Yves Saint Laurent Black Opium

Er is een nieuwe verslaving in het land… en het heet Black Opium. Op de markt gebracht door Yves Saint Laurent, maar geadviseerd door de mysterieuze Monsieur Black. Niemand weet wie deze Parijse man precies is, we weten alleen dat hij de meest exclusieve top secret after parties organiseert voor de rich & famous, steeds op een andere geheime locatie.

Monsieur Black is de meest gewilde én meest geheimzinnige vrijgezel in de partyscene. Hij organiseerde al eerder feestjes in Parijs, Londen en Shanghai, maar heeft nu zijn zinnen gezet op de Lage Landen. Lukt het hem om ons nuchtere Nederlanders te verleiden met zijn Black Opium?

Black Opium zit in een prachtige flacon. Stijlvol, strak, formaatje veldfles. De zwarte flacon is bezaaid met fonkelende zwarte glitters, die mooi weerkaatsen wanneer het licht erop valt. Net zoals de lichtjes van de stad, die als diamanten schitteren in de donkere nacht. In het midden is een ronde opening waar de verslavende, amberkleurige vloeistof doorheen schijnt. Ik vind het een chique uitstraling hebben, maar ook een tikkeltje edgy en rock & roll. Precies waar Yves Saint Laurent voor staat.

yves saint laurent black opium_7
Black Opium bevat een geurnoot waar veel mensen verslaafd aan zijn: koffie. Het is voor het eerst dat ik een parfum ruik met een koffie essence, ik vind het erg bijzonder! De koffiegeur is duidelijk waarneembaar, maar toch niet zo overheersend dat je het gevoel krijgt een Starbucks filiaal binnengelopen te zijn. Nee, het is juist heel zacht en mooi in balans met de andere bloemige en kruidige geurnoten.

yves saint laurent black opium_8 Black Opium is een parfum dat je kunt onderverdelen in de ‘oriental spicy’ categorie. Het is een hele kruidige, pittige geur met zwoele, warme geurnoten. Echt een wat ‘zwaarder’ parfum dat je kunt omschrijven als een typisch parfum om mee te verleiden. Heel mysterieus en donker, klassiek, maar ook nieuw en trendy. Zoet, op een zwoele manier, misschien zelfs op een gourmand manier met de combinatie koffie en vanille. Black Opium is absoluut geen luchtig en speels parfum. Het is een zeer vrouwelijk en sensueel parfum voor de mensen die houden van rijke, ‘volle’ en spannende geuren. yves saint laurent black opium_6 Black Opium start met de pittige geur van roze peper en de bloemige, lichte geur van oranjebloesem. Naarmate de geur verder ontwikkeld op de huid, des te meer koffie je begint te ruiken. Het begint heel zachtjes en romig en wordt dan steeds iets sterker, zonder te veel te overheersen. De koffiegeur wordt iets afgezwakt en ondersteunt door de sterke, bloemige en exotische geur van Jasmijn. In de basis bevindt zich de zoete, sensuele geur van vanille, de kruidige, warme geur van patchouli en de warme, vertrouwde geur van cederhout.

yves saint laurent black opium_5
Al met al is Black Opium een warme, sensuele en zoete geur. Vrouwelijk en verleidelijk, mysterieus en modern. Pittig, kruidig, Orientaals, ‘eetbaar’. De koffie en de vanille maken het inderdaad een hele verslavende, vrij zoete geur. Ik lust niet eens koffie en dit parfum valt absoluut niet in mijn straatje, maar tóch merk ik dat ik steeds met mijn neus aan mijn pols zit te snuffelen. Mocht je zo ‘op papier’ denken dat dit parfum niets voor jou is, kan ik je zeker aanraden om het toch eens te besnuffelen in de parfumerie. Wie weet verrast Black Opium je wel!

yves saint laurent black opium_2 Black Opium is geen doorsnee parfum. Niet iets wat je even casual opsprayt voor elke dag. Tenminste, dat vind ik. Ik vind het persoonlijk namelijk echt een avondparfum, of iets wat je vooral draagt in het najaar, maar ben je gewend aan kruidige, Oriëntaalse parfums dan kan ik me voorstellen dat dit je nieuwe lijfgeur wordt.

Voor de mensen die de originele Opium te heftig vinden: Black Opium is zeker niet zo zwaar en kruidig als het origineel. Black Opium kun je niet eens vergelijken met Opium, het is eigenlijk een compleet andere geur. Laat je dus niet afschrikken, mocht je Opium niets vinden, maar laat je ook niet teleurstellen, mocht je Opium heerlijk vinden.

yves saint laurent black opium_3 Black Opium is verkrijgbaar vanaf begin september in de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en warenhuizen. Het is een eau de parfum en blijft erg lang op de huid nageuren. Ik zou zelfs durven zeggen dat het een hele dag blijft zitten, al ruik je dan aan het einde van de dag (vlak voordat je naar bed gaat) voornamelijk de warme, kruidige basisnoten. De prijzen zijn €63 (30ml), €86 (50ml) en €110 (90ml).

yves saint laurent black opium_4Om heel Nederland verslaafd te maken organiseert Monsieur Black in samenwerking met Yves Saint Laurent Beauté één van de meest exclusieve feesten van het jaar. De locatie is nog geheim, maar hier wil je echt bij zijn! Er is slechts één enkele manier om aanwezig te kunnen zijn op dit geheime feestje, namelijk via de YSL Blacklist. Monsieur Black beheert deze lijst en bepaalt dus wie er wel en niet mogen komen. Hoe bemachtig jij een plekje?

Screen shot 2014-09-02 at 12.19.13 AMHoudt Monsieur Black in de gaten. Bel hem. App hem. Volg hem via zijn social media kanalen. De hele maand september Monsieur Black foto-uitdagingen uit. De uitdagingen zijn te vinden via zijn social media kanalen en via yslblacklist.com. Doe hieraan mee via de hashtag @yslblacklist en wie weet zet de mysterieuze Monsieur Black jou en een plus one op de guestlist van de meest exclusieve party van het jaar. Durf jij contact op te nemen?

Wat vinden jullie van Black Opium, is het een geur die wel eens iets voor jou zou kunnen zijn? En gaan jullie meedoen om op de YSL Blacklist te komen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

67 Reacties

 1. Tini
  5 februari 2017 / zondag, 5 februari 2017

  Hoe krijg ik het flesje open?

 2. Tini
  5 februari 2017 / zondag, 5 februari 2017

  Hoe krijg het flesje open zodat ik het ook kan gebruiken?

 3. carm
  27 februari 2015 / vrijdag, 27 februari 2015

  Ik ben 5 maanden rookvrij maar heb zeker een nieuwe verslaving nu hihihi. Heerlijk 🙂

 4. Pam
  23 februari 2015 / maandag, 23 februari 2015

  Krijg het flesje niet open. Is daar een truukje voor???

 5. Lieke
  8 februari 2015 / zondag, 8 februari 2015

  Zo’n lekker geurtje!! En zo duur 😛 Hahaha.

 6. Giny van Gelderen
  22 december 2014 / maandag, 22 december 2014

  is het ook mogelijk om mij een proefmonstertje te sturen.
  adres: Distelpad 3
  9903 BP Appingedam

  • Elke
   27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

   Beetje dom om je adres zo op internet te zetten

 7. Jeetje
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Ik, als groot fan van de hele Opium lijn, ben enorm blij met deze geur. Erg zwaar, maaar wordt goedgemaakt door de koffie, jasmijn en vanilleachtige noten. Een warme, donkere geur, zalig! Ik vond de zomerparfum van Opium ook erg lekker, met als overheersende noot oa mandarijntjes. De fles is bijna leeg! De minst favoriete is Belle d’Opium, die geraak ik wat vlug beu. En de originele Opium is DE klassieker onder de blijvertjes!

 8. helene
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Heerlijke geur…ik ben wel van de zwoele verleidelijke geuren , ik heb 2 favoriete geuren die ik een beetje beu ben, ik heb hem vandaag even getest in de shop en ook ik kon maar geen genoeg krijgen om even aan mijn arm te snuffelen , dus dit gaat mijn nieuwe nummer 1 worden .

 9. Gwen
  6 december 2014 / zaterdag, 6 december 2014

  Super geur! Bijzonder vrouwelijk.

 10. Rabia
  7 september 2014 / zondag, 7 september 2014

  Je maakt echt super mooie fotos !

 11. Hayat
  6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  De eerste keer dat een artikel over parfum mij zo aanspreekt. Hoewel die toch wel duur is, ga ik eens een geurtje nemen in de winkel.

 12. Sandra(hpw)
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Oef! Heel verleidelijk!

  Heb ‘n paar dagen geleden nog op je pagina teruggezocht naar dat eerste (?) artikel wat je erover schreef, over die meeting… gewoon, ehm.. voor dat telefoonnummer… 😮 om dan in WhatsApp te kunnen “spieken” zeg maar, wanneer iemand online is geweest… oh my! hahah.
  Ik zal zo eens op zoek gaan naar die Social Media kanalen, ben benieuwd.. nieuwsgierig! Maar zo’n mysterieus persoon, gaan bellen of daadwerkelijk appen… ik weet niet of ik dat wel durf 😛

  Goed ehm.. Binnenkort dan maarres een keer een parfumerie binnen lopen dan 😀 om ongegeneerd te kunnen snuffelen 😉
  Die wil ik wil eens ruiken.

 13. 5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Ik ben zelf niet zo voor de zware avondparfums, maar dat flesje… wauw! Het lijkt 10 kilo te wegen 😉 alsof het van een rotsblok gemaakt is ofzo.

 14. Amber
  5 september 2014 / vrijdag, 5 september 2014

  Wat heb je een super mooie foto’s gemaakt, echt perfect gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *