Catrice Ultimate Colour en Ultimate Shine Lipsticks

Laatst liep ik even de Kruidvat in voor wattenschijfjes en dan moet ik ook altijd even het Catrice en Essence schap  checken. Natúúrlijk zag ik weer veel moois en ik kon het niet laten om een aantal nieuwe lipsticks mee te nemen. Er zitten een aantal nieuwe kleuren tussen, maar ze liggen al wel een tijdje in de schappen dus wellicht heb je ze al gespot. Vandaag laat ik jullie graag swatches zien van mijn nieuwe Catrice Ultimate Colour en Ultimate Shine lipsticks.

catrice ultimate lipsticks01

Catrice Ultimate Colour en Ultimate Shine Lipsticks

De hulzen zien er eenvoudig, maar chic uit. De Catrice Ultimate Colour lipsticks zitten in de zwarte hulzen en de Ultimate Shine Lipsticks zitten in de zilveren hulzen. Het grootste verschil tussen deze lipsticks zit ’em in de dekking en in de glans.

De Ultimate Colour lipsticks zijn wat sterker gepigmenteerd dat de Ultimate Shine lipsticks. De Ultimate Shine lipsticks zijn heel ‘glossy’ en hebben een boterzachte textuur die echt over de lippen heen glijdt. Qua inhoud scheelt het ook iets. De Ultimate Colour lipsticks bevatten 3,8 gram lipstick en de Ultimate Shine lipsticks bevatten 3,5 gram lipstick.

catrice ultimate lipsticks03catrice ultimate lipsticks06De lipsticks die ik vandaag zal reviewen en swatchen zijn;

 • Ultimate Colour – 260 It’s a Matt Word.
 • Ultimate Colour – 210 Pinkadilly Circus.
 • Ultimate Shine – 220 Mrs. Brightside.
 • Ultimate Colour – 240 Hey Nude.
 • Ultimate Colour – 250 Matt About Pink.

catrice ultimate lipsticks05Ik koos voor lekkere vrolijke kleuren (ok, en een nude die ik nog niet kende) omdat ik er van houd wanneer een lippenstift je gezicht als ware opfrist. Ik ben ook dol op ‘eigen lipkleur, maar beter’ kleuren, maar fruitige tintjes vind ik erg mooi wanneer het weer wat zonniger wordt. Nu is de zomer in Nederland nog ver te zoeken, maar we blijven hoop houden!

Catrice Ultimate Colour en Ultimate Shine Lipsticks Swatches

swatchesDe pigmentatie is erg goed en de textuur is lekker romig. Zelfs de matte lipsticks (It’s a Matt Word en Matt about Pink) zijn niet compleet mat te noemen. Ze hebben een hele subtiele satijnglans en ze voelen niet droog aan. Het matte effect maakt de kleur lekker intens. Mrs. Brightside is net zo dekkend als de rest wanneer je het iets vaker aanbrengt. Het is wel de meest glanzende, zoals je ziet.

Hieronder full face swatches voor het complete plaatje.

It’s a Matt Word
its a matt wordMatte lipsticks zijn al een tijdje een trend, maar Catrice maakt het nu ook lekker betaalbaar. Voorheen werden er alleen matte varianten uitgebracht door high end merken (of de iets goedkopere drugstore merken zoals Rimmel) dus het is fijn dat je nu voor een paar euro al een mooie matte lipstick kunt scoren. It’s a Matt Word is klassiek klaproosrood en het matte effect maakt de kleur nog intenser dan ‘ie al is. De textuur is niet uitdrogend voor mijn lippen. Love it!

Pinkadilly Circus
pinkadilly circusRoze kleurtjes op de lippen, ik ben er dol op! Pinkadilly Circus dekt goed en geeft mijn lippen een fruitigfrisse frambooskleur. Je krijgt er echt van die vrolijke, sappige (haha) lipjes van!

Mrs. Brightside

mrs brightsideOok deze kleur is lekker fruitig en fris en maakt mijn lippen lekker juicy. Deze kleur is iets lichter roze dan Pinkadilly Circus en lijkt daardoor ook iets feller. Het is een lekker zoet kleurtje die je hele gezicht opfrist.

Hey Nude
hey nudeIk ben altijd benieuwd naar nude kleurtjes, want met mijn getinte huidskleur staat niet elke nude even mooi. En omdat ik nude altijd mooi vind staan bij everyday of juist de wat heftige smokey eyelooks ben ik dus nog altijd op zoek naar de perfecte budget nude lipstick. Hey Nude is een mooie kleur, maar ik vind ’em persoonlijk niet heel nude. Ik vind de kleur eerder heel lichtroze gewoon. Een soort beige met lichtroze erdoorheen met een mooie satijnen glans. Een mooi en lief kleurtje, maar op mijn gezicht niet echt een nudekleur te noemen.

Matt About Pink
matt about pink

Ik hoopte op een felle neonroze kleur, maar dat is niet het geval met Matt about Pink. Toch is de kleur behoorlijk felroze te noemen en het matte effect versterkt de intensiteit van deze kleur. Lekker knallen dus! Matt About Pink is fruitig roze en staat lekker vrolijk en zomer. Prachtig bij een naturel ooglook of juist een ooglook met een fel turkoois lijntje of met tropische kleuren zoals geel en groen. Volgens mij kan iedereen deze exotische kleur hebben, een echte summer musthave!

Van alle kleuren ben ik persoonlijk het meest fan van de matte lipsticks. Ik houd van het intense effect wat deze finish aan de kleuren geeft en het is een leuke afwisseling van de gebruikelijke nude of ‘eigen lipkleur maar beter’ kleurtjes. Deze kleuren geven mijn gezicht meteen een frisse uitstraling en ik krijg er haast een zomers gevoel bij! 🙂

Hieronder nog even naast elkaar, links Matt About Pink en rechts It’s a Matt Word.

matte lipsticks En omdat de kleuren Mrs. Brightside (links) en Pinkadilly Circus (rechts) wellicht iets van elkaar weghebben, hieronder nog even de full faces naast elkaar. Zo kun je het verschil beter zien. Mrs. Brightside is iets lichter roze lijkt het, maar heeft wel een blauwere ondertoon. Beide kleuren zijn lekker ‘sappig’ en fruitig! Ik zou niet kunnen kiezen tussen deze twee, ik vind ze allebei even mooi staan.

pink lipsticks Ik vind echt dat iedereen een Catrice lipstick zou moeten hebben. Loop je in de parfumerie en sta je op het punt een dure high-end lipstick aan te schaffen? Swatch ’em op je hand en loop de Kruidvat even binnen want de kans is groot dat Catrice een goede dupe in het assortiment heeft. En dat scheelt je dan enorm veel geld, want deze lipsticks kosten slechts €3,99 per stuk.

De pigmentatie is erg goed, de textuur is lekker hydraterend en niet uitdrogend voor de lippen en ze hebben een ruim aanbod aan fashionable kleuren. Er is voor elk wat wils! De houdbaarheid is niet speciaal longlasting te noemen, maar ze blijven gemiddeld tot prima zitten. Na een aantal snacks of na een vettige maaltijd moet je wel weer even bijwerken.

catrice ultimate lipsticks04De Catrice lipsticks kosten €3,99 per stuk (3,8g Ultimate Colour en 3,5g Ultimate Shine) en zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

liptrioEnthousiast? Vorig jaar schreef ik een review over een drietal andere vrolijke zomerkleurtjes van Catrice. Lees de review hier. Ik weet alleen niet zeker of ze alledrie nog in het assortiment zitten, van Kiss Kiss Hibiscus weet ik het in elk geval zeker!

Welke kleur Catrice lipstick kunnen jullie mij en de andere bezoekers nog aanraden? En zijn jullie ook zo fan van deze heerlijke budgetvriendelijke lipsticks?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

122 Reacties

 1. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Pinker-Bell heb ik ook 🙂

 2. Nadiah
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Hele leuke kleuren!

 3. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Jeetje, wat heb je hier weer een mooie review van gemaakt Serena!

 4. Yuenting
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Wow wat een mooie budget lippenstift!

 5. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Leuke kleuren! De rode staat je echt super! xxx

 6. Genevieve
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Cool!
  Ik heb KKH, door jou had ik die gelijk gehaald! haha

 7. Tiny
  23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Bij Kruidvat België nu 2 lipproducten van Catrice voor maar 5 euro!!! Nog tot 26 mei.

 8. Sietske
  23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Heej de Matt About Pink lijkt bij jou echt pink
  maar bij mij meer oranje vind hem niet zo mooi 🙁
  op jou foto’s is hij wel mooi.

 9. Evelien
  23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Ik hou van Catrice lipsticks, voor de ultimate colours! Dit zijn echt kleurtjes die ik elke dag zou kunnen dragen. Moet ik zeker ‘ns gaan checken 🙂

 10. Moosz
  23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Mooi zeg!

 11. 23 mei 2013 / donderdag, 23 mei 2013

  Wow echt mooie kleurtjes, ik heb denk ik een stuk of 4 lipsticks van Catrice, ze zijn echt fijn! (: