Bourjois Volume Seduction mascara

De nieuwste mascara van Bourjois heet Volume Seduction. ‘Wat een schattig strikje’ dacht ik toen ik de mascara voor het eerst zag. Maar wat blijkt, dat schattige strikje is eigenlijk een soort wimperkrul-tool die je wimpers niet alleen krult, maar ook separeert en voorziet van extra veel volume. Helemaal handig, toch? Ik test deze mascara vandaag voor jullie uit!

bourjois volume seduction mascara1Volume Seduction zit in een lekkere dikke huls gevuld met 9ml mascara. De huls is chic zwart met knalroze letters en voorzien van het schattige strikje.

bourjois volume seduction mascara2Het strikje zit aan de huls geplakt, dus nadat ik wat plakband heb weggepeuterd kan ik de tool scheiden van de huls. Ik heb wel eens eerder zo’n tool gehad uit Azië genaamd ‘Mascara Helper’. Het strikje is vergelijkbaar met deze Aziatische tool, maar dan is het strikje een stuk kleiner en compacter en kun je het dus gemakkeljker meenemen in je toilettasje. De review van de Mascara Helper lees je hier terug.

bourjois volume seduction mascara3 bourjois volume seduction mascara4Het strikje heeft een bolling zodat je je wimpers lichtjes kunt krullen als je ze de juiste kant op borstelt. Het kammetje aan de ene kant zorgt ervoor dat je wimpers mooi worden gesepareert tijdens het borstelen en kan ook achteraf gebruikt worden om eventuele klontjes te verwijderen. Een ander voordeel is dat het strikje voorkomt dat je mascaravlekken op je oogleden krijgt!

bourjois volume seduction mascara6De borstel van Volume Seduction is vrij groot en bevat wat langere haartjes die vrij ver uit elkaar staan. Het is een volle borstel, maar omdat de haartjes niet al te dicht op elkaar staan heb ik er vertrouwen in dat het resultaat niet klonterig en nattig zal worden. Maar goed, de looks van een borstel zeggen niet altijd alles. Het is ook erg belangrijk dat er een gelijkmatige hoeveelheid mascara van de borstel afkomt, maar dat kan ik nooit van te voren bepalen door alleen naar de borstel te kijken.

bourjois volume seduction mascara04Ik ben altijd benieuwd om nieuwe mascara’s uit te proberen. Mijn favoriet is nog steeds Pupa Ultraflex en tot nu toe is er geen enkele mascara voorbij gekomen die daar tegenop heeft kunnen boxen.

Hieronder heb ik eerst een dun laagje mascara aangebracht zonder strikje en vervolgens een tweede laag mascara mét behulp van het strikje.

De resultaten:

bourjois volume seductionNa de eerste laag vond ik vooral dat mijn wimpers een stuk langer waren geworden, maar dat ‘verleidelijke volume’ zoals de naam van de mascara luidt, zag ik nog niet echt terug.

bourjois volume seduction mascara08Omdat ik meer volume wilde creëren bracht ik daarom een tweede laag aan en ditmaal met behulp van het strikje. Normaal gesproken breng ik geen tweede laag mascara aan omdat het altijd meer kwaad doet dan goed: het gaat klonten, is al hard aan het worden, mijn wimpers buigen omlaag omdat het allemaal te zwaar wordt, enzovoort.

bourjois volume seduction mascara1Met behulp van het strikje kon ik echter gemakkelijk een tweede laag aanbrengen zonder te veel te klonten en te kleven, omdat het strikje ervoor zorgt dat de wimpers mooi gesepareert worden. Vooral bij de aanzet werd het lekker donker en volumineus, waardoor de gehele aanblik van de wimpers er een stuk voller uitzag.

bourjois volume seduction mascara5Volume Seduction vind ik echt een fijne mascara. De formule blijft zacht waardoor opbouwen van meerdere laagjes geen probleem is. De borstel is lekker dik, maar klontert niet. Wimpers worden juist goed gesepareert en van de borstel komt niet te veel en niet te weinig product af. De mascara verzwaart de wimpers niet, ze blijven de hele dag fier omhoog staan zonder te ‘knakken’ of te zakken. Ook vlekt deze mascara niet.

bourjois volume seduction mascara7Het strikje is een handige en leuke tool, maar een wimperkruller zou ik het niet noemen. Je lift je wimpers wellicht iets omhoog, maar als je gekrulde wimpers wilt hebben raad ik nog altijd een wimperkrultang aan. Het strikje is echter wel super om je wimpers flink veel volume te geven bij de aanzet zonder dat er spinnepootwimpers met klontjes ontstaan. Jep, het strikje verdwijnt in mijn everyday bakje en gaat voortaan mee in mijn toilettas als ik op reis ga! Ik vind het een topdingetje!

De Bourjois Volume Seduction mascara kost €13,99 (9ml) en is vanaf 25 november te koop via parfumerieën en drogisterijen. 

Wat vind je van het effect van deze mascara, is het iets voor jou? En zou jij het strikje gebruiken als mascara tool?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

80 Reacties

 1. Roxanna wouters
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Ik heb hem zelf ook en ben er heel blij mee hij werkt ook echt goed alleen weet niet hoe dat met dat strikje moet . xx

 2. 23 november 2013 / zaterdag, 23 november 2013

  Ik was nog op zoek naar een goede nieuwe mascara van Bourjois en denk dat ik deze in mijn hoofd ga houden!

 3. 22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

  Wat een mooi resultaat! En wat een lange wimpers heb je!

 4. 22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

  Ik snap alle lovende reacties niet. De wimpers zijn helemaal niet goed gesepareerd.

 5. 22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

  Dat strikje is leuk en handig zeg! Misschien moet ik deze mascara ook maar eens gaan proberen.

 6. 22 november 2013 / vrijdag, 22 november 2013

  Het strikje lijkt me maar onhandig, maar de mascara geeft een mooi resultaat!

 7. 21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Fijne review, ben erg benieuwd naar deze mascara. Ben nog steeds op zoek naar ‘n fijne. 🙂

 8. 21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Ziet er goed uit hoor!

 9. 21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Evengoed een mooi resultaat! Ik ga er eens voor kijken!

 10. SDJ2
  21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Ik vind het er toch nog heel klonterig uitzien. Niets voor mij. ..

 11. Annika
  21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Je hebt prachtige wimpers! Maar de mascara vind ik niet zo’n succes. En het strikje voegt niet zo heel veel toe, geloof ik.
  Met één laagje ziet het er wel mooi uit.

 12. 21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Ziet er goed uit! Dat strikje lijkt idd niet echt veel nut te hebben

 13. Wendy
  21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Ik vind m niets.. Vind dat de wimpers beetje samen gaan plakken… :s gebruik zelf of de chanel inimitable of kardashian beauty stroke of midnight.. Deze separeren echt ieder haartje (of iig bij mij dan :))

 14. 21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Ziet er goed uit!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 15. Myrthe
  21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Wat zijn je wimpers mooi lang! (door RevitaLash?)

  • Serena
   Auteur
   21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

   Jep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *