Bikini inspiratie post

Jullie zien natuurlijk de laatste tijd alleen maar zonnige foto’s van mij voorbij komen op Instagram en bij de comments las ik dat er veel vragen en complimentjes over mijn bikini’s voorbij kwamen. Ik bedacht me dat het daarom leuk was om een post te wijden aan mijn bikini’s. Welke merken vind ik fijn? Welke kleuren en modellen hebben mijn voorkeur? Waar let ik op als ik een bikini koop en bij welke winkels of webshops kun je leuke bikini’s kopen?

Triangl bikini

10986058_337892843066414_1496463725_n 10979708_429935233839219_580746189_n 10950636_875191819169370_498011836_n Over mijn Triangl bikini kreeg ik de meeste vragen. Ik snap ook wel waarom, want het is een mooie bikini zo met die dikke zwarte lijnen en felle neon kleurtjes. Door de knallende kleuren komt je mooie zongebruinde huidje extra goed tot uiting en het model is heel fashionable en minimalistisch. Het materiaal is neoprene, oftewel een soort wetsuit materiaal en een beetje schuimrubberachtig dus.

Ik heb mijn bikini opgestuurd gekregen van Triangl. Ik koos voor het model ‘Milly’ in de kleur Arizona Sunset. En hoewel het een fantastisch mooie bikini is, vind ik hem toch niet zo top. Het bovenstukje zit prima (ik draag een maat S) maar het broekje zit me niet zo mooi. Bij mijn zusjes paste ik een maat M en die zat bij mijn heupen zo strak dat ik besloot om een maat L van broekje te nemen. Anders heb je een onwijze ‘muffin top’ en daar voel ik me dan niet zo zeker in. Met muffin top bedoel ik trouwens dat je heupvetjes over je broekje heen komen, zoals bij een cupcake. Bij maat L echter had ik bijna dezelfde hoeveelheid muffin top. Hoe kan dat nou? dacht ik. Het broekje is groter, dus waarom heb ik nog steeds heupvetjes? Wat blijkt. De grootte zit ’em vooral in de achterkant. Bij mijn billen is het broekje dus echt een slag te groot, hij sluit niet mooi aan en omdat hij te groot is zuigt hij een beetje in mijn bilnaad. Niet heel fijn en niet heel mooi.

Het zit ook echt niet lekker. Het neopreen materiaal is cool en momenteel heel erg fashionable, maar zit wat stijfjes omdat het niet zo lekker meerekt en toch een wat dikker materiaal is dan gebruikelijk bij bikini’s. Op de foto’s hierboven zie je mijn heupvetjes niet, omdat ik steeds precies de goede hoek heb gekozen zodat het niet zo opvalt (want zo ijdel ben ik dan ook wel weer, hehe). Conclusie, de Triangl bikini’s zijn erg gaaf, maar niet per se heel praktisch en ook niet heel flatteus voor elk lichaam. Heb je een killer body en geen last van heupvetjes of hier en daar een klein rolletje, dan is dit een perfecte keuze. Heb je – net als ik – géén lichaam met abs waar je U tegen zegt en billen die er super gesquat uitzien, dan denk ik dat je deze bikini beter aan je voorbij kunt laten gaan. Volgens mij is Triangl alleen bedoeld voor hele strakke beach bodies, helaas.

Je bestelt je Triangl bikini via www.triangl.com voor zo’n $79 – $89 per stuk.

Luli Fama bikini

bikini hangmat1 1598857_756749607742364_1958201190_n Hier op Curacao heb ik 2 nieuwe bikini’s gekocht van het merk Luli Fama. Een klein fortuin, want deze bikini’s kosten zo’n €160 per stuk. Nu denk je misschien, Sereen, ben je gek geworden ofzo? Je zwemt er een paar keer in en daarna doe je er maanden of jaren niets mee, waarom in hemelsnaam geef je zo’n bedrag uit voor deze kleine lapjes stof?! Nou, het zit zo. Die paar dagen per jaar DAT ik rondloop in bikini wil ik me wel graag zeker voelen met mijn lichaam. Nu moet ik zeggen dat ik niet heel veel te klagen heb, maar natuurlijk heb ook ik zo mijn onzekerheden. De eerder genoemde heupvetjes, bijvoorbeeld. Het is daarom erg belangrijk dat een broekje gewoon goed zit bij mijn heupen. Niet te strak, maar ook niet zo los dat hij niet mooi aansluit bij mijn billen. Naast een flatterende pasvorm vind ik het ook belangrijk dat de stof snel opdroogt en van goede kwaliteit is, zodat het niet snel slijt en jaren mee gaat. Daarnaast is het leuk dat je een unieke bikini hebt waar maar weinig anderen in lopen.

De bikini hierboven is superkleurrijk en de top en het broekje zijn bedekt met blinkende Swarovski kristalletjes. I love it! De rand is geschulpt, wat zorgt voor een speels effect. Maar het allerbelangrijkste én de hoofdreden van aanschaf… is het geweldige broekje! Die sluit zo mooi aan dat je billen serieus ronder en voller lijken. Het geeft je billen een optische lift. Geweldig! Ik twijfelde of ik het jullie wel moest laten zien (het is misschien een beetje te sexy), maar jullie zijn inmiddels wel wat van me gewend. We zijn tenslotte allemaal vrouwen onder elkaar. Ik vind dat ik jullie dit eigenlijk niet mag onthouden en dat jullie recht hebben om te weten dat er zulke bikinibroekjes bestaan als deze!

mooie billen broekjeLinks was 2 weken geleden op Aruba en rechts was een paar dagen geleden op Curacao. Ik beloof jullie dat ik niet stiekem heb lopen squatten of mijn billen expres naar achteren druk of iets. En nee, ook is er geen Photoshop aan te pas gekomen. Het effect is puur en alleen door de pasvorm van het broekje. Sorry voor het hoge bilgehalte, maar ik moet mijn enthousiasme gewoon even kwijt!

10979605_1639554172939257_714984786_n Ook deze leuke bikini is van Luli Fama. Deze heeft niet zo’n achterkant die je billen optisch een mooiere vorm geeft, maar wel een prachtige pasvorm die precies en perfect aansluit op mijn figuur. De zijkant van het broekje bestaat uit 5 losse gevlochten ‘touwtjes’ voor een speels effect. Ik vind de kleurencombinatie van blauw, turkoois en neon roze/oranje lekker fris en zomers en ook deze top heeft mooie Swarovski kristalletjes die glinsteren in het zonlicht. Ik ben er helemaal in mijn nopjes mee!

Ik geloof niet dat Luli Fama in Nederland te koop is, maar je vind de store locator op www.lulifama.com. *edit* Er is een Nederlandse Luli Fama webshop las ik net bij de comments! www.lulifama.nl. Er is ook een hele leuke Nederlandse webshop genaamd Magic Hands Boutique die soortgelijke designer swimwear verkoopt. Lekker kleurrijk, anders dan anders en prachtige pasvormen waarin je je supersexy en girly zal voelen omdat je lichaam er heel flatteus in uitkomt en omdat ze leuke details bevatten. De mooie billenbroekjes verkopen ze echter ook bij Victoria’s Secret en Calzadonia, lees ik net bij de comments, en daar zijn ze een stukje goedkoper.

Ik kan het iedereen echt aanraden, als het financieel mogelijk is, om te sparen voor één kwalitatief goede bikini. Het is echt de moeite waard om een bikini te hebben waarin je je zeker en mooi voelt, waarin je niet met 10 tegelijk over het strand hobbelt en die jaren mooi blijft.

Seafolly bikini

ZonZeeStrand31 ZonZeeStrand91 Een andere ontdekking is het Australische merk Seafolly. Mijn zusjes en ik hebben er meerdere bikini’s van en we zijn er dol op! De stof is kwalitatief goed en wat steviger, de pasvorm is mooi en flatteus voor je lichaam en de designs zijn heel trendy, maar ook wel stoer. Dus geen Swarovski kristalletjes en hele drukke printjes, kantjes en tierelantijntjes, maar wel grote bloemenprints, streepjes en hier en daar een kleuraccent of een speels detail. Dit maakt Seafolly bikini’s speels en nét even anders dan anders, maar dan op een andere manier als de Luli Fama bikini’s. Luli Fama is een Cubaans merk dat gevestigd is in Miami. Je ziet echt het verschil in culturen: Seafolly is gemaakt voor Australische surfer chicks en Luli Fama is voor de sexy chica bonita’s. Toch vind ik beide stylen even mooi en even sexy.

De bikini die Tara hierboven draagt is haar favoriet. Hij zit haar echt als gegoten en heeft een leuke sailor vibe met die rood-witte strepen en buttons. Vooral het topje is erg mooi!

10597344_653177004792476_1988388861_n Ook deze bikini is van Tara, maar mocht ik lenen toen ik naar Aruba ging. Er kwamen heel veel vragen en complimentjes binnen, en dat snap ik wel, want je ziet niet vaak een bandeau top die wat breder is zoals deze. Heel gaaf, het kan namelijk ook als topje gedragen worden, superleuk met een high waisted short! Vooral de top maakt deze bikini zo speciaal en ik vind het leuk dat ze hebben gekozen voor een knallend kleuraccent in het broekje.

seafolly bikini high waistedOok deze bikini is van Seafolly. Ik nam deze vorig jaar mee naar Barbados. Ik vind het high waisted broekje supergaaf! Het geeft echt zo’n leuke sixties sailor vibe. Perfect met een cateye zonnebril! Erg mooi bij elk figuur en vooral – vind ik dan – bij de curvy ladies staat dit erg sexy. De stevige stof druk de nodige hobbels en bobbels mooi glad zodat je figuur er extra goed in uitkomt.

10932649_1377255309255865_1043733608_nDe vorige Seafolly bikini’s die ik liet zien zijn van het oude assortiment en de kans is heel klein dat ze nog te vinden zijn. Gelukkig komt Seafolly elk jaar weer met een uitgebreide nieuwe collectie. Zo kocht ik bovenstaande bikini vorige week bij Mooi Lingerie in Utrecht, waar ze een kleine selectie Seafolly verkopen. Ook de Bijenkorf (zowel de fysieke winkel als de online shop) verkoopt dit merk, maar wellicht het grootste Seafolly assortiment in Nederland spotte ik bij Chilly in Hilversum, die zowel een fysieke als online winkel hebben. Ik draag trouwens maat 36 als top en maat 40 als broekje, ter referentie. Erg handig dat de topjes en broekjes los van elkaar kunnen worden gekocht. Mocht je een Seafolly verkooppunt in de buurt hebben dan zou ik altijd gaan passen, maar online bestellen kan natuurlijk ook.

Ik ben erg tevreden over mijn Seafolly bikini’s en ik kan ze echt iedereen aanraden. Ze zitten prachtig en er zijn hele leuke, speelse en originele modellen verkrijgbaar die flatteus staan bij elk lichaam. Ook speciaal voor de curvy ladies en voor de vrouwen met grotere cupmaten zijn er prachtige bikini’s. Voor een Seafolly bikini betaal je zo rond de €100 – €120.

bikini bodyWanneer ik een bikini koop let ik er op dat de pasvorm perfect is. Niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Hij moet wel mooi aansluiten en niet afzakken als ik de zee uitstap of een duik neem. Omdat mijn onderkant breder is dan mijn bovenkant moet ik eigenlijk altijd apart de top en het broekje kopen, anders is het geen optie. Ook koop ik graag felle kleuren, in elk geval nooit zwart of bruin. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Omdat mijn borsten niet zo groot zijn koop ik het liefst triangel of bandeau tops, en nooit tops met een beugel of die te veel borst bedekken (dan houd ik helemaal niets meer over, haha!). En nu ik merken als Luli Fama en Seafolly heb ontdekt en heb gemerkt hoe fijn deze zitten en hoe goed de kwaliteit is, wil ik eigenlijk niet meer overstappen naar goedkopere bikini’s. Misschien als ze heel leuk zijn en gewoon voor erbij, dan wel.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn bikini’s te zien en te lezen waar ik op let, van welke merken ze zijn en waar je ze kunt kopen! Zo’n 2 jaar geleden schreef ik het artikel ‘how-to: zelfverzekerd in je bikini’. Een inspirerend artikel met op het einde bikinifoto’s van stoere Beautylablezeressen die het lef hadden om een foto in te zenden. Hiermee willen we laten zien dat je je nergens voor hoeft te schamen en dat je jezelf moet accepteren zoals je bent. Een echte must read!!

Wat is jouw lievelings bikini, en waarom? Welk merk kan jij aanraden? Waar let jij op als je een bikini aanschaft?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

143 Reacties

 1. Naomi
  2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

  Echt prachtige bikini’s en ook zeer mooi geschreven. Heb alleen even een vraagje: ik zou ook graag zo’n ‘mooie billen broekje’ willen hebben. Alleen kan ik ze nergens vinden en ik ben ook niet iemand die 160 euro aan een bikini uitgeeft. Heeft zo’n broekje een bepaalde naam?

  • Serena
   Auteur
   3 maart 2017 / vrijdag, 3 maart 2017

   hi Naomi, zoek eens op ‘scrunch bikini’

   xx Serena

 2. floor
  25 september 2015 / vrijdag, 25 september 2015

  Hoe is kwaliteit van seafolly bikini is??

 3. Femke
  27 juli 2015 / maandag, 27 juli 2015

  Ik vind alle Triangl bikini’s superleuk maar een beetje prijzig.. weet iemand een webshop of een winkel (het liefst een winkel) waar ik goedkope/neppe Traingl bikini’s kan kopen en het liefst ook kan passen?

 4. 19 juli 2015 / zondag, 19 juli 2015

  Super leuke post, echt leuk dat om alle verschillende bikini’s te zien. Die Triangle bikini is echt tof !

 5. Anouck
  19 juli 2015 / zondag, 19 juli 2015

  Ik vind die zwart met wit en een beetje roze seafolly bikini echt super leuk! Net ff een zoektocht gedaan op internet naar die bikini maar helaas echt helemaal nergens meer te krijgen 🙁

  xx

 6. Diewerke
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Hoii, ik vind de bikini die je billen “lift” super leuk! Ik kan zulk soort broekjes niet vinden in de ‘normale’ winkels en webshops. Heb je een tip waar ik ze kan vinden? Hebben de broekjes een bepaalde naam?

  Xxx

 7. Nina
  30 mei 2015 / zaterdag, 30 mei 2015

  Leuk artikel! Ik zou heel graag een Triangl bikini kopen, twijfel alleen heel erg over de maat voor het broekje… Zou ik mogen vragen welke broekmaat je normaal gezien draagt? En wat is de afmeting van je heupen? Ik heb normaal gezien van broekmaat een 36-38, maar omdat ik ook wel een muffin-top heb, neem ik voor mijn bikini meestal 38, wat raad jij me dan aan?

 8. Sophie
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  hee, super bedankt voor deze post! Ik wil heel graag een TRIANGL bikini maar ik denk dat ik het toch niet ga doen. Ze zien er super gaaf uit maar die pasvorm en het materiaal… Het wordt voor mij denk ik toch een normale bikini, ook leuk natuurlijk!

 9. Ryan
  26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

  Nou.. Na lang denken (omdat het toch wel een smak geld is), 20 keer deze post terug te hebben gelezen, 30 websites te hebben bekeken, model broek en model top uit te hebben gekozen en wel 10 keer zitten twijfelen of ik de goede maten heb besteld eindelijk via de officiële Luli Fama site de kleurrijke bikini besteld! 🙂

  Ben zo benieuwd! Hoop dat ze passen beiden en het een mooi zittende bikini is!
  Dit is ‘m

  http://cindysswimwear.com/what/trends/heatwave/luli-fama-mundo-de-colores-strappy-brazilian-bottom.html

  • Serena
   Auteur
   26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

   Waaahhhhhhh so sexyyyyyyy! Die touwtjes/bandjes zijn echt heel gaaf!! Staat je vast helemaal fantastical, jij gaat echt SHINEN op het strand!! 😀 Gefeliciteerd met je mooie aankoop!

   • Ryan
    26 februari 2015 / donderdag, 26 februari 2015

    Ja ik ben heel erg benieuwd! Bedankt voor je lieve berichtje! 🙂 Ik zal posten wanneer ik hem heb ontvangen!

    Zojuist belde een meneer van Luli Fama mij zelfs op :O Ik heb normaal maat 34 en bestelde het broekje in XS. Hij adviseerde mij een broekje S te nemen omdat de XS’jes heel erg klein uitvallen en in de meeste gevallen retour komen! Dus tot nu toe een super service!

   • Ryan
    9 maart 2015 / maandag, 9 maart 2015

    Jaaa hij is binnen gekomen! Werkelijk een prachtige bikini en hij zit als gegoten. Het broekje is klein en mooi gevormd maar het kruipt ook echt totaal niet tussen je billen. Mooie stof en een geweldige kleur. Kwalitiet is erg goed inderdaad. Viel me meteen op dat bij een ‘goedkopere’ bikini de binnestof altijd wit is en maar enkel en bij deze is de binnenkant ook voorzien van de stof zoals de rest.

    Hartstikke blij mee en klaar voor alle vakanties komend jaar! 🙂 Thanks voor de inspiratie Serena xxx

    • Serena
     Auteur
     10 maart 2015 / dinsdag, 10 maart 2015

     Whoohooooo! Sounds good! Ja.. je betaald wat meer maar dan heb je ook wat.
     Thanks voor de update! xxx

 10. Charlotte
  24 februari 2015 / dinsdag, 24 februari 2015

  Djeeeeeez Tara heeft zo’n prachtig figuur!!
  On-ge-lo-felijk! Begrijp me niet verkeerd Serena,
  Jouw lichaam is prachtig, maar tara het hare is echt flawless.
  Jullie zouden beiden zo modellen kunnen zijn!
  Bruine huid, flawless huidje, prachtig lichaam en ook nog eens topmeiden qua karakter. Echt topmeisjes 🙂

 11. susanne
  18 februari 2015 / woensdag, 18 februari 2015

  Wat een leuk artikel!

  Koop zelf ook al een aantal jaren bikini’s van Seafolly. Prijs – kwaliteit is echt super. Je kunt er jaaaaren mee doen. Moest de eerste keer wel slikken aan de kassa, maar wil nooit geen andere meer.
  Bij Synza in Lommel koop ik de mijne meestal, veel keuze en een eerlijke verkoopster.

 12. Anna Robin
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  Jezus meid ben jij mooi!

 13. Lieke
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  Erg gaaf dat je zo’n artikel hebt geschreven!
  Ik ben van mezelf erg curvy en ik vind de juiste bikini scoren altijd erg lastig. Stiekem wil ik heel graag eentje van Seafolly! Sparen dus… en mijn vriend niet vertellen dat die bikini’s zo duur zijn – haha.

 14. 15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Ik zou zelf echt never nooit een bikini kopen voor €160. Ik ben het namelijk er niet mee eens dat een dure bikini langer mooi blijft, ik heb jaren lang elke week gezwommen en kreeg toen een keer van mijn moeder een dure bikini, van een sport merk nog wel, want ik moest altijd zo snel nieuwe kopen omdat ze stof lelijk werd en ging lubberen. Nou die dure ging net zo snel verrot dus naar mijn idee maakt het echt niks uit.

  Je hebt wel een super mooi lichaam voor bikini’s zeg, ze staan je super! Wat nou heupvetjes. Die rechter “billenfoto” is inderdaad wel erg mooi maar ik zou er zelf nooit in lopen want vind dat je teveel bil ziet, zou dan zelf het idee hebben dat ik bijna in mn blote kont loop haha.

 15. 15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Prachtige foto’s! Wat een mooi figuur heb je, ik vind het in alle bikini’s goed uitkomen maar die ene kleurrijke van Luli Fama is wel echt tha bom! Mooi en gelijk heb je…als je over dertig jaar deze foto’s gaat bekijken met je kleinkinderen dan wil je wel wat moois te showen hebben toch 😉

  groetjes
  Andjena

 16. Shawmiya
  15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Erg leuke bikini’s! Ik vind vooral de oranje bikini erg mooi..

 17. 14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Ontzettend mooi!

 18. Flower
  14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Mooie bikini’s serena ..
  Bij die billen foto dacht ik ‘ dit artikel zou je vader maar lezen’ haha

 19. 14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Well done Sereen, gaaf dat je dit laat zien! Echt, je billen in die kleurrijke bikini zijn zo sexy! Echt model billen!! Wat een verschil!! Zou iedereen eens moeten passen, en kijken naar het effect! Ben ook zeer benieuwd naar de seafolly bikini’s. Ik heb er eentje van Debenhams uit Ierland. Beetje vulling, en halter, zit prima. Ik heb ook kleine borsten, en bredere heupen, dus zeker apart kopen, het broekje en top. Echt een leuk artikel, en zin in de zomer!

 20. 14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  Wat een prachtige bikini’s allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *