Bizarre Beauty – Swallowable Perfume

Er zijn pillen tegen hoofdpijn, pillen om te voorkomen dat je zwanger raakt, pillen die zorgen voor betere concentratie en pillen die je een extra dosis vitamine geven. En wat blijkt, men houdt zich nu ook bezig met de ontwikkeling van een pil die je lekker kan laten ruiken. Say whut? That’s right. Swallowable Perfume.

Swallowable Perfume is momenteel nog in een ontwikkelingsfase, maar volgens de ontwikkelaars Lucy McRae en Sheref Mansy komt deze pil hoe dan ook op de markt. Swallowable Perfume is een nieuwe grens voor technologische ontwikkeling. Door het inslikken van de pil veranderd er iets in je lichaam waardoor je via je huid een heerlijke geur zal verspreiden, je eigen lichaamsparfum. De pil bevat namelijk een synthetische geur die eenmaal in het lichaam de vetmoleculen in je lichaam nabootst. Wanneer deze moleculen in aanraking komen met lichaamsenzymen worden de geurmoleculen vrijgelaten en door transpiratie via het huidoppervlak afgescheiden.

En net zoals nu het geval is met geuren (de pH van je huid bepaald hoe de geur ‘pakt’ en ontwikkeld) zal ook dit parfum verschillen van persoon tot persoon. In dit geval heeft het wellicht niets met de pH van je huid te maken, maar met het feit dat elk persoon genetisch gezien uniek is (behalve tweelingen, of course). De sterkte van de geur is verder afhankelijk van de lichaamstemperatuur, stress, lichaamsbeweging en (jawel) seksuele opwinding. Lucy en Sheref laten er in elk geval geen gras over groeien. Hieronder hebben ze vast een promo filmpje gemaakt.

Lucy McRae bevindt zich overigens in Nederland waar ze het onderzoek uitvoert. Ze is een Australische kunstenares. Sheref Mansy is een bioloog gespecialiseerd in synthese. Wanneer ze hun Swallowable Perfume op de markt zullen brengen is nog onbekend, de research is nog volop in ontwikkeling.

Wat ze willen ontwikkelen klinkt mij erg sci-fi en onwerkelijk in de oren. Zoiets gaat toch nooit werken? Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe beter ik het idee vind en hoe meer ik er in geloof dat het ooit op de markt zou komen. Ik bedoel, we weten nog zo weinig van het lichaam af. Wie weet wat er nog allemaal ontwikkeld zal worden? Haargroei pillen, pillen voor grotere (of kleinere) borsten. Pillen die een lekker bruin kleurtje stimuleren, pillen voor een betere adem, pillen tegen overmatig zweten, of zweetvoeten. Ik kan zo nog wel een paar pillen bedenken die ik graag op de markt zou zien!

Mijn fantasie slaat misschien een beetje op hol. Maar men is heel serieus over Swallowable Perfume. En wisten jullie dat er al wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een pil die onze huid van binnenuit beschermd met een SPF en ook L’Oreal zit niet stil. Momenteel zijn ze bezig met het ontwikkelen van een pil die grijze haren zou moeten tegengaan. De geplande datum is 2015.

Zulke pillen klinken inderdaad als toekomstmuziek, maar als je kijkt hoe snel de technologie is gegaan (5 jaar geleden kon ik me niet voorstellen dat er iPads en smartphones zouden zijn) is het eigenlijk zo gek nog niet. Wie weet wat er mogelijk is, 3 of 4 jaar vanaf nu…

Geloven jullie in de ontwikkeling van dit soort ‘beauty’pillen? En welk wonderlijk beautyproduct zouden jullie nog graag op de markt zien verschijnen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. Rubyson
  18 april 2014 / vrijdag, 18 april 2014

  Maar dan ruik je toch altijd naar hetzelfde “parfum”? Lijkt me ook zomaar saai.

 2. 17 november 2011 / donderdag, 17 november 2011

  Wow, dat filmpje ziet er best wel ranzig uit.. En het lijkt me ook wel een eng idee, maar zou het best eens willen proberen!

  xx

 3. Aida
  11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Haha, cool artikel! Ja ik vraag het me echt af of dit zou kunnen. Als je er wat langer over nadenkt denk je idd dat ze overal wel toe in staat zijn. Bijvoorbeeld een pil om je haar langer te laten groeien vind ik een goeie, als ze in de pil een enzym toevoegen die de reactie van haargroei versnelt zou het moeten kunnen, maar het is vast niet zo eenvoudig. Kan dit wel eigenlijk? En zou je dan dat pilletje elke dag ofzo moeten slikken? Bijvoorbeeld bij een pilletje voor grotere borsten, moet je dat pilletje dan zolang slikken tot ze groot genoeg zijn? (haha) En als je dan stopt met slikken, moet er wel voor gezorgd worden dat het niet weer allemaal teruggaat naar z’n natuurlijke vorm. Hmm… leuk om over na te denken. Ik vraag me echt af of het zou kunnen, zou natuurlijk heel vet zijn!

 4. Hande
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  jaa idd technologie kan zich vrij snel ontwikkelen! best wel apart, zo’n parfum pil. zou wel cool zijn! ben ook benieuwd hoe lang het werkt.?

 5. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

  Dat lijkt me een eng idee. Allerlei pillen die zorgen voor een geur parfum of voor tegen rimpels. Nah, niet echt mijn ding. Maar het zal nog wel even duren voordat ze (veilig) op de markt zijn.

 6. Demi
  7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

  Ik zie het nog wel gebeuren dat ik over een paar jaar hoor dat er iets bijzonders op de markt is gekomen en dat ik dan meteen terugdenk aan dit artikel, ja, het kan echt wel! Onze ontwikkeling gaat zó snel, ik geloof echt wel in alle snufjes die worden voorspelt.

 7. 7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

  wat fijn dat je nu door kunt klikken naar de volgende pagina! hoef ik niet meer helemaal terug naar de homepage.

 8. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Ik vind het niets, de mens mag niet eens natuurlijk blijven en elkaar in elkaars waarde laten. Ja helaas bestaan er mensen die behoorlijk kunnen ruiken, omdat ze nauwelijks douchen en dat is niet prettig. Maar die zullen dan ook echt niet zo’n pil kopen en daardoor lekkerder gaan ruiken.

  Ik vind het nergens op slaan en zie het ook het liefst niet op de markt komen.

 9. Daphne
  5 november 2011 / zaterdag, 5 november 2011

  Ik weet niet of ik er nu echt zo enthousiast over ben, ik vind het wel wat hebben dat iedereen zijn eigen lichaamsgeur geeft en ik vind het ook leuk om parfum ed. op te spuiten en dat zou straks niet meer hoeven, dat zou wel jammer zijn.
  We zou het fijn zijn als het wat aan zweet geurtjes zou doen. Sommige mensen denken echt dat deodorant nog uitgevonden moet worden!

 10. Nadith
  4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

  Ik hoop dat er zulke pillen komen! Dat zou echt fantastisch zijn! vooral voor overmatig zweten lijkt me erg handig!

 11. 4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

  Intressant, als dit echt gaat werken. En geen bijwerkingen heeft, wil ik het zeker uitproberen.

 12. 4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

  Ik had hier al over gehoord ja! Ik vind het best wel vreemd en eng om te proberen, maar het lijkt me ook wel weer gaaf 😀

 13. 4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

  Van mij zouden er pillen mogen komen die collageen aanmaken of pillen waarvan je haar echt sneller gaat groeien. Ik zou deze perfumes-pillen zelf niet slikken, ook al zouden ze niet schadelijk zijn. Maar voor mensen die bijvoorbeeld een nare eigen-lichaamsgeur hebben is het wel echt fijn!

 14. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  hmmm, ik vind het niets eigenlijk. Waarom is het zo erg om naar jezelf te ruiken? Straks ruikt iedereen hetzelfde…. En genetisch iets veranderen om naar een geurtje te ruiken…. dit gaat echt te ver

 15. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Oooh dit vind ik heel eng. Nee dat zou ik nooit kopen voordat men zeker weet dat het werkt en geen schade achterlaat.

 16. Anneke
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind de video wel vet.
  En als het eenmaal op de markt komt, en er zitten geen schadelijke effecten aan.. dan wil ik wel zo’n pilletje proberen. 🙂

 17. Maaike
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Haha, apart! Lijkt me echt raar. Maarreh pillen voor een betere adem bestaan al: Pepermuntjes! 😀

 18. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  In dit soort dingen heb ik niet echt vertrouwen! Eerst zien/ruiken dan geloven!

 19. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik hou niet van pillen. En op deze manier de natuur beïnvloeden vind ik te ver gaan.

 20. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Het lijkt mij zo niet fijn, ik vind het maar eng. Zometeen gebeurt er iets onverwachts en heb je rare chemicaliën ingeslikt, moet er niet aan denken. :’) Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn parfum op te sprayen. Die heerlijke wolk die je achterlaat, zodra je iets bent vergeten te pakken uit je kamer, ren je naar boven, kom je terug in een amazing geur. Love it!

 21. Jasmijn
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  gaaf! hopelijk krijg je er geen pukkels van (: Of huiduitslag.. of dat het in je maag gaat irriteren.. of dat mensen dan zweet en parfum door elkaar ruiken en dan steeds als ze die parfum ruiken het dan acossieren (of zo) met zweet 😛

 22. Lies
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Het klinkt wel erg vreemd en dat filmpje ziet er eng uit.
  Wij hadden het eerste seizoen (1999) van de club van sinterklaas op dvd, en mijn neefje wou dat vorig jaar kijken. En daarin zaten 2 pieten in een auto met een stem die vertelt waar je heen moet. Toen was het heel raar dat een stem in de auto wist welke kant jij op moet. Nu heeft de helft van de mensen een TomTom..
  DREAM BIG!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *