echt gek op!

 40. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een heerlijk informatief artikel! Mijn haren worden in de winter ook wel iets vetter, maar normaal gesproken kan ik meer dan een week zonder mijn haren te wassen dus wat voor mij ‘snel vet worden’ is, is voor een ander normaal.

 41. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Handig om te lezen! Dat wist ik nog niet.
  Verder heb ik niet echt last van vet haar gelukkig.

  Liefs,
  Lucinda

 42. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  I keep on spraying! Droogshampoo is mijn sleutel tot succes, verder geen tips hihi.

 43. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat beschrijf je het grappig en herkenbaar haha, ik kan het zelf ook merken deze periode, het is ook wat slapper en zit minder goed.
  Waar ik wel benieuwd naar ben, is antie roos shampoo schadelijk voor gekleurd haar? Dat sneller de kleur eruit vliegt? Vroeger waren ze nogal agressief geloof ik, ben wel benieuwd naar head & shoulders Apple fresh vandaar mijn vraag.

 44. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Handige tips! Ik heb zelf ook een tijdje wat vettiger haar gehad, maar gelukkig hoef ik het nu al een paar jaar maar 2 á 3 keer in de week te wassen, voordat het vet wordt. Erg fijn! Als ik gesport heb was ik het wel altijd, dus soms is het wat meer. Lijkt me echt vervelend om je haar elke dag te moeten wassen, daarom zijn deze tips erg fijn.

 45. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Hormonen kunnen ook een oorzaak zijn!

  • 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

   Oeps, overheen gelezen haha.

 46. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Heel erg interessant artikel om te lezen! Ik heb er zelf ook last van dat mijn haar in de winter snel vet begint te worden. Ik gebruik nu ook zo min mogelijk producten voor mijn haar. Het enige wat ik eigenlijk nog gebruik zijn een shampoo en haarmasker van Andrelon uit de haar & hoofdhuid lijn en een droogshampoo. Het masker gebruik ik ook maar één keer per week en dan alleen in de punten. Sinds ik dat doe merk ik dat mijn haar minder snel vet gaat worden en ik ook niet zo heel veel last meer heb van jeuk en roos.

 47. Carina
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik heb het idee dat een hoofddeksel mijn haar ook sneller vet laat worden. Maar ik was het om de 3 dagen ongeveer, vaak zat :). Ook gebruik ik eerst conditioner (over mijn hele haar) en dan pas shampoo gezien dat mijn haar wel mooi shiny en zacht maakt maar niet sneller vet. Ideaal!
  Anti-roosshampoo is ook sterk ontvettend meestal dus dat gebruik ik echt nooit, liever was ik dan wat vaker mijn haar dan dat ik het mishandel met anti-roosshampoo.
  En als het echt allemaal niet mee zit, dan draag ik mijn haar wel vast, ook prima :)

 48. Jacky Rooijakkers
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Ik heb de laatste tijd heel erg veel last van snel (heel snel) vet haar. Inmiddels was ik mijn haar met Elvive multivitamine shampoo (2 in 1) en conditioner voor droog haar. Want mijn punten zijn weer uitzonderlijk droog. Die conditioner doe ik écht alleen in mijn puntjes want anders kan ik een uurtje later weer mijn haar wassen.

  Ook helpt het om mijn kussensloop regelmatig te verwisselen omdat ik hier mijn mijn vettige nachtcrème-hoofd op lig en daar wordt het allemaal ook wat vettig van.

  Verder probeer ik het altijd zo lang mogelijk te rekken om het wassen een beetje af te bouwen. Dat betekend vaak rondlopen met een knotje of staartje, maar helpt wel.

  Hopelijk heeft er iemand iets aan deze aanvullende tips. De shampoo vind ik in ieder geval erg goed werken, maakt zacht maar niet vet!

 49. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Wat een leuk blog! Ik ben wat meer van de natuurshampoo en natuurlijke haarverzorging, gebruik eigenlijk nooit spray, serum of wat dan ook in mijn haar. Alleen natuurshampoo en lotion. Maar soms wel wat sneller vetter haar dan anders. Zeker als ik veel in de stad ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *