Cleansers: Dove, Weleda en Philosophy

Cleansers zijn er in allerlei vormen en maten, dus hoe ontdek je nu wat jouw perfecte match is? Mijn huid is vet en niet zo heel gevoelig, dus ik kan bijna alles wel hebben en ben niet super kieskeurig wat cleaners betreft. Als het maar goed schoonmaakt en mijn huid achteraf niet laat trekken.

Mijn zusje Larissa echter is wel heel kieskeurig. Ze heeft een hele gevoelige huid en op het moment is haar huid droog en schilferig, maar heeft ze ook wat onzuiverheden. Ik heb haar drie cleansers gegeven om uit te proberen en hieronder zal ze deze producten voor jullie reviewen.

De cleansers die Larissa getest heeft zijn;

 • Dove dagelijkse milde gezichtsscrub voor alle huidtypes (150ml – €5,45)
 • Weleda Amandel verzachtende reinigingmelk (75ml – €8,75)
 • Philosophy Purity Made Simple one-step facial cleanser (90ml -€9,11 of 240ml – €18,26)

Dove dagelijkse milde gezichtsscrub voor alle huidtypes
Deze gezichtsscrub van Dove gebruik ik op dezelfde manier als een facewash. Ik maak mijn gezicht een beetje nat en knijp daarna wat product in mijn handen. De substantie is doorzichtig/wit van kleur met hier en daar fijne witte korrels en wat grotere blauwe balletjes. Dit breng ik aan op mijn gezicht met ronddraaiende bewegingen.  

Het eerste wat me opvalt is de matige hoeveelheid scrubbende deeltjes. Dit is een scrub voor dagelijks gebruik, dus ik verwachtte kleine en fijne scrubdeeltjes. Echter zijn er bijna helemaal geen scrubdeeltjes aanwezig. De fijne witte voel je niet en de blauwe zijn op één hand te tellen.

Deze gezichtsscrub reinigt goed, maar heeft wat mij betreft gewoon dezelfde werking als een facewash en doet op scrubgebied voor mij weinig extra’s. Dat is jammer. Mijn huid voelt na gebruik schoon en fris aan, maar niet zo zacht als ik gewend ben na een scrubbehandeling. Het maakt mijn huid verder niet trekkerig, maar ik heb wel de behoefte aan het aanbrengen van een creme.

Ook de geur is vrij neutraal. De meeste Dove producten die ik ken (douchegel, deodorant) zijn lekker geparfumeerd en ruiken goed, maar deze gezichtsscrub niet. Het is even wennen en absoluut geen minpunt, maar het is wel iets om in gedachten te houden mocht je dit belangrijk vinden.

Dove dagelijkse milde gezichtsscrub voor alle huidtypes is een prima cleanser, maar als scrub hoef je dit product niet te kopen. De geur is subtiel aanwezig, maar niet echt mijn smaak. Ik zou dit product daarom zelf niet nog eens kopen.

Weleda Amandel verzachtende reinigingmelk
Naar dit product was ik erg benieuwd omdat Serena dacht dat dit wel wat voor mij zou zijn. Mijn huid is namelijk erg gevoelig en deze cleaner is juist bedoeld voor een gevoelige huid. Hoe ik deze cleanser gebruik is als volgt: ik maak een watje een klein beetje vochtig/nat en knijp er dan een dotje reinigingsmelk op. Hiermee ga ik over mijn hele gezicht heen om de make-up te verwijderen.

De melk haalt vrij gemakkelijk en snel mijn make-up eraf. Ook de eyeliner en mascara, wat vaak nog wel eens lastig kan zijn! De geur is ‘romig’, zacht en prettig en subtiel aanwezig. Mijn huid voelt na gebruik goed en gevoed aan. Erg prettig! Verder niet opvallend beter dan andere reinigingsmelkproducten die ik wel eens heb geprobeerd.Ik ben over het algemeen geen grote fan van reinigingsmelk. Wel vind ik het fijn dat de reinigingsmelk uit een (metalen) tube komt, waardoor je de melk er goed gedoseerd en gemakkelijk uit kunt halen. Plus, je merkt goed hoeveel product er nog over is, zodat je op tijd weet wanneer je aan een nieuwe tube toe bent. Verder is dit een prima cleanser, perfect voor de gevoelige en droge huid.Philosophy Purity Made Simple one-step facial cleanser
Ook naar deze cleanser was ik erg benieuwd. Serena is altijd zo positief over Philosophy, dus ik was benieuwd of ik net zo positief zou worden over dit product. Dit is een face wash waarmee je ook je oogmake-up kunt verwijderen, zo staat er op de achterkant. Lekker multitasken, daar hou ik wel van.

Ik maak mijn gezicht iets nat en knijp een vrij ruime hoeveelheid product in mijn handpalm. Het product smeer ik daarna met ronddraaiende bewegingen op mij gezicht en ogen.Het product mag niet in de ogen komen, want dan gaat het prikken, maar hier heb ik tijdens het reinigen niets van gemerkt. Gewoon je ogen dichthouden dus en dan is er niets aan de hand! Mijn mascara laat zich gemakkelijk verwijderden. Ik vind het handig om alles in één keer te reinigen, dat scheelt tijd. Na gebruik voelt mijn huid schoon en fris aan. Het trekt niet, maar ik merk wel dat mijn huid het fijn zou vinden als ik een creme zou aanbrengen.

Wat ik wel jammer vind is de geur. Er zit namelijk geen tot heel weinig geur aan deze face wash. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant wel weer heel fijn voor mijn gevoelige huid. Serena vertelde me dat de skincare producten van Philosophy vrijwel nooit geparfumeerd zijn, hoogstens met wat etherische olie. Ze doen gewoon wat ze moeten doen en dat is dat.

Van deze drie cleansers ben ik het meeste fan van Purity Made Simple van Philosophy. Ik geef wat cleansers betreft de voorkeur aan face washes, en omdat je met deze ook meteen je oogmake-up kunt verwijderen scheelt dat weer tijd en gedoe. Dit vind ik een grote plus.Het is wel meteen de duurste van de drie, maar het is een flinke fles van 240 ml die erg zuinig is in gebruik. Bovendien is het omgerekend nog goedkoper dan de reinigingmelk van Weleda. Er zijn trouwens ook kleinere flesjes van 90 ml voor zo’n €9,-, een goede manier om deze cleanser eens uit te proberen.Ik hoop dat jullie wat aan mijn review hebben gehad van deze drie cleansers. Ik ben erg benieuwd naar jullie huidtype + favoriete cleanser.

Until next time,
Serena & Larissa Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  weleda en philosophy zijn ongeveer even duur toch? 75 ml voor €8,75 komt ongeveer op hetzelfde uit als 90 ml voor €9,11? :-) ik zou dan voor philosophy gaan!

 2. 20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Ik ben benieuwd naar de Philosophy cleanser. X

 3. Veerle
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Het is bij mij altijd een gevecht welke make up remover ik moet gebruiken. Ik heb pas 1 keer een limited edition gehad waar ik niet allergisch voor was. Dus nu ben ik weer opzoek naar nieuwe make up removers. Ik hoop dat die Weleda eindelijk een is die werkt en waar ik geen allergische reactie op krijg. Leuk geschreven!!

 4. Sanne
  20 december 2012 / donderdag, 20 december 2012

  Handig artikel! Ik ben nu niet op zoek naar een cleanser maar als ik dit wel ben dan zal ik aan dit artikel denken!

 5. Francesca
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik gebruik altijd de facewash van nivea. De producten in je review heb ik nog nooit geprobeerd, misshien zal ik nu maar de stap nemen.

 6. 19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Hmm die van Philosophy lijkt mij wel heel fijn!

 7. Kim
  19 december 2012 / woensdag, 19 december 2012

  Ik heb toevallig door de trulyyoursbox een sample size van Philosophy cleanser erg fijn :)

 8. Patricia
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  die laatste in haar hand lijkt net op, of nja je weet wel laat maar. ;p

 9. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Die van philosophy lijkt me echt heel erg fijn! :D Sowieso ben ik wel benieuwd naar de producten van philosophy, Fijne review! Heel handig ook zo’n artikel om alles bij elkaar te zien. Die van Weleda lijkt mij eigenlijk ook wel fijn! Ik heb nu al alleen een fijne face wash, maar ik zal dit artikeltje toch eventjes onthouden!

 10. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik vond de Purity juist erg geurig! Een hele scherpe citroen geur die ik allesbehalve lekker vond. Misschien hebben ze een vernieuwde versie uitgebracht? Zou hem dan wel weer aanschaffen want hij werkte wel goed! Alleen die geur..

 11. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Purity Made Simple van Philosophy wil ik wel eens proberen :D x

 12. Lija
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Oeh, ik word nu wel erg verleid om Purity te gaan kopen. Erg fijn dat ie er ook voor een kleiner prijsje is, die ga ik denk ik toch maar halen :)

 13. Renee
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik heb altijd als ik mijn gezicht schoonmaak dat het onder mijn ogen heel erg prikt en dat mijn ogen dan ook tranen, weet iemand hier iets tegen?

 14. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  ik ben nog steeds opzoek naar een goeie cleaner wie weet is een van die drie wat oor mij!

 15. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik ben ook al zo lang benieuwd naar de purity made simple.

 16. bianca86
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik gebruik sinds kort Philosophy Purity Made Simple, en mijn gevoelige huidje wordt hier erg blij van!

 17. Titia
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik gebruik de facewash in de witte tube van Dove.
  De cleanser voelt lekker romig aan en maakt mijn huid niet zo trekkerig.
  Ook voelt mijn huid na de tijd niet zo stroef aan.
  Ik vind het een lekkere facewash.

  Voor mijn oogmake up gebruik ik oog reinigings lotion van Beau, een huismerk van Jumbo.
  Het is een beetje olie achtig.
  Maar dit is niet erg, omdat ik na de tijd toch met de facewash erover heen ga en het olielaagje toch weg poets.

 18. Robin
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik heb een gecombineerde huid en gebruik de Neem Foaming Face Wash van Himalaya, waar ik echt helemaal weg van ben!

 19. Annika
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  jammer dat er niet echt geur aan alledrie zit. voor de rest ben ik wel benieuwd :)

 20. 18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Purity heb ik zelf ook! Hij is jammer genoeg bijna op dus ik ga snel een nieuwe halen

 21. F.
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Ik ben al maaaaanden fan van Philosophy! Kan niet meer zonder.. Geweldig product ;)

 22. Milou
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  ik heb die facewash Purity van Philosophy ook, maar hij is behoorlijk heftig voor mij. Als ik het op een watje doe, glijdt het watje moeilijk over mijn gezicht. Nadat ik het gebruikt heb en mijn gezicht heb afgespoeld met water, voelt mijn gezicht trekkerig aan, alsof er een laagje vanaf is. Ik ben er niet zo enthousiast over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *