Cameron’s Babykamer Tour

Ik heb het oude kamertje van Marshall omgetoverd tot Cameron’s babykamer en het leek me leuk om jullie eindelijk eens een kijkje te geven. Of nou ja, omgetoverd, in dat mini kamertje (van 4 x 2 meter ongeveer) kon ik natuurlijk niet héél veel kanten op. Zo heb ik de oude kledingkast en commode van Marshall gewoon laten staan. Toch wilde ik de kamer graag een nieuwe look geven.


Maar jeetje, waar begin je? Er is zo ontzettend veel babyspul te koop in alle kleuren van de regenboog. En ik vind natuurlijk ALLES leuk en schattig. Dus om ervoor te zorgen het het geen rommeltje werd heb ik 2 kleuren gekozen: mosterdgeel en zeegroen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk items in deze kleuren te scoren en ik moet zeggen, dat is goed gelukt! In combinatie met de wit/houtkleurige basis van het kamertje is het een rustige, maar toch vrolijke en kleurrijke kamer geworden. Kijken jullie mee?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beautylab – Beautyblog (@serenaverbon) op


Hoe schattig is dit ledikantje? Ik was op slag verliefd toen ik hem online tegenkwam. Hij heet ‘My First House‘ in de kleur naturel, en is van het merk Bopita. Dat merk kwam me bekend voor, want daar is ook de ronde box van. Het is een lekker stevig bedje en omdat hij van hout is, geeft het de kamer meteen veel sfeer en warmte. Dit ledikantje gaat jaren mee, super handig! Allereerst kun je hem natuurlijk verlagen, daarna kun je één kant van de ‘tralies’ (ik weet niet hoe ik het anders moet noemen) verwijderen, en op een gegeven moment kun je het gemakkelijk omtoveren tot een speelhuisje/chillplek met deze uitbreidingsset. Op deze manier maak je er een écht huisje van, superknus! Ik zie het al helemaal voor me hoe Cameron en Marshall hier later samen in gaan spelen.

De hoeslaken, die je hier niet heel goed kunt zien overigens, is van het merk Garbo & Friends. Het babynestje is van Kleine Keutel. De superleuke naampuzzle met jungleprint kreeg ik cadeau van CRE8 (en is meteen een superleuke tip als gepersonaliseerd kraamcadeautje!).


Het leuke konijntje met Cameron’s naam erin geborduurd is van Happy Horse en kreeg ik als kraamcadeau van het Clay And Glow team (superlief!). Het kleine, MEGA zachte en donkerblauwe konijntje is van het merk Jellycat.


De leuke houten wandplankjes zijn de budgetvriendelijke BEKVAM kruidenrekjes van IKEA. Ze zijn ideaal om boeken in uit te stallen, maar ik heb hier ook wat verzorgingsproducten in neergezet. Ik heb namelijk superveel opgestuurd gekregen (the perks van een zoon zijn van een beautyblogger) en de verpakkingen zijn zó mooi, dat het eigenlijk zonde is om dat in een laatje te stoppen, vond ik. Het meeste komt van LookFantastic. Aanraders zijn het Tweezerman setje (ook leuk als kraamcadeau) en ben persoonlijk ook groot fan van de producten van Burt’s Bees Baby. Ook de Pillow Spray van Little Aurelia is superfijn. Ik val bijna zelf in slaap als ik dit aan het sprayen ben, haha!


De lijstjes met schattige baby dierenprints waren oorspronkelijk voor Marshall’s kamer, maar ik vond ze ook erg leuk voor Cameron’s kamer. Deze babydiertjes zijn allemaal geschilderd door de artiest Amy Hamilton en de lijstjes zijn verkrijgbaar via Juniqe.

De andere poster is van Mr. Starsky en daar ben ik ZO blij mee. Afgebeeld zie je de sterrenhemel op het EXACTE moment van Cameron’s geboorte. Super bijzonder! Ik heb deze ook gekregen voor Marshall, dus dat ik er nu ook eentje heb voor Cameron maakt het helemaal compleet. Echt iets wat je superlang bewaard en ze meegeeft als ze het huis uitgaan. Of ik hang ze later naast elkaar op, ergens anders in huis. Ik vind het prachtige designs. Een gepersonaliseerde poster van Mr. Starsky is trouwens ook een goeie tip als kraamcadeau!


De gordijnen heten MAJGULL en zijn van IKEA, evenals de stoel model VEDBO. Ook het blauwe schapenvachtje is van IKEA, maar de sterrenkussen is van het leuke kindermerk Roommate.


Deze stoel heeft een hoge rugleuning, en dat is ideaal tijdens nachtvoedingen. Kun je lekker je hoofd tegenaan rusten. De stoel die ik voor Marshall’s babykamer had, was veel lager, en ik miste daar echt die hoge rugleuning. Vandaar dat ik voor Cameron’s kamer speciaal op zoek ben gegaan naar een lekkere stoel met hoge leuning. Deze ziet er prachtig uit en had ook nog eens de juiste kleur. Voor IKEA-begrippen niet echt heel goedkoop, maar een goede voedingsstoel is erg belangrijk vind ik.


De plankjes zijn van IKEA, model BURHULT/SANDSHULT. De ABC wanghanger is van KidsDepot, de vlieger aan de muur is van Roommate en de knoophaken zijn van HK-Living. Die heb ik laten hangen. Het is al een oudere collectie, dus ze zijn helaas niet meer zo makkelijk verkrijgbaar.


Voor Marshall heb ik altijd de luiers van Lillydoo gebruikt (nog steeds, trouwens!), dus voor Cameron natuurlijk ook. Het zijn heerlijke zachte luiertjes met lieve printjes die NIET doorlekken. De pasvorm is comfortabel en ze sluiten goed aan, ik vind ze echt heel fijn. Je kunt ze online bestellen via een abonnement en persoonlijk vind ik dat echt top, want zo heb ik altijd een voorraad luiers in huis en dat scheelt me ook nog eens slepen met grote pakken luiers. Naast de luiers kun je ook vochtige doekjes en verzorging toevoegen aan je bestelling, ideaal!

Cam is trouwens echt een beer! Hier op de foto zie je luiers in maat 2, maar mijn volgende bestelling heb ik vast aangepast naar maat 3, haha! Hij is momenteel 6,5 kilo en gaat al langzaam naar de 7 kilo. Ongelofelijk! Marshall was zo’n slanke baby, maar Cam heeft lekkere spekkies.


Een welbekende ‘IKEA Nursery Hack’ is deze Hemnes ladekast, die prima dienst doet als commode. Hij is namelijk diep genoeg voor een aankleedkussen en bevat lekker veel laatjes zodat je genoeg bergruimte hebt. De knopjes heb ik vervangen voor leren lusjes in de kleur naturel van Wolkedewietje. Dit geeft de kast een modernere uitstraling en de kleur van de lusjes past mooi bij het houten ledikantje.

De hoes van het aankleedkussen heb ik speciaal laten maken door de eigenaresse van Roisin. Ze verkoopt prachtige, handgemaakte items zoals aankleedkussenhoezen, maar ook speendoeken, hoeslakentjes voor de wieg en ledikant, boxzakken en handgevilte kunstwerkjes. Ze is zo creatief! Ze gebruikt ook echt de allermooiste printjes (helemaal mijn style) en ze maakt dus ook producten op verzoek. Op deze manier kun je ALTIJD iets vinden dat bij je babykamer zal passen. Ze verkoopt via Instagram, dus mocht je iets zien dat je mooi vindt, kun je haar een DM sturen. Ik heb naast deze mooie fluwelen hoes in diep donkergroen ook een exemplaar in okergeel bij haar bestelt. Superblij mee!


Het ronde kleed bevat het gehele alfabet (leuk voor later!) en is van het merk Lorena Canals. Ook de poezen vinden het heerlijk om hier te chillen als ik hier borstvoeding geef. Echt gezellig!


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik Cameron’s babykamer heb ingericht en gestyled! Mochten jullie nog van iets willen weten waar het van is, stel dan gerust je vraag in de comments. Ik vind het echt leuk dat het toch een heel ander kamertje is geworden, ondanks dat ik de kast, de knoopjes aan de muur en de commode heb laten staan. Wat vinden jullie van Cam’s kamertje?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

13 Reacties

 1. Valerie
  11 april 2020 / zaterdag, 11 april 2020

  Super mooi gedaan! Je hebt een goede smaak.
  Gekke vraag misschien; heb je deze grootte Hemnes-kast nodig voor een baby? Ik ben totaal onervaren, ik vraag me af hoeveel kastruimte je nodig hebt voor een baby van 0-1,5 jaar.
  Dit ook in verband met de kleine ruimte die we hebben.
  Liefs!

  • Serena
   Auteur
   13 april 2020 / maandag, 13 april 2020

   hi Valerie,
   ik heb de grote gekozen omdat ik het handig vind om nog wat spulletjes naast de verschoonmat te kunnen leggen, zoals kleertjes die ik aan- of uittrek. Als je de ruimte niet hebt zou ik de kleinere versie nemen! Luiers, doekjes, hydrofiele doeken, etc. haal je gewoon uit de lades of uit een mandje die je op een plankje boven de commode bewaard.

 2. 30 maart 2020 / maandag, 30 maart 2020

  Dat ziet er erg leuk uit zeg! Mooie kleuren heb je gekozen.

 3. Sandra G.
  29 maart 2020 / zondag, 29 maart 2020

  Wat leuk dat je alles, maar dan ook echt alles, hebt beschreven!
  Anders krijg je gegarandeerd vragen over dingetjes.
  Mooie kamer!

 4. 27 maart 2020 / vrijdag, 27 maart 2020

  Wat een mooi en gezellig kamertje, zo leuk!

 5. 27 maart 2020 / vrijdag, 27 maart 2020

  Oooh wauw! Wat een onwijs mooie kamer. Zo gezellig en sfeervol ingericht!

 6. Eveline
  27 maart 2020 / vrijdag, 27 maart 2020

  Ik vind dit super leuk om te zien!
  Het is terug een heel mooi kamertje geworden.

  Het filmpje van Marshal heb ik regelmatig terug bekeken en heel wat inspiratie uit gehaald voor onze eigen babykamer.

 7. 26 maart 2020 / donderdag, 26 maart 2020

  Prachtige kamer, goede balans tussen kleur en leuke accessoires. Zo is het niet te druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *