ANGEL | MR WRONG PART 55

Weinig Mr. Wrong deze week. Veel budget hacks. December is zo´n beetje de duurste maand van het jaar. Met een beetje pech heb je een 50-koppige schoonfamilie die allemaal een cadeautje onder de kerstboom van jou verwachten te zien of heb je, net als ik, een vriend die werkelijk alles al heeft en die je eigenlijk alleen nog blij kunt maken met een zelf gevangen unicorn met een 24-karaats hoorn tussen zijn ogen. Hoe dan ook, op 1 januari sta ik altijd zo’n vijf miljoen euro rood op mijn bankrekening en dat terwijl je het nieuwe jaar het liefst lekker fris met een schone lei begint. Toen ik van de week tijdens mijn relaxmomentje in bad verdwaalde op Pinterest, kwam ik terecht bij allerlei money-saving hacks, tips & tricks. En zo kwam ik op het briljante idee op de beste tip voor jou op een rijtje te zetten want als jij geen geld op je rug hebt groeien, word je hier heel blij van. Hef niet. Die haat korting. Raar hè? Wie houdt er nou niet van korting? Hij houdt van kwaliteit en dat is prima maar ergens maakt hij ook een rare gedachtenkronkel door korting te associëren met niet-kwaliteit. Van de week stonden we aan de kassa af te rekenen bij de Appie.

“Oh shit, Hef. I forgot my bonus card. Do you have one?”

Diep beledigd keek hij me aan.

“Do I look like someone who has bonus card?”

Prima, mafjoekel. Dan betaal jij lekker de volle mep. Ik houd van korting. Ik ben oer-Hollands en ik houd van korting, van 2-halen-1-betalen en ik houd al helemaal van gratis. Dus daar gaan we.

sale-kalenderEen optie is natuurlijk om helemaal niets meer te kopen maar je hebt nou eenmaal spullen nodig in het leven. We weten allemaal dat je bikini’s het best aan het eind van de zomer kan kopen maar met alleen bikini’s komen we het jaar niet door. Dus wanneer koop je wat?

Januari
Als we het jaar dan niet met een financiële schone lei kunnen beginnen, begin het jaar dan in ieder geval met schone lakens. Ik vind schoon, fris, cirspy clean beddengoed het fijnste dat er is. Mijn bed is het plekje waar ik het liefst bed. Mijn happy place, mijn comfort zone. Ik kan er uren, wat zeg ik, dagen doorbrengen met een kop thee naast me, hond aan de andere kant en mijn telefoon in mijn hand, heerlijk verdwalen online tot ik doorligplekken krijg en eruit moet om te poepen of plassen. Veel dingen hoeven helemaal niet duur te zijn. Ik ben bijvoorbeeld groot fan van budget make-up, bonusaanbiedingen en andere bargains. Maar op beddengoed en lekkere dikke, fluffy handdoeken bespaar ik niet. Ik lig echt lekkerder op een heel duur laken en onder een buitensporig duur dekbed. Ik kan er niets aan doen. Mijn huid accepteert gewoon geen goedekope, harde stugge shit van de Action. Ik heb het geprobeerd maar het voelt toch alsof ik als een dakloze op straat tussen een stapel natte kranten lig. Beddengoed van goede kwaliteit is alleen zo freaking-buitenproportioneel duur. Hef en ik sliepen een keer in een hotel en het bed was opgemaakt met de beste lakens die ik ooit heb gevoeld. Nooit in mijn leven heb ik lekkerder geslapen dan toen. Zelfs zijn gesnurk ik compleet aan me voorbij gegaan. Het voelde alsof ik op en onder een wolkendek lag.beautylab-angel-bedlinenTerug in Nederland belde hij het hotel en liet twee sets opsturen naar Nederland zodat we ze hier in onze eigen slaapkamer konden gebruiken. Ik zal maar niet zeggen wat hij ervoor betaald heeft, die idioot. Ik zou het er in ieder geval niet voor over hebben. Hack: scoor je verse beddengoed, lakens en handdoeken tijdens de januari sale, dan zijn ze prima te betalen en jij ligt een jaar lang heerlijk doorligplekken te kweken.

Februari
Dit is de maand om je wintermeuk in te slaan. Achterlijk dure winterjassen, suède handschoenen met zo’n heerlijke schapenvulling, shawls, alles gaat in februari in de uitverkoop om ruimte te maken voor de voorjaarscollectie die in Maart in de winkels komt. Van de week was ik weer samen met mijn vriendinnen tijdens onze wekelijkse vreetavond. Vriendin Jessica kwam zoals altijd binnen, compleet ingepakt als een yeti, maar deze week met een nieuwe jas. Jessica is geen meisje dat met Gucci spullen leurt maar ik zag aan de jas dat het geen Zeeman aanschaf was.

“Jes, wat kost die jas?”

“Ja, duur. €420,- en nu kan ik de rest van de maand niet meer eten maar ik heb hem echt nodig want ik fiets elke dag anderhalf uur heen en anderhalf uur terug van en naar mijn werk dus ik moest echt een goede jas kopen maar om de jas te compenseren heb ik ook bij de kringloopwinkel deze schoenen gekocht voor €3,50 en ik heb echt warme voeten dus ik denk dat ze ooit ook heel duur waren want suède….”

Ik voel er even aan.

“Nee, die waren niet duur. Dat is geen suède, dat is karton. Maar die jas is fantastisch.”

Ze heeft gelijk, de jas is een goede investering en als je elke dag drie uur op een fiets zit, is een kwaliteitsjas wel fijn. Maar als ze een maand had gewacht, had ze hem voor 200 ekkies minder kunnen kopen.

Maart
Bloggers, vloggers en hobbyisten slaan in maart hun slag. Elektronische shit zoals spiegelreflexcamera’s, videocamera’s studio- en flitsaccessoires en andere gadgets van het afgelopen jaar gaan in de sale om ruimte te maken voor de nieuwe modellen die rond deze tijd gelanceerd worden.beautylab-angel-cameraIk kan hier verder geen persoonlijke note aan toevoegen omdat ik zelf niet werk met dergelijke artikelen, mijn pc is tien jaar oud en daar blijf ik op werken tot ik met pensioen ga. Maar als je serieuze foto’s en video’s wil maken, heb je goede apparatuur nodig. Wacht tot het maart is en huppel schaterlachend en high-fivend met jezelf de winkel uit.

April
In april vind je veel goede deals op kookspullen en andere huishoud items omdat de retailers ze afprijzen voor de bruiloft wave in de zomer. Ik ben geen keukenprinses en geen kookfanaat dus toen ik alleen woonde, had ik één klein waterkookpannetje en één koekenpan van de Albert Heijn en daar heb ik een paar jaar mee gedaan. Alles ging erin. Hef daarentegen heeft pannen met een prijskaartje waar je een Chanel tas voor kan kopen. Ik begrijp dat niet. Een pan is voor mij een pan. Maar blijkbaar smaakt vreten toch beter als het koperen pan is die zo zwaar is dat je hem amper van het fornuis krijgt. Ben jij er ook zo één of ken je iemand die daar ook heel blij van wordt? Koop je kooktroep dan in April. Scheelt toch weer een slok op een borrel.

Mei
Rommelmarkten en vlooienmarkten zijn er het hele jaar door maar zijn vooral in mei full power aanwezig als het mooier weer begint te worden. Mijn moeder sleepte ons als kinderen altijd mee naar vlooienmarkten. Zij is er gek op. Wij stonden ons dan uren te vervelen terwijl zij op vintage rommel stond af te dingen. Het ene moment schaft ze in Dubai een tas aan in de Fendi store. Het volgende moment struint ze vlooienmarkten af en slaat ze karren vol designer kleding in uit 1985 voor €3,-. Ik vind er niets aan. Toch kom je er soms wel pareltjes tegen. Mooie oude boeken bijvoorbeeld.beautylab-angel-booksAls je ervan houdt, ga dan in mei lekker struinen.

Juni / Juli
Een voor de hand liggende inkopper maar wel de allerbelangrijkste van het jaar want dit is het moment dat je fashion heart sneller gaat kloppen. De zomersale vindt plaats op het moment dat de zomer nog in volle gang is, namelijk in de maanden juni en juli.beautylab-angel-summersaleMode kan volgens de retailers niet bewaard worden dus moet het eruit om ruimte te maken voor de herfstcollectie. Ik, als consument, denk daar anders over want ik trek die fantastische jurk die ik met 50% korting heb gescoord namelijk rustig drie jaar achter elkaar aan. Behalve als ik tien kilo aan kom. Maar dan wacht ik gewoon tot die tien kilo weer weg zijn. In 2046 ofzo.

Augustus
Augustus is de maand om bbq’s, grasmaaiers, tuingereedschap, tuinmeubilair en dat soort dingen op de kop te tikken. Allemaal dingen die ik als meisje niet aanschaf maar waar ik wel van wil meegenieten als het zomer is. Deze tip mag je dus aan je vader / broer / vriend / buurman geven. Oh ja, en toch nog een klein tipje voor jou. Ook de bikini’s liggen nu voor een habbekrats in de schappen.

September
September is de Back-To-School maand. Als je nog op school zit, wacht lekker tot het allerlaatste moment met je schoolspullen kopen, dan zijn ze lekker cheap. Schooltassen, schriften, pennen, passers, geo’s (gebruiken ze die eigenlijk nog?). Zit je niet meer op school, dan is september de maand om je nieuwe laptop of tablet aan te schaffen want retailers gooien die dan ook in de uitverkoop.

Oktober
Huishoudhulpmiddelen (ik weet echt even niet het juiste woord hiervoor, ik ben echt een gare huisvrouw). Sla in oktober je slag op stofzuigers, keukenmachines, strijkijzers, wasmachines etc. In deze maand worden de nieuwe modellen geïntroduceerd en de oude gaan er met lekkere, stevige kortingen uit. Een goede deal want zo drastisch veel verschillen de oude modellen helemaal niet van de nieuwe. Vaak zit er hooguit een nieuw lampje op of zoals op mijn tandenborstel, een digitaal schermpje waarvan ik me nog steeds afvraag waar het in vredesnaam goed voor is. Hij moet trillen en poetsen. Een stofzuiger moet gewoon zuigen, of er nou zesenveertig extra lampjes opzitten of niet. Gewoon zuigen.

November
De retailers beginnen elk jaar vroeger en vroeger met de Holiday Sales. Moet je een grote luxe uitgave doen zoals bijvoorbeeld een nieuwe tv? Doe dat dan in november om shitloads geld te besparen.

December
De schijtmaand der schijtmaanden op het gebied van financiën. Terwijl je jankend je laatste cadeaus staat af te rekenen, probeer dan nog een klein beetje geld apart te houden voor de producten die in de week na kerst geen drol meer kosten. Op sommige dingen krijg je zelfs bijna geld toe. Dit is de week om al je kerstspullen voor volgend jaar in te slaan. Heb je ruimte vrij op zolder? Koop dan nu vast je kerstversieringen, cadeaupapier, cadeaudozen, krullint en shit. Maar wil je volgend jaar lachend de feestdagen in en verwacht je niet dat je gezin het komende jaar uit elkaar valt in een nasty scheiding? Koop dan nu vast wat kerstcadeaus voor volgend jaar.

beautylab-angel-cashmereMensen zullen echt niet zeggen: “Angel, sorry hoor maar deze cashmere trui is van vorig jaar. Die hoef ik niet.”

IG account angel

Heb jij nog lekkere inkooptips? Meer dan welkom!

Dat was hem weer. Meer Angel? Op mijn Instagram account post ik ook shit.

Liefs,
Angel

 

Volg:

14 Reacties

 1. Meeee
  16 januari 2017 / maandag, 16 januari 2017

  Ik mis Mr. Wrong ook, ik hoop dat het goed met ze gaat!!!!

 2. Suus
  16 januari 2017 / maandag, 16 januari 2017

  Hee!
  Is Angel gestopt met schrijven over Mr. Wrong?
  Kan er misschien uitleg komen over waarom er geen nieuwe posts meer over Mr. Wrong verschijnen?

 3. Tio Huisman
  26 december 2016 / maandag, 26 december 2016

  Soms ruiken die goedkopere dekbedovertrekken zo naar inkt en is het stijf van de stijfsel en dan kan ik me voorstellen dat je duurdere wilt waar je zacht onder kunt liggen. Lekker wegdromen onder die heavenly heerlijk zachte lakens. Dat moet toch heerlijk zijn. Je kijkt er al naar uit als het bedtijd wordt. Geen ergernis meer met stijve lakens die stijf en ruw aanvoelen. Dat voelt echt alsof je thuisgekomen bent.

 4. Elisa
  13 december 2016 / dinsdag, 13 december 2016

  Goede tips ! En vooral lekker blijven besparen hoor. Dat “Ik heb geen korting nodig, ik betaal voor alles lekker de volle mep ” gedrag is eigenlijk ook compleet belachelijk. Sommige mannen zijn echt in de waan dat wij vrouwen daar van onder de indruk zijn.. As if 😉 ! je had het gezicht moeten zien van mijn vriend toen ik hem vertelde dat mijn handtas die hij zo mooi vind 2 euro kostte en van de vintage winkel kwam. Love it !

 5. 6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

  Ik heb me heerlijk misdragen tijdens Black Friday dit jaar…haha!

 6. 6 december 2016 / dinsdag, 6 december 2016

  Goede tip voor de maand maart. Ik wil namelijk nog een nieuwe camera. Dit houd ik zeker in gedachten. Lekker geschreven weer :-)!

 7. Popiejopie
  5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Leuk artikel, altijd handig!
  Maar jammer dat alles van Angel onder de noemer mr. Wrong wordt weggeschreven. Begrijp me niet verkeerd. Maar het komt een beetje over als lezers lokken met de titel, noem het dan anders. En als er weer een ‘echt’ sappig mr. Wrong artikel is het ook zo te noemen.

 8. 5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Wat een leuk artikel Angel! 🙂

 9. 5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Soms vraag ik me af of wij de enige familie zijn die niet stressen over kerstcadeautjes… Wij trekken namen en kopen dus maar voor 1 persoon een cadeautje. Zou er gek van worden om voor jan en alleman dingetjes te moeten kopen.

 10. Nikki
  5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Laat me raden: het was het Heavenly beddengoed van het Westin? Am I right? Die is zooooo heavenly!!!

 11. Ilse
  4 december 2016 / zondag, 4 december 2016

  Koop beautyspul vam de drogist in duitsland bij dm of Rosmann. Scheelt het hele jaar door veel geld. Geldt zowel voor make up als verzorging.

 12. Syl
  4 december 2016 / zondag, 4 december 2016

  2 januari naar Belgie voor hoge kortingen

  • 10 december 2016 / zaterdag, 10 december 2016

   Yes! Solden in de hele maand januari!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *