Chocolate Brown Eyelook

Gisteren liet ik jullie swatches zien van de mooie chocoladebruine kleuren uit het Bobbi Brown Rich Chocolate Eye Palette (klik hier voor de review) en vandaag leek het me leuk om dit palette te gebruiken voor de Makeup Monday. Natuurlijk hoef je niet per se dit palette te hebben, maar kun je ook soortgelijke kleuren gebruiken uit andere palettes of van andere merken om deze ooglook te creëren.

bobbi brown rich chocolate eye palette_3Bruine tinten zijn vrij naturel en staan ook vrijwel iedereen mooi. Vooral lichte ogen vallen er extra door op, maar ook bruine ogen worden er mooi mee geaccentueerd. Het is wellicht niet zo’n spannende look, maar ik weet zeker dat het velen van jullie toch de nodige inspiratie zal geven. Bruine oogschaduw is een goede en veilige kleur om mee te starten wanneer je wilt beginnen met het gebruiken van oogschaduw. Subtiel aangezet is de look perfect voor elke dag en wat zwaarder aangezet is het juist een mooie avondlook.

chocolate brown eyelook_01 Ik begin met een gereinigd ooglid en prime mijn oogleden met eyeshadow primer. De primer voorkomt dat oogschaduw ophoopt in mijn arcadeboog en zorgt ervoor dat de look de gehele dag goed op zijn plek blijft. Mijn wimpers krul ik ook alvast.

chocolate brown eyelook_02Ik breng een hele zachte caramelkleur aan van wimperrand tot wenkbrauw.

chocolate brown eyelook_03 Onder mijn wenkbrauwen breng ik een hele subtiele highlighter aan. Zo subtiel dat je eigenlijk alleen een verhelderd shimmertje ziet. Ik breng dit ook aan bij mijn traanbuis.

chocolate brown eyelook_04 Een mediumbruine oogschaduw blend ik aan het uiteinde van mijn oogleden en in mijn arcadeboog. Dit geeft de look wat meer schaduw en diepte.

chocolate brown eyelook_05 Met een wat grotere blending brush verzacht ik de lijnen door er van links naar rechts, als een ruitenwisser, overheen te gaan.

chocolate brown eyelook_06 Met een wat kleinere blending brush (deze is van de Hema) blend ik wat donkerbruine oogschaduw onder mijn ogen. Je mag het best wat dikker en smudgy aanbrengen, voor een iets intensere look. Een wat dikkere geblende oogschaduw onder je ogen zorgt voor een mooie schaduw en maakt je ogen optisch groter.

chocolate brown eyelook_07 Na het blenden ziet het er ongeveer zo uit. Nog te subtiel? Breng dan een diep donkerbruine kleur aan in de arcadeboog en onder je oog, om het geheel nog wat intenser te maken.

chocolate brown eyelook_08 Voor een verhelderende sparkle breng ik een shimmery oogschaduw aan op het bewegend ooglid.

chocolate brown eyelook_09 Dit maakt het geheel nét even iets sprankelender!

chocolate brown eyelook_10 Met een donkerbruine gelliner trek ik een smal lijntje boven mijn wimperrand en deze laat ik aan het uiteinde omhoog lopen in een wing. Met dezelfde gelliner kleur ik mijn waterlijn in, zowel boven als onder.

chocolate brown eyelook_11 Een flinke lik (donkerbruine) mascara en de look is klaar!

Eindresultaat:chocolate brown eyelook_12 chocolate brown eyelook_15 chocolate brown eyelook_16 chocolate brown eyelook_17 chocolate brown eyelook_18Het is misschien vrij basic deze look, maar het is een look die altijd van pas komt en die iedereen staat. Een echte klassieker, met een klein sprankeltje! Zelf grijp ik altijd naar de zwarte eyeliner, oogpotlood en mascara en ik had nooit gedacht dat ik ook donkerbruin goed kon hebben. Het scheelt maar een klein beetje, maar toch staat het al een behoorlijk stuk zachter en is het meer in harmonie vergeleken bij zwart.

chocolate brown eyelook full faceOndanks het feit dat bruin een naturel kleur is, vind ik het – wat intenser aangezet – juist prachtig voor feestjes. Denk bij de look van hierboven bijvoorbeeld een rode lipstick en het is meteen een prachtige en klassieke Kerstlook. Of een nude glossje en nepwimpers, en je bent klaar voor je Oud & Nieuw party.

Bruin is wellicht een vrij veilige kleur, maar het accentueert erg mooi je natuurlijke schoonheid en maakt je oogopslag een stuk intenser zonder het te ‘hard’ te laten worden.

bobbi brown rich chocolate eye palette_2De review van het Rich Chocolate palette van Bobbi Brown lees je hier terug. Overige gebruikte producten zijn ook van Bobbi Brown (gelliner, mascara, shimmer bricks, lipstick).

Ik wil de komende weken Kerstlooks gaan maken voor Makeup Monday. Hebben jullie nog speciale verzoekjes of wensen (celeb looks, bepaalde kleuren op de ogen of lippen?) let me know, dan ga ik mijn best doen!

Gebruiken jullie graag bruin in een ooglook? En zo ja, wat is jouw favoriete bruine oogschaduw?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

116 Reacties

 1. 12 december 2013 / donderdag, 12 december 2013

  Een natuurlijke look is en blijft het mooist. Prachtig!

 2. roos
  8 december 2013 / zondag, 8 december 2013

  JE WIMPERS wow!!!

 3. 6 december 2013 / vrijdag, 6 december 2013

  bruin is mijn must have oogschaduwkleur van een daily make up look. enkel tijdens het uigaan zet ik mijn ogen wat harder aan met een intense smokey eye ofzo.

 4. 5 december 2013 / donderdag, 5 december 2013

  Wat een schitterende ooglook! Ik houd van bruintinten. 🙂

 5. 4 december 2013 / woensdag, 4 december 2013

  Wauwie je bent zo’n mooie vrouw, super mooie ooglook trouwens 😉

 6. Babette
  4 december 2013 / woensdag, 4 december 2013

  Hoi serena, mischien kan je een budget kerstlook maken? Iets met producten van essence of catrice. Ik heb namelijk het budget niet om zoveel uittegeven aan beautyspullen en ik mag het ook niet van mijn ouders.
  Je artikels en video’s inspireren me echt enorm! Ik wil ook beautyblogger worden, dat lijkt me echt leuk.

 7. Iva
  3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

  Een request voor feestelijke hairdo’s die er impressive uitzien maar weinig werk/niet te moeilijk zijn 😉

 8. J
  3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

  Super mooi palette.. gelijk naar de Douglas gerend! eenmaal thuis helaas de verkeerde ‘Smokey Warm Eye Palette’ meegenomen.. Helaas is de Chocolate palette van de vorige collectie, overal uitverkocht en niet meer te krijgen.. 🙁

 9. Melissa
  3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

  Ik zou wel eens willen weten hoe je een goede wing maakt, heb t al vaak geprobeerd maar het lukt me gewoon niet. Ik vind het wel erg mooi en ook iets voor de feestdagen 😀

 10. 3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

  Voor kerst.. Misschien goud/bruin en zwart. Of iets met rode glitters rond de ogen? ook al is dat een lastige kleur, its christmas. Ik bedoel geen matte rode kleur maar eentje met heel veel shimmers!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *