Bourjois Pump up the Volume mascara

Mijn beautybloggende hartje gaat spontaan sneller kloppen wanneer er weer iets nieuws en innovatiefs op de cosmeticamarkt verschijnt. De Bourjois Pumps up the Volume mascara bevat een verstelbaar borsteltje; een borsteltje die je van vorm kunt veranderen door aan de dop te draaien.

Helemaal uniek is Bourjois niet met hun nieuwste mascara, want Calvin Klein was ze voor. Bourjois is echter veel gemakkelijker te verkrijgen en een stukje goedkoper. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar deze leuke beautygadget?

bourjois twist up the volume mascara_14Ik kreeg Twist Up The Volume in twee varianten; zwart (wit dopje) en zwart waterproof (teal dopje). De mascara zit in een mooie slanke huls van 8ml. Het bovenste gedeelte van de dop kun je draaien om de borstel van vorm te doen veranderen. Cool!

bourjois twist up the volume mascara_15Op de dop staat goed aangegeven welke richting je op moet draaien voor 1 (borsteltje dat zorgt voor verlenging) en 2 (borsteltje dat zorgt voor volume).

Hieronder even een video om het wat duidelijker te laten zien:


“Interesting… Bourjois ‘twist up the volume’ mascara met verstelbare borstel. #beautyblogger #beautylab” by @serenaverbon

Het draaien van de dop gaat soepel en het is leuk om te zien hoe het borsteltje in een handomdraai van vorm veranderd.

bourjois twist up the volume mascara_17De langere, uitgerekte borstel zorgt voor het verlengen van de wimpers. De ‘tandjes’ staan iets verder uit elkaar zodat je je wimpers mooi kunt separeren. De kortere, gedraaide borstel zorgt vooral voor volume. Door de gedraaide vorm en omdat de ‘tandjes’ wat dichter bijeen staan is het mogelijk om meer mascara per wimper aan te brengen, waardoor ze wat voller worden.

bourjois twist up the volume mascara_04Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de verlengende borstel. Ik houd er van als mijn wimpers mooi gesepareerd zijn en niet aan elkaar blijven plakken. Nu is de formule van de mascara wat nattig, dus dat plakken gebeurt eigenlijk al vrij snel. Het bedekt erg mooi al mijn wimpers, waaiert ze mooi uit en geeft ze zeker meer lengte. Met dit borsteltje kan ik gemakkelijk bij al mijn wimpers komen, ook de kleine babyhaartjes aan de binnenkant en buitenkant. De waterproof variant is wat minder nat en brengt persoonlijk wat prettiger aan.

bourjois twist up the volume mascara_08De volumeborstel is wat compacter en zorgt inderdaad voor volumineuze, dikkere en vollere wimpers. Deze borstel separeert een stuk minder goed. Nu heb ik niet bar veel wimpers, dus als ze aan elkaar gaan plakken kun je ze letterlijk tellen, dat vind ik zelf niet zo’n succes. Met deze borstel was het ook iets lastiger om alle wimperhaartjes te bedekken zonder al te veel te knoeien.

Hieronder zie je links het resultaat met de volumeborstel en rechts met de verlengende borstel:

twist up the volume mascara bourjoisGrappig dat je met dezelfde mascara en andere borsteltjes zo’n verschillend resultaat krijgt! Je kunt goed zien dat links beduidend dikkere wimpers heeft en dat de wimpers rechts vooral veel lengte hebben gekregen.

Ik bedacht me dat je beide borstels natuurlijk ook in combinatie kunt gebruiken, dus eerst lengte creëren en daarna volume.

Hieronder kun je zien hoe dat is uitgepakt:

bourjois twist up the colume mascaraOp deze manier heb je twee vliegen in één klap, zowel lengte als volume!

bourjois twist up the volume mascara_12 bourjois twist up the volume mascara_13Einconclusie: de Bourjois Twist up the Volume mascara is een leuke beautygadget en ik kan me voorstellen dat deze mascara voor velen een uitkomst is. Soms wil je je wimpers subtiel opmaken en verlengen, de andere keer wil je juist lekker veel volume. Of allebei! Persoonlijk zie ik er niet echt de meerwaarde van in, behalve dat het gewoon een coole musthave is.

Er bestaan namelijk ook mascara’s die zowel verlengen als voor volume zorgen, en met één of twee (of vijf!) lagen kun je het resultaat ook opbouwen van subtiel naar pardy hardy. Bovendien vond ik de formule van de zwarte mascara veel te nattig, waardoor wimpers snel aan elkaar begonnen te kleven en je grotere kans hebt op vlekken rondom het oog. De waterproof-versie vond ik een stuk prettiger aanbrengen, maar had voor mijn wimpers niet het perfecte resultaat.

bourjois twist up the volume mascara_16Kortom, houd je van de nieuwste beautygadgets ga deze mascara dan zeker scoren! Deze mascara is t/m 15 september in de aanbieding bij Etos voor €13,99 per stuk (€2 korting op de adviesprijs).

Screen shot 2013-09-07 at 3.09.38 PMVerwacht in elk geval geen wondermascara (althans, voor mij deed het geen wonderen, maar elk paar wimpers is weer anders). Het is een gaaf ding om in je stash te hebben, net zoals de roterende mascara, vibrerende mascara en roterende + vibrerende mascara (kennen jullie die nog?).

Wat vinden jullie van de Bourjois Twist up the Volume mascara? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

70 Reacties

 1. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wauw! Waarom is dit niet eerder bedacht? Echt heel erg slim!

 2. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wauw! Waarom is dit niet eerder bedacht? Echt heel erg slim!

 3. Faat
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Ziet er goed uit, maar op de een of ander manier ben ik niet weg van de mascara van Bourjois i.t.t. hun andere make up wat ik helemaal te gek vind

 4. Marije
  9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

  Hmm de mascara heet Twist up the volume, en je noemt ‘m 2x Pump up the volume…

 5. 8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Je ziet wel duidelijk verschil tussen lengt en volume. En het is ook wel een leuke eigenschap dat je de borstel kan verstellen, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een normaal borsteltje die zowel als volume als lengte geeft 🙂

 6. Valérie
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Leuke review, heel duidelijk.
  Ik vroeg me af of je nog een conclusie had over de Sisley foundation. Je hebt ‘m in 2011 getest en ik vroeg me af hoe die na een maand beviel.
  Ik zit te overwegen ‘m aan te schaffen omdat de tester heel goed bevalt.
  Echter, de prijs à 68,-, is nogal heftig.

 7. melissa
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ik wist niet dat zo een mascara bestond..
  Persoonlijk zelf hou ik van veel volume voor mijn wimpers, deze voldoet ook niet aan wat ik zoek
  Mijn favoriete blijft de I love extreme van essence 🙂

 8. 8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ik ben er wel nieuwsgierig naar. Ik heb wel heel veel wimpers van mezelf, dus zou wel willen weten hoe het resultaat er dan uitziet!

 9. 8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ik vind het erg leuk bedacht! Vernieuwend.. En grappig dat de resultaten dan toch nog zo verschillend zijn inderdaad… Toch vind ik het meer een leuke gadget dan een super geweldige mascara.

 10. Yasmine
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Haha grappig! Denk alleen niet dat ik m ga kopen, hou niet van waterige mascara’s (en sws niet van waterproof). Oh 1 dingetje, in de titel staat pump up ipv twist op en in de intro ook pumps up ipv twist up. Wil niet irri doen hoor, maar just so you know 🙂 Of hoort dat zo haha xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *