Catrice Slim’Matic Ultra Precise Waterproof Wenkbrauwpotlood review

Zoals jullie wellicht weten ben ik groot fan van mijn Anastasia Brow Wiz in de kleur Soft Brown. Ik gebruik dit fijne wenkbrauwpotloodje elke dag en omdat ik van mezelf nogal sneue wenkbrauwtjes heb die HEEL VEEL werk nodig hebben om enigszins ‘on fleek’ voor de dag te komen, gaat mijn Brow Whiz slechts zo’n 2 maanden mee. En de Brow Whiz is helemaal fantastisch, maar zeker niet goedkoop. Helemaal prima natuurlijk, ik heb het er graag voor over, maar toch blijf ik altijd op zoek naar budgetvriendelijke dupes.

Zo testte ik eerder een exemplaar van Soap & Glory waar ik erg over te spreken was. Het enige nadeel is dat Soap & Glory vooralsnog niet in Nederland te koop is. Ook testte ik de gelijksoortige wenkbrauwpotloodjes van NYX, die ik helaas in kwaliteit niet vergelijkbaar vond. Ik heb van jullie ook vaak de tip gekregen om de potloodjes van KIKO eens te proberen, maar tijdens het swatchen in de winkel al ontdekte ik dat hun kleuren geen match zijn voor mij: hun bruine tinten hebben een te warme, rode ondertoon voor mij, en hun donkerste tint is zwart en dat is ook geen goede match. Is echt te donker voor mij. Goed, KIKO werd het hem dus ook al niet. Toch bedankt voor de tips, natuurlijk!

Vorige week kreeg ik een persbericht van Catrice in mijn mailbox waarin de nieuwe lente/zomercollectie werd aangekondigd en WAT SPOTTE MIJN OOG?! In het nieuwe assortiment van Catrice bevindt zich de Slim’Matic Ultra Precise Waterproof Wenkbrauwpotlood, verkrijgbaar in 3 kleuren. Het potloodje is, net zoals de Brow Whiz, slank en uitdraaibaar. Aan de ene kant zit een wenkbrauwpotlood met een hele fijne punt en aan de andere kant zit een borsteltje. Qua looks doet hij me dus erg denken aan de Brow Whiz, maar hoe is de kwaliteit? Is dit misschien eindelijk een makkelijk verkrijgbare, veel goedkopere versie? Let’s find out!

Allereerst het fijne potloodje. Die is slechts 1.5mm in doorsnee en hiermee zelfs nog een fractie kleiner dan het puntje van de Brow Whiz. Het scheelt weinig hoor, ik denk 0.1 of 0.2 mm. Je kunt hier echt HELE fijne lijntjes mee zetten, en zo het effect creëren van echte haartjes. Ik vind zo’n klein, fijn puntje echt heel prettig werken. Het zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

catrice slim'matic ultra precise_ - 1Hier zie je links streepjes gezet met de Anastasia Brow Whiz en rechts met de Catrice Slim’Matic. Zoals je ziet zet het potloodje van Catrice net iets fijnere streepjes.

Dan de kleur. In totaal zijn er slechts 3 kleuren; 010 Light, 020 Medium en 030 Dark. Ik heb voor de kleur 030 Dark gekozen, een donkerbruine tint met een vrij koele ondertoon.

catrice slim'matic ultra precise_ - 2Hier zien jullie links de kleur Soft Brown van Anastasia, en rechts de kleur Dark van Catrice. Zoals je ziet is Dark een tikkeltje donkerder dan Soft Brown. Ook is Dark iets warmer en taupe-achtiger qua ondertoon vergeleken bij Soft Brown. Toch is Dark ook vrij koel.

Wat me in elk geval meteen opviel is dat het potloodje van Catrice beter gepigmenteerd is dan die van Anastasia. Of in elk geval romiger van textuur, waardoor hij soepeler over mijn huid glijdt en beter kleur afgeeft. Ik ben erg benieuwd of het potloodje van Catrice hiermee ook prettiger werkt. Als hij té romig en gepigmenteerd is heb je al snel van die ‘opgeplakte’ wenkbrauwen namelijk. Bovendien is een romige formule ook gemakkelijk uit te vegen, en bij een wenkbrauwpotloodje wil je juist dat ‘ie de gehele dag muurvast blijft zitten. Nu is de textuur niet ZO romig hoor, niet zoals een oogpotlood. Maar gewoon nét iets minder droog dan de wenkbrauwpotloodjes van Anastasia. We shall see…

catrice wenkbrauwpotlood_ - 1 catrice wenkbrauwpotlood_ - 2Wenkbrauwen niet bijgetekend.

Anastasia brow wiz dupe_ - 7Wenkbrauw bijgetekend met Anastasia Brow Whiz in Soft Brown.

catrice wenkbrauwpotlood_ - 5 catrice wenkbrauwpotlood_ - 3 catrice wenkbrauwpotlood_ - 4Wenkbrauw bijgetekend met Catrice Slim’Matic in Dark.

anastasia catriceEn hier kunnen jullie het verschil wat duidelijker zien tussen het potloodje van Anastasia en Catrice. Zoals jullie zien verschilt de kleur iets, maar Catrice is eenmaal aangebracht niet veel donkerder of warmer en hiermee wat mij betreft een goede dupe van de Anastasia Brow Whiz!

Jullie kunnen je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong met de ontdekking van de Catrice Slim’Matic in Dark. Deze potloodjes zijn namelijk slechts €2,99 per stuk en hiermee spaar je een hoop centjes uit. Er is alleen één grote MAAR, en die wil ik jullie niet onthouden. Zoals jullie weten ben ik al een tijdje in Tokyo en ik heb de Catrice Slim’Matic meegenomen om hem hier goed te testen. Ik was er heel tevreden over, tot dat ‘ie ineens op was! Ik dacht echt… WTF?! Nu al?! Wellicht ligt het aan het feit dat hij wat romiger is en je dus automatisch iets meer gebruikt tijdens het aanbrengen, maar het ligt ook aan het feit dat het potloodje van Catrice een inhoud heeft van 0,05 gram en die van Anastasia 0,085 gram. Ik heb er in elk geval slechts ANDERHALVE week mee gedaan en dat vind ik wel héél snel. Misschien dat je er twee weken mee kunt doen als je wat lichter op het potloodje drukt, maar dat betekent alsnog dat je er minstens 2 per maand nodig hebt.

Met de Anastasia Brow Whiz doe ik 2 maanden, en met het potloodje van Catrice 1,5 – 2 weken. Met het potloodje van Catrice ben je hiermee alsnog goedkoper uit, maar het scheelt achteraf niet zo heel veel, helaas. Wel is Catrice lekker makkelijk om aan te komen, en moet ik zeggen dat ik het een fijn potloodje vind vanwege het fijne puntje en de mooie, koele ondertoon. Voor mij is dit potloodje prima als ‘backup’, en goed genoeg om mijn Brow Whiz mee af te wisselen, maar ik moet zeggen dat ik toch de voorkeur geef aan mijn Brow Whiz. Ik kan het potloodje van Catrice zeker aanbevelen dus ik zou zeggen, probeer ’em zeker even uit! Hopelijk zit jouw kleur ook bij 1 van de 3 kleuren. Maar wees wel voorbereid, hij gaat heel snel op.

Wat vinden jullie van de Catrice Slim’Matic potloodjes, is het iets voor jou denk je?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

  1. 10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

    Ben benieuwd of de lichte kleur geschikt is voor mijn wenkbrauwen. Ik ben ook fan van de Brow Wiz, maar hij is inderdaad erg prijzig.

  2. laura
    10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

    Hoe ziet het potlood er überhaupt uit??
    Ben je weer even offline??

  3. Marie
    9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

    Ik vind het potloodje van Catrice mooier staan bij je qua kleur! Jammer dat hij zo snel op gaat…Die van Anastacia lijkt een rodere ondertoon te hebben, zie je met name bij “het puntje” van je brows.

  4. Laura
    9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

    Heeft de Iris van je oog echt zo’n blauw randje, of lijkt dat zo door de foto’s? Het ziet er in ieder geval heel mooi en bijzonder uit!

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      hi Laura,
      nee ik heb echt een blauw randje, dat zit in de familie. Zie je alleen van heeeel dichtbij! ;)

  5. Hanan
    9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

    Zeker een dupe!

    Jammer dat je geen foto vh product hebt geplaatst.

  6. Rachel
    9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

    Komen er nog nieuwe posts? Of is het weer radiostilte

  7. sabrina
    9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

    Heb je de potloodjes van Yves Rocher weleens geprobeerd? Zijn ook erg prettig in gebruik en zijn niet duur (9,50 euro met vaak 50 % korting).

  8. Wieteke
    8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Zou je een keertje een update willen geven over de microblading die je een tijdje terug hebt gehad? :)

  9. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Het klonk zo perfect haha! Jammer dat hij zo snel op is, het resultaat vind ik namelijk erg mooi.

  10. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    hmmz, jammer dat het zo snel op raakt!

  11. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Ik heb hem ook getest en heb precies dezelfde ervaring als jij gehad, hij was serieus binnen een paar dagen op- whuuuut! Super raar, haha. Dan heb ik toch liever een ander product, want dat wordt te duur :’)

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      Suf hè? Wow en bij jou dus nog sneller op… echt jammer!

  12. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Ik vind het mooie dupe alleen als hij maar zo kort meegaat dan kies ik liever voor ABH….Fijne review weer Serena!

  13. Vivian
    8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Als je nog steeds in Japan bent moet je zeker eens langs gaan bij Shu Uemura. Shu Uemura heeft echt de beste wenkbrauwpotloden in kleuren die goed bij de Aziatische huid passen. Ik doe al twee jaar dagelijks met mijn potlood en heb nog steeds 1/3 over!

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      hi Vivian,
      ik heb er nog eentje thuis liggen! Snel maar weer eens opzoeken :)

  14. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Wat een goeie dupe van ABH! Ik ben zelf ook verliefd op de wat duurdere merken maar wenkbrauwproducten gaan zooo snel bij mij op, dus een dupe is altijd wel fijn. Ik vind de Catrice een betere match voor je wenkbrauwen, net even wat donkerder en warmer wat heel goed bij jou past!

  15. 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Mooie dupe, denk dat ik zelf iets langer met het potloodje doe. De Nieuwe mascara van Catrice is ook een aanrader.

  16. loes
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik vind je onopgemaakte wenkbrauwen juist heel mooi hoor Sereen! Maar mooie dupe dit xxx

  17. Emma
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ah wat gek dat ie zo snel op is! Zag dat Zoeva nu ook dit soort potloodjes heeft, daar ben ik ook heel benieuwd naar!

  18. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Wat jammer dat dit potloodje zo snel op is! Dit lijkt me namelijk een fijne afwisseling op mijn favoriete Hema-potloodje nummer 11. Maar die kost slechts 2 euro en gaat stukken langer mee.

  19. Louise
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Hoi Serena, ik gebruik altijd het wenkbrauwpotlood van Bobbi Brown in de kleur Mahogany. Die is geweldig ! Gaat eeuwen mee !
    Misschien kan je die eens proberen.

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      Als ik in Utrecht ben ga ik zeker langs de counter in de Douglas, thanks!

  20. Nora
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik vind het fijn dat budgetmerken met dit soort producten komen! Zelf blijf ik heilig trouw aan mijn Brow Divine van Nabla in de kleur Neptune – allerbeste kleurmatch ooit, en bizar fijn.

  21. Hanneke
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Clinique heeft ook mooie wenkbrauwpotloden, ook zonder roodtint. Heb je die wel eens geprobeerd?

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      Nog nooit, maar ga meteen kijken als ik een Ici Paris of Douglas zie, thanks voor de tip!

  22. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Mooie kleur zeg! Alleen jammer dat hij zo snel op is. Daarom houd ik het voorlopig maar gewoon bij mijn normale wenkbrauwpotlood van Catrice. :)

  23. Lian
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik heb m ook in de kleur meduim en het echt nu al mijn holy grail!
    Love it!

  24. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Super fijne review!
    Lijkt me een heel fijn product om te gebruiken.
    Ik ga hem ook eens halen denk ik.

  25. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik ben erg benieuwd naar de Brow Wiz, maar ik gebruik meestal poeder voor m’n wenkbrauwen. Dus dit potloodje is een goede manier om uit te testen of de Brow Wiz ook iets voor mij is ;). Goede review, ik ga hem binnenkort eens uitproberen!
    x

  26. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ziet eruit als een fijn potloodje, allen jammer dat ‘ie zo snel opgaat inderdaad. Ik heb van mezelf redelijk volle wenkbrauwen die ik maar een klein beetje bijteken, dus ik zou er waarschijnlijk wel wat langer mee kunnen doen. Als ik weer bij de Kruidvat kom neem ik hem denk ik wel mee om te proberen!

  27. Denise
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    *rent naar de drogist*
    XD

    X

  28. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Nah jaaaaa ik heb afgelopen zaterdag voor het eerst de potlood van Anastasia gekocht ;-)

    Ik ga deze van Catrice ook even proberen hoor.

    Fijne review weer!

  29. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik begin alvast naar het Kruidvat te rennen!!! TENKJOEOEOEOEOEOOOO!!! 👌👌👌👌👣👣👣👣

  30. Inge
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    klinkt als een goed potloodje! die ga ik zeker proberen.

    vraagje trouwens.. je hebt toch nog niet zo lang geleden je wenkbrauwen laten tatoeëren, ook voor de 2e keer voor de touch up.. maar daar zie ik niets meer van terug? of lijkt dat maar zo?
    Dat was toch ook de reden dat je het had laten doen, zodat je er niet zoveel werk meer aan hebt? maar zoals je het omschrijft in dit artikel heb je nog veel werk aan je wenkies.. zonde!

    • Christy
      7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

      Ik ben er ook benieuwd naar… ga je nog voor de tweede keer je wenkbrauwen doen of is het zo erg tegengevallen waardoor we niks meer horen? Juist dan willen wij graag een update! Please ? :)

      • T
        7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

        Dut wil ik ook graag weten!

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      hee meiden,
      je ziet het wel hoor, alleen heel vaagjes, en het is na 1 x niet voldoende om mijn wenkbrauwen niet meer bij te hoeven tekenen. Die touch-up is dus wel echt nodig voor een nog beter en mooier resultaat, maar ik stel het steeds uit omdat ik eigenlijk geen zin heb om een week met korsten te lopen! Maar ik moet het gewoon doen!! Of niet. Ik vind bijtekenen ook niet zo’n ramp naderhand, en op deze manier kan ik wel wenkbrauwproducten blijven testen voor jullie.. ik twijfel dus nog of ik moet gaan voor de 2e keer.

      • Inge
        22 februari 2017 / woensdag, 22 februari 2017

        Hi Sereen,

        ik kan je van harte aanbevelen, als je twijfelt om het weer te laten doen, dit maal te gaan voor de ombre techniek. Je wenkbrauwen worden dan ingevuld als het ware alsof je ze hebt ingekleurd met poeder. Super super natuurlijk, ik vind het zelf mooier dan de haartjes techniek.

        Ik heb het zelf ook laten doen, ondanks dat ik weer voor een touch up moet, nadat ik het de 1e keer heb laten doen nu 8 maanden geleden, zit het er nog gewoon op alleen is het al wat vervaagd. Het is nu niet afdoende meer om het niet meer bij te werken vind ik zelf, maar zonder bijwerken op een zondag ziet het er alsnog gewoon goed uit ;-)

        Ook wat jij zegt over een week aan korstjes heb je met deze techniek niet, enkel dat je wat ‘vervelt’ maar zeker geen korsten.

        Ik ben erg te spreken over hem, Rusen Donmez, mijn ‘wenkbrauw artiest’ en hij doet het fantastisch, hij geeft regelmatig in het buitenland masterclasses van deze, zelf ontwikkelde techniek.

  31. Chelsey
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Toch ga ik hem zeker proberen voor die prijs.
    Maar je hebt geen foto gemaakt van het potloodje zelf waardoor ik straks op de “gok” dit product ga kopen, omdat ik niet weet hoe die er uit ziet Haha.

    • Mer
      7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

      Idd, vraag mij ook hoe het potloodje eruit ziet eigenlijk?

  32. Lieke K.
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Super dat er dus een dupe is van de duurdere wenkbrauwpotloden, maar mijn Benefit potloodje gaat echt wel langer mee en die kostte me 25 euro… liever dat dan dat ik om de twee weken weer naar de Kruidvat moet rennen. Voor iemand die niet in één keer een smak geld uit kan geven en wel in stapjes is dit natuurlijk een top optie!

  33. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Mooi resultaat, je wenkbrauwen zien er (als altijd) weer top uit. Wel vervelend dat het potlood maar maximum twee maand meegaat, da’s wel heel kort.

  34. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Hij zag er zo goed uit, wat een tegenvaller zeg dat hij ZO snel op was…. Dat is gewoon echt ronduit stom, als je zo kort met een product doet..

  35. Ansjuh
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik ben groot fan van het Sleek potloodje. De dark is voor mij precies goed en Sleek is steeds beter verkrijgbaar. Misschien een optie Om eens te checken?

    • Serena
      Auteur
      10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

      Ja die ken ik, maar ik vind ze niet fijn helaas!

  36. Ann
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik Ben al blij als ik een budget potlood in mijn kleur kan vinden, maar ik ga er weer niet van uit. Ik Heb namelijk rood haar. Misschien heeft iemand een tip?
    Ik had altijd de blonde variant van p2 want die viel heel rossig uit, maar die kleur is er helaas niet meer :/

    • 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

      Heeft NYX geen optie? Die hebben best wat kleuren in het assortiment.
      MAC heeft een mooie, maar niet echt budget… Het slijppotloodje is € 17, ik heb daar een ruim jaar mee gedaan :)

      • Ann
        8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

        Naar mijn weten zijn NYX en Mac beide niet dierproefvrij. Zou het niet meer zeker weten Maar dat zijn vaak redenen dat ik niet eens naar een merk kijk.

        • 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

          NYX is wel dierproefvrij geloof ik, alleen ze vallen onder de L’Oréal groep en L’Oréal’s eigen producten zijn niet dierproefvrij. De meningen over hoe oké het is om NYX te kopen zullen verschillen, net zoals bij merken die niet zelf testen maar wel in China verkopen. Maar ik vond het wel de moeite waard om even te melden :)

  37. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Wauw, deze lijkt me erg goed. Ik gebruik die van Anastasia ook, maar die gaat erg snel op bij mij. Ik gebruik nu Maybelline Brow Wiz, maar ik denk dat deze van catrice voor zo goedkoop een goede vervanger is!

    x

    Nesrin

  38. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik vind het resultaat erg mooi!

  39. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik werk het liefst ook met potlood, maar dan wel zoals die van de Hema. Maar dit klinkt wel erg goed :)

  40. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik had hem van de week ook al in het schap zien liggen en zat nog te twijfelen of het inderdaad een mooie vervanger zou zijn voor die van ABH. Ik vond de donkerste kleur eigenlijk veel te licht (ze moeten er echt meer kleuren bij maken, haha), maar als ik nu hoor dat je er maar 1,5 mee doet, is dat echt te zot voor woorden. Fijne review in ieder geval!

  41. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Dat ziet er echt goed uit, maar 1,5e week is wel heeel erg snel om een product op te maken…

  42. Britt
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Wauw, looks goood!

  43. Syl
    7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik heb een wenkbrauwpotlood van Yves Rocher die voor mij een goede match is… helaas moet je hem wel slijpen, maar dat is dan ook het enige nadeel.

  44. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    On my way naar de Kruidvat! I need this! 3 euro is helemaal niks voor zo’n resultaat!
    Liefs,
    Elles

  45. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ik heb de 020, maar de 030 ziet er qua kleur beter uit. Wilde ‘m per se proberen en 030 (heujjj Utrecht) was op: ik hang qua kleur er en beetje tussenin. Maar OMG hij gaat echt zó snel op! Dat viel mij ook al op! Ik kies daarom toch liever voor die van NYX, omdat die iets minder zacht is, natuurlijker oogt en zuiniger is in gebruik. Als Catrice iets aan de verbruiksnelheid (iets harder/stroever) zou doen, zou dat het gebruiksgemak voor mij aanzienlijk verbeteren.

  46. 7 februari 2017 / dinsdag, 7 februari 2017

    Ziet er goed uit zeg.. deze wil ik wel eens proberen. Ik ben benieuwd of die bij mij ook zo snel op gaat, want anderhalve week is wel erg snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *