2 handige beautyhacks (die je veel geld besparen) deel 2

Een tijdje geleden schreef ik al eens een artikel over 2 handige beautyhacks (die je veel geld besparen!) en vandaag is het tijd voor een vervolg. Gratis producten, geld besparen, dit klinkt mij als échte Hollander uiteraard als muziek in de oren. En al helemaal als het op beautygebied aankomt! Normaal gesproken geven jullie geld uit door de reviews en artikelen die ik schrijf, maar vandaag zorg ik er juist voor dat jullie geld in je zak kunnen laten. En niet de standaard ‘wacht tot er een aanbieding is’ of ‘knip je tubes open’ tips, maar tips waarvan je wellicht nog niet eerder hebt gehoord.

Hier komen mijn 2 handige beautyhacks waarmee je geld bespaart;

Gebruik eens zeep in plaats van douchegel

zeep-schuim-maken_-1Jaren geleden, toen Beautylab.nl nog TheSecretGardensLaboratory.blogspot.com heette (ja, echt), en mijn moeder en ik samen onze zelfgemaakte zeep verkochten via onze webshop, heb ik al eens een video gemaakt waarin ik liet zien hoe je het beste met zeep kunt douchen. Dat is toch niet zo lastig, hoor ik je nu denken, maar… hear me out. Zeep is vaak glibberig, het is wat harder, dus het houdt wat moeilijker vast, valt nog wel eens uit je handen en voelt niet heel comfortabel aan tegen je huid. Om deze reden kan ik begrijpen dat veel mensen douchegel verkiezen boven een stuk zeep. MAAR, zeep gaat veel langer mee dan een fles douchegel en is dus eigenlijk veel voordeliger. Gelukkig heb ik dé oplossing om zeep minstens net zo comfortabel en gemakkelijk te maken als douchegel.

zeep-schuim-maken_-2What to do? Allereerst is het verstandig om een klein stukje van je grote stuk zeep af te snijden. Leg het grotere stuk op een droge en koele plaats (of stop het tussen je kleding, dan gaat dat lekker ruiken) en neem het kleine stukje mee je badkamer in. Op deze manier voorkom je dat je blok zeep wegsmelt in je vochtige badkamer. Daarnaast is een klein stukje zeep iets praktischer in gebruik.

zeep-schuim-maken_-3Neem een puff spons, maak hem nat, en wrijf je stukje zeep er flink tegenaan. Maak de spons nog iets natter door hem onder de straal te houden, en wrijf de zeep er nogmaals stevig tegenaan. Er ontstaat hierdoor MEGA veel schuim. Echt, je gelooft het niet totdat je het zelf ziet. Heerlijk veel, zacht en weelderig schuim dat je gemakkelijk over je lichaam kunt verdelen. Het voelt een beetje als een shower foam.

zeep-schuim-maken_-4Leg je stukje zeep aan de kant en wrijf jezelf vervolgens lekker in met het schuim van de puff spons. Dit is echt vele malen beter dan jezelf inzepen met een hard, lomp stuk zeep die half van je lijf afglibbert, toch? Op deze manier doe je én superzuinig met je stukje zeep, én kun je genieten van dezelfde luxe als een shower foam en hetzelfde gemak als een douchegel. Hoppa!

zeep-schuim-maken_-6Dan heb ik als laatste nog een tip; laat je stukje zeep goed opdrogen. Zo gaat ‘ie het langste mee. Laat hem dus niet liggen in een bakje met een plasje water, dan smelt ‘ie zo weg. En zelfs op een speciaal zeepbakje kan hij een beetje smelten en vast komen te zitten (erg onhandig). Mijn aanrader is daarom om je stukje zeep in een organza zakje te doen en dit op te hangen, bijvoorbeeld aan de douchestang of aan de verwarming. Een organza zakje is lekker luchtig, zodat de zeep goed kan ademen. Op deze manier droogt je zeep goed en snel op en gaat hij dus extra lang mee.

Toner in sprayflacon

Deze beautyhack heb ik niet zelf verzonnen, maar las ik een tijdje geleden in de comments van dit artikel. Ik heb er nooit eerder bij stilgestaan, maar hoe slim is het om je toner over te gieten in een sprayflacon?

All I could think was;

qa7aoeqI appreciate that.

Niet alleen is het sneller om wat toner op je gezicht te sprayen (in plaats van de dop eraf draaien en het over te gieten op een wattenschijfje, om het vervolgens over je gezicht te halen), het is ook nog eens ZUINIGER in gebruik. Een wattenschijfje neemt natuurlijk veel product op, maar door het rechtstreeks op je gezicht te sprayen gebruik je precies genoeg.

Wat ik heb gedaan is een travel sprayflacon gekocht (gewoon te koop bij o.a. Kruidvat, Etos, Primark) en hierin heb ik mijn toner in overgegoten. Elke keer na het reinigen spray ik 1 à 2 keer toner op mijn gezicht, en vervolgens verdeel ik alles door het lichtjes met mijn handen en vingertoppen te verspreiden en in te masseren Dit moet nu even intrekken en drogen aan de lucht (dat gaat vrij snel) en daarna breng ik mijn dag- of nachtcrème aan. Als je gezicht vrij nat wordt van de toner en je dus te lang moet wachten tot alles is ingetrokken, dan gebruik je te veel product. Het is daarom handig om in het begin even uit te vogelen hoeveel sprays je precies nodig hebt (dit kan per sprayflacon verschillen).

Ik houd echt van deze manier! Het is lekker snel en je doet tot wel 3 à 4 keer zuiniger met je tonic. Scheelt je écht veel centjes! Bovendien is het fijn om een flesje toner in je tas te stoppen, zo kun je je gezicht tussendoor verfrissen en hydrateren. Vooral in het vliegtuig (met die snoerharde airco) en op warme dagen is dit heerlijk!

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om deze twee geldbesparende beauty hacks te lezen! Misschien kende je ze al, misschien ook niet. Lees ook deel 1 voor nog meer handige beautyhacks (die je veel geld besparen!).

Wat is jouw allerbeste, niet al te uitgekauwde tip om geld te besparen op beautyproducten?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. M
  1 december 2016 / donderdag, 1 december 2016

  Goede tip van die zeep!

 2. Hehe
  29 november 2016 / dinsdag, 29 november 2016

  Da fuck is toner? Doe ik in me printer

 3. Melanie
  29 november 2016 / dinsdag, 29 november 2016

  Wow, dat ik dit nooit zelf bedacht heb. Zo simpel! Super goede tips, thanks Serena 🙂

 4. 26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

  Wat een fijne tips! Een stukje van mijn zeep afsnijden deed ik nooit, waarom weet ik eigenlijk niet!

 5. Lise
  26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

  Huh, is toner hydraterend?? Ik dacht dat dit om je gezicht te reinigen was en dat je daarom het vuil er met een watje afhaalde zeg maar…

  Weer iets bijgeleerd, haha 😀

  • Kim
   29 november 2016 / dinsdag, 29 november 2016

   Ja dat dacht ik ook… Dat je he er juist weer vanaf moet halen.

 6. martine
  26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

  Heb dat toen inderdaad ook gelezen, en uitgeprobeerd.
  Ik vindhet helemaal niks, er komt van alles in je ogen en ook al spuit je maar 2 keer, het lekt zo van je gezicht af. ( geprobeerd met de olaz anti age die je laatst ook gereviewd hebt)

  • Serena
   Auteur
   30 november 2016 / woensdag, 30 november 2016

   hi Martine,
   je kunt ook proberen om de toner in je hand te sprayen, en dit vervolgens te verdelen over je gezicht.

 7. yeonu
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  ik vind lush zeep heeeerlijk en het gaat echt eeuwen mee maar… altijd als ik zeep gebruik krijg ik zo’n heel droog trekkerig gevoel!
  Waar ligt dit aan en kan ik dat voorkomen?

  • Darya
   26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

   Zeep droogt de huid uit, je zou kunnen kijken naar een hydraterend wasproduct of wat minder vaak met zeep wassen.

   • yeonu
    29 november 2016 / dinsdag, 29 november 2016

    ah goed om te weten dat het dus niet aan mij ligt dankje 😉

  • Norma
   28 november 2016 / maandag, 28 november 2016

   Heb ik ook altijd

 8. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Handige tips! ik wist echt niet dat deze tips besparend konden zijn. Ik wist wel dat een spray flacon veel beter is maar heel veel brands spelen daar niet op in (natuurlijk, geld verdienen) dus ben vaak wel blij als ze al in een spray vorm komen. Of ik zelf de toner in een ander flesje zou gaan gieten? Teveel moeite en ik koop vaak een product ook omdat het goed/leuk eruit ziet in de verpakking ;p call me lazy

 9. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  wat een goede tips, vooral de spray flacon. Maar de zeep ziet er erg mooi uit. liefs soraya

 10. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Wat een goede tips! Ik vind zeepjes best lekker hoor, ik schuim ze altijd gewoon eerst tussen mijn handen en ga daarna wassen. Zo’n douchepuff is ook maar een bacterie-kweekvijver. En van die toner: wat een uitvinding! Dat moet ik ook proberen!

 11. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Wat een goede tip van de toner! Waarom ben ik hier nooit op gekomen haha

 12. Fleur
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Of gewoon een washandje gebruiken met een stuk zeep. Dat is nog veel makkelijker. Ik was mijn gezicht al jaar en dag met zeep en washandje. Zo boen je je gezicht lekker fris en heb je ook geen scrub meer nodig. Ik doe dat al zo mijn hele leven en niks geen last van mijn (enigszins) droge huid. Daarna een likje Niveau sensitieve crème en klaar 🙂

 13. Doro
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Ik stop mijn stukje zeep altijd in een washandje als ik ga douchen, werkt ook prima!

 14. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  super handige tips ;D ik ga ze eens proberen!

 15. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Leuke tip die van het zeep! Ik douche eigenlijk altijd met zeep. Hier in Colombia verkopen ze veel zeep met havermout erin. Geen idee waarom maar ook onder de douche is dat lekker haha.

 16. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Om een toner in een spray te doen, lijkt me handig. En inderdaad een wattenschijf neemt veel product op.

  Thanks

 17. Mrie
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Leuk! Tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecaliste maakten we de watjes eerst vochtig (onder de kraan en dan flink uitknijpen) voordat we de lotion erop deden.

 18. Denise
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Handige tips!

 19. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Als ik geld zou willen besparen zou ik gewoon minder tonnen aan make-up moeten kopen … Dat zeepje zou niet genoeg verschil maken xD Hoewel dat van die Toner wel mega handig is.

 20. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Wauw wat een handige tips, die douchepuff ziet er zo leuk uit met al dat schuim!

 21. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Ok ik wil NU naar de Lush om een nieuw blok zeep te kopen 😉

 22. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Goede tips! Ik ga die tonic in een sprayflacon zeker eens proberen

 23. Dingske
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Die tip van de sprayflacon is inderdaad geweldig 🙂

  Voor de zeep: als je geen organza zakje hebt, dan kun je een puff uit elkaar halen en het ‘net’ waaruit die gemaakt is als zakje gebruiken.

  Ik heb nog een tip: ik heb mijn oogschaduwkwasten gemarkeerd met nagellak zodat ik de kwasten die ik voor donkere, bleke/highligther, roze en blauw/groene oogschaduw gemakkelijker uit elkaar hou.
  Ik vond het niet fijn om met een kwast waar nog donkere/gekleurde oogschaduw op hing in m’n pan lichte oogschaduw te komen.

  En de tip met de (schilders)tape om oogschaduw aan te brengen die ik (hier?) ooit gelezen hebben is mij ook goud waard 🙂

 24. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Douchen met zeep doe ik ook wel eens! Eigenlijk vooral om de lekkere zeepjes van Lush eens te proberen, maar het is inderdaad ook echt zuinig!

 25. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Douchen met zeep deed ik vroeger altijd als kind, ik kreeg allemaal jeuk en uitslag van al die verschillende douchegels

 26. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Ik vind vooral de tip van het organza zakje en het stukje zeep heel erg handig. Dat ga ik zeker eens proberen :-)! Ik heb toevallig een toner in een sprayflacon en dat werkt ideaal :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *