Chanel Rouge Allure gloss

Ben ik een lipstickmeisje of een lipglossmeisje? Eigenlijk allebei wel. Vroeger was ik meer van de lipsticks, maar tegenwoordig ben ik ook groot fan van lipgloss. Zo ben ik erg te spreken over de lipgloss van Bobbi Brown, maar ook lipgloss die intens gepigmenteerd is kan ik erg waarderen. De nieuwe lipgloss van Chanel, de Chanel Rouge Allure gloss, belooft een diepe kleur en glans én houdt de lippen in goede conditie met hydraterende ingrediënten zoals vitamine E, extracten van sappanhout en groene thee-boter. 

chanel rouge allure gloss De luxueuze verpakkingen van Chanel doen het altijd goed. Ze zijn zo stijlvol, elegant, modern en strak en toch ook ergens nostalgisch. Glanzend zwart gecombineerd met metallic goud en dan dat klassieke ‘double C’ logo. I love it! Ik weet niet precies wat, hoe of waarom, maar Chanel doet het gewoon voor mij. Ik voel me er altijd een beetje door aangetrokken. Hebben jullie dit ook (please, zeg me dat ik hierin niet alleen sta) of ben ik echt de enige die dit heeft?

chanel rouge allure gloss_12De nieuwe Rouge Allure Gloss is in 9 kleuren verkrijgbaar, waarvan ik er vandaag 5 aan jullie zal laten zien. Deze kleuren blijven gewoon in het vaste assortiment en zijn dus geen limited edition.

chanel rouge allure gloss_14Alleen aan de onderkant van de huls kun je zien om welke kleur het gaat. De kleur van de sticker is de kleur die in de huls zit. De kleuren die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn; Affriolant, Sensible, Suprême, Séduction en Pirate.

chanel rouge allure gloss_17De bovenkant van de gloss bevat een metallic gouden knopje met het welbekende logo.

chanel rouge allure gloss_18chanel rouge allure gloss_16Als je dit knopje indrukt dan floept ‘ie omhoog. Dit is de applicator en kun je vervolgens helemaal uit de huls trekken.

chanel rouge allure gloss_20 Swatches van links naar rechts; Affriolant, Sensible, Séduction, Suprême en Pirate.

Wow, het pigment van deze glosses is erg intens. Ze zijn meteen heel erg dekkend. Prachtig! De glossjes zijn redelijk ‘sticky’ en dat bedoel ik positief. Ze zijn dik en blijven goed aan de lippen gehecht, zonder vies plakkerig aan te voelen. Qua textuur vind ik ze vergelijkbaar met mijn geliefde Bobbi Brown glossjes, alleen zijn die vrij sheer en deze van Chanel zijn juist heel levendig en intens van kleur. De geur is redelijk subtiel en een beetje zoetig.

Affriolant

chanel rouge allure gloss_02 chanel rouge allure gloss_01Affriolant betekent ‘verleidelijk’ vertaald vanuit het Frans, en dat snap ik maar al te goed! Wat een prachtig kleurtje is dit. Het is een wat fellere perzikkleur met een vleugje koraalroze. Heel fris! Deze kleur is nét iets feller dan een everyday nude kleurtje. Persoonlijk vind ik het een mooi, flatterend kleurtje, maar misschien wel wat te lente- en zomerachtig voor deze tijd van het jaar.

Sensible

chanel rouge allure gloss_03 chanel rouge allure gloss_04Sensible is echt een typische ‘everyday gloss’ met dit lieve, zachtroze kleurtje. Erg fris en heel neutraal en flatterend. Ik vind dit soort kleurtjes altijd erg mooi, omdat ik getint ben en ik van mezelf wat bruinere lippen heb. Dit soort kleurtjes geven mijn lippen daarom een frisse, heldere uitstraling. Yes, ik heb er een favorietje bij!

Suprême

chanel rouge allure gloss_05 chanel rouge allure gloss_06Suprême is geen knallende rode kleur, want er zit een zweempje framboos doorheen. Hierdoor is de kleur wel ‘gekleed’, maar dan met een iets speelsere en jeugdigere twist. Erg mooi voor de mensen die graag rood willen dragen zonder de klassieke uitstraling. Ik vind het een mooi en chique kleurtje.

Séduction

chanel rouge allure gloss_07 chanel rouge allure gloss_08Ik ben echt een sucker voor roze lipproducten. Zachtroze, oudroze, neonroze en fuchsiaroze, I LOVE IT ALL! Séduction is een hele frisse, zuurstokroze kleur. Een lichtere variant van fuchsiaroze. Het staat zo fris en fruitig, ik word echt blij van dit soort kleuren. Lekker speels en flirty.

Pirate

chanel rouge allure gloss_09 chanel rouge allure gloss_10 Pirate is een bekende Chanel-kleur. Deze kleur is namelijk ook verkrijgbaar in zowel nagellak als Rouge Allure lipstick (zie hier mijn review). Pirate is echt een typische, klassieke karmijnrode lipstick. Knallend. Klassiek. Elegant. Chique. Opvallend. Uitdagend. Verleidelijk. Rood zoals rood hoort te zijn. Personen die op zoek zijn naar de ultieme rode, dekkende lipgloss moeten hun speurtocht stopzetten bij Pirate.

chanel rouge allure gloss_15Ik ben erg onder de indruk van de Chanel Rouge Allure gloss. Het pigment is prachtig intens en de formule is hydraterend voor mijn lippen. Ze maken mijn lippen ook wat gladder waardoor ze wat mooier en voller ogen. Er zitten geen glitters, parelmoer- of metallic glansjes in deze glossjes, ze zijn gewoon creamy met een zeer mooie glans.

De houdbaarheid op de lippen vind ik vooral de moeite waard om even te vermelden. Dit is geen speciale long lasting lipgloss, maar door de intense kleur, de wat dikkere formule en het feit dat het goed blijft hechten aan mijn lippen overleeft deze lipgloss verschillende drankjes, hapjes en zelfs een lunch. De glans verdwijnt na al deze maaltijden wel iets, maar de kleur blijft.

chanel rouge allure gloss_19Het aanbrengen gaat makkelijk en nauwkeurig met de applicator die gevormd is in een soort kuiltje. Het vormt precies de lijnen van je lippen. Ik moet wel zeggen dat er na de eerste dip niet meteen genoeg van de applicator komt om mijn gehele lippen te bedekken. Ik denk dat ik zo’n 4 keer moet dippen voor een dekkend resultaat.

Omdat de kleuren zo intens zijn valt het wel sneller op als je iets over de lijnen van je lippen aanbrengt, dus op zich is het geen overbodige luxe om deze glossjes te combineren met een lippotlood.

chanel rouge allure gloss_13De nieuwe Chanel Rouge Allure gloss kost €33,50 per stuk en is vanaf begin deze maand te koop bij alle Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, parfumerie Douglas en parfumerie Ici Paris XL, zowel in de stores als online. 

Wat vinden jullie van de nieuwe Chanel Rouge Allure Gloss, is het iets voor jou? En welke kleur vinden jullie mij het beste staan? Zelf neig ik naar Sensible en Séduction.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Sensible vind ik echt een heel mooi kleurtje die je ook heel mooi staat 😀

 2. 16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

  Wat een prachtige kleuren om te zien zeg! heel mooi 🙂 de verpakking vind ik ook al zo mooi altijd.

 3. Jessy
  16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

  Bij jou staat eigenlijk alles prachtig, zonder te slijmen. Zelf vind ik Sensible en Pirate het mooist! Heb je geen foto van de lipgloss na een lunch?

  • Serena
   Auteur
   16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

   hi Jessy,
   die foto heb ik niet, maar hopelijk geloof je me op mijn woord dat het er nog prima op zat!

 4. Diana
  16 oktober 2014 / donderdag, 16 oktober 2014

  Bij dit soort reviews mis ik foto’s van hoe zo’n product er na enkele uren of op het einde van de dag uitziet.
  Swatches kan ik in de winkel ook maken maar bij een luxe product wil je bewijs van de kleur, houdbaarheid en glans zien voordat je hem koopt.
  Voor mij voegt dit soort artikels nooit wat toe.

 5. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Heel erg mooi! Vooral de rode kleur vind ik echt prachtig!

 6. Kit yin
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Waauw alle kleuren staan je zo mooi!

 7. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ik hou ook van Chanel verpakkingen, ultieme luxe gevoel!

 8. Syl
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ik wil ze allemaal! Maar dat kan ik niet betalen. Haha.
  Misschien vraag ik hem wel voor kerst.

 9. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Lovely pics 🙂 Almost made me want these, but they are afr out of my price range 😀

 10. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Oeh, wat een pareltjes. Bij jou staan ze allemaal zo mooi, jij kan echt alles hebben 😉 Deze gaan op m’n verlanglijstje voor als ik ooit een zotte bui zou hebben, haha!

 11. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ik hou zo van chanel.. het straalt gewoon klasse uit.. dit ook weer! Helaas heb ik geen chanel budget:( zal dus aan moeten schuiven op de (ellenlange) wishlist

 12. yvonne
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  i’m also a sucker for Chanel. Mooie chique verpakkingen, ik hou ervan.
  Maar vind ze erg prijzig.
  Koop er dus maar zelden wat van.
  Afroliant en Sensible zijn mijn favorieten.
  Seduction vond ik er eerlijk gezegd niet zo mooi uitzien op jouw lippen…

 13. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ze zien er zo super classy uit! Echt heel mooi.

 14. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Super leuke frisse kleurtjes staat je goed!

 15. Elke
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ik ben ook een enorm fan va Chanel. Ja, dat met die verpakkingen heb ik ook! Ik vind het heerlijk om te sparen voor een Chanel product en het dan te kopen! aah…

 16. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Wauw, wat een prachtige glosses! Ze hebben een super mooie, luxe uitstraling. Voor het eerst dat ik een lipgloss zou willen kopen hiervan, ben normaal niet zo weg van de substantie.

 17. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Mooie kleuren! Ik ben meer van de lipsticks maar vind deze lipgloss erg mooi! De Sensible, Seduction en Pirate vind ik het mooist. Die staan je ook erg goed!

 18. suus
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Oh sensible en seduction vind ik prachtig! Hoe dekkend is die eerste? Zijn je lippen zonder gloss echt anders/bruiner? Over het algemeen ben ik meer een lipstick meisje (want vaak los haar en op de fiets haha) maar gepigmenteerde glossjes vind ik dan weer wel fijn! Dan zijn het bijna lip laquers, daar hou ik van (vooral die van rimmel).

 19. Annika
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Wauw! Wat een mooie kleuren! Ik heb eigenlijk geen favoriet, want ik vind ze allemaal mooi!

 20. 15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Séduction is heel mooi! En de verpakkingen zijn ook weer prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *