Budgettip | essence The Cushion Eyeliner

“Goed is ‘ie hè?” roept Larissa enthousiast als ze me The Cushion Eyeliner van essence ziet aanbrengen. “Hij is écht goed zwart, echt super, super zwart! En hij blijft ook heel goed zitten!”. Ik had hem nog niet eerder gebruikt, maar ik werd meteen heel blij van haar reactie. Dat klonk veelbelovend! Inmiddels heb ik deze eyeliner een kleine week in gebruik en ben ik er – net als Larissa – zeer over te spreken. Dat vraagt om een review!

essence The Cushion Eyeliner review_ - 1Elk voorjaar en elk najaar lanceert essence een heleboel nieuwe producten, en afgelopen maand is The Cushion Eyeliner nieuw in het assortiment gekomen. Cushion make-up is sinds een paar jaar natuurlijk helemaal hip & happening. De cushion foundations waaiden ergens in 2015 over vanuit Azië en sindsdien stromen de cushion lipproducten, cushion highlighters, cushion eyeshadows en cushion blushes langzaam onze schappen binnen. En nét op het moment dat ik dacht dat cushion alweer een beetje passé was, ontdekte ik de cushion eyeliner van essence. En man oh man oh man, I LOVE IT!

essence The Cushion Eyeliner review_ - 3The Cushion Eyeliner zit verpakt in een klein potje en is qua formaat vergelijkbaar met potjes gelliner. Het potje is niet super fancy om te zien, gewoon lekker rechttoe rechtaan met roségouden letters.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 4Schroef je de deksel eraf, dan zie je een zwart, vochtig sponsje. Het doet me serieus denken aan een stempelkussen. Ik weet niet of jullie vroeger veel hebben geknutseld, maar stempelen was op een gegeven moment helemaal cool, dus ik heb tijdens mijn kinderjaren nogal wat afgestempeld. Good times! Meteen een beetje nostalgie, dus.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 5Maar hoe werkt dat dan, zo’n sponsje gevuld met eyeliner? Hoe krijg ik daar in vredesnaam een lijntje mee boven mijn ogen? Welke kwastjes moet ik hierbij gebruiken? En droogt zoiets niet heel snel uit? Rustâg, tante Serena zal het jullie allemaal piekfijn uitleggen.

Allereerst, het kwastje. Net zoals bij een gelliner moet je ook bij een cushion eyeliner een los kwastje gebruiken. De meeste mensen gebruiken hier een plat, schuin kwastje voor. Precies zo’n zelfde kwastje als je voor je wenkbrauwen zou gebruiken. Persoonlijk vind ik deze kwastjes niet ideaal om een winged eyeliner mee te zetten. Misschien omdat ik graag flinterdunne lijntjes zet, maar ook vind ik ze wat te ‘hard’ voor mijn ogen. Ik weet het niet precies, ik vind ze gewoon niet zo fijn werken.

Ik zet mijn eyeliner daarom het liefste met mijn MAC 210 Precise Eye Liner brush. Echt een ideaal kwastje, lekker klein, fijn en flexibel. Mocht jij ook niet goed overweg kunnen met die schuine, platte kwastjes voor je eyeliner, dan kan ik je dit kwastje van harte aanbevelen.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 6Goed, The Cushion Eyeliner werkt eigenlijk heel simpel. De eyeliner zelf is lekker vloeibaar en wordt goed opgenomen door het sponsje. Als je het sponsje een beetje indrukt met je kwast, zie je de vloeistof een beetje uit het sponsje komen. De spons zelf is dus goed vochtig en doordrenkt met de eyeliner, maar niet te nattig. Je doopt simpelweg je kwastje in het sponsje, draait hem een beetje rond, en de eyeliner zit erop. Nu hoef je het alleen nog maar aan te brengen boven je ogen.

Maar hoe weet je wanneer het product toe is aan vervanging? Ik denk dat je dat snel genoeg merkt. Net zoals bij een eyeliner pennetje merk je dat er op een gegeven moment minder kleur vanaf komt. Bij dit product zal je snel genoeg merken dat het kussentje iets droger zal worden of dat het lastiger wordt om eyeliner op je kwastje te krijgen.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 7The Cushion Eyeliner van essence is slechts in één kleur beschikbaar, namelijk 01 – black. Deze kleur is lekker intens zwart. Er komt superveel pigment van deze eyeliner af, dus met één lijntje ben je klaar. Bij sommige eyeliners moet je 2 x over dezelfde lijn heen gaan voor een goede, zwarte lijn, maar bij The Cushion Eyeliner is dat totaal niet nodig. Hij is écht megazwart. De eyeliner zelf is vloeibaar en glijdt soepel over de huid heen. Het is geen specifieke waterproof eyeliner, maar wat mij betreft heeft het wel de kenmerken van een waterproof product: hij droogt vrij snel op, vlekt niet en loopt niet uit. Ik vind dit product echt TOP!

essence The Cushion Eyeliner review_ - 11essence The Cushion Eyeliner review_ - 8Ik kan dus echt niet overweg met gelliners, dus voor mij is de cushion eyeliner een veel beter alternatief. Bij gelliners loop ik altijd maar te prutten, dan duw ik mijn kwast er veel te diep in (met als gevolg een vieze kwast en een zooitje in het potje), er lijkt amper gelliner op mijn kwast terecht te komen, en als er dan eindelijk wat op zit, kan ik het niet gelijkmatig aanbrengen en wordt het maar een brokkelig hoopje lijn daar boven mijn ogen. Oh, en dan deze nog: ik vergat dus ook regelmatig het dopje terug te draaien op mijn gelliner, waardoor hij binnen no-time was opgedroogd tot een keihard blokje waar je 100% niets meer aan hebt. Zonde! Sommige mensen ZWEREN bij gellliners, ik weet het, maar dat spul is gewoon niet voor mij weggelegd.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 10 essence The Cushion Eyeliner review_ - 9En daarom ben ik zo überblij met deze cushion eyeliner van essence. Natuurlijk ben ik nog steeds groot fan van mijn Urban Decay Perversion eyeliner, maar hetzelfde effect bereik ik met deze geweldige budgettopper. Qua kwaliteit doet The Cushion Eyeliner zeker niet onder voor Urban Decay.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 12Ja, The Cushion Eyeliner is iets omslachtiger omdat je nu eenmaal met een kwastje in een kussentje zit te pieren (dus hij is iets minder handig voor on-the-go), maar hij is supercheap en hee.. daar valt ook wat voor te zeggen. Mocht je dus ook niet overweg kunnen met een gelliner, en op zoek zijn naar een intens zwarte, niet-vlekkende en niet-uitlopende eyeliner die ook nog eens lekker budgetproof is? Neem dan zeker een kijkje in het essence schap. Ik ben fan!

essence The Cushion Eyeliner review_ - 2The Cushion Eyeliner van essence kost €2,99 (3ml) en is te koop bij Kruidvat, zowel online als in de winkels.

Wat vinden jullie van The Cushion Eyeliner, is het iets voor jou? Wat is jouw favoriete manier van eyeliner aanbrengen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. yy
  21 september 2017 / donderdag, 21 september 2017

  na deze blog heb ik ook de cushion eyeliner gehaald.
  ik gebruikt normaal de catrice waterproof liquid eyeliner, die vind ik ook goed op éen nadeel na, er komt korreltjes af, die vind ik vervelend.
  die van de essence zijn is ook goed er zitten pluspunten en een minpunt.
  pluspunt : echt zwart, niet waterproof maar lekt niet bij zweet, blijft goed zitten.
  minpunt: aanbrengen is irritant, hij droogt te snel en dat je tijdens het aanbrengen een harde kwast hebt.
  voor de rest is hij beter dan de duurder merken gelliner.

 2. N
  5 augustus 2017 / zaterdag, 5 augustus 2017

  Lijkt me vet! Bij de gel eyeliner heb ik ook last van brokjes soms. Misschien wel een tip voor je om het kwastje nat te maken en als je dipt in het potje daarna eerst even op je hand te strepen

 3. 29 maart 2017 / woensdag, 29 maart 2017

  Ik ben nu eigenlijk ook best wel nieuwsgierig geworden!

 4. Valerie
  18 maart 2017 / zaterdag, 18 maart 2017

  Mij doet het denken aan kaviaar eigenlijk 😀

 5. Merlijn
  16 maart 2017 / donderdag, 16 maart 2017

  Serena, weet je ook of ‘ie een tranende oogbal aankan? Ik heb altijd één chronisch tranend oog en geen eyeliner kan er tegenop. Jij een idee?

 6. 16 maart 2017 / donderdag, 16 maart 2017

  Wat een bijzondere eyeliner zo met dat kussentje, het resultaat is in elk geval erg goed. Ik vraag me af of dat kussentje niet snel gaat uitdrogen?

 7. Denise
  16 maart 2017 / donderdag, 16 maart 2017

  Oeh Nice!

 8. M
  15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  vrouw, ik heb de eyeliner allang opgegeven maar deze maakt me nieuwsgierig, zeker voor die prijs.

 9. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Klinkt wel heel goed, heb hem nog niet gezien. Op zich kan ik wel redelijk een eyeliner zetten met een stiftje, maar dit lijkt me toch lastiger op een of andere manier.

 10. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Lijntjes zetten is een drama bij mij… Ik denk dat ik nog maar even met een potlood blijf oefenen voor ik me hieraan waag.

 11. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Wat een mooie strakke wing! Ziet er goed uit! Ik heb helaas altijd haast in de ochtend dus ik zet mijn wing met een vloeibare eyeliner in penvorm. Mijn moeder haalt deze altijd voor mij. Daar hebben zij er een met een super dun kwastje. Dat werkt het fijnst.

 12. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Hier ben ik écht heel erg benieuwd naar! Een goede eyeliner is altijd welkom 🙂

 13. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Klinkt als een super product, helaas ben ik helemaal slecht in eyeliner zetten. Hierdoor heb ik de hoop al lang geleden opgegeven. Liefs soraya

 14. 15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Waaauw, dat klinkt echt super goed! Toen ik naar je swatch foto keek geloofde ik je echt: het is echt zwart en wat een mooie lijn (afhankelijk welke kwast ik zou gaan gebruiken). Ik vind het nog knap dat je met deze kwast zo’n mooie lijn kan maken, dit is namelijk geen angled brush toch? Maar zeker een goeie budget item, voor maar 3 euro! Doet me beetje denken aan de Bobbi Brown eyeliner potjes de kleur en resultaat, maar het sponsje is heel wat nieuws. Heb soort gelijke gezien half jaar terug in Korea, daar zijn ze altijd zo snel betreft de beauty trends. Goeie review!

 15. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Die ziet er wel leuk uit! Vraag me wel af hoe lang dat kussentje gaat volhouden (droogte)

 16. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Wow klinkt wel super goed! Mooi en fel zwart 🙂 x

 17. Britt
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ik was er eerst een beetje sceptisch over, maar ik moet zeggen dat ik vrijwel helemaal overtuigd ben want het ziet er heel goed uit, zeker als je de prijs meerekent!

 18. Carina
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  En als je deze vergeet dicht te draaien, droogt ie dan niet net zo snel uit als gelliner? Ziet er wel erg mooi uit!

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

   Nee, minder snel (en ik kan het weten, want ik had hem een hele nacht open laten staan, oeps!)

 19. Syl
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Klinkt als een fijn product. Momenteel ben ik helemaal fan van mijn Lancôme liquid eyeliner. Beetje duur maar na jarenlang goedkoop-duurkoop is het me waard.

 20. Joyce
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Hey meiden, ik heb nog een tip!
  Ik gebruikk de cuschion eyeliner vooral met de essence easy 2 use eyeliner pen. Dat is de eyeliner pen met de losse haartjes. Ik had die al een hele tijd geleden gekocht maar tot mijn vedriet was hij nooit goed zwart tijdens gebruik. Als je deze eyeliner gebruikt zoals Serena haar kwastje gebruikt in combinatie met de cushion eyeliner, heb je een super zwarte en makkelijk te gebruiken eyeliner!

  • Daphne
   15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

   Goeie tip, misschien werkt het ook wel in combinatie met een stift pen. Eens proberen! Dankjewel

  • Lysanne
   15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

   Ooh top tip!! Ik gebruik altijd de L’oreal slim liner, maar vind deze super snel op gaan en duur! Dus dit is echt super slimme tip voor mij!

   • Daphne
    25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

    Ja precies, die gebruik ik ook 😉 Zelfde probleem idd.

 21. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Oh deze ziet er goed uit! Ik zweer bij liquid eyeliner van catrice, zo een dun kwastje waardoor je super easy een wing kan zetten!

 22. Daphne
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ziet er goed uit, bedankt voor de tip!

 23. Tessa
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ik heb hem ook maar bij mij komt er echt geen zwarte lijn vanaf. Eerder een grijze met allemaal gaten. Baal erg echt van, zo zonde van het geld.

 24. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ik gebruik nooit eyeliner, maar het is een goede om te onthouden 🙂

 25. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Erg mooi! Zelf kan ik niet zonder mijn stiftjes, maar ik denk dat ik dit ook wel eens kan proberen

 26. Annemarie Driesen
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ik kan dus weer helemaal niet omgaan met dat vloeibare spul, smeer altijd de helft in mn wimpers en dan zit mijn mascara zo raar!

 27. Nele
  14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Mooie lippenstift draag je ook!

 28. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  O wauw wat klinkt deze goed! Ik draag bijna geen eyeliner, want het maakt mijn ogen klein. En als ik het dan wel draag, dan gaat de wing eraf. Echt super irritant. Voor deze prijs wil ik het eigenlijk wel eens proberen. Want wauw, wat een lijn heb jij ermee gezet! Malou x

 29. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Wauw! Wat ziet die er mooi uit! En dat voor zo weinig geld… die moet ik hebben haha thanks voor de tip 🙂

 30. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Mooie wing heb je gezet! Ik weet alleen niet of ik zelf overweg kan met kwastjes, ik hou het denk ik toch liever bij een soort puntig kwastje/stiftje – een van Rimmel gebruik ik al jaren! 🙂

 31. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ziet er onwijs goed uit! Ik heb nu die van Catrice en die werkt ook heel goed. Misschien is het stiekem wel hetzelfde product (zelfde moederbedrijf, dus zou zomaar kunnen).

 32. 14 maart 2017 / dinsdag, 14 maart 2017

  Ziet er mooi uit! Het is mij nog nooit echt gelukt een strak lijntje te trekken en daarom ben ik ondertussen meer van een zachter potlood. Maar dit ziet er wel heel handig uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *