Breakfast ideas (no bread!)

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch is het heel verleidelijk om het over te slaan. Natuurlijk, we willen allemaal wel een kwartier langer in ons nest blijven liggen, als luie indo snap ik dat maar al te goed. Zelf heb ik nooit meteen trek nadat ik ben opgestaan, dat komt pas een uurtje later ongeveer. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor: eet je ontbijt onderweg of neem het mee naar je werk/school/collegezaal/etc. Scheelt je ook nog eens tijd! Omdat de meeste mensen altijd maar voor die klassieke boterham kiezen leek het me juist leuk om jullie een aantal andere ontbijtjes te laten zien die je gemakkelijk mee kunt nemen onderweg.

1. Breakfast Burrito
Weg met de Egg McMuffin, here comes Serena’s Breakfast Burrito! Maak een omelet, warm ondertussen een wrap op in de magnetron. Leg de wrap op een bord. Leg hier je omelet op (roerei kan trouwens ook). Het ei kan je beleggen met waar je maar zin in hebt. Bacon, tomaatjes, bieslook, etc. Je kunt er ook voor kiezen om dit al mee te bakken in het omelet. Rol de wrap op en pak hem stevig in met aluminiumfolie. Warm en lauw het lekkerst, dus probeer de wrap binnen 45 minuten op te eten. Alhoewel, afgekoeld ook prima te eten. De Breakfast Burrito is perfect als ‘to go ontbijt’.

2. Cornflakes Packs
Zucht. Het is zo lekker, maar oh zo onhandig. Je hebt een kommetje nodig, een pak melk, de cornflakes, een lepel. Dit is niet handig voor onderweg, maar je kunt het wel meenemen naar je werk. Vul ziplock zakjes met jouw favoriete cereals en neem een klein pakje melk mee. Op je werk heb je vast wel een kom en lepel staan. Er gaat niets boven verse cornflakes! Wel snel eten, anders worden ze ‘soggy’.

Ik heb mijn eigen cornflake packs samengesteld en gecustomized door amandelschaafsel te roosteren en dit samen te husselen met gedroogde cranberries, gedroogde appeltjes en cheap ass cornflakes. Hiervan heb ik 100 gram per zakje afgewogen.

Je kunt bijvoorbeeld 3 zakjes voorbereiden en dan heb je dus voor 3 dagen ontbijt to go! Het enige wat je dan ‘s ochtends hoeft in te pakken is een Cornflakes Pack en een klein pakje melk. Easy, toch? 🙂

3. Stracciatella Yoghurt
Dit is mijn favoriete combinatie! Frisse yoghurt met zoete hagelslagjes erin. Bij elkaar smaakt het net zoals stracciatella! Bij de Lidl koop je 4 bakjes Griekse Yoghurt voor  slechts €1,29 (€0,32 per bakje) en hier giet je een minihagelslagpakje in leeg. Even doorroeren en smullen maar!

4. Breakfast Crêpes
Waarom ontbijten met brood als je ook een pannekoek kunt eten? Dit werkt een beetje hetzelfde als met de Breakfast Wrap, alleen dan hebben we een pannenkoek in plaats van een wrap. En zoet beleg in plaats van hartig. Bak een pannenkoek (of warm er eentje op) en beleg het met stukjes appel, kaneel, suiker of met stukjes banaan en nutella. Oprollen, in aluminiumfolie wikkelen en hop, de deur uit!

5. Fruitsalade
Dit ontbijtje vergt iets meer voorbereiding, want het snijden van fruit is een tijdrovende klus. Je kunt dit de avond ervoor al doen, en dan je salade in de koelkast bewaren in een goed afsluitbaar bakje. Vergeet geen vorkje mee te nemen om je fruitstukjes aan te prikken!

6. Breakfast Smoothie
De Groene Meisjes eten niets anders als ontbijt! Elke ochtend starten zij met een verse, gezonde smoothie. Ik verwijs je naar hun website voor ontelbaar veel lekkere smoothie ideetjes!

Hopelijk hebben jullie met deze ontbijttips leuke inspiratie opgedaan. Wat is jouw favoriete non-brood ontbijtje?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

149 Reacties

 1. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat een heerlijke ontbijt ideeen. Zelf ontbijt ik vaak met Overnight Oats.

 2. 13 april 2014 / zondag, 13 april 2014

  Ik ga mijn vriend heel blij maken met omelet op een tortilla als ontbijt 😛

 3. Yusra
  26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  De yoghurt met de hagelslag ziet er yummie uit :3

 4. 22 mei 2013 / woensdag, 22 mei 2013

  Ik probeer wat minder brood te eten, dus dit is een handige post!

 5. 25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

  Ziet er allemaal heerlijk uit!

 6. Joy
  25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

  Super handig! Bedankt voor de tip, ik ben zelf niet zo’n ochtendmens dus sla altijd mijn ontbijt over. Maar binnenkort ga ik er dus werk van maken om telkens zo’n lekker ontbijtje te eten voor ik ga werken! Enkel het vroeger opstaan zal lastig worden… 😀

 7. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ontbijt? Een kopje thee en een koekje. Ik ben er zo slecht in! Geen hap komt er door m’n keel en ik lust (bijna) geen brood. Op croissantjes ben ik ook al uitgekeken en musli en al dat soort – mwah ik lust het niet! 🙁 Nu je dit weer ziet, ziet het er zo onwijs lekker uit! Ik krijg meteen zin in een ontbijt! In de hoop gaat dit me ooit weer eens lukken om iets goeds naar binnen te werken in de ochtend. 🙂

 8. Yvonne
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik ontbijt al jaren elke dag met een huge fruitsalade ^^
  Dat is zo’n lekker en gezond begin van de dag 😀
  Als ik een vrije dag heb maakt ik soms ook versgeperste sinaasappelsap en/of wortelsap als voorgerechtje op mn fruitsalade, haha 🙂

 9. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik probeer brood zo veel mogelijk te vermijden (lukt me nog aardig ook), dus dit artikel komt goed van pas.

 10. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ziet er allemaal erg lekker uit! Ik geef toe dat ik nooit meer ontbijt wel :p Vroeger thuis elke dag, maar nu ik studeer en amper les heb (7u per week, jawel :p), slaap ik gewoon uit en eet dan m’n middagmaal gewoon :p De zondag krijg ik wel een lekker uitgebreid ontbijt van m’n moeder, maar dat is het ook

 11. Marixeblle
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Haha ik snap het nooit dat mensen hun ontbijt over kunnen slaan. Mijn maag begint al te knorren als ik onder de douche spring. Als ik ‘s ochtends niet ontbijt heb ik de rest van de dag trek en loop ik continu te snoepen.
  Volgens mij moet je gewoon eerder naar bed ‘s avonds, dan heb je wel zin in een ontbijt.

 12. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Mmm, ziet er allemaal erg lekker uit! Morgenochtend maar eens iets nieuws uitproberen. (Ontbijt al een hele poos met dezelfde groente-smoothie, dat gaat je tegenstaan haha!)

 13. Ruth
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik sla tegenwoordig veel te vaak mijn ontbijt over, terwijl ik hier vroeger zo’n voorstander van was. Niet zo goed dus. Heb een tijdje je yoghurt met hagelslag overgenomen, superlekker!
  Omdat ik geen melk lust, eet ik (als ik het al eet) mijn cornflakes trouwens ook met yoghurt (vroeger met een lepel jam erdoor). Dat is miss gemakkelijker voor de collegegangers, want ik heb in de aula nog nooit een kom zien staan. Dus dan combineer je eigenlijk je cornflakes- en yoghurtontbijtje.

 14. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Wat een goede ideeën! Het kan zo makkelijk zijn, zucht!

 15. Mirjam
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik hoop van die pakken ingevroren fruit, daar maak ik zakjes van en doe ik in de vriezer. Voor het slapen gaan uithalen en als ontbijt heeeerlijk met alpro soya yoghurt eten. Die yoghurt is heeeeerlijk!

 16. Oumaima
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Heyy Serena

  Weetje misschien waar je die kleine pakjes hagelslag koopt ?!

 17. Titia
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Die laatste tip klinkt wel lekker en goed te doen.
  Een lekker sapje drinken in plaats van een boterham.

 18. Eline
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  yoghurt met muesli! heerlijk!

 19. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Okee dankje Serena nu heb ik honger haha! Ik eet al-tijd ‘s ochtends als ik opsta, als ik dat niet doe val ik binnen een uur flauw

 20. Elin
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Geweldige ideeën, ga ik zeker eens uitproberen 🙂

 21. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Jummie jummie!
  Het ontbijt is bij mij echt het belangrijkste van de dag!

 22. Anne Goerke
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Hi, om eventjes in te haken op de cereal packs.
  Rosti Mepal heeft bekers met een extra dop.
  De zogenaamde duo lunch beker.
  Dan hoef je alleen nog maar een (wegwerp) lepel mee te nemen.
  Ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *