Filmpje: Unboxing Hello Fresh Box

Als beautyblogger krijg ik regelmatig perspakketten met beautyproducten, maar een box vol met eten, dat was nieuw voor me! HelloFresh is een concept wat nu inmiddels een jaar bestaat. Je neemt een abonnement en elke week wordt er dan een doos vol met verse etenswaren aan de deur afgeleverd. Ideaal!

Ik ben zo iemand die in principe nooit kookt. Ik eet bij mijn vriend, bij mijn ouders, en als ik een keertje alleen eet (en tot diep in de nacht aan het bloggen ben) dan bestel ik een ongezonde hap of haal ik even snel een opwarmmaaltijdje. HelloFresh is voor mij dan ook echt een uitkomst. Ik hoef er 1. de deur niet voor uit en 2. de gerechten zijn altijd snel klaar (binnen een half uur). Oja, en 3. de ingrediënten zijn vers zodat ik veel gezonder en verantwoorder eet dan wanneer ik een snelle hap haal.

Ik ben geen keukenprinses, maar HelloFresh maakt het zo makkelijk voor me dat ik het helemaal niet erg vind om even de keuken in te duiken. Sterker nog, ik begin het zelfs een beetje leuk te vinden. Het is elke keer weer spannend om die doos uit te pakken om te kijken wat ze nu weer voor lekkere recepten voor me hebben bedacht.

Ook al heb je er van te voren voor betaald, toch is het alsof je een cadeautje krijgt. Zo’n kerstpakket met eten, daar lijkt het op. Verder is alles heel simpel. Ik pak gewoon het bijgeleverde receptenboekje erbij en binnen een half uur heb ik een zelfgemaakte maaltijd klaar, bereid met verse ingrediënten. I love this! Ik ben echt razend enthousiast en ik denk dat de HelloFresh box voor veel mensen net zo handig kan zijn als dat het nu voor mij is.

Hieronder de unboxing video van de HelloFresh box;

[do action=”ytr”][/do]

Die avond kwam Maren spontaan langs, dus ik had haar via Whatsapp foto’s doorgestuurd van de recepten die ik voor ons kon maken; de loempia’s, de pasta en de rode kool met een gehaktbal. Ze ging voor de pasta, dus ik pakte de bijbehorende ingrediënten uit de box.

Ik maak wel eens pasta, maar deze combinatie had ik nooit eerder geprobeerd. Sowieso maak ik altijd witte saus met room of crème fraîche en had ik nooit eerder met ricotta gekookt. Dat is ook zo leuk aan HelloFresh, op deze manier probeer je allemaal nieuwe dingen uit!

De pasta bereiden was supersimpel. De citroen perste ik uit boven een glas. De pasta kook ik beetgaar. De tomaatjes sneed ik door midden. De courgette heb ik geschild en met een dunschiller in flinterdunne repen gesneden.

Vervolgens rooster je de pijnboompitjes. Dan fruit je wat knoflook in een beetje olie in dezelfde pan. Hier doe je de courgette bij, vervolgens de ricotta en als laatste de tomaatjes. Kruiden met citroensap, peper en zout, de pasta afgieten en erbij en hoppa, klaar is kees!

Het was zo lekker en toen Maren kwam hadden we erge trek, dus ik ben helemaal vergeten een foto van het eindresultaat te maken. It was thát good. De dag erna kwam Steven eten en had ik de Vietnamese rijstevelloempia’s klaargemaakt. Nu ik eten in huis heb vind ik het ook ineens leuker om mensen uit te nodigen om te komen eten, dus het maakt je indirect ook socialer, haha!

De HelloFresh boxen zijn er voor 1 tot 4 personen en je kunt kiezen voor 3 maaltijden per box of 5 maaltijden per box. Dan is er een normale box, een vegetarische box en zelfs een fruitbox! Als ik naar de prijzen kijk dan is het niet per se goedkoper dan wanneer je zelf je boodschappen doet (de goedkoopste box is €34,-), maar ik denk ook niet dat dat de insteek moet zijn wanneer je HelloFresh besteld.

De box heeft voornamelijk als voordeel dat het bij je aan de deur wordt bezorgd (ze bezorgen door heel Nederland), dat je niet na hoeft te denken over wat je moet gaan eten, dat je alles meteen in huis hebt en dat je op deze manier nieuwe, gevarieerde recepten uitprobeert met verse ingrediënten. Je kookt niet met pakjes en zakjes, maar alles is vers en je gerechten maak je ‘from scratch’. Niet dat je dan uren in de keuken hoeft te staan, want alle gerechten zijn binnen een half uur klaar. Voor de één zal de HelloFresh box niets toevoegen aan hun leven, maar voor de ander is het juist een perfecte uitkomst!

Wat ook handig is om te weten, elke week staat er op de website welke gerechten er in de komende box zullen zitten. Zit er iets bij wat je niet zo lekker vind, of ga je op vakantie, dan kun je je abonnement altijd even pauzeren zodat je een boxje (of meerdere boxjes) overslaat.

Mocht je de HelloFresh box willen uitproberen dan heb ik goed nieuws! HelloFresh vond het leuk dat ik zo enthousiast was over hun box dus hebben ze een speciale kortingscode aangemaakt. Met de code BEAUTYLAB krijg je €15,- korting op je eerste box (bij minimale afname van 2 boxen). De kortingscode kun je invullen tijdens de check-out.

Net zo enthousiast als ik? Bestel dan je eerste HelloFresh box via de HelloFresh website en vergeet dan niet de kortingscode BEAUTYLAB in te vullen!

Wat vinden jullie van het HelloFresh concept?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

95 Reacties

 1. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Dit lijkt me zo leuk! Alleen ben ik ook gek op boodschappen doen, dus moet maar even een gulden middenweg zien te vinden… 😉

 2. Nina
  2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik vind dit echt helemaal niets. Voor mij is het genieten geblazen als ik naar de markt ga en daar de meest verse producten selecteer die ik de komende week wil bereiden. Daarnaast is de box ook vrij duur. Doe zelf je boodschappen, vergelijk, houd aanbiedingen in de gaten en je hebt meer voor je geld! Koken hoeft echt niet altijd heel uitgebreid, en een fatsoenlijke aardappel-groente-vlees maaltijd heb je echt wel binnen 30 minuten op tafel. Zo moeilijk is het allemaal niet.

 3. Marijke
  25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

  Ziet er idd heerlijk uit! Jammer dat er geen HelloFresh bestaat in België…

  • 21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

   Hi Marijke

   Een soortgelijk concept in Belgie is er ook. Kijk bij http://www.devroegmarkt.be.
   Zelf al uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik het erg lekker vond en makkelijk te bereiden.

  • 21 november 2014 / vrijdag, 21 november 2014

   Een soortgelijk concept in Belgie is er ook. Kijk bij http://www.devroegmarkt.be.
   Ik heb het al uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik het erg lekker vond en makkelijk te bereiden.

 4. 25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

  Wat leuk en onwijs handig!

 5. Annemarie
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Wat een ontzettend leuk idee zeg! Ik sta echt op het punt om ze te bestellen maar vind het toch nog net wat te duur…

 6. tasje
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Bah wat commercieel dit..Wel een leuk idee maar dit is gewoon reclame maken!

 7. 24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik heb de Helle Fresh box toevallig deze week ook besteld.

  Vooral de rijstvel-loemia’s waren erg tof.
  Wij hadden leuke figuurtje van de wortel gemaakt en die als eerste in het rijstvel gelegd voor een verrassingseffect.

  De box is niet goedkoop, maar ook niet super duur als je er vanuit gaat dat meer dan helft van de spullen biologisch zijn.

 8. Carola
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Ik vind het een leuk en tof concept, maar zou het zelf niet zo snel bestellen. Sowieso kost het nogal wat en ik heb een tarwe intolerantie waardoor ik een aantal producten niet zou kunnen eten. Daarnaast vind ik het stiekem zelf wel leuk om boodschappen te doen en dan vooral op de markt 🙂

 9. Annika
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Dit is toch niet zo nieuw? Ik werk in een natuurwinkel en wij hebben de groentetas en de fruittas. Dat is eigenlijk bijna hetzelfde, alleen zit er alleen groente en fruit in en je moet de rest dus zelf bedenken.

 10. Emine
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Onnodig en prijzig.. Goedkoopste pakket al 34 euro, pffff

 11. M
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Hoe gaat dat dan met producten die niet goed buiten de koelkast kunnen worden bewaard? Zoals rundergehakt en dergelijke? Want ze bezorgen het toch in één doos, maar hebben ze dat dan onderweg in een koelbox of iets bewaard?

 12. Margarita
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik vind het heel erg handig (natuurlijk wel prijziger dan zelf die ingredienten in de supermarkt halen) maar wacht met bestellen tot ze de optie hebben waar je zelf de maaltijden uit kan kiezen die in je pakket komen. Ik heb het ook namelijk eens mogen testen en kreeg toen een pastagerecht en pasta zie ik ook steeds voorbij komen in deze boxen. Bij mij thuis ben ik echter de enige die pasta eet en zelfs ik ben er niet heel erg gek op. Zonde dus van die gerechten, we zouden voorraadkasten vol pasta overhouden 😉

 13. Amber
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Het is jammer genoeg best prijzig en mijn vriend is een moeilijke eter dus helaas niks voor mij. Ook jammer dat je alsnog andere dingen dan peper/zout toe moet voegen aan recepten, want ik bestel 1x in de maand bij AH omdat ik geen fut heb boodschappen te doen dus het is lastig zo’n box te krijgen en erachter te komen dat je alsnog naar de winkel moet voor iets wat je nodig hebt… dan kan ik er net zo goed alles halen denk ik dan. 🙂

 14. brookebrooklyn
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik vind het wel een leuk idee, alleen vind ik het in verhouding duur het is dan verstandiger om zelf boodschappen te doen en alles is wel heel erg verpakt, overbodig veel plastic.
  En overegens denk ik dat iedereen wel een paar momentjes in de week heeft om even een uurtje boodschappen te doen, supermarkten zijn tegenwoordig ook laat open.
  Dan kan je ook nog is kiezen wat je zelf gaat eten 🙂

  al met al ben ik niet echt fan van deze box en vind ik hem in verhouding duur en overbodig.

 15. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  ik vind het een leuke manier om nieuwe gerechten te ontdekken die je anders niet zou maken. Helaas is de prijs wat te hoog voor mijn studenten budget maar gelukkig kan ik ook zelf een dergelijk gerecht uitproberen. Wel leuk dat je dit gerecht hebt gedeeld, lijkt me ook een goede om eens uit te proberen.

 16. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  What a great idea with this box full of fresh products 🙂

 17. Jo
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Leuk concept maar wel erg duur aangezien ontbijt & lunch er niet eens bij ingegrepen zijn. De goedkoopste box kost 39 euro, 3 maaltijden, 2 personen. Voor 40 Euro kan ik makkelijk boodschappen voor een hele week doen, alle maaltijden. Mijn vriend en ik eten vrij gezond en weinig vlees. En het internet staat vol met lekkere, gezonde, GRATIS recepten dus om de inspiratie hoef je dit echt niet te doen. Het is gewoon afzetterij onder het mom van ‘makkelijkheid’.

  • Emine
   24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

   Groot gelijk heb je!

 18. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Leuk! Mijn moeder heeft afgelopen week ook zoiets geprobeerd, maar dan vol met producten uit de streek. Ik vind het een super leuk idee en zo kan je lekker gevarieerd eten!

 19. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik zou het zelf niet zo snel bestellen, maar toch een leuk idee. Handig als je niet zo veel tijd hebt om boodschappen te doen of als je niet weet wat je nu weer zal eten!

 20. Angela
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik heb zelf 3 weken lang al een abbo gehad! Erg leuk en makkelijk. Enige nadeel vind ik dat ik toch niet alle gerechten even lekker vind. Zo zat er alle 3 de weken ook 1 vegerarisch gerecht in wat niet erg in de smaak viel.

  Top idee maar past niet bij mijn eigen wensen 🙂
  Ben nu weer bezig met een kolidraad arm dieet wat veel eter bij mij aansluit dan zo een pakket

 21. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Ik vind het een leuk concept! Het doet me denken aan het groente- en fruitpakket dat mijn vriend en ik hebben. Elke week krijgen we voor 10 euro 3 à 4 verschillende fruitsoorten en 3 à 4 verschillende groentesoorten aan huis geleverd.

  Ik vind dat echt ideaal! Je kunt van te voren plannen wat je gaat eten, eet altijd verse groente, altijd gevarieerd en altijd groente en fruit van het seizoen. En doordat we zelf de producten ‘eromheen’ kopen, is het pakket ook niet heel duur.

 22. 23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Heel leuk concept! Lijken me hele lekkere producten en is ook leuk verpakt!

 23. Mart
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Oei, ik vind dit ook vrij prijzig. Het lijkt me wel heel fijn, zou het graag proberen maar ik heb helaas niet zoveel te besteden.

 24. Joyce
  23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

  Hee wat een leuke box! Wil je misschien een video maken waarbij je die loempia’s maakt? Eet smakelijk!

  • Margarita
   23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

   Dit zou ik ook willen zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *