Nieuwe Chanel Rouge Coco lipsticks

De klassieke Chanel Rouge Coco lipsticks zijn vernieuwd! Chanel heeft aan de textuur gesleuteld waardoor de lipsticks nóg romiger en verzorgender zijn geworden en nóg soepeler over je lippen glijden. Ze voelen aan als een verzorgende balsem, maar geven de kleur en glans van een lipstick.

nieuwe chanel rouge coco_32 In totaal zijn er 23 Rouge Coco kleuren die elk een vrouwen- of mannennaam hebben gekregen. Helaas zit er geen ‘Serena’ tussen, maar dat laat de pret niet drukken. Ik heb maar liefst 14 met veel liefde voor jullie geswatcht.

nieuwe chanel rouge coco_33 De hulzen zijn gewoon hetzelfde gebleven; glanzend zwart met een metallic goudkleurig riempje. De perfecte, klassieke Chanel verpakking.

nieuwe chanel rouge coco_38Chanel zorgt altijd voor kleuren die flatteus staan bij elk type vrouw. Als ik zo kijk zie ik er ook vrij lichte en vrij donkere, bruine kleuren tussen zitten, dus ik ben heel benieuwd of die kleuren inderdaad heel flatterend zullen staan bij mij.

nieuwe chanel rouge coco_39Van boven naar beneden, van links naar rechts;
eerste rij; Adrienne, Antoinette, Misia, Légende, Mademoiselle.
tweede rij; Olga, Edith, Roussy, Ina, Emilienne.
derde rij; Coco, Arthur, Dimitri, Gabrielle.

nieuwe chanel rouge coco_01The browns: Adrienne, Antoinette, Misia, Légende, Mademoiselle.

nieuwe chanel rouge coco_02The pinks: Olga, Edith, Roussy, Ina, Emilienne.

nieuwe chanel rouge coco_03The reds: Coco, Arthur, Dimitri, Gabrielle.

The browns

nieuwe chanel rouge coco_34Adrienne

nieuwe chanel rouge coco_04 nieuwe chanel rouge coco_05Adrienne is een hele mooie beige nudekleur met een vleugje roze, waardoor de kleur heel fris en natuurlijk staat. Zelfs op mijn getinte huid is het een mooie nudekleur. Erg mooi voor bij smokey eyes en everyday looks.

Antoinette

nieuwe chanel rouge coco_06 nieuwe chanel rouge coco_07Antoinette was de kleur waarover ik twijfels had door de bruine ondertoon, maar doordat het gemengd is met een vleugje koraal lijkt de kleur toch wat frisser eenmaal op de lippen. Het zou niet mijn keus zijn deze kleur, maar toch vind ik hem verrassend mooi en chic staan!

Misia

nieuwe chanel rouge coco_08 nieuwe chanel rouge coco_09Misia is koraaloranje met een bruinige ondertoon, en deze kleur zou ik ook nooit hebben gekocht als ik hem zo in de huls zou zien zitten. Eenmaal op mijn lippen verrast ook deze kleur me in positieve zin! Ik vind het een hele chique kleur. Niet knallend, maar ook niet onopvallend, een beetje ertussenin. Deze kleur staat echt heel mooi en warm en laat mijn gezicht echt stralen.

Légende

nieuwe chanel rouge coco_10 nieuwe chanel rouge coco_11Deze kleur is het beste te omschrijven als oudroze met een iets bruinige ondertoon en een parelmoeren finish. Niet mijn favoriete finish, maar de kleur is desondanks erg mooi. Net zoals Misia is ook Légende niet knallend, maar ook niet onopvallend. Een prachtige kleur die het gezicht verfrist.

Mademoiselle

nieuwe chanel rouge coco_12 nieuwe chanel rouge coco_13Mademoiselle deelde ik in bij the browns, omdat de zachte, koraalroze kleur een vleugje bruin lijkt te hebben. Vooral op de full face swatch kun je dit goed zien. Het heeft een zweempje taupe, zo lijkt het. Ik vind het persoonlijk een erg mooie kleur. Hij is wat donkerder dan een nude, waardoor het op mijn getinte lippen dan weer bijna een soort ‘own lips but better’ kleurtje wordt. Ik vind dit een erg mooie, vrij neutrale kleur voor elke dag.

The pinks

nieuwe chanel rouge coco_36Olga

nieuwe chanel rouge coco_14 nieuwe chanel rouge coco_15Olga is in de huls bijna – excuse my language – ordinair lichtroze. Nee echt, dat hele felle Barbieroze. Dat vond ik eigenlijk niets voor Chanel! Ik hield mijn hart al vast, maar wat blijkt, deze lipstick is niet zo heel gepigmenteerd waardoor het slechts een wat lichter laagje achterlaat op mijn lippen. Hierdoor valt de kleur juist prachtig uit en mengt het zich met de kleur van mijn eigen lippen tot een zachtroze nude. Het staat superfris, I love it!

Edith

nieuwe chanel rouge coco_16 nieuwe chanel rouge coco_17Edith is een wat fellere zachtroze kleur met een lichtelijke koele ondertoon, waardoor hij op de lippen heel fris en fruitig oogt. Het maakt mijn gezicht heel stralend en zacht. Ik ben dol op dit soort roze tinten!

Roussy

nieuwe chanel rouge coco_18 nieuwe chanel rouge coco_19Roussy lijkt op Edith, maar Roussy heeft juist een warme, gele ondertoon. Hierdoor is de kleur iets minder fruitig, maar minstens net zo fris. Omdat mijn huid ook een gele ondertoon heeft lijkt deze roze kleur iets meer te versmelten in mijn gezicht en oogt hij ook wat feller. Edith vind ik wat zachter van kleur. Ik vind Roussy erg mooi en ik denk dat deze kleur vooral geweldig staat op een (zon)gebruinde huid!

Ina

nieuwe chanel rouge coco_20 nieuwe chanel rouge coco_21Ina heeft een parelmoeren finish, dus ik dacht, dat kan toch niet mooi zijn? Ik ben absoluut geen fan van parelmoer finishes namelijk, voor zowel lipsticks als nagellakken. Ik vind het zo achterhaald. Toch heeft het wel wat bij deze zuurstokroze kleur. Ina staat lekker fruitig en fris. De kleur is vrij knallend, maar niet schreeuwerig.

Emilienne

nieuwe chanel rouge coco_22 nieuwe chanel rouge coco_23Emilienne zou ik omschrijven als een fruitige fuchsia gemengd met een flinke teug rood. Het is niet roze, het is niet rood, het zit er echt een beetje tussenin. De kleur is fel, maar dan op een hele beschaafde en elegante manier. De perfecte kleur voor mensen die rood willen dragen zonder per se te knallen.

The reds

nieuwe chanel rouge coco_35

Coco

nieuwe chanel rouge coco_24 nieuwe chanel rouge coco_25Coco zou ik omschrijven als een oranje kleur met een roestbruine ondertoon. De kleur misstaat me niet, maar ik vind het persoonlijk op mijn gezicht ook geen toppertje. Jammer, want mijn kat heet Coco en ik had het zo leuk gevonden als ik elke dag ‘Coco’ zou kunnen aanbrengen! Ik ben gewoon geen fan van oranje lipsticks, helaas. Toch is de kleur erg fris en elegant en een goed alternatief voor klassieke rode lippen.

Arthur

nieuwe chanel rouge coco_26 nieuwe chanel rouge coco_27Arthur is een wat fellere oranjerode kleur. De kleur vind ik al wat meer knallen, maar dan op een hele chique manier. Ik vind het een verhelderende, frisse kleur die het gezicht echt laat stralen!

Dimitri

nieuwe chanel rouge coco_28 nieuwe chanel rouge coco_29Dimitri is rood met een vleugje koraalroze, erg mooi! Niet zo knallend als dat echte felle rood, maar wat  subtieler. Dimitri vind ik heel fruitig en fris staan op mijn lippen, toch weer iets zachter dan knallend rood.

Gabrielle

nieuwe chanel rouge coco_30 nieuwe chanel rouge coco_31Rood, roder, roodst. Gabrielle is echt knallend felrood met een blauwe ondertoon. Heel klassiek en elegant en op en top chic. Als je op zoek bent naar een klassieke, rode lipstick dan is Gabrielle wat je zoekt. Toch vind ik een kleur als Dimitri stiekem nét iets interessanter. Ik heb al zo veel van dit soort knallende rode kleuren voorbij zien komen, en Dimitri is rood, maar dan net even anders. Dat vind ik zelf wat leuker.

nieuwe chanel rouge coco_37Mijn oordeel over de nieuwe Rouge Coco lipsticks van Chanel? Ze zijn inderdaad romiger en heel hydraterend voor de lippen. Ze glijden zacht en soepel over mijn lippen heen en voelen haast aan als een verzorgende lippenbalsem. Qua kleur moet ik zeggen dat sommige kleuren – zoals Olga – iets minder pigment bevatte dan ik dacht, maar dat is in dit geval alleen maar positief. Ik heb wel eens lipsticks gehad die intenser gepigmenteerd zijn, maar deze nieuwe Rouge Coco lipsticks geven ook erg goede kleur af.

Alle kleuren, zowel bruinig of heel lichtroze, stonden me verrassend genoeg heel flatterend en chic. De fellere kleuren zijn opvallend, maar niet op een schreeuwerige manier. Juist op een hele subtiele, elegante wijze.

Mijn favoriete kleuren zijn; Adrienne, Mademoiselle, Olga, Edith en Dimitri.

nieuwe chanel rouge coco_40De nieuwe Chanel Rouge Coco lipsticks zijn offline en online reeds te koop bij de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en bij De Bijenkorf. De lipsticks zitten in het vaste assortiment en kosten €33,50 per stuk.

Wat vinden jullie van deze vernieuwde Rouge Coco lipsticks? Welke kleur gaat er op je wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

84 Reacties

 1. graciella
  28 april 2017 / vrijdag, 28 april 2017

  Hi Serena,
  Watvoor merk en kleur blush heb jij op de foto gezet waar je die chanel adrienne lippenstift op hebt?

 2. 5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  ADRIENNE and OLGA are very nice for you. And DIMITRI among reds)

 3. 25 maart 2015 / woensdag, 25 maart 2015

  Ik kan het niet laten om je echt een compliment te geven over hoe je deze blogpost in elkaar hebt gezet. De foto’s zijn prachtig, de review is duidelijk, objectief maar ook met wat het voor jou persoonlijk doet en je laat de swatches, lipsticks en de collectie als geheel echt heel duidelijk zien. Top!

 4. 19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

  Wauw ze staan je echt allemaal!

 5. Tanja
  17 maart 2015 / dinsdag, 17 maart 2015

  Ik wil nog een Chanel lipstick, en ik ben ook Indisch dus ik dacht kijken wat mooi bij jou staat en dan kan ik wel kiezen, maar alles staat je mooi!! Dus kan ik geen keuze maken hahaha.

 6. Bonice
  16 maart 2015 / maandag, 16 maart 2015

  Ik vind het echt mooie lipsticks. Prachtige kleuren

 7. kim
  15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

  Sorry, maar bn ik de enige die vind dat die lipsticks er heel slecht uit vind zien? Behalve dat ze amper pigment hebben… dekken ze ook niet…. op sommige plekken op je lippen heb je amper lipstick zitten. Vind ik echt belachelijk voor lipsticks van 33,50…. rimmel lipsticks dekken beter dan dit! Heel jammer

 8. 15 maart 2015 / zondag, 15 maart 2015

  Jaaa, hier gaat mijn hart sneller van kloppen!

 9. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Oh, wat leuk dat je er zo veel hebt gereviewd! Nu heb ik echt een overzicht van welke ik ervan wil hebben 😀 Die bruintinten staan je heel mooi btw!

  xo Romy
  rusty-revolvers.blogspot.com

 10. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Wauw Serena wat een prachtige foto’s! En wat staan ze je allemaal gewoon goed zeg, heel gaaf!

 11. 14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Oh wauw, stuk voor stuk prachtige lipsticks… en ze staan je allemaal goed ! Die eerste vind ik erg mooi omdat het een beetje een nude kleur is, en verder… één van de roze-tinten aangezien ik alleen maar felle lipsticks heb, maar zo’n zachter kleurtje is ook wel leuk voor de afwisseling. (En als je met je handen in je haar zit omdat je niet weet wat je met al deze mooie lipsticks aan moet > I volunteer 😉 ) Liefs!

 12. Melissa
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Wouw! Mijn voorkeur gaat eigenlijk naar the pinks en Adrienne.. Rozige kleuren vind ik sowieso het beste en mooiste passen bij mij 🙂 ! Moeilijk om te kiezen welke ik het mooiste vind voor me ^^ !
  Ik vraag me ook af, hoe goed en hoelang de lipsticks blijven zitten?

  Heb jij toevallig nog tips, wat betreft make-up voor een bleke huidskleur?
  Zelf gebruik ik ook de lichtste poeders, aangezien foundations altijd strepen geven en de kleur niet mooi valt. Ik ben soms wat aan het uitproberen (foundation, oogschaduw, lipsticks,..) , maar aangezien ik ook vaak een vermoeide blik heb, wordt dat juist geaccentueerd! 🙁
  Ik ben benieuwd!

  Liefs, Melissa.

 13. Melissa
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Prachtige kleuren! Mademoiselle is mijn favoriet.

 14. Nienke
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Ik vind ze erg mooi! Vooral mademoiselle. Hoelang blijven deze lipsticks ongeveer zitten?

 15. Ciele
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  “Coco” vind ik je ook goed staan. Het geeft je een frisse teint die goed bij je huid past!!

 16. Irene
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Even geheel terzijde: is het shirtje dat je draagt van de Shoeby?? Ik was zo aan het letten op de mooie lipkleuren dat het me op het laatst pas opviel, maar ik heb dat shirtje ook! Zo’n fijn shirtje/blousje, staat jou ook heel mooi! En wat een geluk heb je toch dat je al die mooie Chanel lipsticks nu in je bezit hebt. Bedankt voor het artikel!
  Liefs X

 17. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Wat een mooie nieuwe kleuren! Ik vind zelf vooral de onderste rij rode kleuren heel mooi.

 18. 13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Fijne review en natuurlijk prachtige luxe lipsticks!

 19. Ger
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wow! Mademoiselle en Edith zijn schitterend. Die staan jou persoonlijk het mooist, vind ik. Maar eigenlijk zijn ze allemaal wel mooi.

 20. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw! Ik ben echt hélemaal weg van Mademoiselle!

 21. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik vind de kleuren altijd prachtig, maar vind ze net niet dekkend genoeg. Ik hou van meer matte lipsticks die lang blijven zitten, zoals MAC of Nars.

 22. Laura
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een fijn artikel weer en mooie duidelijke fotos dankjewel! X

 23. Jessy
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Oh wauw, hier word ik echt hebberig van! Ik dacht eerst dat Olga misschien inderdaad erg ordinair zou staan, maar op je lippen staat hij verrassend leuk en fris. Ik vind zelf Mademoiselle het mooist denk ik, of misschien toch Edith. Ze zijn echt prachtig!

 24. Amanda
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een leuke top heb je aan!

 25. Nina
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ze staan je allemaal prachtig. Wat heb je toch een goed hoofd!

 26. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ze zijn inderdaad prachtig. Ik heb vandaag bij de ici paris nr. 426 gekocht.

 27. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een prachtige foto’s! Zou je die foto die je als uitgelichte foto gebruikt groter kunnen uploaden? Zou ‘m dolgraag als wallpaper willen op mn laptop!

 28. Lieke K
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  EMILIENNE! Wauw! Chanel gaat echt een keer mijn eerste high-end lipstick worden!
  Helemaal nu ik jouw super artikel heb gelezen!! Ik hecht altijd ongelofelijk veel waarde aan de reviews op beautylab!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *