Boots Botanics

Eén van de eerste Boots apotheken van Nederland opende een paar jaar geleden recht tegenover mijn huis. Lucky me! De Boots kennen jullie waarschijnlijk wel als je wel eens in London bent geweest, het is de grootste apotheekketen van de UK. Boots apotheken in de UK zijn een mix tussen een apotheek en een parfumerie, maar hier in Nederland ligt de nadruk nog wat meer op het apotheek gedeelte. Toch is er in een Boots apotheek ook nog voldoende beauty te vinden, waaronder hun eigen lijn Boots Botanics. De geheel vernieuwde lijn is sinds 1 april in de schappen te vinden.

bootsbotanics_02De Boots Botanics lijn is vrij van minerale olie, paraffinewas, parabenen, SLS/SLES , bevatten naast bijenwas geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en er wordt niet getest op dieren. In 1995 is Boots een samenwerking gestart met The Royal Botanic Gardens, Kew in Engeland om pure plantenextracten te combineren in hun producten. De Boots Botanics lijn is ontzettend uitgebreid en bestaat in totaal uit zo’n 60 producten, waaronder een wijde range skincare, bath & body care, haircare en producten speciaal voor de man.

bootsbotanics_01Ik heb 3 producten uit deze lijn toegestuurd gekregen die ik de afgelopen tijd voor jullie heb getest en vandaag voor jullie wil gaan reviewen. Het gaat om de volgende producten;

  • Rehydrating Body Butter – Rebalance
  • Ionic Clay Mask – Shine Away
  • Facial Oil 100% organic

Rehydrating Body Butter – Rebalance
Ik ben geen groot fan van bodylotions en bodybutters, alhoewel ik me soms door een bepaalde geur wel kan laten verleiden om er toch mijn lichaam mee in te smeren. De geur van Rebalance is heerlijk! Het ruikt zacht en bloemig, maar ook een beetje fris. Deze bodybutter is onwijs dik en compact (als je de pot omkeert, blijft het gewoon tegen de bodem geplakt). Het is lekker smeuïg, maar trekt razendsnel in. En mijn huid voelt daarna héél zacht aan. Ik heb de pot nu op mijn bureau staan en smeer er elke dag even mijn handen mee in. Hmmmmm!

bootsbotanics_04 De meeste mensen zijn bekend met de Body Butters van The Body Shop, dus dat is een goed referentiepunt. Deze bodybutter van Boots is dikker en naar mijn idee nog voedender. Het maakt mijn huid echt zijdezacht. De geur is niet zo sterk als die van TBS, wat ik persoonlijk een pluspunt vind. De geur van deze Rebalance is veel subtieler, maar toch aanwezig en goed te combineren met een parfum.

bootsbotanics_03 boots botanics body butterDe prijs voor een pot van 300ml is €9,95.

Ionic Clay Mask – Shine Away
Maskertjes, I love it! Zeker als ze de huid matter en zuiverder maken. Ook al wordt ik dit jaar 29, puistjes en een vette huid zijn nog steeds aan de orde van de dag. Toen ik de dop van de tube afdraaide en het masker eruit wilde knijpen kwam er meteen heel veel vloeistof uit, dus pas hiermee op! Even schudden voor gebruik en houd er rekening mee dat er eerst wat vloeistof uit de tube komt voordat het masker eruit komt is een aanrader. Het masker is vloeibaarder dan ik had gedacht, waardoor je het heel dun kunt aanbrengen op je gezicht.

bootsbotanics_07 Het masker bestaat uit slechts een paar ingrediënten, waaronder zeeklei, water, conserveringsmiddelen en treurwilgschors extract (bevat salicylzuur en is ontstekingsremmend). Lekker rechttoe, rechtaan.

bootsbotanics_08 bootsbotanics_09 boots botanics ionic clay mask Het masker droogt – doordat je slechts een dunne laag aanbrengt – vrij snel op. Na 10 minuten is het geheel opgedroogd en voelt het strak aan. Afspoelen met warm water verwijderd het masker gemakkelijk.

boots botanics clay maskNa gebruik is mijn gezicht lekker schoon en fris en inderdaad matter (foto hieronder laat de nafoto zien). Door de aanwezige salicylzuur voorkomt dit masker onzuiverheden en de klei ‘trekt’ vuil uit de poriën. De tube is niet al te groot, waardoor je het ook gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Het is een puur, eenvoudig masker wat goed zijn werk doet. Er zitten geen irriterende ingrediënten is als parabenen en parfum, dus dit is ook fijn voor de mensen met een gevoelige huid.

De prijs voor een tube van 100ml is €8,95.

Facial Oil 100% organic
Ik weet dat de meeste mensen een beetje huiverig zijn om olie op hun gezicht aan te brengen, maar ik vind het heerlijk aanvoelen op mijn gezicht voor het slapen gaan! Nu doe ik dit niet overdag omdat het dan te veel glanst, maar mensen met een (zeer) droge huid kunnen het wellicht wel handelen. Deze gezichtsolie bestaat uit 100% biologische ingrediënten. Het is een heel puur product, bestaande uit plantaardige oliën en -extracten. De olie zit in een chic glazen flesje met een pipet, zodat er zo min mogelijk bacteriën bij de olie kunnen komen. Een pipet is niet bizar handig, maar om deze reden wel functioneel.

facial oil boots botanicsAmandel olie en argan olie hydrateren de huid en rozenbottel olie bevat natuurlijke retinol en vitamine E en heeft dus zelfs een anti-age werking. Fijn voor huidjes die wel wat herstel kunnen gebruiken (en dat zijn niet alleen rijpere huiden, maar ook huiden van mensen met acné, littekens en pigmentatie).

bootsbotanics_12Deze facial oil is heel licht en trekt lekker snel in, maar je moet er wel echt weinig van gebruiken. Gebruik je te veel, dan heb je best wel een glimhoofdje! Het is dus even zoeken naar hoeveel jouw gezicht nodig heeft, maar zelf heb ik aan 3 – 5 druppels al genoeg. Het geeft mijn huid een mooie, gezonde glans.

boots botanics facial oilHieronder zien jullie links mijn gezicht na het masker en rechts mijn gezicht nadat ik facial oil heb aangebracht;

boots botanics facial oil 2Voor een pipetflesje van 25ml betaal je €11,95. Het product is overigens erg zuinig in gebruik!

bootsbotanics_15Ik ben behoorlijk enthousiast over deze Boots Botanics producten! De prijzen zijn goed betaalbaar en ze hebben nog veel meer waar ik best benieuwd naar ben, zoals facewashes en haarproducten (zonder SLS/SLES dus) en een cleansing balm. Ik vind het fijn dat ze niet op dieren testen en dat ze zoveel mogelijk gebruik proberen te maken van biologische ingrediënten.

Boots apotheken vind je verspreid door heel Nederland. Check hun site voor locaties, of bestel online via hun webshop

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

77 Reacties

  1. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik ga dit jaar naar Londen en dan zal ik zeker even kijken!

  2. Ester
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dat masker lijkt me heerlijk, klinkt heel goed. 🙂
    & ik zie dat je je blog een beetje hebt opgefleurd? Heel leuk, net iets anders maar erg mooi. 🙂

  3. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ziet er goed uit! Volgende keer dat ik nog eens in de UK ben ga ik hier zeker eens naar kijken!

  4. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Lijken me fijne producten! Vooral het masker en de olie!

  5. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Zelfs met een masker op je gezicht zie je er helemaal glam uit, haha 🙂 Interessant artikel!

  6. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik wist niet dat er een Boots in Nederland zat! Dit is het leukste nieuws van vandaag!

    • Serena
      Auteur
      3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Maar onze Boots is niet te vergelijken met die in de UK, he? Ik wil je niet TOO EXCITED maken!

  7. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Klinkt goed! Ben vooral dol op lekkere maskertjes!

  8. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik ben heel benieuwd hoe deze producten reageren op mijn huid. Misschien dat ik ze eens moet proberen!

  9. Lotte
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Er is een nieuwe layout, toch?
    Ik vind hem in ieder geval erg mooi en meisjesachtig, zonder roze 😀

  10. Annika
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dat klinkt goed! Ik heb alleen nog vrij veel body butter van tbs staan, dus als ik hem koop, is dat niet meteen 😉

  11. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Het masker lijkt mij echt super!
    En het is ook echt niet duur!
    Ik ga zeker even kijken op de webshop!

  12. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Wat een fijne review! Ik ben dol op boots, op 3 minuten fietsen van mij af zit een boots apotheek. Ik ben dol op hun lichaamsscrubs, bodylotion en voetverzorging 🙂 Echt heerlijke geuren en goede kwaliteit!

  13. Syl
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik ben zelf ook vrij voorzichtig met gezichtsolie, het is toch vaak te vettig voor mij.

  14. Linda
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Nou wordt ik ook heel benieuwd!

  15. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    layout veranderd? lijken me fijne producten!

  16. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    lijken me erg fijne producten , vooral dat masker!

  17. Nabila
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Interessant!

  18. Roos
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dank je! Ik woon in Ierland, ik ga altijd naar boots. Zal eens kijken wat ze verder hebben :)!

  19. xAmber
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik kan het artikel wel zien! maar ik zie bijvoorbeeld geen logo enzo. Misschien wel handig om te weten dat ik chrome gebruik!

  20. zehra
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Bij chrome werkt het niet( bij mij). Je ziet de fotos niet en het artikel opent niet. Steeds als ik op lees verder druk word ik gewoon naar de homepage geleid.Heb het via IE dan maar gedaan.

    • Serena
      Auteur
      3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Ik heb mijn site nu openstaan in Chrome en het gaat prima! Misschien was het iets tijdelijks?

    • 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Bij mij was het ook, na 2min volharding kon ik het toch lezen 😀

  21. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Klinkt goed! Van kleimaskers krijg ik altijd een hele droge huid, maar de facial olie lijkt me heerlijk! xoxo

    • Wendy
      3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Wat je dan kunt doen is eerst een verzorgende olie aanbrengen op je gezicht en daar het kleimasker overheen. Geeft mij altijd een superzacht schoon huidje!

  22. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Er klopt iets niet met de layout, gelukkig kan ik wel de foto’s zien en het ziet er heel goed uit! Het lijken me fijne producten 🙂

  23. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Fijne producten lijken me het 😀 Vooral goed dat ze zo met fijne ingredienten werken.

  24. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Whaa, wat ben je een spook met dat masker, haha. Verder zie ik weinig foto’s, ze laden niet allemaal, en om te scrollen moet ik in je artikel klikken, maar ook als ik op de tekst klik (maakt niet uit waar) ga ik telkens naar de homepage, dus ik kan niet meer scrollen in je pagina, dat vind ik eigenlijk wel een beetje vervelend.

    • 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Oh, het is al opgelost zie ik! Was met chrome overigens.

  25. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Wat een fijn masker, alleen je layout is blauw op dit moment. Zonder header.

  26. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik kende het merk nog niet zo goed en ben erg nu wel erg benieuwd naar, vooral het masker! Kleimaskers zijn altijd zo heerlijk voedend! En stiekem vind ik maskers die je goed kan zien zitten als je ze net hebt opgebracht erg leuk. Waarom weet ik niet!

  27. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Wat fijn dat de lijn is vernieuwd! Vorig jaar had ik een facewash gekocht zonder harde reinigers (volgens Boots, en kon zelf inderdaad ook geen harde reinigers zien in de eerste twee regels) maar toen ik hem eens goed bekeek zat er halverwege de ingrediëntenlijst toch SLES :O Bummer! Was ik niet zo blij mee.. die bodybutter lijkt me trouwens wel erg lekker, net als het masker, al zou ik wel bang zijn dat het eraf ‘druipt’ denk ik 😉 fijne review!

    • Serena
      Auteur
      3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Nee, zo vloeibaar is het masker nu ook weer niet hoor! Ik had in elk geval geen last van druipers 😉

  28. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ziet er goed uit, lijken me fijne producten!

  29. lot
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik weet dat er face staat, maar zou je het ook niet in je haar kunnen gebruiken?
    Jammer dat er toch nog parfum inzit. Maar verder lijken het me fijne producten, zonder enorme prijskaart.

      • lot
        3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

        Ow thanks. Ik heb zelf van Boots het kokoshaarmasker gehad. Maar ik denk dat dit nog veel beter is. Toch maar eens op deze manier proberen.

  30. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik ga zeker even een kijkje nemen op de website! Ik heb soms het idee bij zulke natuurlijke producten dat het toch niet helemaal werkt zoals ik zou willen, omdat er soms gewoon wat “agressievere” dingen nodig zijn. Maar dat kan ook gewoon tussen m’n oren zitten hoor haha :’)

    • 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Vaak werken ze juist wel omdat er geen onnatuurlijke toevoegingen inzitten, waardoor de oliën etc. beter tot zijn recht komen.

      • 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

        ah oke! Haha, weer wat geleerd 🙂

      • Serena
        Auteur
        3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

        Ik denk dat dat een marketingpraatje is wat je ergens hebt opgepikt! 😉

    • Serena
      Auteur
      3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Dat iets natuurlijk is betekent niet automatisch dat het goed is, maar sommige mensen vinden het gewoon een fijn idee. Ik zeg, als je blij bent met jouw skincare die lekker synthetisch is, gewoon mee doorgaan. Zelf gebruik ik ook geen 100% natuurlijke, biologische skincare hoor! Maar dit is wel gewoon erg fijn spul.

      • Alexandra
        3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

        Klopt allemaal. Maar sommige natuurlijke ingrediënten, zou je wel beter biochemisch na kunnen maken, zodat ze stabieler zijn en je huidreacties kan verminderen. (Heb ik ooit eens op een training gehoord

  31. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Mooie ingredienten! Lijkt me heerlijk? Heb je trouwens een nieuwe lay-out?

  32. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dit klinkt als hele fijne producten! Wist niet dat de Boots dat had! We hebben er eentje in Zwolle maar kom er eigenlijk nooit, maar eens vaker binnen stappen!

    • 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

      Jaaa! Hij zit echt op 2 minuten van mijn huis, fietsend, in Zuid! Ze hebben er leuke producten hoor, ook een aantal eigen merk producten voor een erg fijn prijsje.

  33. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Die olie lijkt mij wel wat! Jammer dat Boots niet veel meer winkels heeft in NL

  34. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Dat klinken zeker als erg fijne producten! Ik ga eens een kijkje nemen op de website! 🙂

  35. Ester
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ik kom later wel even terug. 🙂
    Geen probleem!!

  36. Ruth
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    heb hetzelfde probleem als de andere

  37. Liza de Haan
    3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Hmm ik zie niet het hele artikel ik denk dat er iets mis is gegaan.

    Xxliza

  38. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

    Ehm, ik zie alleen een foto? Ik denk dat er iets verkeerds is gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *