Angel | Mr. Wrong part 2

Door Angel – Happy Friday allemaal! Om je de laatste en doorgaans zwaarste dag van de week door te sleuren, trakteer ik je vandaag op het volgende stukje geschiedenis met Mr. Wrong. Dan ben je onderaan het verhaal toch weer vijf minuutjes dichterbij het weekend.

In de vorige column (hier is ‘ie) heb ik de eerste ontmoeting met Mr. Wrong uiteengezet. Heel spannend allemaal maar vooral heel vervelend. Het laatste waar ik namelijk op zit te wachten, is een crush op de foutste man ter wereld. Dus wat doen we daarmee? Juist. Uit het hoofd zetten die rotzooi en wel onmiddellijk.

‘’Hij gaat me toch niet appen. Let maar op.’’
PLING!
– DEAR ANGEL, IT WAS A PLEASURE MEETING YOU –
‘Ha! Het is nog een charmeur ook, die vuile boef. Kent vast elke truc uit het boekje. Sterker nog, hij heeft dat hele rotboek waarschijnlijk zelf geschreven.’

Mr. Wrong 1Ik reageer er niet op. Ik laat me door Demy thuis afzetten, gooi mezelf uitgeput op bed en berg het hele kansloze verhaal keurig op in het laatje ‘kansloze verhalen’. Ik houd voet bij stuk en wis Mr. Wrong uit mijn systeem. Die loeiende alarmbellen in de onderbuik hebben wij vrouwen tenslotte niet voor niets. Kijk, je hart volgen is één ding, maar dit geval is het niet mijn hart dat spreekt. Dit is, platgezegd (en om maar even in mannentaal te spreken) mijn pik achterna lopen. En daar ben ik te oud en te wijs voor. Zonder enige moeite verdwijnt Mr. Wrong van mijn netvlies. Toch krijg ik tegen alle verwachtingen in dezelfde week weer een berichtje van hem. Nogmaals dat hij het een ‘great pleasure’ vond me te ontmoeten (compleet negerend dat ik op zijn eerste bericht niet heb gereageerd, heerlijk die arrogantie) en wanneer hij me mag trakteren op een diner. En weer blijft het van mijn kant doodstil.

In de tien maanden die volgen, begint het hele ziekenhuistraject met mijn vader. Op het moment dat er kanker bij hem wordt geconstateerd, staat mijn leven compleet in het teken van hem. Zijn ziekte brengt mij op de een of andere manier heel dicht bij de essentie van het leven waardoor ik een tijdelijke aversie ontwikkel tegen alles waar ik normaal gesproken gek op ben. Me mooi maken, mooie spulletjes kopen, flirten, nachten doorzakken met vriendinnen en van (disaster) dates wil ik al helemaal niets weten. Zelfs mijn lange lokken knip ik helemaal kort om me metaforisch te wapenen tegen de onmogelijke strijd die ik moet voeren. Ik besluit ik mijn hele sociale leven stil te zetten om me volledig te kunnen focussen op papa. Mr. Wrong had al weinig kans op succes maar in de huidige situatie is hij vrijwel kansloos.

Toch maken we een aantal afspraken die ik consequent blijf afzeggen. Op zijn berichtjes reageer ik zelden maar Mr. Wrong is een geduldige doorzetter en hij blijft ongeremd in mijn telefoonscherm verschijnen. Verbazingwekkend genoeg zijn het altijd keurige, vriendelijke, soms zelfs lieve berichtjes. Nooit opdringerig, nooit ongepast. Als papa in november overlijdt, heb ik aan sommige berichten zelfs een klein beetje steun. Maar nog altijd is het contact voornamelijk eenrichtingsverkeer. Langzaam aan vraag ik me af of ik wellicht toch iets te streng in mijn oordeel ben geweest.

Mr. Wrong 2Een klein jaar na de beruchte ontmoeting in het restaurant zit ik met vriendin Demy aan de zoveelste borrel in een cocktailbar. Wekenlang heb ik in een veilige grot geleefd en het is de eerste keer na papa´s uitvaart dat ik weer in een bar tussen de mensen zit.

‘’Eend, hoe is het met die halfgod van je?’’
Nonchalant haal ik mijn schouders op.
‘’Weet ik veel. Hij appt regelmatig maar ik houd afstand.’’
‘’Waarom?’’
‘’Really? Waarom? Omdat ik net mijn vader begraven heb en mijn hoofd nu niet naar een 50 Shades of Grey affaire staat. En omdat er met een dikke vette Edding stift in koeienletters FOUT op zijn voorhoofd staat.’’
‘’Snap ik, Eendje. Maar het is niet erg om weer een beetje aan jezelf te gaan denken en weer eens wat leuks te doen. En wie zegt dat het een 50 Shades affaire wordt?’’
‘’Dat zegt mijn intuïtie. En wij zijn toevallig al een poosje besties, mijn intuïtie en ik.’’
‘’En hoe is het met je hart? Heb je daar nog wel eens contact mee?’’
‘’Zucht. I know Deem… komt allemaal wel weer op zijn tijd. Wat doen we? Nog een emmer tequilla?’’
Demy gebaart naar de cocktailshaker dat er nog een rondje gemaakt mag worden.

PLING!
Verveeld kijk ik naar de telefoons die op tafel liggen. Het is mijn schermpje dat oplicht.
‘’Goh… als je het over Satan hebt… Hij stuurt een berichtje.’’
‘’Wie?’’
‘’De halfgod.’’
‘’Echt? Wat stuurt ‘ie?’’
– HELLO DARLING, HOW ARE YOU? –
‘’Wat ga je terugsturen?’’
‘’Niks.’’
‘’Eend. Stuur nou eens wat terug.’’
‘’Zucht… ok. Omdat je zo aan mijn kop trekt.’’

– PRIMA. EN JIJ? –
– PRIMA… ALS JE EINDELIJK EENS GA ZIEN. IK WACHT NU EEN HALF JAAR. LIJKT ME MEER DAN GENOEG.-

‘’Hij wil me zien.’’
‘’Echt? Heb jij niet vier keer jullie dates afgezegd?’’
‘’Ja.’’
‘’En hij wilt je nog steeds zien?’’
‘’Kennelijk wel, ja. Hij zal wel kurkdroog staan, die smeerlap.’’
Ik besluit de boot lekker af te houden. Daar ben ik goed in.

– WEET IK NIET. ERGENS VOLGENDE MAAND? –
– ERGENS NU? –
– NEE. IK KAN NIET MEER RIJDEN. HEB IETS TEVEEL CHAMPAGNE OP –
– ZEG ME WAAR JE BENT. IK STUUR EEN AUTO MET CHAUFFEUR OM JE OP TE HALEN –
Haha! Wie denkt hij eigenlijk voor zich te hebben? Een oproepkracht? Sodemieter op mafkees.
‘’Je gaat.’’
‘’Ja. Naar huis ja. Auto’s met chauffeur maken al geen indruk meer op me sinds mijn zestiende.’’
‘’Je gaat.’’
‘’Nee, Deem. Ik ben geen Chinese afhaalmaaltijd.’’
‘’Angel, die vent is prachtig. En hij wilt je heel graag zien. Hij moet op je lijstje, al is het maar voor één keer. Waar is je avontuurlijke kant gebleven?’’
Ik sta op, draai me op en buk voorover.
‘’Weet ik niet. Kijk even in mijn hol ergens achterin, aan de linkerkant geloof ik. Misschien ligt ‘ie daar, ergens helemaal achter mijn geëmancipeerde kant.’’
‘’Luister nou eens. Hij is attent, welbespraakt, intelligent. Je moet niet zo oordelen. Je gaat.’’
‘’Nee.’’
‘’Je begint een zure, ouwe feminist te worden.’’

BAM! Daar zijn ze, de magische woorden. Ze slaan in als een bom. Het voelt alsof ze twee breinaalden dwars door mijn oren mijn hoofd in boort. Mijn grootste angst. En die gore trut zegt het gewoon hardop. Dat wil ik niet! Ik wil geen ouwe, verstokte mannenhater worden. Terwijl ik me afvraag of ze gelijk zou kunnen hebben, breekt het zweet me uit. Maar na een korte worsteling in mijn brein, wint de feminist in mij het van de verdwaalde avonturier.
‘’Nee.’’, zeg ik resoluut.
‘’Ok, ik ben uitgepraat. Ik ga niet eens de moeite doen om je te overtuigen. Je hebt dit nodig. Je bent in de bloei van je leven en slipt dicht daar beneden. Stap in. Ik breng je er nu heen.’’
Uit mijn tas pak ik een tissue.
‘’Hier. Om de stront uit je horen te halen. Ik zal het nog één keer duidelijk zeggen; NEEN.’’
Hoe ze het voor elkaar heeft krijgt, weet ik niet. Ze zal wel misbruik hebben gemaakt van het iets te hoge alcoholpromillage dat door mijn aderen suist.

Mr. Wrong 4Een half uur later, ergens midden in de nacht, ergens midden in Amsterdam en ergens midden op straat zet ze haar auto stil. Ze stapt uit, loopt om de auto heen en opent mijn portier.
‘’Demi. Als ik morgenochtend dood in een greppel lig, is het jouw schuld.’’
Met een ferme ruk, sleurt ze me uit mijn stoel en zet me met mijn handtas op de stoep.
‘’Zo, nu ben je een stoephoertje. Geniet van je Russische pooier.’’
Verbouwereerd kijk ik toe hoe ze doodleuk met piepende banden de straat uit scheurt.

Langzaam draai ik me om en kijk omhoog naar het pand waar hij woont. En dan realiseer ik me dat ze gelijk heeft. Ik heb dit nodig. Na het verschrikkelijke jaar dat ik achter de rug heb, moet ik mezelf een pleziertje gunnen. De nachtmerrie moet ergens stoppen en eens moet de eerste keer zijn. Dan maar met een man die zo mooi is dat mijn ogen er pijn van doen. Ik zet een paar ferme stappen voorwaarts en druk resoluut mijn vinger op de bel van de intercom. Daar klinkt die adembenemende stem weer.
‘’Hello darling. Glad you made it.’’

Jaaa… da´s een fijne cliffhanger hè?

Wil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Liefs,
Angel

Volg:

64 Reacties

 1. 27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Echt heerlijk om dit te lezen, je zou echt een boek over moeten maken 🙂 Kan niet wachten op deel 3!

 2. Betty
  27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Angel je bent superr!!! Schrijf een boek!!

 3. Sim
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Ik heb je Instagram ff gecheckt en wellicht de zonnebril jongen in de auto?? Verder zag ik niks, behalve dat je zonder make up ook heel mooi bent. Je kan best een btje minder gebruiken, zou je nog beter staan denk ik!

 4. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Geweldig geschreven weer! Ben benieuwd hoe het afloopt!

 5. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Maak een boek. Ik weet gewoon dat het een bestseller wordt!

 6. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat leuk geschreven. Je maakt ons nu wel heel erg nieuwsgierig.

 7. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  HIlarisch! Het is net een boek haha ik wil meer! Die man klinkt goed hoor, jezus zo heb ik ze nog nooit meegemaakt haha!

 8. M
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  more pleaaaseee?

 9. Ikram
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  oooooooh no ik kan niet wachten op het vervolg!! Je moet echt een boek schrijven Angel!! Serieus je schrijft echt goed 😀

 10. Femke
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Aaaah, die cliffhanger ook altijd.. 😉 Klinkt zo spannend, Angel! Ik ben zo benieuwd naar het volgende deel :)!

 11. Syl
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Man wat een verhalen! Ik haat boeken, maar als jij er een schrijft, koop ik hem.

 12. W.F.
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Eigenlijk zijn vrouwen net mannen.

 13. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Heerlijk stuk weer!! Kunnen we dit keer misschien wat minder lang wachten met het volgende deel? Ben erg nieuwsgierig natuurlijk!

 14. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Jij moet echt romans gaan schrijven, ik kan nu al niet meer wachten op het vervolg! Stiekem heb ik al op je instagram gekeken naar die knappe vent.

 15. Sara
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Angel.. wat een geweldig stuk weer! Echt, het leest zo fijn. En wat ben ik blij dat je Mr. Right hebt gevonden, al noem je hem zelf Mr. Wrong.

 16. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Aah GVD 😛 mag ik schelden? ben benieuwd naar de volgende deel en maak aub gewoon een boek ofzo 🙂 iedereen zal het echt leuk vinden

 17. assiepoester
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  ohhhhhhhhh waarom het stopt het nu al :O ik wil meer meer meer :O

 18. Susanne lafleur
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Angel, schrijf alsjeblieft een boek. Je kan zo geweldig goed schrijven.

 19. marjolein
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  je schrijft heerlijk… Carrie Bradshaw move over!

 20. Charifa
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Geweldig weer !! Wat ben je toch geweldig he. Angel schrijf aub een boek !! Geweldig echt!!

 21. Baoto
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Heerlijk mens ben je Angel! Ik volg je al een hele lange tijd zonder te reageren, maar wát is dit een leuk stuk. Ga zo door! X

 22. Aniek
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Lieve Angel,

  Bundel asjeblieft al je columns en verhalen en stuur ze naar een uitgeverij. Jij hebt zo’n groot talent, het lijkt me geweldig als je hele boeken zou schrijven! Hup hup, wat veren in die reet van jou, past vast wel naast die geëmancipeerde en feministische delen van jou die daar ook verkeren.

  Kusjes van een grote fan!

  • naomi
   26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

   Mee eens!!! Zou ze zo allemaal kopen!!!

 23. Yvonne
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Dit dus. Heerlijk. You made my day.

 24. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Mooi geschreven 🙂 klinkt als een heel avontuur hihi!

 25. mar
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Lieve angel dit verdien je echt hopelijk is hij de ware voor je

 26. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Altijd een groot plezier om je stukken te lezen! Hopelijk wordt mr. Wrong nog mr. Right!

 27. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Je kan echt goed schrijven! Altijde en genot om te lezen.

 28. Renate
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wauw, wat een verhaal! Voelt alsof ik stiekem mag meekijken in het hoofd van scenarioschrijver van Sex And The City o.i.d. Maar dit is realiteit, haha! Ik ken je natuurlijk helemaal niet, maar na het lezen van je verhalen het afgelopen jaar, vind ik het wel ontzettend leuk dat dit jou overkomt. Geniet er met volle teugen van Angel! Je bent een top wijf. En ook zo relaxed dat je lekker schrijft wat je denkt. Serena heeft een heel ander soort schrijfstijl, maar juist daarom is soms zo’n column van jou op BeautyLab echt tof. Ik kijk al uit naar het vervolg…

  • Sem
   26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

   Jaaaa helemaal mee eens!!

 29. Marleen
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Dear Angel, you rock!!! Geweldig geschreven! Ik beeld me tijdens het lezen in hoe die avond is verlopen. Tsjaa het vervolg zal ongetwijfeld wel spannend moeten zijn. Kan niet wachten…. Je zou echt eens moeten overwegen om een boek te schrijven. Het zou zeker een bestseller worden!

  XXX

 30. Philine
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wow Angel, elke keer als ik een column van je lees tover je een lach op mijn gezicht. Plus, ik krijg er zin van om zelf te schrijven! 🙂

 31. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat heb je dat weel leuk geschreven! Ik ben benieuwd naar het vervolg!

 32. Janice
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Jammer dat feminisme wordt geassocieerd met mannenhaat, wat jammer genoeg in sommige (extreme) gevallen ook zo is. Het gaat daar namelijk helemaal niet om. Hoewel ik eerder ook een beetje anti-feminist was, heb ik het sindsdien erg goed verwoord gehoord door bijv Emma Watson. De échte feministen zijn niet de vrouwen die de man hun lul willen afhakken om vervolgens onder een auto te gaan liggen sleutelen, maar de vrouwen die voor gelijke loon zijn, voor het recht van mannen om ook hun emoties te tonen wanneer zij dit willen en eigenlijk alles waar de moderne vrouw tegenwoordig wel heel fel voor staat maar zich niet beseft dat ook dat feminisme is! Meisjes in andere landen ook naar school laten gaan? Mannen die langer zwangerschapsverlof dienen te krijgen? Het werkt dus twee kanten op, niet slechts in het voordeel van de (manhatende?) vrouw.

  • Angel Raterman
   26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

   Mooi gezegd, Janice! Helemaal mee eens.

  • Angel Raterman
   26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

   Ik druk me graag sterk uit. Zo schrijf ik nou eenmaal. Maar klopt idd!

   • Janice
    26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

    Dankjewel, ik nam het ook niet al te zwaar op, ik snap je schrijfstijl 😉 toch is het soms een fenomeen wat volledig verkeerd belicht wordt, wat erg jammer is en ik voelde toch even de behoefte te reageren. Verder, altijd leuke stukken! Niets dan lof

 33. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Aaaaaaaaaah ik wil nu al een vervolg lezen, wat schrijf je heerlijk!

 34. Petra
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Geniet er maar lekker van. Heerlijk toch, als er iemand gek op je is?

 35. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat een heerlijk verhaal weer! Voor een Mr. Wrong houdt hij het wel heel erg lang vol…

 36. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat goed geschreven Angel! Je moet een eigen boek met columns beginnen. Je hebt een groot talent om dingen op een hilarische en geweldig manier te beschrijven :). En ik ben heel benieuwd naar je volgende artikel!

 37. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Ik zou willen dat ik zo kon schrijven zeg, jeetje wat knap!

 38. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Hilarisch geschreven weer Angel. Ik heb vooral enorm moeten lachen om: “ik ben toch geen Chinese afhaalmaaltijd. Ben enórm benieuwd hoe dit verder gaat!

 39. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Geweldig geschreven weer! Ik kijk nu al uit naar het volgende deel en ga nu je instagram doorspitten haha.
  Liefs, Iris

 40. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Dit zijn pas echt leuke verhalen en die interactie ook, hoe je dat verwoord… geweldig! Vooral de Chinese afhaalmaaltijd, te grappig. Ik ben zeer benieuwd wanneer we het volgende deel te lezen krijgen en ik ga zeker wel even je Instagram afsnuffelen om te kijken wie die vent nou is. xxx Lucinda

 41. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat heerlijk geschreven weer, ik kan nu al niet wachten op het volgende stuk :-)!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *