Batiste Droogshampoo voor Brunettes

Een tip voor de brunettes onder ons: Batiste droogshampoo voor brunettes! De laatste keer dat ik in London was (van de zomer, met Nena) probeerde ik 5 flessen mee te smokkelen, maar ik was vergeten dat ze niet in mijn handbagage mochten en toen moest ik ze achterlaten bij de douane. Ik balen, joh! Gelukkig is dit product nu sinds een tijdje gewoon in Nederland bij de drogist te koop.

batiste droogshampoo brunettes03Nu het herfst is en we langzaam naar de winter gaan worden mijn haren niet alleen statischer, ook worden ze sneller vet. Met koud weer wordt je huid droger, en dus ook je hoofdhuid. Als reactie produceert het meer talg en daarom krijg je (helaas, helaas) sneller een vette kop met haar.

aint nobody got time for thatIk heb geen zin en tijd om elke dag mijn haren te wassen en daarom is droogshampoo voor mij een goede oplossing om wasbeurten langer uit te stellen.

batiste droogshampoo brunettes02Batiste droogshampoo voor brunettes is er in 2 varianten;

  • voor de medium brunette –  donkerblond tot lichtbruin haar
  • voor de dark brunette –  bruin tot zwart haar

batiste droogshampoo brunettes04Het gebruik van droogshampoo is niet moeilijk. Goed schudden. Neem de bus vervolgens op zo’n 30 cm afstand van je hoofd, druk de knop in en spray de inhoud op je vette haaraanzet. Even doorborstelen en klaar! Op de achterkant staan de instructies, mocht je het voor het eerst gebruiken en alles nog na willen lezen.

batiste droogshampoo brunettes05Het verschil met deze speciale droogshampoo voor brunettes is de toevoeging van kleurdeeltjes. ‘Normale’ droogshampoo laat bij mij een witte waas achter. En omdat ik donker haar heb, zie je dat erger dan wanneer ik blond haar zou hebben. Door de toevoeging van kleurdeeltjes laat deze droogshampoo een lichtbruine waas achter, die al snel verkleurd naar een bruine waas. Oftewel, een onzichtbare waas wanneer je een brunette bent.

batiste droogshampoo brunettes07Bij de linkerbus kun je goed zien dat deze droogshampoo kleurdeeltjes bevat.

batiste droogshampoo brunettes08Vet haar.

batiste droogshampoo brunettes10Droogshampoo sprayen.

batiste droogshampoo brunettes09In het begin dacht ik ‘hallo, ik zie gewoon een witte waas hoor’ maar na een paar seconden veranderd de kleur van wit naar lichtbruin naar bruin. Het heeft denk ik even tijd nodig om te oxideren aan de lucht.

batiste droogshampoo brunettes12Even alles doorborstelen.

batiste droogshampoo brunettes11Het resultaat: een matte, frisse en niet vette coupe! Spray alleen bij je haaraanzet, anders kan het geheel er een beetje dof uit komen te zien.

batiste droogshampoo brunettes13Een tip: gebruik een borstel om je haren naderhand door te borstelen in plaats van even woelen met je handen, want de gekleurde deeltjes kunnen, vooral in het begin, afgeven op je handen.

batiste droogshampoo brunettes06Na een spraybeurt met Batiste droogshampoo voor brunettes kan ik er weer een dag tegenaan! Veel sneller en gemakkelijker dan elke dag mijn haren wassen nu ze zo snel vet worden. Ideaal! Ik voel me ook zekerder met deze droogshampoo, omdat ik niet bang hoef te zijn dat mijn haren ergens een wit/grijs waasje laten zien als ik er even met mijn handen doorheen ga.

Dit is absoluut mijn favoriete droogshampoo en ik kan het aanraden voor elke brunette!

blondes have more fun but brunettes remember it the next dayDe Batiste droogshampoo voor brunettes bevat 200ml en kost €5,58 per stuk. Je koopt Batiste bij Kruidvat, Trekpleister, DA en DIO drogisterijen.

Bij welk team hoor jij, team blondine of team brunette?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. SGM
  24 oktober 2019 / donderdag, 24 oktober 2019

  Ik heb m zojuist gebruikt, maar vraag me af als het nu gaat regenen of ik eruit zal zien alsof ik door een modderstroom heb gefietst?!! En hoe zit het met mijn witte beddengoed?

  • Serena
   Auteur
   25 oktober 2019 / vrijdag, 25 oktober 2019

   Jep, daarom is dit ook niet meer mijn favoriet. Dat bruine poeder geeft dan geen witte waas, maar als ik even met mijn handen door mijn haar ga, zie ik eruit alsof ik in de tuin heb gewerkt….

 2. Liane I
  1 december 2017 / vrijdag, 1 december 2017

  alle droogshampooos geven een doffe waas over je haren bah!

 3. Liane I
  1 december 2017 / vrijdag, 1 december 2017

  nou ik vind het maar dof uitzien hoor, en wat is dit de laatste tijd eigenlijk, overal zijn er veel merken bezig om droogshampoos aan de man en dames aan te smeren???

 4. serena
  14 november 2013 / donderdag, 14 november 2013

  fijn eindenlijk de mijne is ook best goed maar ik krijg telkens van die grijze haren er door en als ik het in wrijf blijft het dus loop ik er voor de rest van de dag als een oma bij. Ik hou hem er gwn dertig cm van maar toch krijg ik grijs haar 🙁 ik hoop dit wel werkt

  Liefs xx

 5. Kristi
  11 november 2013 / maandag, 11 november 2013

  Heb hem geprobeerd en ik vind hem super!

 6. 11 november 2013 / maandag, 11 november 2013

  Ik ben sinds kort ook helemaal van van de Batiste droogshampoo. Denk dat ik deze droogshampoo voor donkerblond haar maar ga halen, ik heb namelijk wel een witte waas die je heel goed zie. Dan lijkt me deze erg handig!

 7. 10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Fijne producten, maar ze maken mijn voorhoofd wel altijd bruin 😉

 8. 10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Ik ben ook een brunette, deze droogshampoo lijkt me echt een uitkomst. Zou je het ook aanraden voor een gevoelige hoofdhuid?

 9. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Heb zwart haar dus weet niet echt of het voor mij handig is. Ik gebruik altijd de gewone witte variand die “verdwijnd” ook altijd wel goed. En die ruiken altijd heerlijk! Ruikt deze ook?

 10. Yasmine
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Oh awesome, ik wist niet dat er ook een dark & brunette was, ik heb nl. de medium. Team brunette dus hehe

 11. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Deze MOET ik hebben! Ik ga kijken of ik hem ergens kan vinden hier in Zwitserland.

 12. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  I love Batiste 🙂 Wist je trouwens dat deze variant één euro duurder is dan de ‘original’? Leuk artikel!

 13. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik ben zelf blond, maar lijkt me fijn voor brunettes zonder die grijze waas!

 14. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  deze komt echt op mijn wishlist! Liefs,

 15. Annika
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik gebruik eigenlijk nooit droogshampoo, want ik kam mijn haar liever niet. Met al die krullen wordt het bij mij meer een pluizenbol na het borstelen.

 16. Jessica Myatt
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb twee vraagjes:
  – Ik gebruik al een tijdje de XXL volume droogshampoo terwijl ik donker bruin haar heb, omdat de droogshampoo voor brunettes totaal geen volume geeft… Geeft deze voor dark brunettes wel wat meer volume dan de normale?
  – Ik hoorde laatst dat wekelijks gebruik van droogshampoo slecht is voor je hoofdhuid en dat je haar dan ook minder snel groeit, klopt dit?

  • Serena
   Auteur
   8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

   hi Jessica,

   1. Deze geeft iets minder volume dan de XXL, maar toch behoorlijk wat!
   2. Onzin! Als je alles er gewoon weer afwast is er niets aan de hand.

   • Jessica Myatt
    9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

    Oh dan ga ik ‘m zeker proberen, thanks!! xxx

   • Corine
    1 november 2023 / woensdag, 1 november 2023

    Hi Lieve Serena, ik gebruik deze droogshampoo voor brunettes al jaren (niet vaak, zo’n 2x per maand) al merk ik het laatste jaar dat m’n haar vettig blijft bij gebruik terwijl het altijd super was, maar las zojuist dat het kankerverwekkend is(!) door de benzeen erin. Heb je het (nog niet) gelezen? Schrok ervan..

 17. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Haha geweldige post!
  Deze moet ik toch ook eens proberen 🙂

 18. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben echt fan van droogshampoo! 🙂
  Deze lijken me heel fijn, ik ben zelf alleen blondddd 😀

 19. Joni
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  In België is hij helaas nog niet te koop (ik heb ‘m in elk geval nog niet kunnen vinden), dus ik bestel hem via bol :p

 20. leonie
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  je hebt deze variant ook speciaal voor blond haar 🙂 afgelopen week gekocht in engeland

 21. Lindy
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben team rood xd welke zou ik moeten gebruiken voor mijn haar? De lichte of donkere? Ik heb een beetje donker licht rood haar dus xd het is wel geverfd

  • Serena
   Auteur
   8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

   in de UK is er ook een versie speciaal voor redheads. Misschien kan je die via eBay scoren?

 22. Minke
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik vind het lekker ruiken, maar dat gevoel… brrrrrr…. Zo vies, zo’n kop met poeder! Ik krijg daar echt jeuk van.

  Ik heb de bruine variant trouwens al een jaar of wat in m’n kast staan, hij is gewoon echt al tijden bij het kruidvat te koop.

 23. Talitha
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  team brunette, leuk plaatje trouwens!

 24. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik vind het product leuk bedacht, alleen vindt ik het erg jammer dat ik na het gebruik van een droogshampoo mijn haar op geen enkele manier kan stylen. Mijn haarlak zorgt ervoor dat het effect van de droogshampoo weg gaat, maar zonder haarlak is het mega plat en futloos.

  ben ik de enige met dit probleem?

 25. lizzy
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  leuk om te weten hoe je droog shampoo moet gebruiken.

 26. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik vind Batiste droogshampoos zo fijn! Al is mijn haar niet zo donker, dus deze versies sla ik over.

 27. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Een brunette-variant is echt handig! Mooie verpakking ook 🙂

 28. makeupaddict
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  The picture says it all, team brunette all the way! 😉

 29. Sanne
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team brunette! Great 😀

 30. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ben er heel erg benieuwd naar, ga hem zeker halen!

 31. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik snapte al niet waar dit voor was… maar nu ik het zie, ga ik deze ook maar halen. Ik heb hele donkere uitgroei (altijd leuk, lijken op Sneeuwwitje) en ook al gaat die witte waas weg, ik ben altijd bang dat er wat op mojnn kruin achter blijft.. dit is een goede oplossing. Ik hou van Batiste, heb vier grote flessen staan. ♥

 32. Yvonne
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Oeh die ga ik eens proberen! Ik heb bijna-donkerblond haar en de witte gaat wel, maar ik zie soms toch een witte waas, dus misschien is deze wat voor mij 🙂

 33. Evelien
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb goudblond haar en zelfs ik gebruik de medium omdat ik anders witte waas krijg! Echt ideaal. Meestal doe ik het dan toch nog in een staart maar het kan er zeker weer een dag mee door 🙂

 34. Marieke
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik vind die witte waas juist mooi, hoor dan ook bij team blondine, en het geeft een mooie asgrijze tint aan mijn haar, haalt de gele gloed eraf.

 35. Wendy (B)
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb zo eentje staan.
  Weldra zal die gebruikt worden (de andere is bijna op).

 36. Seva
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik hoor bij team brunette, maar is het raar/gek dat ik droogshampoo op de één of andere reden vies vindt of nouja vies niet perdefinitie maar tjaa ik weet niet. Ik denk en vindt gewoon dat als je haren vet wordt dan was je het toch even? En als je in de ochtend geen tijd heb dan douche je de avond van te voren dan zijn in iedergeval je haren weer gewassen. En als dat echt niet lukt dat doe je uit nood, je haren de volgende dag onder de kraan en was je het in de wasbak? haha ik zou geen droogshampoo gebruiken vindt het een beetje een nutteloos product.

 37. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Goede tip inderdaad! Zeker bij donker haar is dat witte zo lastig omdat je het “blijft” zien ofzo, dit is dan ideaal!

 38. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team Brunette hier! Super handig dat er kleur deeltjes inzitten. Ik heb laatst een mini droogshampoo van de kruidvat gekocht maar durf ‘m eigenlijk niet te gebruiken. Ik ben bang dat ik hem bijvoorbeeld voor school gebruik en dat er dan een witte waas in mijn haar zit terwijl ik écht naar school moet haha. Dus dit zou super handig voor mij zijn!

 39. W.
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb hem vorige week ook net gekocht en ik vind hem echt geweldig.. Ik heb zo’n hekel aan witte waas waardoor het lijkt alsof ik grijs haar heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *