Breakfast in a jar

Goed ontbijten moeten we allemaal, maar doen we het ook echt? Ik moet toegeven dat ik het nog wel eens wil overslaan (of laten we zeggen, uitstellen tot de lunch?) terwijl ik wéét hoe belangrijk het is. Mijn slappe excuus is simpelweg: ik heb gewoon geen tijd…

Foodio weet raad! In onderstaande Foodio maken we een gezond, vullend en lekker ontbijtje die we verpakken in een Mason Jar. Deze breakfast in a jar is handig om mee te nemen naar je werk, school of andere afspraak en die je prima onderweg kunt opeten.

Mason Jars zijn goed afsluitende glazen potten en ze zijn al jarenlang een begrip in Amerika. Sinds de komst van Pinterest, weheartit en foodblogs hebben ook wij kennis gemaakt met deze handige potjes en is het een ware hype geworden. Alles in een Mason Jar ziet er ook gewoon zo leuk uit! En ze zijn ideaal voor verschillende DIY projecten.

breakfast in a mason jarJe kan Mason Jars overal in Amerika kopen, maar helaas nog niet in Nederlandse winkels. Gelukkig is er nu wel een Nederlandse online webshop die ze verkoopt! De webshop heet Superfoodkitchen.nl en hier komen onze Mason Jars dan ook vandaan. Je kunt ze bestellen in veel verschillende maten.

Volg Foodio!

Abonneer je op ons gezamelijke foodkanaal –> ik abonneer op Foodio! Elke dinsdag is er een nieuwe video te vinden, maar door te abonneren ben jij altijd als eerste op de hoogte van de allernieuwste ‘foodio’.

Volg Foodio ook via de gekoppelde social media kanalen:

Wat zou jij in je eigen breakfast jar stoppen?

Liefs en until next time,
Serena, Larissa en Tara Verbon namens Foodio

 

Volg:

104 Reacties

 1. steffie
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  stom om zulke potten te kopen, was je lege confituur/choco/…potten uit, verwijder etiket en tada 😀

 2. nanda
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  onderweg op eten wordt m niet, ga altijd met de auto naar het werk.
  Werk in een ziekenhuis dus tijdens het werken op eten gaat ook al niet.

 3. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Mmmmmm ziet er heerlijk uit

 4. Charlotte
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er super leuk uit! Maar gaat het krokantje niet een beetje wak worden door de yoghurt die er al bij is?
  En als je het als lunch eet op school bv of op een andere plaats waar je het niet koel kan zetten dan lijkt het me ook niet zo heel erg gezond.

  Het klinkt enorm lekker, ziet er super leuk uit maar of het echt praktisch is om mee te nemen, daar ben ik niet zo van overtuigd.

 5. renee
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Leuk idee, wel vind ik jullie video’s van eigen kanalen leuker, ze zijn wat minder stijf en ingestudeerd. misschien is een huiselijkere omgeving leuk?

 6. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Leuk idee zeg! Ook om bijvoorbeeld je lunch zo mee te nemen naar je werk.
  Is een keer iets anders dan brood meenemen!
  Top Tip! Ga ik zeker eens proberen:)

  XoXo Melanie

 7. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hey Serena (en Tara en Larissa)! Ik vind het concept van Foodio echt superleuk maar ik heb een tip voor jullie. Als ik jullie afzonderlijke filmpjes bekijk zijn jullie namelijk erg spontaan maar als ik deze video’s bekijk komt het erg geregisseerd en zelfs wat geforceerd over… Jullie praten duidelijk op afgesproken momenten, lijken niet goed te weten wat je moet doen als de andere praat, … Misschien moeten jullie samen een manier vinden om dat spontaner te kunnen? Wat ik bijvoorbeeld meteen miste toen je begon was jouw typische ‘Hallo iedereen’. Je begint meteen met je uitleg zonder eigenlijk de kijkers te begroeten en dat komt erg direct en geregisseerd over, alsof je je tekst aan het aframmelen bent.
  Nogmaals dames, ik vind het concept echt super en heb weeral wat nieuws geleerd met deze breakfast jars en ik bedoel dit echt niet als afbrekende commentaar maar net opbouwende commentaar!

  • Myrte
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Hier ben ik het mee eens!

 8. Lieke
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Het is denk ik ook heel makkelijk in een afsluitbaar plastic bakje van de Hema/Ikea/whatever te doen! Het is voor mij een ontzettend praktisch idee! 🙂 Kan ‘s ochtends soms zo slecht ontbijten! En doordat je met laagjes werkt wordt je vanzelf heel creatief met je ontbijt!

 9. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Stond er iemand naast de camera?! Ik zie ieder van jullie elke keer naast de camera kijken. Wel een leuk idee, alleen ik denk dat ik de yoghurt of hangop dan apart moet houden want anders wordt alles zacht… als ik het zou meenemen naar mijn werk ofzo.

 10. Demi
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hey Serena, ik heb de laatste tijd het probleem dat mijn computer de hele tijd helemaal vastloopt als ik op jouw site kom. Dit heb ik alleen als ik op jouw site ga en ik vind het best vervelend. Ik weet niet of er meer mensen last van hebben en of het aan mijn computer ligt, maar misschien kan jij er iets aan doen? x

 11. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Super leuk en ziet er echt lekker uit! Ik zou het vullen met cruesli, aardbeien, die hangop om eens te proberen en anders griekse yoghurt.

 12. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Yum! Ik eet supervaak yoghurt met fruit en noten als ontbijt 🙂 Die potjes zien er zo leuk uit.
  Lijkt me vooral hanidg om mee te nemen

 13. Annika
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat schattig! Alleen jammer dat jullie aardbeien gebruiken, die zijn niet echt van dit seizoen 😉 Maar met sinaasappel of mandarijn is het ook vast heerlijk!

 14. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hmm, ziet er heerlijk uit! Wel een goed idee om het mee te nemen als lunch naar school, veel lekkerder dan brood!

 15. lady
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Dankje, ik zocht al naar lekkere ontbijt/lunchtips voor school.

 16. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat een leuk idee zeg! Ik ontbijt elke dag (als ik naar werk ga) met yoghurt, maar in het weekend kan ik het nog wel eens uitstellen tot 1 uur. Dit is ook wel een leuk idee als lunch om mee te nemen!

 17. Luna
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Leuk dat julie een nieuw kanaal hebben, ook duidelijk beeld. Het enige wat ik iets minder vind, is dat jullie met z’n drieën aan de tafel zitten en dat één iemand praat en dat de andere twee dan ontzettend in de camera kijken, alsof jullie mij de hele tijd aanstaren 😉 Misschien een idee om ook video’s op te nemen met één iemand? Of het meer te verdelen, dat één iemand het ene soort doet, de andere een ander soort en de ander het inleid en dat je op deze manier niet steeds naar drie mensen kijkt, maar jullie elkaar afwisselen. Maar ik vind het in elk geval wel een leuk idee, jullie kanaal!

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   hi Luna,
   het is voor ons nog een beetje aftasten dus alle feedback is welkom. En we zijn het met je eens hoor! We gaan in de toekomst zeker wat meer switchen en dus niet per se met zijn drietjes filmpjes opnemen.

   liefs, Serena.

   • C
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Misschien is het wel leuk als jullie het staand doen! Is sowieso gek, zittend “koken” ;p hihi. Aan een keukenblad is denk ik superleuk 😀 of iets wat erop lijkt lol
    Ik wil je trouwens ook een compliment geven serena: jouw blog is de enige voor mij waar ik kan reageren met opbouwende kritiek zonder meteen aangevallen te worden. Vandaag ook weer meegemaakt op een blog ( iets met goodiebox…), niet leuk want ik bedoelde het alleen goed en als feedback 🙁 dus yah serena! Hahaha, serieus dat wordt steeds zeldzamer hoor 🙂

   • Annemiek
    26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Lijkt me een goed plan, dan voorkomen jullie dat het zo’n hoog Kwik, Kwek en Kwak gehalte krijgt 😉

    Verder vind ik jullie presentatie soms wat ‘stijfjes’ overkomen. Zeker als ik het vergelijk met jullie andere video’s waar jullie juist heel natural en spontaan overkomen. Misschien heeft het er mee te maken dat jullie de tekst van te voren geoefend hebben?

  • Marie L.
   3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

   Gewoon 1 tip: tekst niet op voorhand instuderen. Dat houdt het voor de kijker, maar ook voor jullie zelf spontaner. Dat houdt waarschijnlijk in dat er meer takes zullen moeten worden opgenomen, maar instuderen/uitschrijven vergt ook werk lijkt me.

 18. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik vind jullie filmpjes leuk maar wel een beetje voor de hand liggend. Maar het is natuurlijk voor jullie zelf ook een beetje uitproberen zo in het begin.
  Ik ga dit ontbijtje zeker een keer maken 🙂

 19. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ohh dat ziet er heel lekker uit!

 20. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  dat ziet er super leuk uit, en lekker!

 21. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hmmm, ik krijg er honger van 🙂 xxxx

 22. Zoe
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  wat is een goede vervanging voor die noten? ik hou namelijk helemaal niet van noten…

  groetjes Zoë

  • Marie L.
   3 december 2013 / dinsdag, 3 december 2013

   Hoi. Volgens mij kun jij (en iedereen die dit wil maken trouwens!) het beter vervangen door bv. muesli of in de oven gebakken havermoutvlokken met honing. Een van de zusjes zegt wel: “ik kies voor noten want dat is gezonder”, maar er zit helemaal niet genoeg zetmeel in dit ontbijt, dus het zal je snel terug honger geven als je enkel voor noten kiest!

 23. Janna
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Jammer dat de filmpjes op Foodio zo simpel zijn.. dit kan ik ook wel maken zonder een filmpje van 4 minuten. Verder komt het een beetje over als een ‘moetje’.. Niet alsof jullie het echt super leuk vinden. Vooral Larissa zit in het midden heel neutraal/verveeld te kijken. Het zou wel wat meer spontaniteit mogen bevatten!

  Begrijp me niet verkeerd, het zou echt wel wat kunnen worden.. maar dan moet er denk ik wel nog een flinke slag geslagen worden.

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Ach het is voor ons ook wennen om buiten een vertrouwde omgeving te filmen, het is gewoon een kwestie van wennen. Bedankt voor de support in elk geval!

   • 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Ik snap niet zo goed waarom jullie de filmpjes helemaal ergens anders opnemen? Ga lekker gezellig de keuken in, veel leuker!

 24. Kimberley
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik gebruik een lege bon maman jampot om mijn overnight oats in mee te nemen als ik weet dat het een haastige ochtend word. Geen mason jar, maar qua prijs en beschikbaarheid wel een goede oplossing 🙂

 25. Kimberley
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik gebruik een lege bon maman jampot om mijn overnight oats in mee te nemen als ik weet dat het een haastige ochtend word. Geen mason jar, maar qua prijs en beschikbaarheid wel een goede oplossing 🙂

 26. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er heerlijk uit! x

 27. Anneloes
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Serena, ik had persoonlijk liever gezien dat je foodio en beautylab uit elkaar houdt. Je blog krijgt zo veel te veel artikelen die mij (persoonlijk) niet aanstaan. Ik wil dit niet als kritiek/feedback/een tip overbrengen aangezien ik natuurlijk niet weet wat je andere lezers er van vinden, ik wil alleen even laten weten dat ik er zo over denk zodat je er van op de hoogte bent 🙂 Af en toe een DIY – die inmiddels ook al wekelijks komen – of een kookartikeltje erbij vind ik niet erg maar op dit moment ben ik zelf meer geneigd om andere blogs op te zoeken die dichter bij zichzelf blijven. (Als in: Als ik een kookartikel had willen lezen dan was ik wel naar een kookblog gegaan.)

  Hopelijk komt dit niet te bot over en snap je de intentie waarmee ik het breng!

  Groetjes, Anneloes.

  • Anneloes
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Overigens ben ik er van overtuigd dat foodio een grote blog kan worden zonder dat daarvoor gepromoot hoeft te worden op Beautylab 🙂

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   hi Anneloes,

   bedankt voor je feedback, feedback is altijd welkom.
   Ik weet niet hoe lang je Beautylab al volgt, maar mijn blog is altijd al heel divers geweest en ik zorg dan ook dat ik beauty regelmatig afwissel met interieurtips, een vleugje fashion en leuke food-artikelen. Ik vind zelf foodio daarom juist heel goed aansluiten bij Beautylab, ik heb altijd al artikelen gepost met recepten, soms in artikelvorm en soms in videovorm. Verwacht dus geen 100% beauty op Beautylab, want ik als persoon ben ook geen 100% beauty – ik ben in meer dan dat geïnteresseerd. Ik hoop dat je het beter begrijpt nu en het niet erg vindt dat er op de dinsdag een foodio-artikel wordt gepost op de site. Bevalt het niet, dan zijn er deze week gelukkig nog 13 andere artikelen die je hopelijk kunnen bekoren.

   liefs,
   Serena.

   • 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

    Ik vind het juist goed bij beautylab passen, en ik kom hier vooral voor de niet-beauty artikelen. Ik mis wel een beetje spontaniteit in de foodio filmpjes, dat is juist zo leuk aan jullie normaal in filmpjes!

   • Amie
    27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

    Is juist een leuke afwisseling hoor, food!

  • 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Idd! Ik was zelf ook zo, maar dan cola ipv redbull XD

   Nu ben ik 25 en pas sinds een half jaar echt op aan het letten, maar beter laat dan nooit !

 28. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Als het goed is zijn juist die velletjes wat om de pinda’s heen zitten heel gezond. Dus ik zou ze dan zelf uit de dop halen en dan zo erbij doen, met wat ongebrande/ongezoute amandel erbij

  en dan ook met hangop (dit heb ik trouwens nog nooit gemaakt)

  Superleuk idee wel, in zo’n pot! Had ik dit maar geweten toen ik nog naar school ging, beter dan een kinderbueno !

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Oeh, sounds good! En ja inderdaad: ik zie zo veel scholieren met energy drankjes en snoeprepen rondlopen! 🙁

 29. Peet
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er leuk uit ,maar ze
  ZelF zou ik gebruik maken van fruit van het seizoen ………

 30. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Super leuk! Beetje hetzelfde idee als de yoghurt barn in Utrecht!

 31. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat een leuke video! Fijn ook dat jullie wat informatie geven over de ingrediënten die jullie gebruiken. Ik ben benieuwd naar de volgende Foodio! 🙂

 32. Lotte
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Waar kopen jullie de superfoods?

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   De Tuinen of bij Puur (een biologische supermarkt). Maar ook online zijn ze veel te vinden!

  • 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Misschien iets makkelijker te vinden voor sommigen; bij Etos zijn tegenwoordig ook een aantal superfoods te krijgen! Hennep, chiazaad en gojibessen, te vinden bij de vitamines 🙂
   Ideaal ook voor in smoothies, meestal mijn ontbijt. Zo jammer dat ik geen yoghurt lust want dit ziet er enorm lekker uit..

 33. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat leuk en handig! Lijkt me heerlijk 🙂

  • lisa
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Super! Ik wilde ze al graag hebben en ben erg blij te lezen waar deze te koop zijn. Ik hoop dat ze ook het assortiment deksels gaan aanschaffen! grtjs,lisa

 34. Chiara
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Het hoeft toch niet per se een Mason jar te zijn om een leuke pot te zijn? Bij blokker kun je ook leuke potten kopen. Er zijn trouwens wel potten pastasaus in de supermarkt te koop die van Mason zijn. Ik dacht van Bertolli.

  Als ik s ochtends in de trein overnight oats eet, kijken veel mensen heel vies naar me. Hun probleem, maar toch jammer.

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Klopt, die van de Blokker heb ik ook en die zien er ook superleuk uit! Mason Jars zijn nu ook gewoon heel erg trendy, dus het leek ons leuk om te vertellen waar je die kan kopen omdat er altijd veel vraag naar is als wij die gebruiken.

 35. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Bij de blokker verkopen ze jars met goudkleurige schroefdeksel die wel wat weg hebben van maison jars. Ze hebben ze in verschillende maten.

 36. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik denk dat ik deze even ga opslaan en eens een keer zoiets ga maken om mijn vriend te verrassen. De potjes zien er echt superfeestelijk en gezellig uit!

 37. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Doen jullie er nou Pinda’s bij? Interessante keuze…

 38. Syl
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Jullie Foodio filmpjes zien er super professioneel uit. Het is heerlijk ontspannen om naar te kijken!
  (Ik wist nog niet dat je zo hangop maakt)
  (Ook ben ik blij dat ze lekker kort en krachtig zijn)

 39. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er leuk uit in zo’n Mason Jar! Jammer dat ze niet in Nederland in de winkels verkrijgbaar zijn. Zelf maak ik mijn ontbijt ook wel eens vantevoren klaar in een pot (overnight oats, met veel zaden en fruit), lekker en handig!

 40. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Vanillevla met cruesli/muesli. Mmmm….

 41. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er leuk uit zeg! Ik denk dat iedereen jaloers zou worden als ik dit in de trein eet, haha 😀

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Haha, ik denk het ook! 🙂

 42. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat handig! Erg leuk idee 🙂

 43. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik hou niet van yoghurt.. Dat is echt een probleem merk ik bij ontbijtrecepten haha. Misschien kunnen jullie ook een ontbijtrecept maken zonder yoghurt? Wel een leuke video!

  • Serena
   Auteur
   26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

   Je kan het recept aanpassen aan je eigen wensen, dat is het leuke ervan! Je kan de yoghurt vervangen voor iets anders wat je wel lekker vindt. Liefs, Serena.

 44. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ziet er heel leuk uit! nu nog ff potjes opsparen eerst 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *