6 x everyday make-up producten

Aan mijn everyday make-up ben ik nogal verknocht. Ik gebruik al erg lang dezelfde foundation, bronzer, blush, mascara, wenkbrauwpoeder, lippenstift en oogpotlood. Toch leek het me leuk om eens geheel andere producten te gebruiken voor een dagelijkse look. Wel even gek, maar wie weet, misschien vind ik wel een product dat één van mijn vaste producten van zijn troon kan stoten!

6 x everyday makeup_15

De producten die ik vandaag zal reviewen zijn;
Bourjois Liner Stylo ultra black – €9,50
L’Oréal Infallible mattifying foundation – €15,95
Maybelline Brow Satin – €11,99
Bobbi Brown Brightening Brick – €49
Givenchy le Rouge-à-porter – €40 (nog niet verkrijgbaar)
Yves Saint Laurent mascara volume effet faux cils – €33,50

L’Oréal Infallible mattifying foundation

6 x everyday makeup_18

6 x everyday makeup_196 x everyday makeup_03Naar deze foundation van L’Oréal was ik al een tijdje benieuwd. Ik heb een gemengd tot vette huid, dus ik heb echt iets nodig dat niet te hydraterend is, anders ga ik glanzen (en not in a good way). Deze Infallible foundation is matterend en belooft tot maar liefst 24 uur matte te blijven. Wow, dat is nogal een belofte. Soms zijn matte foundations heel poederig en zo matte dat ze je gezicht een beetje poppig doen lijken, alsof al het leven uit je gezicht is gezogen.

loreal infallible foundationInfallible is gelukkig niet poederig, dat is een plus, maar wel mooi matterend. Ondanks de matte finish vind ik dat de foundation toch een lichte, levendige glow achterlaat op de huid. Hij verdeelt gemakkelijk over mijn gezicht. Ik heb de kleur 32 – Amber geprobeerd, en deze kleur is echt een perfecte match voor mijn getinte huid met gele ondertoon! Had ik niet verwacht, vaak zijn er geen drogisterijfoundations te vinden in mijn kleur.

Infallibe laat een zijdezacht – maar niet poederig – laagje achter op mijn huid en heeft een hele sterke dekking. Ideaal om het kleurverschil in mijn huid en littekens en pigmentvlekjes mee te camoufleren. Na een aantal uren is mijn huid nog steeds mooi matte, maar aan het eind van de dag is het wel wat glanzend rondom mijn neus. Ik ben positief verrast! Als je op zoek bent naar een sterk dekkende, matterende foundation die niet poederig is, kijk dan zeker eens bij de L’Oréal Infallible foundations! Prijs €15,95/35ml.

Maybelline Brow Satin & Bourjois Liner Stylo

6 x everyday makeup_22

Ook naar Maybelline Brow Satin was ik erg benieuwd. Aan de ene kant een potloodje om je wenkbrauwen vorm te geven en aan de andere kant een sponsje met poeder, om de wenkbrauwen op te vullen. Het zag er veelbelovend uit! De Liner Stylo van Bourjois ziet er ook al zo goed uit. Intens gepigmenteerd, een scherp puntje (waarmee ik een winged lijntje kan trekken) en het belooft een ‘very long-lasting’ effect.

6 x everyday makeup_01Dit zijn de swatches van Brow Satin in de kleur dark brown. De bruine kleur heeft een koele, assige ondertoon en dat is zeker een plus. Vaak hebben bruine wenkbrauwproducten een warme, roodachtige ondertoon en dat staat gewoon niet zo mooi in je wenkbrauwen. Met het potloodje trek ik hele fijne, dunne lijntjes en het sponsje laat een zacht poeder achter. Prijs €11,99

6 x everyday makeup_02De Liner Stylo van Bourjois is echt intens zwart en intens gepigmenteerd. Ik kan er mooie, fijne lijnen mee trekken. Het is niet zo heel romig, het is iets stroever, maar glijdt in principe prima over mijn huid heen. Eenmaal opgedroogd kan ik de lijnen niet wegvegen, het blijft muurvast zitten. Prijs 9,50.

Yves Saint Laurent mascara volume effet faux cils

6 x everyday makeup_21Bijna ieder merk belooft een valse wimper effect, maar doet Yves Saint Laurent zijn naam eer aan? Het borsteltje is lekker vol en ‘furry’ en ziet er verder niet bijzonder uit. Geen boogje, speciale vorm of uitstekende haartjes, gewoon een borsteltje zoals we gewend zijn van een mascaraborsteltje, eigenlijk.

6 x everyday makeup_12Op deze foto zien jullie het effect van Brow Satin, Liner Stylo en de Yves Saint Laurent mascara volume effet faux cils bij elkaar.

Brow Satin
Ik vind de Brow Satin echt heel handig in gebruik. Met het potloodje teken ik de vorm van mijn wenkbrauwen en het puntje is zo fijn dat ik er hele strakke lijnen mee kan tekenen, en een mooi puntje aan het uiteinde. Met het sponsje kleur ik gemakkelijk en snel mijn wenkbrauwen in. Ik heb nogal wat gaten en lege plekken in mijn wenkbrauwen, en met het sponsje weet ik alles netjes op te vullen. De kleur is precies goed en heeft ook na aanbrengen geen warme ondertoon, daar ben ik blij mee! Ik zou dit product zeker vaker gebruiken, vooral voor onderweg. Dan is dit veel makkelijker dan het aanbrengen van wenkbrauwpoeder met een kwastje.

Liner Stylo
Ik ben erg tevreden over Liner Stylo. De kleur is echt lekker intens zwart en ik kan er prima een winged eyeliner mee tekenen. Het puntje is wel fijn, maar die van Smashbox is nog net iets fijner, waardoor ik die eerder zou gebruiken dan deze. De Liner Stylo heeft dan wel weer een zachter prijsje.

YSL  mascara volume effet faux cils
Deze mascara is heel rechttoe, rechtaan, maar geeft mijn wimpers geen special treatment of een faux lash effect, helaas. Op mijn onderwimpers vind ik deze vooral erg mooi, de mascara vlekt ook niet onder mijn ogen. Mijn bovenste wimpers had ik van te voren gekruld, maar de krul zakt eruit. Wel erg fijn dat deze mascara niet hard wordt, niet klontert, niet te nattig aanvoelt en goed op te bouwen is. Ik blijf echter bij mijn vaste Guerlain cils d’enfer waterproof mascara, die werkt bij mijn wimpers toch beter.

Givenchy le Rouge-à-porter

6 x everyday makeup_206 x everyday makeup_046 x everyday makeup_10Vorige week ontving ik mijn eigen gepersonaliseerde Rouge-à-porter van Givenchy in de zachtroze kleur rose aristocrate. In eerste instantie dacht ik dat het om een verzorgende getinte lippenbalsem ging, maar deze lipstick laat echt een prachtig, goed gepigmenteerd en fris kleurtje achter en voelt aan als een verzorgende en hydraterende balsem. Heerlijk! De huls is natuurlijk een plaatje om te zien, en dat mijn naam erop staat maakt het alleen nog maar leuker! Binnenkort kun je in Utrecht je eigen Givenchy lipstick aanschaffen én laten graveren, maar daarover vertel ik jullie later meer. Ik wilde jullie vast een sneak peek geven 🙂

De rouge-à-porter lipsticks liggen nog niet in de winkels, maar zullen zo rond de €40 gaan kosten. De collectie bevat 16 mooie, flatterende kleuren.

Bobbi Brown Brightening Brick

6 x everyday makeup_176 x everyday makeup_166 x everyday makeup_05Zei er iemand Bobbi Brown en Bricks? Dan gaat mijn hart meteen sneller kloppen. Elke dag gebruik ik de Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze, maar deze bricks zijn weer nét even iets anders. De Brightening Bricks geven je de warmte van een bronzer, de frisse kleur van een blush en de gloed van een highlighter. Een handig én mooi multifunctioneel product. Elke brick heeft 6 kleuren die je allemaal tegelijk kunt gebruiken, maar ook apart. In totaal zijn er 6 Brightening Bricks en ik heb hier de kleur Cranberry. Ik heb alle kleuren door elkaar heen gebruikt en aangebracht op de appeltjes van mijn wangen.

6 x everyday makeup_11Het geeft mijn wangen een lief en fris kleurtje en tegelijkertijd een prachtige glow. Ik heb het idee dat mijn Shimmer Bricks een sterkere glow geven, de Brightening Bricks zijn wat natuurlijker. Ook erg mooi en zeker de moeite waard om eens mee af te wisselen. Jep, ik ben ook absoluut fan van dit mooie pareltje! Prijs €49.

everyday makeupVoor en na.

6 x everyday makeup_146 x everyday makeup_13Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten uit te proberen, ook al ben ik al tevreden met wat ik heb. De Maybelline Brow Satin zal ik zeker vaker gaan gebruiken, vooral voor onderweg en op reis, en mijn Bobbi Brown Shimmer Bricks wil ik zo nu en dan afwisselen met de Brightening Bricks. Ook de Infallible foundation heeft me positief verrast en is op warme dagen, wanneer ik meer glim en glans, een goede om te onthouden. Met de Givenchy lipstick ben ik helemaal in de wolkjes, ik heb er een nieuwe favoriet lipproduct bij voor elke dag!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een aantal producten van verschillende merken en prijscategorieën bij elkaar te zien in een artikel. Op deze manier wil ik jullie met zo veel mogelijk producten kennis laten maken. Als jullie dit ‘concept’ graag vaker terug willen zien, laat het me dan zeker even weten bij de comments!

Welk van de bovenstaande producten spreekt jou het meest aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

99 Reacties

 1. 19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

  De foundation en shimmerbrick, wauw!

 2. Estefani
  16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

  Gebruik je geen poeder? Alleen de foundation?

 3. Susanne
  16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

  Leuk! En mooie producten! Ik ben wel benieuwd welke producten je normaal en al erg lang gebruikt en hoe die eruit zien bij jou!

 4. 15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

  Ik was nog steeds opzoek naar een wenkbrauw product, wat meer was dan een (hard) potloodje en niet ontzettend duur. Ik denk dat ik zelf de Maybeline brow satin ook zeker ga proberen!

 5. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Wauw mooie producten!
  De foundation van L’oréal heb ik vandaag ook gekocht, kan niet wachten om hem te testen!

  Fijn weekend 🙂

 6. Jantine
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Leuk artikel zo! Vaker doen :-). Ik vind de Brightning Bricks je erg mooi staan! Lekker, zo’n kleurtje op je wangen.

 7. t.
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Vind deze shimmer bricks je zoooveel beter staan die bronze! Echt heel mooi dit

  • t.
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   Oke brightning sorry haha

 8. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Deze Brightening brick lijkt mij echt wel een hele gave om te hebben, maar misschien dat ik dan nog wel iets eerder voor een shimmer brick ga, maar hoe dan ook.. er gaat er ooit eentje komen. xxx Lucinda

 9. roowmful
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Prachtig!

  Ik zou graag meer willen weten over de Brow Satin, ik hoop dat het een goede vervanging is voor mijn dure Anastacia Browwiz in de kleur Taupe.

  Ik ben blond en de meeste drogiSterij producten voor de wenkbrauwen zijn te warm!

 10. Sue
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Welke kleur van Brow Satin heb je? Volgens mijn zijn er 4 kleuren o.i.d. verkrijgbaar.

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

   hi Sue,
   dark brown heb ik hier gebruikt.
   Staat ook in de tekst, maar daar heb je overheen gelezen denk ik!

   liefs, Serena.

 11. Aaf
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Wat een leuk artikel. Welke uitvoering van Bobbi Brown heb je? Ik ben benieuwd!

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

   hi Aaf,
   wat bedoel je precies met uitvoering? Als je de kleur bedoeld, dit is Cranberry. Staat ook in de tekst, trouwens 😉

   liefs, Serena.

 12. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Prachtige look! De bobbi Brown brick is mijn favorietje /)

 13. Merlin
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Ja je zegt zo: ik heb een vette huid en ik heb een foundation nodig die niet te hydraterend is. Ja doe dan wat poeder er over heen ofzo. Dan glim je ook niet zo

  • t.
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   Wat is daar het nut van als je gewoon een niet te hydraterende foundation kan kopen? 🙂 met poederen is het toch dubbel op. Ik kan zelf ook geen glowy foundation gebruiken

 14. Linde
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Enig idee of de foundation van L’Oreal ook in tinten die wat meer geschikt zijn voor echt sneeuwwitjes verkrijgbaar is? En ik begin nu toch meer te twijfelen om mijn hema wenkbrauwpotloodje te laten liggen en op Brow Satin over te stappen…

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

   Ik heb ook heel lang HEMA gehad, maar die is zo vettig en glimmend, dus oogt minder natuurlijk en veeg je ook gemakkelijker weer weg. Ik vind deze wel echt een stuk fijner, maar in prijs is hij dan ook hoger.

   Qua foundation, ze hebben wel lichtere tinten maar als je echt heel licht bent denk ik dat de lichtste kleur nog te donker is..

   • Linde
    16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

    Van de foundation is wel jammer, dat wordt dus toch sparen en een keertje bij de Douglas of ICI Paris XL binnenlopen. Voor de Brow Satin zal ik dan binnenkort maar eens naar het Kruidvat gaan.

 15. chichi
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Ik ben enorm fan van Givenchy le rouge lipsticks…ik wil ook een met m’n eigen naam erop! Best cheezy maar zo leuk :p

  • Serena
   Auteur
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   Volgende maand kun je ze in Utrecht laten graveren, de exacte datum geef ik zsm door als ik het weet!

   • Joanna
    29 maart 2016 / dinsdag, 29 maart 2016

    Hoi
    Ik had een vraagje het lukt me niet de juiste foudion tevreden heb jij een tip

 16. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Die foundation ga ik ook onthouden!

 17. Ger
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Heerlijk jouw humor. ….’anders ga ik glanzen. . ‘and not in a good way’.. haha
  Leuk artikel. Mooie foundation.

 18. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Wat een leuk artikel. Ik heb eigenlijk ook een vaste make up routine. Die Bourjois liner vind ik erg mooi, die zwart is zo intens!

 19. Willemijn
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Leuk concept! Voor herhaling vatbaar. Ik ben zelf vooral nieuwschierig naar de Brow Satin…

 20. MooW
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Welke kleur brightening brick gebruik je?

  • Serena
   Auteur
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   hi MooW,
   de kleur is Cranberry. Staat er ook bij, maar misschien las je te snel 😉

 21. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Heel erg leuk om meerdere producten van verschillende merken zo in een review te zien. De lipstick is prachtig. Ook de foundation vind ik erg mooi!

 22. Romy
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Wat een leuk artikel. Ik zou zo graag een Bobbi Brown Shimmer Brick of Brightening Brick proberen, maar de prijs vind ik toch wel erg hoog. Twijfel, twijfel

  • Serena
   Auteur
   14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

   Echt, het is elke cent waard!! Je doet er superzuinig mee, ik denk dat je er een jaar mee kan doen, misschien wel langer, bij dagelijks gebruik.

 23. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Wat een prachtige producten en een geweldige look!! Leuk artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *