Bedank je leraar

this is a sponsored post – We staan er niet altijd bij stil, maar leraren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze leren ons het beste uit onszelf te halen en dat doen ze vaak met veel liefde en passie. En zeg nou zelf, al dat harde werk verdient best een bedankje! Aankomende vrijdag 5 oktober is het de internationale Dag van de Leraar. Op die dag kun jij je favoriete leraar in het zonnetje zetten door hem of haar te bedanken met een klein berichtje. Dit kan via de site www.bedankjeleraar.nl die vandaag de lucht in is gegaan.

Mijn vriend is leraar op een middelbare school en hij vertelt me vaak mooie verhalen over leerlingen waarmee hij in de loop der jaren een band heeft opgebouwd. Hij is oprecht trots wanneer er eentje in de krant staat of op de televisie verschijnt. ‘Kijk, dat was een leerling van mij’ zegt hij dan glunderend. Soms lopen we samen in de stad en komt hij een leerling tegen. Grappig dat dan zo’n stoer jochie van een jaar of 22 helemaal oplicht wanneer hij mijn vriend ziet en heel vrolijk ‘hoi meester!’ roept.

Zelf heb ik nooit zo’n band gehad met een leraar op de middelbare school. Ik weet niet, ik was in die tijd als puber voornamelijk heel druk bezig met mezelf. Ik had geen leerproblemen en geen problemen thuis, dus ik bleef niet langer dan noodzakelijk hangen op school en mentorgesprekken verliepen altijd heel soepeltjes. Ik had wel echt hele lieve leraren, maar geen eentje wist me echt te raken of te inspireren. Alsof de hele middelbare school als een roes aan me voorbij is gegaan. Hetzelfde geldt voor de HLO (Hogere Laboratorium Opleiding).

Op mijn basisschool echter heb ik les gekregen van meester Ad. Meester Ad gaf ons les in groep 7 en het jaar erna in groep 8. Hij heeft ons dus de laatste twee jaren meegemaakt voordat wij de wereld in trokken om volwassen te worden. Van alle leraren die ik heb gehad is meester Ad mij het meeste bijgebleven. Groep 7 en 8 zijn heel belangrijk voor mij geweest omdat ik in die tijd heb geleerd voor mezelf op te komen en om minder verlegen te zijn.

Hieronder meester Ad met mijn destijds beste vriendin Esther:

Meester Ad kon als de beste vertellen, verzon altijd hele originele dingen en had echt het beste met ons voor. Wanneer wij leuke ideeën hadden dan was hij altijd enthousiast. Hij stimuleerde hiermee onze creativiteit. Hij kon ook flink boos worden hoor! Maar goed, dat hadden we op dat moment wel echt verdiend.

Groep 8 doet altijd een musical aan het einde van het schooljaar, maar meester Ad bedacht dat we een samen een film moesten maken. Hij liet ons brainstormen over een verhaal en we hebben toen samen gewerkt aan onze film genaamd ‘De Gemaskerde Man’. Ik heb de videoband nog steeds! Het was zo leuk en spannend om aan de film te werken en om het op de afscheidsavond aan onze ouders te laten zien!

Meester Ad is altijd lief voor mij geweest en heeft me de kans gegeven om bepaalde dingen te doen die ik niet had gedaan zonder zijn steun, motivatie en enthousiasme. Meester Ad, als je dit leest, bedankt voor alles.

Wil jij ook je lievelingsleraar bedanken? Ga dan naar www.bedankjeleraar.nl om een berichtje achter te laten. Het is een kleine moeite, maar ik weet zeker dat het heel erg wordt gewaardeerd.

Wie was jouw lievelingsleraar? En waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

62 Reacties

 1. Kimberly
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Op het HBO had ik meneer Reintjes. Heb zelden iemand met zoveel passie zien lesgeven! Topgast! IK zou hem NOOIT vergeten. Kwam hem van de week toevallig nog tegen en nog steeds herkende hij mij :)

 2. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  De foto’s zijn zooooo schattig :D Ik heb een lerares gehad in de basisschool die echt in mij heeft geloofd. Ik heb er echt nog een jaar of 5 contact mee gehad via briefwisseling. Ik wachtte dan altijd met spanning op de post! :)

 3. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Wat zag jij er schattig uit! xx

 4. Cedra
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ah, leuk artikel! Wat grappig dat jou vriend nog steeds zo trots op zijn leerlingen is. Ik zit zelf in de derde van de middelbare en kan me best voorstellen dat het soms heel lastig is om aan zo’n klas les te geven, vooral als je tegenover een drukke klas staat, ik heb vaak weleens medelijden met docenten die niet goed controlen kunnen houden in de klas, want dan gaat het vaak mis!

 5. brinadepina
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ooooooh wat schattig die foto van jullie!

 6. Inez •
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Mijngod Serena die foto van jou en je zusje is me echt te schattig, ik pinkte bijna een traantje weg. Verder echt een leuk concept, jammer dat het niet in Belgie bestaat :-)

 7. Juliette
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  dit vind ik je leukste posts Serena, van die nieuwe dingen die ik niet ken zoals postcrossing.com
  thanks voor de tip!

 8. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  o gossie je bent geen steek veranderd! wat leuk om te zien

 9. jennifer
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  ik studeer juridisch dienstverlening en er is 1 lerares die ik echt heel graag mag. Ze geeft recht, Zij inspireert me echt ze was vroeger officier van justitie geweest :) Ik wil ook zoiets worden en ze vertelt me verhalen over de zaken die ze mee gemaakt hebt! :) ik ga vrijdag haar even opzoeken :)

 10. MichelleH
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik heb zóveel favoriete leraren van zowel basis- als middelbare school dat ik onmogelijk kan kiezen (uiteraard met hier en daar een enkele crush :-P). Stuk voor stuk geduldige, vriendelijke, kundige mensen met gevoel voor humor. Heel inspirerend.
  Helaas moet ik toegeven dat universiteitsdocenten net een koude douche zijn vergeleken met mijn oude leraren. Maar het is waarschijnlijk ook te veel gevraagd om een persoonlijke band op te bouwen met alle 300+ studenten voor die 8 weken dat je ze twee keer per week ziet, I suppose. ;-)
  Gelukkig heb ik alle belangrijke docenten telkens bedankt wanneer ik van de betreffende school afstudeerde, dus so far no regrets voor mij op dat gebied! :-)

 11. Diana
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik had heel erg leuke herinneringen aan de basisschool, daarom ga ik ook lerares worden, ben nu eerstejaars alpo studente (:

 12. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  ohgosshie, die foto’s zijn echt té schattig!

 13. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Op de basisschool had ik allemaal lieve leraren op 1 (invals)lerares na, maar er was er toch wel 1 die eruit sprong en dat was Meester Rolph. Hij maakte de sfeer in de klas gewoon zo leuk. Elke ochtend werden er bijvoorbeeld bijbelse verhalen verteld en hij vertelde dat dan vol spanning of je lag helemaal in een deuk. Ook nam hij regelmatig zijn elektrische gitaar mee om liedjes te zingen. Op de middelbare school was dat Mevrouw Karman Schut. In de periode dat mijn vader overleed en ik enorm gepest werd op school was zij er altijd om met mij te praten en ze vertelde dan ook haar eigen ervaringen met dat haar vader al jong was overleden. Dit heb ik enorm gewaardeerd. Ze heeft zelfs een praatgroep voor jongeren wil oprichten omdat er zoveel jongeren waren die ook 1 van de ouders verloren waren, maar de school hield dat helaas tegen. Met de rest van de leraren had ik verder niks op die school, want deze lerares was eigenlijk de enige die het naar school gaan nog een beetje dragelijk maakte.

 14. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  ahhhh de foto’s! Door mijn lerares ben ik geinspireerd, doe zelf leraren opleiding nu!

 15. Genevieve
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik zit nu in mijn laatste jaar en dat is toch echt mijn docent van economie
  Hij leert alles wat je moet weten, lult er niet omheen en is zo ontspanne gewoon

  helemaal top!

 16. Fabiola
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Mijn lievelingsleraar op de middelbare school was meneer Hermans voor het vak Frans. Ik koos destijds voor het profiel Economie en Maatschappij met in de vrije ruime Management & Organisatie. Als tweede vak in de vrije ruimte wilde ik Frans 2 kiezen, maar dit zou helaas niet door kunnen gaan wegens gebrek aan belangstelling van de rest van de leerlingen. Meneer Hermans was hier op een of andere manier achter gekomen en bood me toen aan om in mijn eentje Frans 2 te doen. Hij heeft mij dus zo’n twee jaar lang, buiten zijn reguliere werkzaamheden om, privéles Frans gegeven waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben. Ik heb nog steeds een passie voor de Franse taal en wil er dan ook graag aan werken om ooit vloeiend Frans te kunnen spreken. Als ik weer eens terugdenk aan mijn lessen Frans, weet ik gelijk weer wat ik zo mooi vond en vind aan de Franse taal en geeft me dat weer een duwtje in de rug om verder te werken aan mijn taalvaardigheid.

 17. Yvette
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Leuk dat je hier aandacht aan besteed :) ik ben zelf leerkracht op de basisschool en het is toch altijd fijn als je werk gewaardeerd wordt. Ikzelf stop veel liefde en energie in mijn werk en het is fijn als leerlingen het naar hun zin hebben in je klas en je vertrouwen als leerkracht.
  Zelf heb ik op de basisschool drie super lieve juffen gehad, en zij zijn ook wel een voorbeeld voor mij geworden. Ik hoop dat mijn leerlingen over een paar jaar ook zo op mij terugkijken!

 18. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik heb dus ook zo’n docent, van nederlands, maar volgens mij ben ik de engiste dit het met haar kan vinden, omdat zei mij erg had geholpen in een moeilijke periode, ik denk dat ik in die tijd een band met haar heb opgebouwd

  • Marjolein
   3 oktober 2012 / woensdag, 3 oktober 2012

   Dan is dat wel een oude leerling voor de middelbare school :P Ik dacht ook dat je een typfoutje gemaakt had haha. Maar echt leuk initiatief dit!

 19. Grytsje
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Jochie van 22? Je bedoelt 12 toch? :)
  Ik heb zelf nooit een favoriete leraar gehad. Ik doe nu zelf de leraren opleiding Engels. :)

  • Serena
   Auteur
   1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

   nee ik bedoel 22

 20. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Best een grappig idee. Ik ga er eens over nadenken wie het bij mij is :-P

 21. Menina
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik ben erg zelf een en uiteraard ben ik ook de allerleukste van mijn school! heheh!

 22. M
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Mijn lerares Frans, mevrouw Blom, is super aardig! Ze helpt je graag en is zo lief. Met haar kun je echt praten :D. Ze was eergister jarig, haar moet ik even feliciteren. :)

 23. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Mijn herinnering aan een leerkracht van de lagers school is echt goed. Ze was een heel aardige leerkracht en gaf ook echt om haar leerlingen, op het einde van het schooljaar zijn we zelfs op haar bruiloft geweest =]!

 24. Mirjam
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Op het moment heb ik niet zoveel leraren.. Gaat lekker op het Albeda :D Op de basisschool had ik wel leuke leraren. Ik kom nog wel is de directeur tegen van mijn basisschool, maar hij doet altijd maar nors en kortaf… Van mijn middelbare school komen er wel eens docenten langs op mijn werk, die komen dan eten.. Eigenlijk krijg ik ook helemaal geen reacties van je van: “Goh, hoe gaat het nu met je?” of “Wat doe je nu precies?” Vind ik wel jammer.. 1 leraar van dat groepje herkent me nog, terwijl ik van allemaal 6 jaar les heb gehad en niet echt onopvallend was ;) Deed ook altijd mee aan de schoolconcerten enzo. Vind het dan best jammer dat ik een praatje probeer te maken en het dan niet lukt.

  Mijn docent van het 1e jaar op mijn beroepsopleiding kwam pas nog op mijn stage langs om te kijken hoe het met me ging. Ik was er alleen niet ;) Hij had toevallig een stagebezoek in de buurt. Dat vind ik dan leuk, gewoon kijken waar je leerlingen naartoe gaan zegmaar ;) Zelf probeer ik ook altijd een leuk praatje te maken..

 25. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Hartstikke leuk dit. Ik ben leraar in opleiding en sta al wekelijks voor de klas. Met veel plezier geef ik les en ondanks dat het veel energie kòst, krijg ik er enorm veel positieve energie voor terug, zéker wanneer leerlingen mij bedanken. Dit gebeurt weleens als ze de klas uitlopen na mijn les. Een bedankje doet het allemaal, dus deze site krijgt van mij 10 punten!
  Liefs,
  Valérie

 26. Annika
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  poeh… ik heb best veel leuke leraren! toen ik 3 jaar geleden in de brugklas begon, had ik voor wiskunde en technologie een hele saaie leraar. maar in de 2e werd hij mijn mentor en bleek hij toch wel heel erg aardig. hij is de beste mentor die ik tot nu toe heb gehad.
  en natuurlijk mijn grieks leraar, die had ik in de 1e, 2e en dit jaar weer. hij is gewoon een hele goede leraar die altijd even vrolijk is. opeens is grieks zo leuk en makkelijk!
  maar in groep 1 en 2, groep 3, 4 en 8 heb ik ook hele lieve meesters en juffen gehad.

 27. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Hoe lief sta je op die klassenfoto :D Big smile!

 28. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik ken meester Ad! Ik heb vorig jaar stage gelopen op Het Mozaïek. Wat vroeger de rank was. Wat leuk die foto’s en wat zag hij er toen jong uit!

 29. Chiara
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Uh oh, wat een timing.. Ik ben er net uitgestuurd op school..

  Ik heb niet echt een favoriete leraar.. Vind ze allemaal wel aardig. (:

 30. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  De leraar die eigenlijk als eerste in me opkomt is mijn geschiedenis docent die ik in de onderbouw van de middelbare school had. Het was haar 1e jaar dat ze docent was en wij als klas waren bruggers. Beiden newbies haha. Geschiedenis met haar was gewoon altijd super leuk. We hebben haar als een van de weinige leraren drie jaar achter elkaar gehouden en nu ik haar niet meer heb mis ik d’r echt. Zodra ik en mijn oude klasgenoten haar ook tegenkomen op school en we hebben tijd blijven we altijd even kletsen. She’s awesome.

 31. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  hmm favoriete leraar.. op de basisschool heb ik er maar twee gehad, maar dan denk ik dat toch voor meester bos ga. hij kon altijd zoooooo mooi voorlezen. ;d

 32. nona manis kecil
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Wat leuk, ja, Mijn favoriete leraar van vroeger en wel de basisschool was meneer HENK SCHELLEN…
  Het was zo een aardige lieve man, die bijna nooit boos werd, maar anders had je het inderdaad wel verdiend..Deze man, die inmiddels niet meer werkzaam is als leraar, mag van mij wel 200 jaar oud worden..Door hem kwam ik graag naar school, ondanks dat de basisschool periode mijn vervelendste tijd was in mn jeugd mede door pesterijen….

 33. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  De site doet het niet bij mij! Maar ik heb op mijn HBO echt toffe leraren die ook wel eens bedankt mogen worden voor hun motiverende lessen :)

 34. Joanne
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Superleuk artikel! Wat was je schattig vroeger! (:

 35. Sara
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Aaaaawh! Wat een schattige foto Serena! Ik ga m’n oude docenten zeker bedanken! Ik heb nog steeds contact met ze, waardoor onze band steeds meer richting de vriendschap gaat.. Een mooi beroep! Prachtig!

 36. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Op de basisschool heb ik nooit leraren gehad, waarmee ik het echt goed kon hebben. Het was geen geruzie, hoor, maar af en toe kon ik wel wat tegen hun zeggen wat me echt niet uit kon staan van ze. Pas in groep zeven kregen we een nieuwe leraar op school en, wow, dat was echt een mind opener. Er konden dus ook zulke leraren zijn! Pas op de middelbare school begon ik echt leuke banden op te bouwen met leraren. Vooral met de lerares Frans, leraar Wiskunde en leraar Natuurkunde. Daar kon je altijd zo gezellig mee spreken en altijd hulp vragen (over lesstof of andere zaken). Het waren net vrienden, maar helaas ben ik nu naar het andere gebouw gegaan (de bovenbouw), dus zie ik ze minder, maar af en toe ga ik er nog langs, en dan is het ook erg leuk om ze weer eens te spreken :)

 37. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Wat een leuk initiatief! Ik heb juist een heleboel goede leraren op de middelbare school gehad. Maar, mijn favoriet was toch wel meneer Wassebalie van geschiedenis. Wat kon die geweldig vertellen en hij gaf antwoord op al mijn vragen (ik was altijd verschrikkelijk nieuwsgierig). Ook wist hij met de meest moeilijke leerlingen goed om te gaan. Hij hoefde nooit boos te worden.

 38. Tessa
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  jaaaa meester ad! heb hem ook gehad, en dat was inderdaad een mooie vent. naja dat is hij nog steeds natuurlijk ;)

 39. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Zo leuk dat je hier aandacht aan besteedt. Ik werk nu zelf zo’n 6 jaar in het onderwijs. Eerst in het volwassen onderwijs, toen op een middelbare school en nu al 3+ jaren in het HBO. Het is echt prachtig om te doen. Alleen jammer dat het altijd zo’n zooitje is in onderwijsland.

 40. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Sta je op de laatste foto nou met Larissa?

 41. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Erg leuk gevonden. :-) Je ziet er trouwens supercute uit op de foto!

 42. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Wat een schattige foto’s! En wat een mooie bos haar had je toen al :)
  Ik zit inmiddels al een paar minuten te denken, maar het is niet echt dat er een leraar van vroeger echt uitspringt. Ik heb nu voor het vak sociale psychologie een hele leuke lerares, Marjolein. Ze krijgt het voor elkaar om de 3uur durende les van begin tot eind interessant te maken, ze wisselt veel af met praktische opdrachten en vertelt ook regelmatig over haar eigen gezin en ervaringen. Dat vind ik zo leuk! Zo zijn niet veel leraren volgens mij.

 43. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Mooi verhaal, maar wat zijn de foto’s schattig! :-)

 44. Marieke
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  larissa lijkt echt op trijntje oosterhuis…

 45. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Ik heb heel veel fijne leraren gehad, maar juf Marianne van de kleuterschool vond ik het liefst. Ik haatte het als haar verloofde Henk op school kwam:)
  Misschien ben ik zelf wel leraar geworden omdat ik zulke goede herinneringen aan die mensen heb:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *