10 x handige beautyproducten voor op reis

De zomervakantie komt eraan! De hoogste tijd om een aantal handige beautyproducten met jullie te delen die handig zijn voor op reis. Want, aan ene kant wil je zo weinig mogelijk meenemen omdat je koffer anders al zwaar genoeg is, maar aan de andere kant is het ook zo verschrikkelijk leuk om nieuwe spulletjes te kopen speciaal voor op reis, vinden jullie ook niet?

1. OPI nagellakremover doekjes
zo-pak-je-efficient-je-toilettas-in_06Op vakantie draag ik altijd een leuk kleurtje nagellak op mijn teennagels, dat vind ik wel zo leuk en verzorgd staan! Als ik van kleur wil wisselen vind ik het handig om de nagellakremoverdoekjes van OPI mee te nemen. Ze zijn lekker klein en plat, dus dat scheelt gewicht en ruimte in je toilettas, maar je hoeft tegelijkertijd niet bang te zijn voor lekkende flessen remover. Ideaal! Je betaalt €9,95 per 10 sachets en het is onder andere te koop via Douglas.

2. Moisturizing mist
cute asian beauty products_11In het vliegtuig staat de airco lekker hoog, wat betekent dat je huid een flinke optater krijgt. Mijn huid voelt bij een lange vlucht altijd heel droog en trekkerig aan. Ik zie wel eens dames hun make-up verwijderen en een dikke, voedende nachtcrème aanbrengen, maar persoonlijk heb ik geen zin in zoveel ‘gedoe’. Een hydraterende Face Mist biedt daarom echt uitkomst. Even sprayen over mijn gezicht voor een hydratatieboost, en klaar ben ik! Sowieso is zo’n Face Mist hartstikke handig voor in je (strand)tas. Het geeft heerlijke verkoeling op een warme zomerdag. De mist die jullie hierboven zien is van het Koreaanse merk Tonymoly en kost $8.73 via deze webshop.

3. Parasola UV Cut Spray
Schermafbeelding 2015-06-25 om 00.31.10Stel, je zit op het terras in de zon, vol in de make-up, en je bedenkt je ineens, ‘ik heb nog geen SPF op mijn gezicht!’. Dilemma! Smeer je er een dikke, witte zonnebrandcrème overheen zodat je huid wél beschermd is, maar je make-up geruïneerd? Of ga je eigenwijs niets doen en ondertussen langzaam verbranden? Met de UV Cut Spray van Parasola hoef je geen keuze te maken. Dit product heeft SPF50 en kun je op elk gewenst moment van de dag over je gezicht heen nevelen. Dus ook over je make-up heen. De formule bevat een blend van hydraterende ingrediënten die je gezicht gedurende de dag niet uitdrogen. Het laat geen sporen of vlekken achter en is waterbestendig. Problem solved! In Azië is het al jaren op de markt, maar hier in Nederland hebben we helaas nog geen soortgelijk product. Dan maar gewoon online bestellen!

4. LUSH Toothie Tabs
tabs_4 (1)De Toothy Tabs van Lush zijn in feite ‘solid toothpaste’. Knabbel op een tabletje, wacht tot het een beetje begint te schuimen en poets je tanden met een natte tandenborstel zoals je gewend bent. De Toothy Tabs zijn lekker compact en nemen dus weinig ruimte in beslag, ideaal! In een doosje zitten 40 stuks, maar je kunt er natuurlijk altijd een paar los in een klein ziplockzakje doen, voor op reis. Een tabletje is goed voor één poetsbeurt, dus je kunt precies uitrekenen hoeveel je er nodig hebt. Een doosje kost €3,95 en is te koop via deze link.

5. Pump it up! Dry Shower Body Wash
dry-shower7-1024x683 Droogshampoo dat kennen we, maar wist je dat er ook een droogdouchegel bestaat? Ik namelijk niet, totdat Angel me een foto whatsappte van de Pump it up! Dry Shower Body Wash. Dit product wordt momenteel verkocht bij drugstores in de UK en kost slechts 3 pond, in Nederland ben ik het helaas nog niet tegengekomen. Hoe werkt het? Pomp wat van het product in je hand. De Dry Shower Body Wash is een luchtige mousse-achtige substantie. Masseer dit op je lichaam en voila, je bent schoon! En dat zonder dat er water aan te pas is gekomen. Ideaal voor op reis, maar ook voor op festivals! Hiermee krijg je een lekker schoon gevoel, zonder uren in de rij te hoeven staan voor een koude, gare douche. De volgende keer dat ik in de UK ben ga ik hier zeker naar op zoek!

6. Venus mini mesje
zo-pak-je-efficient-je-toilettas-in_03Wisten jullie dat Venus een speciaal travel size scheermesje, de Venus Snap Embrace, in hun assortiment heeft? Superhandig! Scheelt weer ruimte in je toilettas. Bovendien is het mesje veilig en gemakkelijk mee te nemen in het handige uitlekdoosje. Voor zo’n klein mesje vind ik ’em wel wat aan de prijs, maar ik moet zeggen dat ik er tot nu toe erg veel plezier van heb. De prijs is €14,49 en je koopt ’em bij de drogist.

PS. hij schijnt nu in de aanbieding te zijn bij Trekpleister voor €9,-

7. Hair Perfume
beautyproducten voor de zomer_23Hair perfumes bevatten een lager alcoholpercentage en meer verzorgende ingrediënten die voorkomen dat je haren uitdrogen in vergelijking met ‘normale’ parfums. Zo bevatten Chanel Chance en Miss Dior een vorm van castorolie die de haren beschermt tegen uitdroging, en bevat Herra een mix van glycerine, olijfolie en zonnebloemolie die de haren hydrateert. Daarnaast is de verpakking vaak niet zo groot, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen in je handtas of in je handbagage voor op reis. De prijzen van hair perfumes zijn ook een stukje lager dan de ‘normale’ parfums, dus een hair perfume is bovendien een voordelige manier om eens een wat duurder merk uit te proberen. Je haren nemen heel goed geur op, dus met een hair perfume kun je de hele dag genieten van je geurtje. Oh, en als laatste wil ik nog kwijt dat de verstuivers op de hair perfumes anders zijn, ze verspreiden een veel fijnere en wijdere mist. Aanrader voor op reis!

8. Sephora Pull It Together Travel Bag
Sephora Pull It Together Travel BagDeze überhandige toilettas spotte ik in de Amerikaanse webshop van Sephora. Helaas zag ik hem niet staan bij de Franse Sephora, dus hopelijk hebben ze deze travel bag in het najaar nog in de winkels liggen (als ik in Amerika ben) want ik moet deze echt HEBBEN! Hij is zo handig! Hoe werkt het? Vouw de toilettas helemaal uit, zodat er een plat rondje ontstaat. Leg er al je make-up en toiletspullen in en trek aan het koordje zodat het als een soort van plunjezak bij elkaar gebonden wordt. Waarom is deze toilettas zo ideaal? Wanneer ik op een hotelkamer aankom werk ik altijd vanuit mijn toilettas, maar aan het einde van de trip liggen mijn make-up en toiletspullen helemaal verspreid over de badkamertafel. Door deze toilettas uit te klappen kun je de spullen gewoon op het rondje laten liggen zodat je een goed overzicht hebt en overal gemakkelijk bij kunt, en ga je weer weg dan hoef je alleen nog maar aan het koordje te trekken. Easy Peasy! Dit lijkt me zo handig, wat een uitkomst! Prijs $26 en te koop via Sephora.com.

9. This Works Can’t Sleep-kit
Schermafbeelding 2015-06-25 om 01.07.11
Het is toch altijd even wennen als je niet in je eigen bed slaapt, vooral de eerste nacht(en). Een vreemd bed, een kussen dat niet zo lekker ligt, andere geluiden om je heen… Gelukkig is er de Deep Sleep pillow spray van This Works, een spray met de geur van kalmerende kamille, vetivert en lavendel die je over je kussen heen sprayt. Door de geur in te ademen word je helemaal zen en val je in een betere, diepere slaap. Deze spray helpt je de nacht wel door! Lees hier mijn uitgebreide review van dit product. Er zijn grote sprays, maar juist voor op vakantie is deze Can’t Sleep-kit ideaal. De kit bestaat uit een kleine Deep Sleep pillow spray en een kleine Deep Sleep roller ball van beide 5 ml per stuk. De kit kost €13 via Cosmania.nl

10. LUSH shampoo bar
Lush-Cosmetics-Shampoo-BarsIk heb meer dan eens een Lush shampoo bar opgemaakt, maar ik heb er eigenlijk nog nooit een volwaardige review over geschreven. Stom, want ik vind ze namelijk wel superfijn! Een shampoo bar is in feite shampoo in vaste vorm. Het werkt heel makkelijk: maak je haren nat, wrijf de shampoo bar over je hoofd heen tot het schuimt, leg je bar weg en was je haren zoals gebruikelijk. Een shampoo in vaste vorm is handig wanneer je het mee wilt nemen in je handbagage en ook hoef je niet bang te zijn voor lekkende flessen. Je doet er trouwens superlang mee, dus je zou de bar net zo goed door de helft kunnen snijden of slechts een kwartje meenemen op reis, dat is echt meer dan genoeg! Deze shampoo bars maken je haren superschoon en glanzend. Ze kosten €8,95 per stuk (55 gram – met deze shampoobar kun je net zo vaak je haren wassen als met drie 250 ml flessen normale shampoo).

Zo, dat waren mijn 10 handige beautyproducten voor op reis! Ik heb geprobeerd om juist wat verrassende en innovatieve producten in het lijstje te zetten (en dus juist niet lippenbalsem met SPF, zonnebrandcrème, after sun, etc. Dat is vrij voor de hand liggend, lijkt me). Een deel van de producten ken ik zelf nog niet en moet ik echt in huis gaan halen. Zo ben ik superbenieuwd naar de Dry Shower Body Wash en de UV Cut Spray! Dit zijn wat mij betreft absolute zomer musthaves.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit lijstje met handige travel beautyproducten! Zijn deze producten iets voor jou? En welke producten vind je zelf absolute beauty musthaves voor op reis?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

90 Reacties

 1. Anoniem
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Volgens mij zag ik bij de hema nummer 8 liggen gisteren!

 2. Gloria Van Heyst
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Leuk artikel! Vooral die UV-spray ga ik proberen te bestellen. Hopelijk lukt het vanuit België!

 3. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Dit soort artikelen zijn zo fijn rond de tijd van dit jaar! Ik vertrek toevallig zaterdag weer.

 4. 28 juni 2015 / zondag, 28 juni 2015

  Ik ben al een lange tijd benieuwd naar de shampoo bars van Lush. Ik ga ze denk ik maar proberen. Ik zweer in ieder geval bij de toothy tabs.. mega handig voor op reis of een weekendje weg.

 5. Butterfly
  28 juni 2015 / zondag, 28 juni 2015

  Die ‘toothy tabs’ kan je ook gemakkelijk zelf maken: druk wat kleine hoopjes tandpasta op een stuk bakpapier en laat ze een paar dagen indrogen. Tadaa! Zelfgemaakte tandpasta chips die ook nog eens lekker cheepy zijn!

  • Selisa Dogru
   28 juni 2015 / zondag, 28 juni 2015

   omg echt chill ik gebruikdat nu ook, ze scheimen wel minder, maar dat is ook niet zo’n ramp.

 6. ikke
  27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Wat die dry wash shower dinges betreft : in de Claire’s hebben ze een gelijkaardig soort spulletje. In België althans, ik weet niet hoe het in Nederland zit 🙂

 7. 27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Fantastisch artikel! Hier heb ik echt wat aan =D

 8. 27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  leuk en handige tips, vind het tasje van Sephora wel erg leuk!!

 9. I
  27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Jouw blog is top! Ik lees veel beautyblogs maar jouw blog springt er echt uit.
  Leuk geschreven, vernieuwend en je blijft zo lekker jezelf.
  Dat mis ik nog weleens bij andere blogs

 10. Nan
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Een hele hoop handige tips!
  Maar als ik dan ook nog een tip mag delen wat super is voor op vakantie dan is het wel de make up eraser. Een soort doek waar je alleen met water je make up eraf kan halen. Helemaal niet lopen sjouwen met al je reinigingsproducten.
  Ben benieuwd of je die een keer zal gaan reviewen want ben nieuwsgierig wat je ervan vindt.

  Fijn weekend

 11. Sara
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Superhandig deze review! Eigenlijk zou ik een speciaal Serena travelback willen waarin al jouw favorieten zitten!

 12. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Die Sephora tas is zo handig! Waarom is de Sephora nou weg? Ik had hem gekocht.

 13. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Oké hier zitten echt super veel handige producten bij waarvan ik überhaupt niet eens wist dat ze bestonden. het venus scheermesje ontving ik onlangs en gaat zeker mee op vakantie. Verder spreken we vooral de OPI remover nagellakdoekjes me aan. het is altijd zo een zooitje met de watjes en gewone remover.

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 14. Rachelle
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Oh wat handig! Die LUSH-Shampoo bar kende ik nog niet, ben hier nu wel benieuwd naar dus wie weet ga ik die nog halen. Dry Shower Body Wash klinkt ook heel handig, jezelf even snel opfrissen lijkt mij.

  Leuk artikel! 🙂

 15. Irene
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Hi Serena, de link van ‘Lees hier mijn uitgebreide review van dit product.’ van punt 9. de ‘this works can’t sleep-kit’ doet het niet! Of nouja, er is helemaal geen link 😉

  Fijne tips!

 16. Anne
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Die UV spray, ideaal !! Laat dat maar snel naar Nederland komen

 17. Ikram
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Een paar superhandige productjes die ik ook nog niet kende! Thanks voor de tips Serena 😀

 18. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Handige producten, van sommige zoals de shampoobar en tablet tandpasta had ik nog nooit gehoord!

 19. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  De shampoo bars van lush vind ik wel vrij uitdrogend. Maar handig zijn ze zeker! En die face mist die moet ik hebben zeg! Super handig!

 20. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Wat een super leuke spulletjes!
  Op tv zag ik al een reclame van de Venus embrace. Die dame ging zo ff het toilet in, haalde dat ding over d’t benen, en klaar. Maar hoe zit het dan met schuim? beetje gek eigenlijk…
  Jammer dat sommige producten, zoals die bunny spray (!) niet in nl verkrijgbaar zijn :(…

 21. Naomi
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Die shampoo bars lijken me echt handig!!

 22. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Nagellakremover pads kan je veel goedkoper vinden bij Kruidvat of Primark. Handig, dat wel. Naar die spray spf ben ik wel heel benieuwd.

 23. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Ik ben heel erg benieuwd naar die venus embrace. Ik ben alleen bang dat het formaat voor mij te klein is om fatsoenlijk te kunnen smeren. Ik hou van de Lush shampoo bars, al moet ik zeggen dat de nieuwste shampoo bars die er afgelopen jaar zijn bijgekomen wel sneller op gaan dan de originele..
  Erg handig artikel, deze ga ik zeker nog even nazoeken als we over een paar maanden naar Amerika vliegen.

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

   Het mesje is net zo groot als normaal, alleen het handvat is veel kleiner, maa ligt alsnog lekker en goed in de hand.

 24. mery_jose
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Erg handig !!

 25. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Ik vind die OPI nagellakremoverdoekjes wel wat prijzig. Wat voor mij niet kan ontbreken is mijn mini stijltang en mijn anti bacteriële handcreme!

 26. Lisa
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Leuk artikel!!

 27. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Wat een leuke post! Vooral die eerste 5, echt super leuke producten die ik nog niet kende

  XO

 28. Jessy
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Leuk artikel, van sommige producten wist ik niet eens dat ze bestonden. Die UV spray lijkt me echt ideaal en de pillow spray wil ik zelf wel eens proberen, ik slaap nooit echt goed, dus wie weet!

 29. Sarah
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Wat een handig artikel zeg! Ik heb nu al last van ‘inpak-stress’ dus deze tips en handige musthaves komen zeker van pas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *