What’s in my shower?

Het is niet dat ik weinig inspiratie heb waardoor ik nu nummer 1 van mijn ‘75 onderwerpen waarover je kunt bloggen‘ lijst aanboor, want ik was al langer van plan om hier een artikel over te schrijven, haha! Het leek me gewoon leuk om jullie te laten zien wat er momenteel zoal in mijn douche aanwezig is en waarmee ik mijn haar en lichaam bijna dagelijks verzorg!

LUSH Jumping Juniper shampoo bar – €8,95/55 gram

what's in my shower_ - 4Ik heb niet echt een duidelijke voorkeur voor shampoo’s, conditioners en haarmaskers. Om heel eerlijk te zijn gebruik ik gewoon wat ik krijg opgestuurd. En ik krijg érg veel opgestuurd, kan ik je vertellen, dus in principe hoef ik nooit zelf iets te kopen. Toch heb ik deze shampoo bar van LUSH gekocht, omdat ik het formaatje gewoon erg handig en compact vind. Het is perfect voor op reis!

Bovendien is de Jumping Juniper shampoo bar gemaakt met jeneverbessen wat de talgproductie reguleert. En ik heb vrij snel last van vet haar, dus deze bar leek me het meest geschikt voor mij. Hij is gemakkelijk in gebruik, er komt lekker veel schuim vanaf en deze shampoo rekt het vet worden van mijn haar ongeveer met één dagje. De shampoo bars zijn ontzettend zuinig in gebruik, maar je moet ze tussen de wasbeurten door goed laten  drogen anders ‘smelten’ ze en gaan ze niet zo lang mee als belooft. Die van mij is inmiddels heel dun geworden en zelfs al gebroken, maar hij is still going strong. Ik heb hem denk ik zo’n 4 maanden in gebruik nu.

Moroccanoil Hydrating Conditioner – €24,- /250ml

what's in my shower_ - 1Dit is een product dat ik toegestuurd heb gekregen en die ik gewoon maar ben gaan gebruiken, en toen.. werd ik verliefd! Ik was al bekend met producten van Moroccanoil en ook deze conditioner heeft die fantastische, heerlijke geur. De geur doet me denken aan het parfum van Jean Paul Gaultier, Le Male, met dat mannentorso. Al zeggen veel mensen dat ik gek ben als ik dit beweer, het heeft er écht iets van weg. Het vierde ingrediënt van de ingrediëntenlijst is parfum, dus deze producten zijn zwaar geparfumeerd. Ik vind het persoonlijk erg lekker dat mijn haren na het wassen sterk nageuren, en de geur blijf ik zo’n 2 dagen goed ruiken. Bij elke beweging die ik maak vang ik een vleugje van de Moroccanoil-geur op, heerlijk! Deze conditioner maakt mijn haren echt superglad en glanzend, maar het houdt ze tegelijkertijd lekker luchtig. Het verzwaart totaal niet. Na gebruik heb ik geen last van droge punten of pluis. Dit is één van de fijnste conditioners die ik ooit heb geprobeerd.

Grove kam

what's in my shower_ - 7Een conditioner of haarmasker doet nog beter zijn werk als je het zo goed mogelijk over je haren verdeelt, en daar gebruik ik deze grove kam voor (geen idee welk merk dit is, trouwens!). Op deze manier heb ik minder product nodig en zorg ik er voor dat er zo veel mogelijk haren goed worden gecoat met conditioner. Ik merk echt verschil in resultaat! Als ik de kam gebruik zijn mijn haren veel zachter en gladder! Ik kan het iedereen aanbevelen.

Rituals foaming shower gel sensation – €8,-/200ml

what's in my shower_ - 3Ah, deze foams zijn zo heerlijk en luxueus! Normale douchegels zijn natuurlijk ook prima, maar met shower foams creëer je meteen een soort van luxe wellness momentje onder de douche. Ik probeer daarom altijd een foam in de douche te hebben staan en heb er ook altijd een paar op vooraad. Het weldadige, volle schuim voelt zo lekker zacht aan op de huid. Wat ik meestal doe is mijn oksels goed insoppen met deze foams, en dan verdeel ik het daarna over mijn bovenlichaam alsof ik een soort van schuimtopje draag (hihi) en daarna spoel ik het snel af. Mijn lievelingslijn van Rituals is de Hammam Delight lijn. De geur van eucalyptus en rozemarijn vind ik zo heerlijk fris en sauna-achtig ruiken! Ook Yogi Flow vind ik lekker, die komt op de tweede plaats met de zoete, zachte, bloemige geur van rozen en zoete amandelen.

This Works Deep Sleep Shower Gel – €19,50/250ml

what's in my shower_ - 2Ik gebruik deze douchegel niet vaak, eigenlijk alleen als ik ‘s avonds douche en zin heb in een diepe, goede slaap. Bijvoorbeeld in drukkere periodes. Deze douchegel bevat namelijk een mix aan etherische oliën (lavendel, patchoeli, Ho Wood, vetivert en wilde kamille) die een goede, diepe nachtrust bevorderen. En ik moet zeggen, ik slaap er inderdaad heerlijk door! De ochtend erna sta ik echt goed uitgeslapen en vol energie op.

Rituals Hammam Hot Scrub – €19,50/450 gram

what's in my shower_ - 5Ik ben ook dol op scrubben en dit doe ik zo’n 1 à 2 keer in de week. Ik scrub dan voornamelijk mijn onderlichaam (buik, billen, benen) en voeten. Mijn voorkeur gaat uit naar zout-olie scrubs, omdat ik die het meest effectief vind scrubben en omdat die een lekker, voedend olielaagje achterlaten op de huid. Zoals ik hierboven al aangaf ben ik dol op de Hamman Delight lijn van Rituals, dus deze scrub is één van mij favorieten. Het bevat een fijne korrel die goed scrubt en een lekker olielaagje achterlaat op mijn huid. Bovendien geurt mijn lichaam nog heerlijk na naar rozemarijn en eucalyptus. Lekker fris! Echt een wellness momentje onder de douche.

Collistar Talasso-scrub – €44,95/700 gram

what's in my shower_ - 6Dit is mijn nummer 1 body scrub, de bekende Talasso-scrub van Collistar. Best prijzig, maar ik blijf hem aanschaffen. Het is gelukkig een vrij grote pot waar je lang mee kunt doen. Ook deze scrub bevat fijne, maar effectieve zoutkorrels die goed en stevig scrubben, en een olielaagje gegeurd met etherische oliën van citroen, pepermunt en rozemarijn achterlaat op je huid. Qua geur geeft hij net zo’n lekkere hammam-spa-wellness vibe af als de Rituals scrub, maar deze scrub ruikt net iets frisser en tintelt ook lekker fris na op de huid. Ik vind hem echt geweldig! Wel een tip is om de pot steeds stevig af te sluiten, anders droogt hij te snel uit. En dat is echt zonde, zeker gezien het geld wat je er voor neerlegt!

PS. een tijdje geleden heb ik een dupe van deze scrub gemaakt. Het is superleuk om je eigen scrub te maken én het scheelt aanzienlijk in je portemonnee. Klik hier voor het recept.

Lancaster In Shower Tanning Lotion – €22,95/200ml

grappige beautyproducten - 3Een zelfbruiner voor onder de douche? Jawel, het bestaat! Sinds begin deze maand is het te koop, dus het is helemaal het nieuwste van het nieuwste op selftan gebied! Ik heb het inmiddels 3 keer uitgeprobeerd en mensen: HET WERKT! Je brengt dit spul aan op je vochtige huid (het verdeeld hierdoor extra makkelijk en je hebt ook niet zo veel nodig) en vervolgens spoel je het eraf. Nu moet ik zeggen dat je het er niet 100% afspoelt omdat het een voedend laagje achterlaat (dat overigens heerlijk zomers en kokosachtig ruikt), maar je wilt dit laagje juist houden. Het is niet plakkerig of iets, maar je voelt het nog zitten. Het maakt je huid superzacht en soepel. Ik vind het persoonlijk wel lekker juist!

Na het douchen dep je je huid droog. Het geeft héél lichtjes af op je witte handdoeken, dus gebruik liever een donkere handdoek, maar daarna geeft het verder niet af op je kleding. En echt, je ziet de volgende dag meteen resultaat! Je huid wordt mooi goudbruin (en niet oranje!). En het verschil is best duidelijk, na één keertje al. Ik denk dat je met 1 à 2 keer gebruik per week die mooie, goudbruine kleur goed onderhoudt. Met elke dag gebruik zou je té snel té bruin worden, denk ik. Ik vind dit zo’n prachtig en innovatief product! Het klinkt echt ‘too good to be true’ maar het werkt écht! En het is zo gedaan, even snel na het douchen een beetje smeren en klaar ben je. Geen gedoe. Lekker laagdrempelig. I love it! Ik ben werkelijk enthousiast over dit product en als jij selftanners ook te veel gedoe vindt, kan ik je dit product van harte aanbevelen. PS. dep je voeten echt goed droog na gebruik, anders ga je daar vlekken zien (ja, ik spreek uit ervaring, lol!).

Venus snap scheermesje – €13,99

zo-pak-je-efficient-je-toilettas-in_03En last but not least, mijn Venus Snap scheermesje. Venus mesjes hebben sowieso mijn voorkeur, ze zijn lekker scherp (en blijven ook lang scherp) en die strips naast de mesjes maken mijn huid lekker glad waardoor ik er soepeltjes overheen glijd. De Snap variant vind ik erg handig vanwege zijn kleine, compacte formaatje. Ik ga vaak op reis, dus dit mesje neemt weinig ruimte in. Maar het allerhandigste vind ik nog wel het doosje eromheen. Hierin kan het mesje goed uitlekken (zo gaat hij ook niet roesten en blijft hij langer scherp) en is het mesje veilig en gemakkelijk mee te nemen.

what's in my shower_ - 8
Je zou misschien verwachten dat er meer in mijn douche staat aangezien ik zo veel krijg opgestuurd, maar ik probeer het juist zo overzichtelijk mogelijk te houden en ik moet zeggen dat ik vrij producttrouw ben. Als ik iets vind dat me bevalt, blijf ik hier bij. Ik probeer natuurlijk tussendoor wel eens iets nieuws uit, maar de producten die ik jullie hierboven heb laten zien gebruik ik al een langere tijd en behoren echt tot mijn persoonlijke favorieten. Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om een kijkje te nemen tussen mijn douchespulletjes! Mochten er nog vragen zijn over de bovengenoemde producten, stel ze gerust in de comments!

Wat zijn jullie favoriete haarverzorgings- en doucheproducten? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. Susan
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Waar is dat marmeren/stenen plateautje van? Die is echt heel leuk! Xx-

 2. Judith
  15 april 2016 / vrijdag, 15 april 2016

  Beste Serena,

  ik heb na het lezen van deze blog gelijk de Lancaster self tan beauty in shower gekocht! Ik heb tanning lotions altijd maar een gedoe gevonden dus begon ik er niet aan, maar omdat het zo ontzettend makkelijk lijkt met de in-shower variant leek het mij het proberen waard! Helaas blijk ik ook hierin echt een kluns.

  Na de eerste keer, terwijl ik naar mijn mening zorgvuldig de instructies heb gevolgd (goed uitsmeren, droogdeppen etc.) zie ik eruit als een vitiligo-patient!Ik heb vlekken op mijn benen en mijn armen zijn alles behalve egaal bruin. Ook meldt de verpakking dat het een gradual-tanning proces is maar sommige plekken zijn wel aardig richting oranje, ook al heb ik evenredig gesmeerd. Ik zie er eerder uit als de gespikkelde beer dan als kersverse net-terug-van-vakantieganger.

  Heb jij misschien tips & trucs om dit goed aan te pakken?

 3. Tio
  10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  Ook de vormgeving van de potjes en flacons zijn mooi. Jeneverbes lijkt me ook een goede werking hebben bij haar dat snel vet wordt.

 4. 9 april 2016 / zaterdag, 9 april 2016

  leuk om te lezen ! Je hebt het inderdaad bescheiden gehouden, kan ik wel een voorbeeld aan nemen.

 5. 9 april 2016 / zaterdag, 9 april 2016

  Wist niet dat er zoiets was als de Deep Sleep showergel. Klinkt wel heel fijn moet ik zeggen!

 6. Kris
  9 april 2016 / zaterdag, 9 april 2016

  Prachtige foto’s weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *