Benefit Fake Up Concealer review

Mijn huid is verre van egaal. Nu heb ik geen last van enorme donkere kringen, maar rondom mijn mond is het een stuk donkerder dan de rest van mijn gezicht waardoor ik – vind ik zelf – een soort ‘snoet’ krijg. Het is in het verleden bijna een obsessie geweest, maar gelukkig heb ik me erbij neer kunnen leggen dat dit gedeelte van mijn gezicht nu eenmaal donkerder is én ontdekte ik geweldige concealers die mijn ‘probleemgebied’ hielpen verbloemen.

Zoals jullie misschien weten ben ik erg te spreken over de creamy concealer van Bobbi Brown, maar ik blijf altijd nieuwsgierig naar andere merken concealers.

Van Benefit ontving ik van de week hun nieuwste concealer, Fake Up genaamd. Wat me meteen opviel is dat deze concealer  een stick is (dat is even wennen omdat mijn Bobbi concealer in een palette zit) en dat deze concealer is voorzien van een dikke rand hydraterende balsem. Het lijkt hierdoor op die vergelijkbare lippenbalsems van Labello en NYC, maar dan net andersom!

De hydraterende buitenring hydrateert de huid tot 6 uur lang. Dat is fijn, want sommige concealers maken de huid droger waardoor velletjes juist worden geaccentueerd. En concealer moet er natuurlijk voor zorgen dat je huid er zo egaal mogelijk uit komt te zien! Goed, mijn interesse was gewekt.

Fake Up verdeeld heel prettig, want het glijdt als ware over je huid heen. De textuur is romig, niet te dik en niet te dun, en je brengt er ook niet te veel van aan (tenzij je de stick keihard op je gezicht drukt). De meeste concealers stellen me na een swatch meteen teleur, maar Fake Up is dekkend en romig en de kleur Medium lijkt heel erg op de kleur van mijn huidige concealer. Medium is niet te licht en heeft een gele ondertoon, waardoor het goed matcht met mijn huidskleur.

Ik was benieuwd hoe het uit zou pakken nadat ik het met mijn vingers zou verdelen. Nou, ik kan je vertellen dat ik blij ben verrast. Ik vind het een goede kleurmatch, maar ook de dekking pakt beter uit dan ik had gehoopt. Het laat mijn ‘snoet’ verdwijnen waardoor mijn gezicht meteen een egalere uitstraling krijgt.

Door de voedende buitenring moet ik wel zeggen dat deze concealer zorgt voor extra (ongewilde) glans in mijn gezicht. Ik snap het wel, want de balsem is echt een beetje lipbalmachtig. Ik snap dat het moet hydrateren, maar mijn vette/gecombineerde huid glanst van nature al zo veel, dus voor mij is dit een klein minpuntje. Hieronder een foto waar de concealer is aangebracht, zonder en met flits:

Nadat ik foundation aanbreng (en bronzer en wenkbrauwcrème) is deze glans echter verdwenen, en met flits zien we juist een subtiele glow, wat ik dan wel weer mooi vind:

Wat mezelf betreft kan ik deze concealer dus beter niet op zichzelf dragen, maar alleen in combinatie met foundation. Ook dep ik wel eens concealer (extra) aan over mijn foundation, maar dat kan ik met Fake Up beter uit mijn hoofd laten. Heb je een normale tot droge huid dan denk ik dat je geen last hebt van de glans, sterker nog, ik denk dat het juist wel lekker is voor je huid. Vooral wanneer je last hebt van velletjes.

Wat ik fijn vind is de zachte, romige en goed dekkende textuur. De concealer versmelt als ware met je huid en kun je met de vingertoppen goed verdelen. Fake Up voel je niet zitten, het blijft de gehele dag goed op zijn plek. Het accentueert in de loop van de dag geen velletjes en droogheid, waardoor je er een hele naturel uitstraling door krijgt.

Tot slot nog even de ingrediëntenlijst;
Ja, ik ben best tevreden over deze concealer. Zal ik mijn Bobbi Brown concealer vervangen door Fake Up? Nee, dat dan weer niet. Bobbi laat mijn huid minder glanzen en hydrateert net zo goed, en ook qua prijs zijn beide producten vergelijkbaar.

Benefit Fake Up concealer is verkrijgbaar in 3 kleuren en zal rond de €30,- gaan kosten. In de stick zit 3,5 gram concealer. Fake Up ligt vanaf maart in de winkels en zal in Nederland verkrijgbaar zijn bij Sephora (klik hier voor verkooppunten) en bij geselecteerde Douglas filialen (o.a. Utrecht Hoog Catharijne).

Wat vinden jullie van het resultaat van Fake Up?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

83 Reacties

 1. 3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Lijkt me echt een fijne concealer! Ik heb vaak last van velletjes dus deze zou perfect zijn, alleen ik vind hem wel een beetje aan de dure kant..

 2. M
  3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Zou hij ook goed zijn voor roodheden? Zoals puistjes ofzo?
  Dankuwel

 3. 3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Jammer dat ‘ie je huid laat glimmen :\

 4. 3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  wat een apart product! handig als het juist goed werkt bij velletjes, zeker met dit weer :)

 5. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Deze concealer lijkt mij echt niet fijn, buiten dat ziet ‘ie er wel heel mooi uit :)

 6. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Hihi, sorry maar mijn 1e gedachte bij deze concealer was: Sushi! LOL. Maar het lijkt me een fijne concealer, alleen een beetje aan de dure kant…

 7. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  de stick zelf ziet er al super leuk uit

 8. renoeka
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  sjeetje mij te duur hoor.

 9. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Het klinkt wel goed maar aangezien ik ook wel vette huid heb blijf ik toch ook bij mij eigen concealer!! :) Leuk postje! Ik moet eerlijk zijn dat ik uw eigen postjes toch nog steeds het liefst heb. (Ik bedoel dit totaal niet gemeen)

 10. Syl
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Mooie dekking, misschien leuk om te testen

 11. Jessy
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Jammer dat het zo duur is. Ik vind het ook niet echt een product dat €30 waard is eerlijk gezegd, beetje geldklopperij (als ik dan toch bezig ben) :D
  Nee maar serieus, ik vind dat oprecht jammer van zo’n merk. De winstmarge hoeft niet ZO hoog te liggen.
  Niet dat het allemaal net zo budget moet zijn als Essence en Catrice enzo, maar €30 voor krap 4 gram concealer? Of 2 gram trouwens, wat er omheen zit is niet eens de concealer zelf. Maargoed, dat zal wel aan mij liggen, ik heb het niet zo breed dus zulke dingen kan ik me echt niet veroorloven.
  Eerst had ik er een van HEMA, maar inderdaad die velltetjes altijd! Kan het echt niet uitstaan als dat te zien is :p

  • Jessy
   2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

   Haha vell-tetjes. Dat moest ‘velletjes’ zijn dus.
   Raar woord is dat eigenlijk. Velletjes.

 12. Esther
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Hmmm aan de ene kant klinkt dit ideaal voor mij: ik heb een vrij droge huid en vooral onder m’n ogen kan ik zeker een goed dekkende concealer gebruiken. Aan de andere kant draag ik ook een bril en ben ik bang dat dit dan heel erg gaat glijden.

 13. Priscilla
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ik heb dat dus ook, rond mijn mond donkerder, ik stoor mij er ook vreselijk aan.

  Lijkt me overigens wel een fijne concealer, love the verpakking ook!

 14. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ziet er zeker niet slecht uit, maar ik heb toch liever vloeibare concealer.

 15. Sterre
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ik heb twee keer een stick gehad, maar vond het eigenlijk niet zo fijn.
  Met gewoon een ‘pan’ werk ik fijner.
  Verder wel leuk artikel!

 16. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Wat een leuke verpakking alleen jammergenoeg 30 euro is zwaar buiten mijn budget voor een concealer.

 17. melissa
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ik ben bang dat ik hier puistjes van ga krijgen omdat het vettig is? Ik heb trouwens puistjes op mijn kin gekregen door de action bb cream terwijl ik nooit last heb van puistjes :/

 18. t
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  dekt goed! maar voor die prijs blijf ik liever bij mn concealer van kiko van 7,50

 19. Merel
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Dit ziet er goed uit! Ik heb inderdaad last van velletjes en Met de concealer die ik nu heb vallen die velletjes ineens best goed op.. Ik had em zo willen kopen, maar €30,-…….. Tsja. Dat wordt het niet. Misschien eventjes sparen?

 20. Luna
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Leuk artikel ! Ik heb EINDELIJK een goede concealer gevonden ! Eentje van MAX Factor.
  Maar mag ik je er wel even op wijzen dat er een dt-fout instaat ? Onder de vierde foto staat er verdeeld, maar volgens mij is het tot nog steeds verdeelt (:
  Sorry, ik ben een grammar nazi :p

 21. Daphne
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Haha zou echt wat voor mij zijn om het te verwarren met een lippenbalsen!

 22. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Die verpakking alleen al. Dat doet Benefit altijd zo goed. Ik vind 30,- wel aan de dure kant voor een concealer.

 23. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Klinkt als een hele fijne concealer! Ik vind benefit producten vrijwel altijd wel goed, wel wat aan de prijs maar de kwaliteit maakt dit waar :)

 24. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ik vind het effect erg mooi! En met mijn droge huid zou hij echt perfect voor me zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *