Van homeless naar dandy

Wat velen van jullie niet weten is hoe mijn ware passie voor beauty is ontstaan. Ik werkte destijds als kassameisje bij parfumerie Douglas, dus de basis was er al, maar wat echt mijn ogen heeft geopend en waar het vuurtje voor de passie voor beauty is aangewakkerd, komt door een aflevering van Oprah. Toen ik een jaar of 16 was keek ik op een regenachtige middag een aflevering waarin een vijftal ‘soccer moms’ werden getransformeerd door make up artist Kevyn Aucoin.

kevyn aucoinLinks: Kevyn works his magic op een jonge Kate Moss. Rechtsboven: tijdens een episode van Sex & The City. Rechtsonder: met Janet Jackson.

De soccer moms waren hele toegewijde moeders die de hele dag hun kinderen naar wedstrijden en trainingen aan het rondrijden waren en daarom maar voor het gemak in een joggingspak liepen. Je kent het type wel, kortgeknipt haar (want geen tijd om het mooi in model te brengen), geen make-up op (daar was ook al geen tijd voor) en voor het gemak comfortabele sneakers.

En hoewel deze lieve moeders dolblij waren met hun gezin en zich maar al te graag opofferden voor hun kroost waren ze diep van binnen een klein beetje ongelukkig. Ze verwaarloosden zichzelf en waren niet happy met hun grijze muizen-uiterlijk. Oprah besloot deze dames een hart onder de riem te steken en liet ze een nieuwe garderobe aanmeten en gaf ze een nieuwe haircut. Maar het allergrootste verschil zat ’em in de make-up.

Kevyn Aucoin was een zeer talentvolle make up artist en hij transformeerde alle soccer moms in ware bombshells. Echt, wat hij kon doen met make-up was ongelofelijk! Hij keek altijd heel goed naar de mooiste gelaatstrekken van een persoon en haalde die dan helemaal omhoog. Hij liet de soccer moms zien dat ze wél mooi waren. En nu zagen ze het ook eens een keer zelf, met hun eigen ogen.

Ik zeg eerlijk, ze zagen eruit als Hollywood celebrities op de rode loper. Stuk voor stuk barstten ze in tranen uit. En ik ook. Wat is make-up toch een simpel en tegelijkertijd magisch gereedschap om mensen een zelfvertrouwen boost te geven!

Make-up is slechts de buitenkant, maar het kan zeker veel doen voor je binnenkant. It can transform a life, inside and out.

Dat een goede make-over wonderen kan doen bewijst ook Jim Wolf. Deze dakloze en alcoholistische veteraan krijgt een complete transformatie en is aan het einde van de video haast niet terug te herkennen. De blik van Jim wanneer hij zijn nieuwe uiterlijk bekijkt is priceless.

Deze make-over is tot stand gebracht door de nonprofit organisatie Dégagé Ministries. Ze bieden hulp en steun aan mensen die worstelen met armoede, mishandeling, verslaving, werkloosheid en dakloosheid. Ze bieden niet alleen onderdak en eten, ze proberen deze mensen ook daadwerkelijk te helpen om op eigen benen te staan. Soms is het enige wat iemand nodig heeft een frisse start en een nieuwe kijk op het leven.

Jim gaat naar Alcoholics Anonymous om van zijn alcoholverslaving af te komen en krijgt een eigen woning toegewezen.

Homeless Veteran Timelapse TransformationKevyn Aucoin is in 2002 overleden ten gevolge van een hersentumor. Hij heeft fantastische beautyboeken geschreven die ik jullie van harte kan aanbevelen! Ik heb ze zelf ook. ‘Face Forward’ en ‘Making Faces’ zijn hele inspirerende boeken met tips & tricks en ‘a beautiful life’ is een soort ode/biografie die verscheen na zijn dood.

roots_1Door filmpjes zoals die van Jim Wolf weet ik weer waarom ik zo veel passie heb voor beauty. Omdat het mensen gelukkig maakt.

Waarom ben jij geïnteresseerd in beauty?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

94 Reacties

 1. Vivianh
  14 november 2013 / donderdag, 14 november 2013

  Dit is zo ontroerend !

 2. 12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Ik ben van mening dat een gezond lijf belangrijker is dan een mooi uiterlijk, maar ook dat een mooi en verzorgd uiterlijk stimuleert tot een gezond leven en dus een gezond lichaam. Mooi filmpje, erg inspirerend.

 3. Minke
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  En tot slot dan nog: dat die zwerver nu de regie over z’n leven pakt, heeft wellicht minder te maken met het visuele aspect (ook ik kan er mooi uitzien, dus waarom ook niet), dan met de gedachte dat mensen de tijd voor hem hebben genomen, en in hem hebben geloofd (zij maken me duidelijk dat ik het waard ben, dus waarom ook niet).

 4. Minke
  12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

  Jogginpak, geen joggingspak. Het is ook geen turnspak, zwemspak of melkspak zullen we maar zeggen.

  Verder interessant. Al kan ik me goed voorstellen dat die soccer mums wel wat beters aan hun hoofd hebben dan haar in de krul en hoofd in de makeup, en met reden op sneakers lopen. Ik heb er zelf ook vaak geen tijd voor op doordeweekse dagen. Als ik om half zes wakker ben en aan de lopende band bezig ben met kind voeren, aankleden, ontbijt voor mezelf maken en zorgen dat ik op tijd weg ben om na een reis van twee uur aan m’n werk te kunnen beginnen, snap je waarschijnlijk wel waarom. Gelukkig heb ik een redelijk mooie vorm gezicht, met sprekende ogen, wenkbrauwen die genoeg definitie geven, wimpers die niet bleek zijn, en haar dat lekker krult. Maar die sneakers en comfy kleren draag ik ook, al was het maar omdat ik het belangrijker vind om over een jaar of wat nog voeten en een rug te hebben en sterk te zijn, dan dat ik nu kekke hakjes heb.

 5. 11 november 2013 / maandag, 11 november 2013

  Wat een mooi artikel. De boeken lijken me erg interessant!

 6. N
  10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Kevyn Aucoin is overleden aan medicijngebruik, niet aan een tumor

  • Minke
   12 november 2013 / dinsdag, 12 november 2013

   klopt. Die tumor had ie wel, maar hij is overleden aan orgaanfalen na medicijngebruik. Voorgeschreven medicijnen weliswaar, maar toch.

 7. Rebecc
  10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Had dit filmpje paar dagen geleden via je fb gezien en heb vanaf dat moment het stukje van Oprah geprobeerd te zoeken maar lukt me helaas niet .. Heeft me heel benieuwd gemaakt. Vind dit soort dingen altijd heel leuk om te zoen

  • Rebecc
   10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

   zien*

 8. 10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Grappig dat veel vrouwen hun haar ‘voor het gemak’ kortknippen, terwijl kort haar minstens zoveel verzorging nodig heeft als lang haar! Supergaaf dat die man dit doet en zo blijkt maar weer hoe kleding, een goed kapsel en make-up mensen totaal kan veranderen! Misschien vind je dat programma op TLC over een plastisch chirurg die vrouwen die ‘mismaakt’ zijn weer mooi maakt, ook wel een goed programma! De naam weet ik niet, maar hij doet zo goed werk!

 9. Kimosje
  10 november 2013 / zondag, 10 november 2013

  Wauw, dat filmpje is echt indrukwekkend en ontzettend inspirerend! Leuk dat je dat zo met ons deelt 🙂

 10. lizzy
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Leuk om te weten hoe je passie is ontstaan
  Xxx lizzy

 11. Lisa
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooie post! Dit is beauty van binnen, vreemd gezegd maar omdat dit zo opvalt tussen de productreviews etc! 😀

 12. Linda
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw, mooi artikel! Erg leuk om te lezen waardoor je begonnen bent 🙂

 13. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Zo waar dit verhaal! Zo mooi verwoord ook. Ik als mama kan het weten. Na een aantal grijze jaren heb ik weer opnieuw geleerd mezelf op te pimpen en blogs, vlogs, events en meer hebben mij daar zo bij geholpen dat ik altijd als ik mensen zie die er “verwaterd” of “ongelukkig” bij lopen bedenk dat ze een sparkle nodig hebben. En hoe eenvoudig is de sparkle van een make up. Zelfs alleen een lippenstift verandert je van buiten, als je dan langs de spiegel loopt en het kleurtje op je toet ziet, wordt je blij en krijg je ook meer sparkle van binnen. Of reacties van anderen als je jezelf “oplapt” met wat make up. Het is de buitenkant, maar ik kan weten: het verandert ook je binnenkant. Andersom geldt het zelfde… Love this blog! Thanks for the acknowledgement.

 14. liesel
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Mooi filmpje, maar ik vind het persoonlijk een beetje raar dat ze zijn haar verven en make up doen. Dat doen mannen normaal gesproken toch ook niet? (no offence, ik heb er niks op tegen) Ik vind dat het net een beetje te overdreven maken.

 15. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een prachtig filmpje zeg! Heel erg inspirerend!

 16. liselotte
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  wouw dat filmpje, kippenvel!

 17. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ik heb dezelfde reden als jou waarom ik interesse heb in beauty: Het maakt mensen gelukkig. Ik ga dan ook na dit jaar de opleiding schoonheidsspecialiste doen, om mensen te kunnen helpen. Zodat ze daardoor weer beter in hun vel zitten en ze het gevoel hebben dat ze iets waard zijn.

 18. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een topartikel zeg! Dat filmpje is echt mooi, zo lief dat die man gelijk opstaat om die mensen een knuffel te geven!
  Liefs,x

 19. Mirte
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Bij zulke filmpjes komen de tranen bij mij vrij snel tevoorschijn!

 20. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  wauw wat een mooi artikel.
  Wat een verandering zeg van die man.
  Ik vind beauty heel leuk omdat het inderdaad mensen heel mooi kan maken.
  Die beauty boeken zou ik graag eens willen lezen 🙂

 21. Isaura
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  In de zin “Toen ik een jaar of 16 was keek ik op een regenachtige middag een aflevering waarin een vijftal ‘soccer moms’ werden getransformeerd door make up artist Kevyn Aucoin.” moet ‘werden’ vervangen worden door ‘werd’.
  De reden dat ik geïnteresseerd ben in make-up, is omdat het al je positieve punten naar voren kan brengen. Ook ben ik creatief en make-up is ook een manier om deze creativiteit te uiten! 😀
  Is de Oprah aflevering nog ergens terug te vinden?

 22. Pauline
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Inspirerend!
  Toen ik als hulpverlener werkte was dit ook altijd een soort van dilemma. Vaak dacht ik: ach man (of vrouw), jij hebt zo veel potentie en bent zo intelligent, zelfs sociaal heel vaardig heel vaak, maar doe wat aan je uiterlijk!
  Maar dat was altijd taboe, mijn collega’s vonden dat je er niets van mocht zeggen en zelf wist ik niet hoe. Maar wat is dit een prachtig voorbeeld!

 23. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Dat filmpje… Ik heb het gisteren bekeken via een bericht dat gedeeld werd op facebook en ik heb toch wel een traantje weggepinkt! :'(
  Ik ga zelf in de sociale/ non-profit sector terechtkomen na mijn studies en toen ik dit zag dacht ik ‘ja dit is waarvoor ik het doe!’. Mensen helpen op welke manier dan ook, daar wil ik mij voor inzetten!
  Prachtig initiatief en inderdaad make-up/verzorging doet echt wonderen, daarom dat ik mensen die echt iets doen met dat talent echt toppers vind 😀 & ja, jij ook hihi 😉

 24. Yasmine
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wow dat filmpje brought tears to my eyes en ik ben geen crybaby dus dat wil wat zeggen haha! Ik ben nu ook erg benieuwd geworden naar die aflevering van Oprah en de boeken van deze super make-up artist. Geweldig geschreven, heel inspiring. Ik ben eigenlyk pas geïnteresserd geraakt in beauty sinds ik jouw blog ken. True story!

 25. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een aandoenlijk filmpje! Hij ziet er écht goed uit op het eind!

 26. Sanne
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi stukje!! Echt inspirerend. <3

 27. Floor
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw, kippenvel!

 28. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi artikel zeg!

 29. Syl
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Door make-up leer jij je mooie punten te benadrukken en je onzekerheden te verdoezelen, waardoor je inziet dat die imperfecties eigenlijk klein en onbenullig zijn.
  Door make-up krijg je de kans om te zien, wie jij wilt zijn!

 30. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een fantastisch verhaal. Ik sta er echt even helemaal stil van zo mooi! Ook echt goed dat je dit met de wereld deelt <33
  X Anne

 31. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wow, erg mooi om te zien!

 32. samantha
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  wauw. leuk hoor dat mensen dat doen. Wat een verschil!
  Make-up of verandering van uiterlijk kan zeker veel voor je doen.

 33. lisa
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  o wat een speciale en mooie post! moest er van huilen…

 34. Mirjam
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Vreemd dat de kapster geen cape bij hem om doet.. Verder een mooie metamorfose.

 35. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw, wat een mooie video en wat ziet die man er goed uit zeg! Ik vind het onwijs mooi dat we op deze manier dus ook mensen kunnen helpen. prachtig!

 36. Robin
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wat een mooi filmpje! De blik in zijn ogen als hij het resultaat te zien krijgt is echt geweldig!

 37. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wauw wat een verschil zeg! Ik zou me geen leven zonder beauty voor kunnen stellen, het zit echt in me en zou het ook superleuk vinden om mensen make-overs te geven, zodat ze zich helemaal top voelen.

 38. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  nu wil ik ook zo’n boek lezen! en die aflevering van oprah zien. ik vind dat toch de leukste programma’s, met make-overs!

 39. 9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Wow, die video is echt heel indrukwekkend… Heel mooi!

  Ik weet niet of dit de reden is dat ik geïnteresseerd bent in beauty, maar ik weet zeker dat die magie, iemand zich de moeite waard laten voelen, daarvan een heel groot onderdeel van is.
  Beauty gaat niet alleen maar om uiterlijk, en is niet alleen maar oppervlakkig, beauty kan je je een compleet ander persoon laten voelen 🙂 Dat vind ik zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *