Angel | Mr. Wrong

Door Angel – vorige keer heb ik jullie vast opgewarmd met een teaser over het nieuwe avontuur in mijn leven. Een meneer die een auto met chauffeur op me afstuurt om me op te komen halen. Nee, geen taxi. Een echte chauffeur met een echte (veel te dure) auto. Maar om te vertellen hoe dat tot stand is gekomen moeten we even een sprongetje terug in de tijd maken.

– Voorjaar 2014 –

Damnit. Cupido, dat vuile rotjoch, heeft weer iemand van stal getrokken en op me af gestuurd. En wat voor iemand. Elke keer als ik denk dat het niet heftiger kan, doet die asshole er nog een riante schep bovenop. Ruim een jaar geleden sloeg hij weer toe, terwijl ik nietsvermoedend een rustig avondje zat te winen & dinen in een Amsterdams restaurant met vriendin Demy.

“Dus Eend, met andere woorden; ze bekijken het maar. Weet je wat ik vanaf nu ga doen? Vriendelijk lachen en ondertussen stiekem een dikke middelvinger opsteken. Fuck them. Ik doe het niet meer. Zo, dat moest er even uit. Wat neem jij voor dessert?”

Terwijl ik de bovenste drie knoopjes van mijn te strakke skinny jeans los peuter, voel ik een boer opborrelen.

“Hmpfff. Dessert…? Ik heb net een compleet varken op.”
“Nog een fles doen dan maar? Als het vloeibaar en transparant is, telt het niet.”
“Doe mij maar een hap gebakken lucht. Light als het kan. Ik heb geen kracht meer om te eten.”

Ik leg de menukaart op tafel en terwijl ik een volgende boer onderdruk, laat ik mijn blik gedachteloos door het restaurant glijden. Mijn ogen blijft steken bij een groot gestalte een paar tafels verderop.

“Ok Eend. Je hebt ook gelijk. Ik moet toch op dieet want gisteren zei…”
“Jezus Christ in de gloria, Deem. Kijk dat daar dan zitten.”
“Waar?”
“Niet gelijk kijken, debiel.”

Abrupt draait ze haar hoofd om.

“Niet. Gelijk. Kijken. Zeg. Ik. Toch?”
“Hij? Godskolere…”
“Draai alsjeblieft je hoofd terug. Hij ziet dat we het over hem hebben.”
“Sjeezus. Als ik een piemel zou hebben, zou ik nu een stijve krijgen.”
“Demy, draai je rotkop om.”
“Hij lijkt op Antonio Banderas, maar dan knapper.”
“Je draait NU je hoofd om anders stomp ik hem van je romp.”

Hij glimlacht en knikt. Demy knikt vrolijk terug. Ik verstop mijn hoofd achter de menukaart.

“Verdomme Demy. Je krijgt twee tellen en dan trap ik je scheenbeen door midden. Ik zweer het.”
“Ik zou hem doen.”
“Ik doe helemaal niemand”, zeg ik terwijl ik je menukaart langzaam laat zakken.

Omdat hij precies in mijn blikveld zit, kan ik hem even rustig observeren. Deze man overtreft in alle opzichten alles wat ik ooit eerder heb gezien. Het is by far het mooiste exemplaar dat ik in levende lijve heb voorbij heb zien komen. Een grote, mannelijke, bijna intimiderende Alfa-man. Zo één waarbij de testosteron uit de oren spuit. Zo één die een vrouw ziet die hem bevalt, en haar aan haar haren zijn hol in sleurt.

Zijn voorkomen zit vol tegenstrijdigheden en is daardoor lastig in een hokje te plaatsen. Een dikke bos golvend, bruin haar, een kaarsrechte rij spierwitte tanden en een stel ogen om in te verdrinken maken zijn filmsterrenhoofd compleet. Klassiek gekleed in een wit overhemd waardoor zijn gebruinde huid nog bruiner lijkt. Ondanks zijn dominante, mannelijke gelaatstrekken heeft hij een elegant gezicht. Alles klopt, er is verdomme geen imperfectie te vinden. Van de knoopjes op zijn overhemd staat er net één teveel open. Een detail dat zijn chique, verfijnde voorkomen een fout randje geeft. Hij lijkt inderdaad op Antonio Banderas maar dan in combinatie met Pierce Brosnan en Mr. Big. My favourites. Nog geen woord met hem gesproken en nooit heb ik me meer tot iemand aangetrokken gevoeld. Levensgevaarlijk, deze figuren. Precies het type waar ik op val en precies het type waar ik zo ver mogelijk bij uit de buurt moet blijven. Mijn onderbuikgevoel zegt; opstaan en schreeuwend wegrennen alsof mijn leven er vanaf hangt. Wegwezen uit deze gevarenzone.

Maar nee hoor… Cupido heeft andere plannen. En, ja hoor… niet veel later krijgt Mr. Completely Wrong het dan toch voor elkaar. Nadat ik de ober vraag of ik met een bloedspoed de rekening mag betalen, storm ik met een verhit hoofd richting de uitgang. Op de valreep grijpt hij zijn kans en spreekt me aan. Ik weet nog steeds niet hoe hij het in godsnaam voor elkaar heeft gekregen maar nog geen minuut later hoor ik mezelf mijn telefoonnummer opdreunen. Het is een Scandinaviër dus we spreken Engels. En alsof die walgelijk perfecte kop nog niet genoeg is, heeft hij ook nog eens een adembenemende stem. Ik moet schijten, kotsen en janken tegelijk.

In de auto spreek ik mijn vriendin streng toe.

“Demy, met deze man mag ik dus NOOIT! NOOIT! NOOIT! afspreken. Hoor je me? Onder GEEN beding.”
“Idioot.”
“En mocht ik ooit met een borrel teveel op toch in de verleiding komen, dan wil ik dat je me ter
plekke met een stalen ketting dood slaat.”
“Eend, stel je niet aan. Spreek gewoon een keer met hem af.”
“Nee, dank u. Ik heb wel even genoeg foute hufters achter de rug.”
“Hoe weet je nou dat hij fout is? Zo komt hij helemaal niet over, daar moet je eerlijk in zijn. Hij is alles waar jij op valt. Sjezus, je ging bijna out net.”
“Alsjeblieft Demy… zijn overhemd stond onderhand tot zijn navel open. Need I say more?”
“Nou en? Jouw blousje staat ook tot je navel open.”
“Wel eens gehoord van ‘door schade en schande wijs worden’ , of van ‘de ezel die zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot’. Dat zijn hele handige spreekwoorden. Kun jij ook wat van leren.”
“Wel eens gehoord van ‘Don’t judge a book by its cover’?”
“Ja. Behalve als dat boek eruit ziet als een Russische pooier. Dan mag je er met een gerust hart over judgen.”
“Even serieus. Wat is nou echt het probleem?”
“Prima. Wil je eerlijkheid? Hier heb je ‘m. Ik heb dit nooit eerder gezegd en ik realiseer me hoe arrogant dit klinkt maar het is de waarheid. Nooit gedacht dat ze echt bestonden maar dit is de eerste man die ik te mooi voor mezelf vind. Ik ben kansloos dus ik ga het niet eens proberen. Bovendien heb je zo’n man nooit voor jezelf alleen, geen trek in. Hier ga ik mijn vingers niet aan branden.”
“Van alle emmers stront die er vanavond uit je mond zijn gedropen, is dit wel de grootste hoop bullshit.”
“Hij gaat me toch niet appen. Let maar op.”

PLING!

– DEAR ANGEL, IT WAS A PLEASURE MEETING YOU –

Angel RatermanLiefs,
Angel

Volg:

100 Reacties

 1. Xiomara
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Hi love je schrijfstijl… En dit verhaal lijkt wel zo een romanboek soooo bring on the next series. Im hooked.

 2. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Wat schrijf je geweldig humoristisch! Heerlijk! Ga gelijk even andere artikelen van je lezen!

 3. Marjolein
  13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Heel jammer dat er zo in gevloekt wordt. Anders had ik deze serie wel gevolgd want je kan verder heel goed schrijven!

 4. Kimm
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Jeetje wat een geweldig stuk. Als jij een boek zou schrijven sta ik de dag voor die de winkel in gaat te slapen voor de deur! Het zou een bestseller worden! Keep up the good work!

 5. Larissa
  19 juni 2015 / vrijdag, 19 juni 2015

  Een man te mooi voor jou? Angel alsjeblieft, je bent by far een van de mooiste vrouwen die hier rondloopt! Hij mag in z’n handjes knijpen hoor met je 😉

  Oh en please, schrijf een boek! Bestseller gegarandeerd.

 6. 18 juni 2015 / donderdag, 18 juni 2015

  Wauw Angel, weer prachtig geschreven!! Zoals Laura zegt: “SCHRIJF EEN BOEK, LIKE RIGHT NOW. BESTSELLER METEEN.”

 7. M
  14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

  Ordinair taalgebruik, my ass! Prachtig dit, keep up the good work!

 8. Laura
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Geweldig! Ben er dol op! Ik plaats niet zo vaak comments, maar het moet gezegd worden; SCHRIJF EEN BOEK, LIKE RIGHT NOW. BESTSELLER METEEN. Ik krijg maar niet genoeg van je columns! Doe zo voort,

  veel liefs, Laura x

 9. femke
  10 juni 2015 / woensdag, 10 juni 2015

  Ben ik de enige die het gevloekt heerlijk vind ?

 10. Chaima
  9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

  Leuk Angel.
  Je doet me denken aan Carrie van Sex and the City.
  Mag ik Samanta zijn? 😀

 11. 7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  hahhaha you got me hooked! …

 12. Lisa
  7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  Wat een taal voor een “dame”

 13. dianne
  7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  Hoe kan je zo grof vloeken? Heb je geen respect voor mensen die gelovig zijn? Ik lees deze blogs niet meer

  • romy
   7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

   Niet zo scheinheilig he…
   Je bent zelf heus niet roomser dan de paus ..

  • 7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

   Als ze met iedereen rekening zou moeten houden… Let her be. Niemand zegt toch dat ze geen respect heeft?
   Angel, ik vond het geweldig 😀

  • E
   9 juni 2015 / dinsdag, 9 juni 2015

   Haha wat? Serena heeft zelf nog nooit een woord gevloekt & dit is de collum van Angel, dus lees haar stukjes dan gewoon niet meer 😉
   Geweldig Angel! 10 jaar na sex and the city ben ik wel weer toe aan dit soort verhalen. Cant wait to read the rest

 14. 7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  oooohhh! Angel jij bent geweldig! Hahaha!!

 15. jowen
  7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  Fijn dat er een man in je leven is gekomen, maar jammer van het ordinaire taalgebruik dat je gebruikt om dit te beschrijven.

 16. 6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Geweldig om deze stukken te lezen!
  Je zou zo een boek kunnen schrijven het leest zo heerlijk weg met de nodige humor! Lieefs

 17. Emine
  6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Ohhh mijn godd schrijf een boek kind! Je bent geweldig Angel.

 18. Melissa
  6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Oh Angel! fantastisch! ik hoop dat je ooit een boek gaat schrijven!

 19. Glyn
  6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Lieve Angel, wat doe je ons aan, vertel ons meer!!!

 20. ananda
  6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Angel, wat houd ik van jouw schrijfstijl.

 21. Louise
  6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Wauw je kunt echt verhalend vertellen. De waarheid met een beetje sjeu, super! Maar ik vind het gevloek wel storend. Ieder z’n ding natuurlijk!

 22. 6 juni 2015 / zaterdag, 6 juni 2015

  Ahhhh die cliffhanger! Ik ben zo benieuwd naar de rest.. Jeetje wat schrijf jij fijn. Het was alsof ik een boek las en ik de pagina wilde omslaan. Jammer genoeg gaat dat niet. Wanneer ga je een boek schrijven? 😀

 23. Hester
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Love it, niks aan je schrijfstijl veranderen, hoor. En de mensen die over het gebruik van bepaalde woorden vallen, jammer!

 24. Vera
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  vervolgggg!!

 25. Mn
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Ik kan niet wachten op een boek van jou Angel. Heel leuk stukje!

 26. kelly
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Ik geef niet snel een comment maar nu moet het gewoon! Toen ik maar al las dat hij een privé chauffeur (met veel te dure auto) op je af stuurde om je op te komen halen dacht ik gelijk: dit lijkt net fifty shades of grey! Ge-wel-dig! Ook met het stuk dat hij veel te hoog gegrepen was voor jou (alhoewel ik niet geloof dat dat zo is) voelt het net of ik het boek opnieuw aan het lezen ben maar dan in de versie van Angel (moest het toch echt even kwijt) Ben heeel erg benieuwd naar het vervolg!
  Dikke kus Kelly (fifty shades of grey fan)

 27. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Je kan echt zo goed vertellen, ik zat echt binnen no-time helemaal in het verhaal. En tjah, vriendinnen die net iets te lang blijven kijken en zo alles verknallen, herkenbaar! hahaha. xxx Lucinda

 28. Nicky
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Als jij ooit een boek schrijft, koop ik het gelijk. Ik hang bij elk woord aan je spreekwoordelijke lippen.

  • Femke
   5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

   Hahaha, helemaal mee eens! Wat schrijf jij toch ongelofelijk leuk. Ik kan niet wachten op het vervolg 😀

  • Justme
   5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

   Eens! Helemaal mee eens!!

 29. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Geweldig!!! Wat heb ik genoten. Jij zou jouw stukjes moeten bundelen woman.

 30. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Haha wat een leuk stukje! Ben benieuwd!

 31. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Hihi, ik ben benieuwd naar het vervolg!

 32. Merel
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Wat een heerlijk artikel om te lezen Angel, je schrijft zo leuk !

 33. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Oooh ik hoop zo dat dit stand houdt haha!

 34. Aniek
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Omg dit is wel echt een nare cliffhanger Angel! :p Wel heel leuk geschreven weer, ik kijk uit naar je volgende column!

 35. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Geweldig om dit te lezen, wanneer komt er een boek uit?!

 36. 5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Wat kan je toch leuk schrijven, Angel!

 37. Kyri
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Het verhaal toch niet uitgelezen, ik vind dat gevloek veel te storend sorry!

  • Germa
   5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

   Heerlijk verhaal, maar het gevloek..idd jammer!!

 38. Miranda
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Vervolg! Nu brand ik helemaal van nieuwsgierigheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *