Bourjois Happy Light Foundation

Toen ik hoorde dat Bourjois met een nieuwe foundation kwam werd ik meteen enthousiast, want over hun één-na-laatste foundation 123 Perfect was ik erg te spreken (klik hier voor de Bourjois 123 Perfect foundation review). Ook weet ik dat er veel liefhebbers zijn van de populaire Healthy Mix foundation.

Bourjois heeft wat foundations betreft dus een goede naam opgebouwd. maar mag de nieuwste Happy Light lijn zich daar ook aan toevoegen?

bourjois happy light foundation_06 De Happy Light foundation is zo ontwikkeld dat het bij elke lichtinval even stralend en egaal zal zijn. De lichtdoorlatende pigmenten geven je huid een zuivere en pure finish terwijl ze oneffenheden verbergen en je huid laten stralen. De foundation belooft 16 uur perfect te blijven zitten en hydrateert de huid gedurende 8 uur.

bourjois happy light foundation_10De verpakking vind ik persoonlijk erg mooi en clean. De doorzichtige glazen flesjes ogen lekker vrolijk en je kunt de kleur van de foundation goed zien. Met het zalmkleurige pompje breng je hygienisch en snel foundation aan op je hand.

Ingrediëntenlijst;
bourjois happy light foundation_09Ik weet dat er in de meeste serums en foundations altijd wel een beetje siliconen aanwezig zijn, maar in deze foundation zitten er wel héél veel verschillende soorten siliconen. Nu voelde de foundation helemaal niet ‘zijdeachtig of vettig’ aan zoals siliconen soms kunnen aanvoelen, dus dat valt gelukkig mee. De textuur is lekker romig, maar toch ook heel vloeibaar, waardoor het dun en soepel over de huid verdeeld. Het is hierdoor vrij zuinig in gebruik.

In de Benelux is Happy Light verkrijgbaar in 6 tinten.

Hieronder de swatches:
bourjois happy light foundation_11

 • 51 Rose Vanilla – de lichtste kleur van de 6, voor blanke huidjes met een roze ondertoon.
 • 52 Light Beige – ook een vrij lichte kleur, met een neutrale ondertoon (niet geel of roze, maar ertussenin).
 • 53 Golden Beige – iets donkerder van kleur met een warme, bijna oranje ondertoon.

bourjois happy light foundation_12

 • 54 Beige – medium teint met een rozige tot neutrale ondertoon.
 • 55 Rose Beige – ondanks de naam vind ik dat deze kleur juist een gele ondertoon heeft, mooi voor de getinte huid.
 • 58 Dark Bronze – deze kleur is ook mooi voor een getinte huid en heeft een warme ‘rode’ ondertoon.

Geloof het of niet, maar Golden Beige was voor mij te donker en te oranje dus bleek Light Beige voor mij de perfecte match. En ik ben getint! Dus.. voor de hele blanke meiden blijft er eigenlijk alleen de kleur Rose Vanilla over en dat vind ik persoonlijk te weinig keuze. Want als je een lichte huid hebt met een gele ondertoon dan kun je deze foundations dus al overslaan.

Hieronder draag ik links niets en rechts een laagje Happy Light Foundation in Light Beige:

bourjois happy light foundationEcht een matige dekking, valt me tegen. De roodheid rondom mijn neus is verdwenen, maar de meeste donkere plekjes zie je er nog dwars doorheen schijnen. De 123 Perfect foundation bracht nog dunner aan en dekte vele malen beter. Ook mijn BareMinerals foundation dekt beter. Als je niet veel dekking nodig hebt of sproetjes hebt en juist wilt dat je foundation niet te veel dekt, dan is dit perfect voor jou. Persoonlijk houd ik er van om wat meer dekking te hebben.

Wel is het zo dat de foundation er niet grauw uitziet, maar mijn huid juist mooi laat stralen. Ik had niet het gevoel dat de formule te voedend was voor mijn huid. Aan het einde van de dag wellicht een klein beetje glim, maar niet storend.

bourjois happy light foundation_03De zachte finish vond ik zelfs nog wat aan de droge kant. Althans, de velletjes op mijn neus werden er een beetje door geaccentueerd. De rest van mijn huid bleef gedurende de dag wel goed gehydrateerd.

bourjois happy light foundation_07Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben niet kapot van deze foundation. Het verdeeld zo dunnetjes over de huid dat de dekking naar mijn mening niet toereikend is, het effect is eerder vergelijkbaar met een getinte dagcrème of niet zo dekkende BB cream. Hierdoor is het effect erg natuurlijk en is het product zuinig in gebruik.

De zachte finish is erg mooi, behalve in combinatie met droogheid of velletjes. De formule hydrateert de huid zonder het vettig te maken en geeft het een mooie, natuurlijke glow. Een aanrader als je op zoek bent naar foundation die niet te goed dekt, maar wel zorgt voor hydratatie en een mooie, stralende glans.

De Happy Light foundations liggen momenteel al in de schappen en kosten €15,49 per stuk (30ml). 

Wat zoek jij vooral in een foundation?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

63 Reacties

 1. W.
  10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

  Jammer van de kleuren.. Ik denk dat ik deze toch laat liggen!

 2. Karin
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Wat een fijne review!
  Erg jammer dat de foundation tegenvalt. Ik had deze hoog op mijn ‘wishlist’ staan…
  Nu maar op zoek naar een andere fijne foundation (die mijn huidige foundation kan vervangen)…

 3. Rachella
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Ik heb de 123 gekocht op aanrader van jouw review en is perfect! Deze sla ik lekker even over.

 4. Robin
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Ik heb deze foundation nog niet gebrobeerd maar ik denk dat hij heel vloerbaar aan voeld en dat hij dun is vegeleken bij de meestige foundation maar ik denk dat het eigenlijk helemaal niks uitmaakt of je nou deze foundation gebruikt of helemaal niks er op doet want. Het is een foundation die er natuulijk uit ziet maar dat heeft voor mij als nog geen effect dat is mijn mening hoe ik er over denk

  Gr robin

 5. 7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Ai, ik had deze foundation ook geprobeerd en ik vond ’em vreselijk! Zo jammer.. maar ik kreeg de dekking niet egaal en het zag er gewoon niet mooi uit.. Terwijl de Healthy Mix wel een favoriet is!

 6. E
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Okeeee ik vroeg gisteren voor een dekkende, niet vette foundation voor over die matte serum & toen heeft ze me die verkocht. Lekker dan.

 7. 6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Nee lijken me niks….
  Balen dat het de velletjes accentueert en het niet echt goed dekt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *