Catrice Slim’Matic Ultra Precise Waterproof Wenkbrauwpotlood review

Zoals jullie wellicht weten ben ik groot fan van mijn Anastasia Brow Wiz in de kleur Soft Brown. Ik gebruik dit fijne wenkbrauwpotloodje elke dag en omdat ik van mezelf nogal sneue wenkbrauwtjes heb die HEEL VEEL werk nodig hebben om enigszins ‘on fleek’ voor de dag te komen, gaat mijn Brow Whiz slechts zo’n 2 maanden mee. En de Brow Whiz is helemaal fantastisch, maar zeker niet goedkoop. Helemaal prima natuurlijk, ik heb het er graag voor over, maar toch blijf ik altijd op zoek naar budgetvriendelijke dupes.

Zo testte ik eerder een exemplaar van Soap & Glory waar ik erg over te spreken was. Het enige nadeel is dat Soap & Glory vooralsnog niet in Nederland te koop is. Ook testte ik de gelijksoortige wenkbrauwpotloodjes van NYX, die ik helaas in kwaliteit niet vergelijkbaar vond. Ik heb van jullie ook vaak de tip gekregen om de potloodjes van KIKO eens te proberen, maar tijdens het swatchen in de winkel al ontdekte ik dat hun kleuren geen match zijn voor mij: hun bruine tinten hebben een te warme, rode ondertoon voor mij, en hun donkerste tint is zwart en dat is ook geen goede match. Is echt te donker voor mij. Goed, KIKO werd het hem dus ook al niet. Toch bedankt voor de tips, natuurlijk!

Vorige week kreeg ik een persbericht van Catrice in mijn mailbox waarin de nieuwe lente/zomercollectie werd aangekondigd en WAT SPOTTE MIJN OOG?! In het nieuwe assortiment van Catrice bevindt zich de Slim’Matic Ultra Precise Waterproof Wenkbrauwpotlood, verkrijgbaar in 3 kleuren. Het potloodje is, net zoals de Brow Whiz, slank en uitdraaibaar. Aan de ene kant zit een wenkbrauwpotlood met een hele fijne punt en aan de andere kant zit een borsteltje. Qua looks doet hij me dus erg denken aan de Brow Whiz, maar hoe is de kwaliteit? Is dit misschien eindelijk een makkelijk verkrijgbare, veel goedkopere versie? Let’s find out!

Allereerst het fijne potloodje. Die is slechts 1.5mm in doorsnee en hiermee zelfs nog een fractie kleiner dan het puntje van de Brow Whiz. Het scheelt weinig hoor, ik denk 0.1 of 0.2 mm. Je kunt hier echt HELE fijne lijntjes mee zetten, en zo het effect creëren van echte haartjes. Ik vind zo’n klein, fijn puntje echt heel prettig werken. Het zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

catrice slim'matic ultra precise_ - 1Hier zie je links streepjes gezet met de Anastasia Brow Whiz en rechts met de Catrice Slim’Matic. Zoals je ziet zet het potloodje van Catrice net iets fijnere streepjes.

Dan de kleur. In totaal zijn er slechts 3 kleuren; 010 Light, 020 Medium en 030 Dark. Ik heb voor de kleur 030 Dark gekozen, een donkerbruine tint met een vrij koele ondertoon.

catrice slim'matic ultra precise_ - 2Hier zien jullie links de kleur Soft Brown van Anastasia, en rechts de kleur Dark van Catrice. Zoals je ziet is Dark een tikkeltje donkerder dan Soft Brown. Ook is Dark iets warmer en taupe-achtiger qua ondertoon vergeleken bij Soft Brown. Toch is Dark ook vrij koel.

Wat me in elk geval meteen opviel is dat het potloodje van Catrice beter gepigmenteerd is dan die van Anastasia. Of in elk geval romiger van textuur, waardoor hij soepeler over mijn huid glijdt en beter kleur afgeeft. Ik ben erg benieuwd of het potloodje van Catrice hiermee ook prettiger werkt. Als hij té romig en gepigmenteerd is heb je al snel van die ‘opgeplakte’ wenkbrauwen namelijk. Bovendien is een romige formule ook gemakkelijk uit te vegen, en bij een wenkbrauwpotloodje wil je juist dat ‘ie de gehele dag muurvast blijft zitten. Nu is de textuur niet ZO romig hoor, niet zoals een oogpotlood. Maar gewoon nét iets minder droog dan de wenkbrauwpotloodjes van Anastasia. We shall see…

catrice wenkbrauwpotlood_ - 1 catrice wenkbrauwpotlood_ - 2Wenkbrauwen niet bijgetekend.

Anastasia brow wiz dupe_ - 7Wenkbrauw bijgetekend met Anastasia Brow Whiz in Soft Brown.

catrice wenkbrauwpotlood_ - 5 catrice wenkbrauwpotlood_ - 3 catrice wenkbrauwpotlood_ - 4Wenkbrauw bijgetekend met Catrice Slim’Matic in Dark.

anastasia catriceEn hier kunnen jullie het verschil wat duidelijker zien tussen het potloodje van Anastasia en Catrice. Zoals jullie zien verschilt de kleur iets, maar Catrice is eenmaal aangebracht niet veel donkerder of warmer en hiermee wat mij betreft een goede dupe van de Anastasia Brow Whiz!

Jullie kunnen je voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong met de ontdekking van de Catrice Slim’Matic in Dark. Deze potloodjes zijn namelijk slechts €2,99 per stuk en hiermee spaar je een hoop centjes uit. Er is alleen één grote MAAR, en die wil ik jullie niet onthouden. Zoals jullie weten ben ik al een tijdje in Tokyo en ik heb de Catrice Slim’Matic meegenomen om hem hier goed te testen. Ik was er heel tevreden over, tot dat ‘ie ineens op was! Ik dacht echt… WTF?! Nu al?! Wellicht ligt het aan het feit dat hij wat romiger is en je dus automatisch iets meer gebruikt tijdens het aanbrengen, maar het ligt ook aan het feit dat het potloodje van Catrice een inhoud heeft van 0,05 gram en die van Anastasia 0,085 gram. Ik heb er in elk geval slechts ANDERHALVE week mee gedaan en dat vind ik wel héél snel. Misschien dat je er twee weken mee kunt doen als je wat lichter op het potloodje drukt, maar dat betekent alsnog dat je er minstens 2 per maand nodig hebt.

Met de Anastasia Brow Whiz doe ik 2 maanden, en met het potloodje van Catrice 1,5 – 2 weken. Met het potloodje van Catrice ben je hiermee alsnog goedkoper uit, maar het scheelt achteraf niet zo heel veel, helaas. Wel is Catrice lekker makkelijk om aan te komen, en moet ik zeggen dat ik het een fijn potloodje vind vanwege het fijne puntje en de mooie, koele ondertoon. Voor mij is dit potloodje prima als ‘backup’, en goed genoeg om mijn Brow Whiz mee af te wisselen, maar ik moet zeggen dat ik toch de voorkeur geef aan mijn Brow Whiz. Ik kan het potloodje van Catrice zeker aanbevelen dus ik zou zeggen, probeer ’em zeker even uit! Hopelijk zit jouw kleur ook bij 1 van de 3 kleuren. Maar wees wel voorbereid, hij gaat heel snel op.

Wat vinden jullie van de Catrice Slim’Matic potloodjes, is het iets voor jou denk je?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

 1. Carlijn
  3 juni 2017 / zaterdag, 3 juni 2017

  Weet je ook of die echt tegen water kan? want dat heb je volgens mij niet getest en dat wilde ik juist graag weten voor in de zomer. Dankjewel alvast! Xx

 2. Anouk
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Die van mij was ook al na 1 week op! Vind ik toch wel een nadeel!

 3. Diana
  15 februari 2017 / woensdag, 15 februari 2017

  Een foto van het daadwerkelijke product zou ook wel fijn zijn. Ik weet nu niet hoe dat fijne puntje er dan uitziet…

 4. 14 februari 2017 / dinsdag, 14 februari 2017

  Ze lijken echt op elkaar! Staat je goed!

 5. Priscilla
  11 februari 2017 / zaterdag, 11 februari 2017

  Hoi Serena! Je had toch een poosje terug je wenkbrauwen laten doen met die mesjes techniek? Is dat effect ook na de nabehandeling al helemaal weer weg? Ik twijfel heel erg om dit ook te doen .. ik heb nog sneuere wenkbrauwtjes dan jij 🙂 Ben benieuwd of jij die behandeling uiteindelijk aan zou raden of niet.

 6. Diana
  11 februari 2017 / zaterdag, 11 februari 2017

  Mooi hoor, maar ik denk dat je potloodje ook sneller op is omdat je de swatches hebt getekend?

  • Serena
   Auteur
   11 februari 2017 / zaterdag, 11 februari 2017

   Nee hoor, ik heb de swatches als 2 extra dagen gerekend! En ik lees bij de comments dat ik niet de enige ben, bij anderen die dit potloodje ook hebben gebruikt gaat ‘ie helaas ook supersnel op.

 7. Deborah
  10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

  Hoi! Makeup revolution heeft ook zo’n potlood in hun assortiment. Met een glide on pencil en stiftje aan de andere kant. Werkt fijn en gaat tot nu toe bij mij al lang mee 😉 Misschien ook een goede dupe voor je? Groetjes Deborah

 8. 10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

  Jeetje gaat ‘ie zo snel op ja. Dat vind ik wel heel erg! Dan zou ik toch eerder voor die van Anastasia gaan als het uiteindelijk niet meer zoveel uitmaakt qua prijs. Ik vind het effect van beide erg mooi, maar die van Anastasia toch net ietsjes mooier.

 9. Q
  10 februari 2017 / vrijdag, 10 februari 2017

  Heel jammer dat hij ZO snel op gaat! Welke eyeliner heb je hier gebruikt, zo dun lijntje dat heb ik echt nodig!! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *