Zonbescherming voor de zongevoelige huid

Verbrand je snel? Als in, er hoeft maar één zonnestraaltje op je lichaam te vallen en je loopt er al bij als een kreeft. Die de marathon heeft gelopen. Twice.

Je kunt twee dingen doen: accepteren dat het nu eenmaal niet anders is en de gehele zonvakantie met zonneklep en t-shirt in de schaduw zitten, OF je huid voorbereiden op de zon en met de juiste bescherming de zon in gaan.

Mensen die snel verbranden bereiden hun huid vaak voor door een aantal weken voor de vakantie regelmatig onder de zonnebank te gaan. En hoewel zonnebankstudio’s zichzelf indekken door te zeggen dat hun UV-lampen beschermende filters bevatten, denk ik niet dat het heel gezond is voor je huid om regelmatig onder de zonnebank te gaan.

Gelukkig kun je je huid nu ook op een andere manier voorbereiden, namelijk met een voedingssupplement van Inneov.


In Azië is het al jaren ingeburgerd, maar wij Hollanders moeten er denk ik nog even aan wennen: beauty in een capsule. Een tijdje geleden schreef ik al over een parfum in capsulevorm waardoor je een lekkere geur uitzweet (klik hier) en in Aziatische landen zijn capsules met collageen tegen huidveroudering niet aan te slépen. Beauty van binnenuit: we kunnen er maar beter vast aan wennen, want ik denk dat dit de toekomst is.

Het merk innéov valt onder het concern L’oréal en richt zich vooral op ondersteunende voedingssupplementen. Naast deze capsules voor een zongevoelige huid hebben ze bijvoorbeeld ook capsules om haaruitval en huidveroudering tegen te gaan.

De capsules voor een zongevoelige huid dien je eenmaal daags te slikken, bij voorkeur tijdens je maaltijd. In een doosje zitten 30 stuks, dus je kunt er een maand mee doen. innéov raad aan om de capsules minimaal een maand voor blootstelling aan de zon in te nemen, zodat je huid de tijd heeft om haar biologische afweersysteem te activeren en zich zodoende voor te bereiden op de zon.

Maar hoe werkt zo’n capsule dan precies? Wat zit er in zodat je huid minder snel zal verbranden?


Waarom verbrand onze huid? Door de UV-stralen verzwakt het weerstandsvermogen van de huid. De beschermende cellen die moeten waken over de weerstand van onze huid, de zogenoemde Langerhanscellen, veranderen van vorm en hun aantal neemt af.  De huid wordt hierdoor kwetsbaarder in de zon.

innéov capsules bij zongevoeligheid bevatten 3 ingrediënten;

 • B-caroteen – Bètacaroteen staat bij veel onderzoekers bekend vanwege zijn antioxidante werking. Laboratoires innéov heeft gekozen voor synthetische bètacaroteen.
 • Lactobacillus johnsonii – Skin-Probiotic – Probiotica zijn melkzuurbacteriën die, indien geconsumeerd in de juiste hoeveelheden, een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en kunnen helpen het weerstandsvermogen van het lichaam te verbeteren. Lactobacillus johnsonii helpt om de celbescherming van de huid te verbeteren en de gevoeligheid van de huid voor de zon te verminderen.
 • Lycopeen – Lycopeen is te vinden in veel groente en fruit, maar komt vooral in tomaten in hoge concentraties voor. Vooral de geselecteerde tomaten zijn bijzonder rijk aan lycopeen. Laboratoires innéov heeft de biologische activiteit van lycopeen op de huidcellen kunnen aantonen -In Vitro-: het stimuleert de cellen van de opperhuid en voorkomt aantasting van de collageenvezels (patent L’Oréal).

Omdat ik zelf niet snel verbrand kan ik dit product niet voor jullie reviewen, maar innéov heeft deze supplementen natuurlijk wel getest. Er is klinisch onderzoek gedaan onder 80 vrijwilligers waarvan 96% minder vlekken constateerde en 93% minder overgevoelig bleek voor de zon.


Zoals ik al eerder vertelde zijn deze capsules geen vervanging van zonneproducten, het zijn puur ondersteunende supplementen. Ze bereiden je huid voor op de zon, door de overgevoeligheid voor de zon te verminderen. Je kunt dus niet langer in de zon en men raadt aan om vooral niets te veranderen: smeerde je al met factor 50, ga dan niet ineens factor 30 proberen.

Deze capsules zijn echt bedoeld voor mensen die heel snel verbranden, vlekken, pukkeltjes en jeuk krijgen door zon. Door de supplementen wordt de zongevoeligheid van de huid niet alleen verminderd, ook blijf je langer homogeen bruin en is de huid minder uitgedroogd voor langere tijd. Win-win!

Innéov capsules voor zongevoelige huid (30 stuks) kun kopen via de apotheek of via diverse online drogisterijen. De prijs ligt gemiddeld rond de €22,50 per doos. 

Gelukkig zien we steeds meer zonneproducten met SPF50 in de schappen. Vroeger smeerden alleen moeders hun kinderen in met SPF50, maar tegenwoordig zien we heel vaak een SPF50 product in het vaste assortiment zitten – en dan niet specifiek voor de kids!


Mensen worden steeds bewuster van de schade die de zon kan aanrichten. En dan heb ik het niet eens per se over huidkanker, maar over huidveroudering. Zon is dan ook de #1 oorzaak van pigmentvlekken en rimpels en voorkomen is beter dan genezen! Nu wil ik jullie heus niet allemaal een SPF50 aansmeren hoor, maar als je bijvoorbeeld al pigmentvlekken hebt (acnélittekens, een zwangerschapsmasker, een ‘snor’ door de pil) dan kan dit donkerder worden door de zon. Om deze reden gebruik ik zelf wel graag SPF50 voor mijn gezicht.

De producten hierboven hebben allemaal SPF50 en ik zal ze hieronder even kort reviewen;


Eau thermale Avène Reflexe 50+ SPF for sensitive skin – een klein en dun flaconnetje die goed in de palm van je hand past en die je gemakkelijk in het binnenvakje van je tas kunt doen. Dit product is speciaal bedoeld voor gezicht en hals, is hypoallergeen, waterproof, vrij van parabenen en non-comedogeen. Bevat Titanium Dioxide, waardoor het een fysisch zonneproduct is. Voor dit soort zonneproducten maakt het niet uit of ze je direct op je huid of over een dagcreme heen aanbrengt. Ondanks de Titanium Dioxide laat de creme geen wittig waasje achter. De structuur is dun als van een fluide, het trekt retesnel in en ruikt erg lekker. Niet te sterk, heel subtiel, maar echt als een dagcreme. Het smeert dun uit en je hebt maar ‘1 vinger’ product nodig voor je gezicht en hals. €9,95

La Roche-Posay 50+ Anthelios – dit is een samplesize van een grotere verpakking. De fullsize is een tube van 100 ml. Dit product is gericht op kinderen met een gevoelige huid en het is bedoeld voor het lichaam. De structuur is wat dikker dan een fluide, maar dunner dan een creme, en trekt snel in. Het bevat Titanium Dioxide, maar laat geen wit waasje achter. Dit product bevat geen parfum, maar ruikt best aangenaam. €16,95

Vichy mattifying face fluid dry touch SPF50 – tube van 50 ml met een fluide speciaal bedoeld voor het gezicht en gericht op een gemengde tot vette huid. Ideaal voor mij! Normaal gesproken zijn zonneproducten te ‘vol’ voor mijn huid, maar met dit product blijft mijn gezicht de gehele dag mat. En de geur! Erg lekker en niet typisch ‘zonnebrand’. Het ruikt eigenlijk als een lekker parfum.  De structuur is vloeibaar, trekt snel in, laat geen wit waasje achter. Ik vind dit heerlijk spul. €16,95

Lovea Kids – een spray (100 ml) bedoeld voor het lichaam en gericht op kinderen. Lovea is een ‘groen’ zonneproduct, dus zonder parfum, zonder siliconen, zonder parabenen en zonder nanodeeltjes. Alle Lovea producten hebben een ECOCERT certificering, dat houdt in dat de natuurlijke ingrediënten biologisch zijn. De spray is makkelijk in gebruik, maar het trekt niet zo snel in en laat een beetje vettig laagje achter op mijn huid. Lekker voor droge huidjes dus! Ook laat het geen witte waas achter. €18,99

Dior Bronze beautifying protective suncare SPF50 – een tube van 50 ml, speciaal bedoeld voor het gezicht. De structuur is van een volle creme en de creme is dan ook vrij ‘vol’. Voor mijn vette huid vind ik het persoonlijk te vettig, maar als je een normale tot droge huid hebt dan is deze denk ik wel lekker. En de geur, ah! Net een bloementuin in bloei. Laat geen wit waasje achter op de huid, trekt redelijk snel in, maar laat op mijn huid nog wel een ‘voedend laagje’ achter. Bevat chemische zonnefilters. De chemische soort maakt een verbinding in je huid waardoor het je effectief beschermd tegen de zon. Deze soort zonneproducten werken het beste als ze direct op de ‘blote’ huid worden aangebracht. Mocht je nog een dagcreme willen gebruiken, dan dien je deze dus NA dit product aan te brengen. €33

Bovenstaande producten zijn te koop bij de apotheek (innéov, La Roche-Posay, Vichy, Avène), luxe drogisterij en parfumerie (Dior) en Etos en De Tuinen (Lovea).

Verbranden jullie snel? Wat vinden jullie van factor 50 zonneproducten? Overdreven of zien jullie het nut er wel van in?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. 5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Hmmm, ben erg benieuwd.
  Klinkt heel raar misschien, maar ik ben wel van de ‘pillen’ haha.
  Ik heb weleens huid, haar en nagel tabletten gebruikt. Ook had ik een vitamine D tekort, ik ben dat gaan slikken, en ook daardoor zie ik dat mijn haar bijvoorbeeld sneller groeit.
  Ook ben ik niet gek op vis, maar weet ik dat zalm bijvoorbeeld erg goed is, en er goede vetten in zitten, zalmolie capsules zijn daarvoor de oplossing, haha.
  Verder ben ik best licht van huidskleur, en ja ik weet het, het is slecht, maar ik pak toch af en toe een zonnebankje. Ik vind het vreselijk om een melkfles te zijn, en er uit te zien alsof ik griep heb of zo.
  Ik zou dit soort tabletten zeker kunnen gebruiken, al wil ik misschien toch maar eens proberen zelfbruiner te gebruiken..

 2. 12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Over de Lovea kids:
  “De producten hebben een ECOCERT certificering, dat houdt in dat de natuurlijke ingrediënten biologisch zijn.”
  Dit klopt niet! EcoCert is een beetje van het doen alsof het product helemaal biologisch is, maar als je dan op de ingrediëntenlijst gaat kijken valt dat toch vies tegen. Bij de gewone zonnebrandcrème zijn alleen de alcohol en de arganolie biologisch (te zien aan het sterretje achter het ingrediënt) en dat is in totaal maar 11%! Dus als je echt biologische producten wil gebruiken moet je niet meteen denken; ‘oh, er staat een keurmerk op, dus dan hoef ik niet meer verder te kijken’, want het hoeft dus helemaal niet te betekenen dat het hele product dus biologisch is. NaTrue is een veel strenger keurmerk dan EcoCert en geeft een product 1, 2 of 3 sterren, voor respectievelijk 100% natuurlijke ingrediënten, minstens 70% biologische (en de rest natuurlijke) ingrediënten of minstens 95% biologische ingrediënten. Op hun website kun je zo zien welke producten daaraan voldoen en heel gemakkelijk zien waar je ze kan kopen. (www.natrue.org)

 3. Aniek
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  via je huisarts kun je een zonnebrand aanvragen die je huid afsluit voor UV stralen en het product wordt meestal vergoed door je verzekering dus als je er echt last van hebt dan is dat echt een goede oplossing

 4. 11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  wij hebben ook een lichte huid die rap verbrand, maar wij houden het toch bij gewoon zonnecreme en geen pilletjes. xx

 5. xAmber
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  ik verbrand best snel! gelukkig word ik daarna wel bruin. Rood haar hebben heeft voordelen maar ook zo z’n nadelen. 1 daarvan is dus het verbranden. Ik ga dit jaar op vakantie naar turkije en ben van plan flink wat tubes zonnebrandcreme met spf 50 in te slaan want anders kan je me opvegen! Ik ben dus hartstikke blij dat er zonneproducten zijn met spf 50!!

  Ik heb trouwens twee jaar achter elkaar gehad dat de achterkant van mijn benen echt goed verbrand waren. ik kon niet eens meer normaal zitten of liggen… sindsdien ben ik nog alerter

 6. Genevieve
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Ik ben getint en ik gebruik normaal factor 6 maar vorig jaar had ik opeens last van zonneallergie en ik gebruikte wel zalfjes enzo maar wist me geen raad!

 7. Bertine
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Ik loop stage in een Mediq Apotheek en heb een leuke tip: Bij Mediq Apotheek zijn alle huidproducten (Vichy, La Roche-Posay, Avène en Eucerin) de 2e voor de halve prijs! Alles kan gecombineerd worden, dus extra leuk:)

  Gelukkig ben ik zelf (bijna) geen zonnebrandcreme nodig, en kan ik het met een lage factor van de Kruidvat doen:)

 8. Wendy
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Paar dingetjes:
  -volgens mij is dit een verkapte advertorial van Inneov… jammer…
  -kun je eens uitzoeken hoe het nou PRECIES zit met het achteruit gaan van spf in een zonnebrand (dat je het maar 1 jaar mag gebruiken)? dit is volgens mij weer zo’n “fabeltje” wat misschien wel nergens op slaat en iedereen loopt dit voor waar aan te nemen (net als dat wrijven van parfum niet mocht)
  -het valt me op dat op meerdere blogs die schrijven over zonnebrand de echte bbcreams worden overgeslagen. Die van mij heeft ook factor 50 en is meteen dagcreme en foundation in 1. Helemaal gemakkelijk lijkt mij!

 9. Marie
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Ik heb wel een redelijk donkere huid en verbrand bijna bijna bijna nooit, maar ben wel altijd heel trouw met de zonnebrand! Begin altijd met factor 30 en bouw dan af naarmate de zomer vordert! Hierdoor heb ik zelfs nu nog mijn bikinibroekje op mn billlen staan!

 10. Ester
  10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

  Ik ben zelf in verwachting , en dus weet ik ook dat ik niet al te lang in de zon kan zitten omdat ik dan een zwangerschapsmasker kan krijgen!
  Dus deze blog is echt super voor mij! Ik verbrand van mezelf al best heel snel , ben blond & heb een super lichte huid! Gebruikte dus altijd al factor 50.
  Ga er ook zeker mee door nu ik in verwachting ben , omdat ik niet na de zwangerschap van die lelijke vlekken in me gezicht wil hebben.
  Bedankt Sereen! Weer een blog waar we super veel aan hebben.

 11. Anke
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Voor de mama’s onder ons:
  Ik zweer bij de zonnebrand gel van Riemann, P20 genaamd.
  Het is een doorzichtige creme/gel, die speciaal ontwikkeld is voor sporters, jonge kinderen en mensen met een huid die overgevoelig reageert op de zon. Het is oa te koop bij Etos, niet goedkoop (kleinflesje 19,75€ ) .

  Iedereen die ik het heb aangeradenis dolenthousiast,want je hoeft ECHT maar 1x te smeren.
  Het trekt snel in en je verbrandt niet, onze zoon die 4 mnd was toen hij meeging naar Turkije(superlichte huid,witte haartjes) is niet verbrand en ook mijn vader (rossig met sproeten) noemt dit het 1e product waardoor hij niet verbrand!

  Een echte aanrader!!!

 12. Kirsten
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Zouden die Inneov pillen werken als je zonne/warmte allergie hebt? Als dit werkt, zou het echt zo’n uitkomst zijn!

 13. Annika
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  als ik de reacties lees, heb ik best geluk geloof ik 🙂 ik word niet snel te bruin, ben niet allergisch en word ook niet meteen een kreeft! maar ik smeer altijd gewoon zonnebrand op m’n gezicht, dat kan toch wel?

 14. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Die capsules zijn wel erg groot, ik denk niet dat ik die makkelijk wegslik maar het lijkt me wel ideaal. Ik verbrand binnen een kwartier en wordt nooit bruin, ik smeer altijd met factor 50!

 15. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand vrij snel, maar een ding weet ik zeker; ik wil daar geen pillen voor gaan slikken. Ik vind dat gewoon een beetje een vreemd idee. Dan maar liever gewoon voordat ik op vakantie ga een paar keer onder de zonnebank.

 16. Romina
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand heel snel. Ik heb een redelijk lichte huidskleur, niet leuk als je in de zomer een mooi bruin kleurtje wilt, want dat lukt NOOIT.
  SPF 50 smeer ik op mijn gezicht, hals en op alle vlekjes en littekens (ja heb er nog al wat :-s ), op al de rest 30.
  Heb leren leven met het feit dat ik een bleekscheet ben 🙂

 17. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Heel handig, zeker voor mensen die snel verbranden. Maar ik ben een beetje ‘Spaans’, zegmaar. Ik ben redelijk bruin en ik verbrand nooit. Daar ben ik wel heel blij mee!

 18. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik ben overgevoelig aan de zon en krijg er af en toe zelfs uitslag van, dus ik smeer gewoon. Ik geloof best dat beauty van binnenuit komt, en daarom ben ik ook aan het proberen gezonder te eten..

  Door het jaar gebruik ik Vichy capital soleil met factor 30, en als de zon hard schijnt Anthelios van la roche posay in factor 60. Dat lijkt een enorm hoge factor maar als je dit ‘sochtends opbrengt is de beschermingsfactor tegen de late namiddag toch al niet even sterk meer, want je wrijft eens over je gezicht, enzovoort..

 19. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Slikken? Ik weet het niet, ik smeer liever. Al hoef ik met mijn huid niet vaak te smeren. Factor 50 is voor mij veel te hoog. Al gebruik ik totaal niets dan verbrand ik nog niet en word ik supersnel bruin, dus meestal is 10 of 30 al wel goed. En zonnebrand ruikt lekker!

 20. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik smeer toch liever, met capsules weet je het niet altijd..

 21. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand niet snel. Ik ben eigenlijk nog nooit verbrand geweest. Misschien ligt dit een beetje aan mijn huidskleur ofzo. Wel erg handig artikel voor de mensen die wel snel verbranden!

 22. Vlinder
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand in de zon maar ik word wel bruin daarna, alleen mijn benen worden niet zo snel bruin. Sinds een paar jaar krijg ik alleen mooie rode vlekken op mijn borst en pukkeltjes op mijn voorhoofd wanneer ik in de zon ben geweest.

  Onder de zonnebank heb ik hier geen last van..Dus ik ga die pillen misschien wel uitproberen. Maar hoe dan ook vermijd ik liever teveel zon en zonnebank. Soms zie ik vrouwen lopen die duidelijk te veel tijd hebben doorgebracht in de zon of onder de zonnebank en zo’n huid wil ik echt NIET later!

 23. tara
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Welke zonbescherming raadt jij aan voor het gezicht? Ik heb een droge/gemengde huid en vind het lastig om te kiezen welke beter voor mijn huid is. Xxx

  • Serena
   Auteur
   9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

   waar is het droog en waar is het vet? glim je snel?

   • tara
    9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

    Ik glim niet snel, m’n voorhoofd is een beetje vettig en ik ben licht getint. (net als jij) Als ik uit de douche kom zijn m’n wangen trekkerig. xxx

    • Serena
     Auteur
     10 april 2012 / dinsdag, 10 april 2012

     klinkt eerder als normaal tot gemengd. Ik denk dat die van Dior te vol is, dus ik zou voor Vichy gaan. Die matteert ook heel mooi, omdat je zei dat je voorhoofd heel soms glimt.

 24. Joanne
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Handig artikel! Ik verbrand gelukkig niet zo snel, maar ik wordt ook niet snel bruin. Vind dat wel een beetje jammer. Maar alles beter dan onder de zonnebank gaan enzo. 🙁

  x

 25. Rinske
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Wat Ilse inderdaad zei; tussen factor 30 en 50 zit erg weinig beschermingsverschil. Dus persoonlijk vind ik factor 50 vrij zinloos. Maar die Avène klinkt toch best wel ideaal 🙂 Hoe duur zijn die Inneov tabletten trouwens?

  • Serena
   Auteur
   9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

   zinloos als het op UVB aankomt, misschien, maar op UVA niveau dan weer niet.

 26. Annemiek
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Hoi Serena, ik vroeg me af of je nog wat met mn mailtje mbt het beginnen met bloggen event had gedaan. Zag dat je gereageerd had op mn vorige comment, dus vroeg me af hoe het ervoor stond (dat je ivm Pasen er morgen naar kijkt oid). Wil namelijk echt suuuper graag heen en had juist expres op tijd gereageerd, dus zou het echt ontzettend jammer vinden als ik om deze reden niet zou kunnen komen 🙁

  Oh en no worries dat je mn mail over het hoofd had gezien hoor. Kan gebeuren als je zoveel mailtjes krijgt als jij. Bovendien ben ik vervloekt op dit punt, dus ben t gewend dat ik meestal word overgeslagen of vergeten 🙂

  • Serena
   Auteur
   9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

   ik ga morgen weer beginnen aan mijn inbox!

   • Annemiek
    9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

    Okay! 🙂 Dankjewel voor je reactie en nog een fijne Pasen 😀

    • Annemiek
     9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

     Oh en ik wilde nog even zeggen dat dit soort pilletjes echt heeel handig zijn! Ik gebruik nu al een aantal jaar van die pilletjes (een klein potje dat je bij de Tuinen kan kopen, ben de naam even vergeten en heb geen potje meer staan om de naam op te kunnen zoeken, maar het is een klein bruin potje).
     Door die pilletjes word ik eindelijk bruin!!! Ik werd echt nooit bruin en kreeg alleen maar van die kleine jeukbultjes op mn hals en decollete, maar door die pilletjes wordt ik mooi egaal bruin en die bultjes krijg ik ook veel minder 😀
     Echt extreem bruin zal ik nooit worden, maar nu krijg ik in ieder geval een lekker zomers kleurtje! Jeeej

 27. Linda
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand ook echt heel snel, als ik 10 min in de zon zit met 23 graden ben ik al rood, als k ga zwemmen moet ik altijd tshirt en een shortje meenemen en me miloen keer in smeren met factor 50. Vorige zomer ben ik een stuk gaan fietsen, ingesmeerd met factor 50 en er was amper zon en toch was ik echt heeeeeel erg verbrand en dat zie je nu nog steeds. Ik heb ook vaak dat ik zonneblaasjes krijg en zo erg verbrand dat ik blaren krijg, dit heb ik n keer met me bovenbenen gehad en kon toen ook echt anderhalve week niet zitten. Aftersun helpt nooit tegen verkoeling of pijn, ik heb spul speciaal voor 2e graads verbrandingen en zelfs dat helpt niet vaak):

  Ik kan nooit is rustig naar t strand en lekker chillen in de zon omdat ik ALTIJD moet opletten, zo van heb ik mn tshirt wel bij,heb ik mn zonnebrand bij? hoelaat is het? ik moet alweer insmeren en dat dan de hele dag door en ik vind het zeker ook niet leuk voor mn vriendinnen die miljoen keer mn rug in moeten smeren:/

  Ik smeer sowieso altijd al met 50+ alleen ik vind het wel beetje lullig want mn vriendinnen kunnen factor 20 of 30 voor vet goedkoop krijgen en als ik factor 50+ wil krijgen moet ik er zoveel geld voor neerleggen en ja ik heb t er wel voor over maar ik smeer in een paar weken wel 2/3 flessen op..

  En nee ik ga niet onder de zonnebank, dat durf ik niet en wil ik ook niet voor mn huid, ik smeer ook met zelf bruiner omdat ik anders gewoon te wit ben en dan voel ik me ook niet op mn gemak omdat ik weet dat mensen naar me kijken omdat ik zn bleekscheet ben.

  Ik hoop dat ik dit mag gaan proberen van mn ouders want als het al iets helpt ben ik blij^^

 28. Judith
  9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Handig dit, sinds ik twee jaar geleden heel erg verbrand ben geweest smeer ik sowieso mezelf met hoge factor in. Heb jammer genoeg heel wat vlekken overgehouden waar ik geen pigment meer heb door die verbranding 🙁 Dus mensen pas op!

 29. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  Ik verbrand zo snel. En smeer dan ook bij het leven ALS ik al naar buiten ga als het heel zonnig is. Ik kon ook jarenlang niet van de zwakkere zonnestralen genieten in de lente omdat mijn hooikoorts heel erg was. En om dan me je witte lijf de zon in te gaan is echt niet goed. Ik ging wel eens naar het strand, maar voor maar 2 uurtjes, na 15.00 ‘s middags met minimaal factor 30 in mijn tas. Mijn motto is dan ook: liever egaal wit dan vlekkerig bruin. Ik wordt namelijk ook niet mooi bruin (alleen op bepaalde plaatsen) wat er erg raar uit ziet, als ik al verkleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *